Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bizi yönlendirdiği doktor radyoloji uzmanıymış ankaranın en iyisi olduğunu söylediler. perinatoloji uzmanınada gidiyorum rahim ağzı kontrolüm için haftaya gitcem çok endişeliyim inşallah bi sıkıntı olmaz alttan bakıp rahim ağzı boyunu ve açıklık varmı diye bakıyor. doktor riskin var demişti biraz kısa çıkmıştı geçen ay inşallah bu ay kısalma ve açılma olmamıştır.

evet canım ya sorma, o gün beni ekintos kurtarmıştı saolsun :))) ama kafayı yiyecektim 4 kutu iğne bozuldu gitti diye, günler nasıl geçiyor demi :) o günlerdeki ağlamalarımın yerini şimdi sevinç gözyaşları alıyor yine duygulandım, hep derdim birgün bizimde olur mu acaba? çünkü o kadar test yapıyorduk ve %100 hareketsiz yazıyordu, herşeyi yapıyorduk ama tık yoktu, ama hiç ümidimizi kesmedik yaradandan, isyanda etmedik, bol dua ile bugünlere geldik çok şükür, Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki oda bizi fazla bekletmedi..13. ayda nasip etti hamileliği..

olmaz inşallah gönlünü ferah tut
canım çalışmıyorsun demi bu durumda bol bol dinlenmelisin

Rabbim burdaki tüm arkadaşlarımıza nasip etsin
artık gözyaşları inşalah sevinçten olsun

ya kızlar bana hiç alttan muayene falan yapılmıyor, bu normal mi sizce? ne zaman bakarlar bu çatı vs şeylere?mesela Rahim ağzı falan bakılmadı bende hiç..sen nerde düşünüyorsun doğumu bitter? araştırmaya başladın mı? bana da belki fikir verirsin..benim ailem orda ama hastaneler konusunda hiç bir fikrim yok, bir ara ztb düşünüyordum bilgemin gittiği, oradada çok doğum oluyormuş üst üste dediler, kafam karıştı..benim tüp ama ben normal doğum istiyorum açıkcası..

daha 2 ayın var allah yardımcın olsun. evet benim mide problemim dışında hiç sıkıntım yok. hatta benim belim çok ağırırdı fazla yorunca kendimi topulu giyince yada yanlış bi hareket yaparsam belimin ağrısından ölürdüm ama diyordumki çok şükür hamilelikte sıkıntım yok. desene ileriki haftalar zorlu gececek sağlıklı olsunda sıkıntılarına insan katlanıyor.

canım 2 ay değil yaklaşık 40 günüm var
sezeryan olcağı için 38. haftada alıncak
canım bence şimdi hamilelğin keyfini çıkar
ve sakın fazla kilo alma
malesef en çok kilo bel ve sırt ağrısına sebep oluyor

canim fsh cok dusuk tedavi ile yukseltilmesi gerekiyor
siz klomen kullanmiyormuydunuz?

canım ben akaya gidiyorum ama ordaki doktor sağolsun bana erken doğum tehliken var dedi. Öünkü ben geçen sene rahimde perde vardı hiskereskopi ile ameliyat oldum. Perde alınsada sıkıntı olabiliyormuş perde olduğu için rahim bloğu kısa olurmuş genetik bide hsg ile yapılan ameliyatlarda rahim ağzı yetmezliği olabilirmiş. kk da gezinirken tesadüf rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiğini gördüm sayfayı okuyunca dehşete kapıldım o gün hemen doktor araştırdım ve konusunda uzman yüksek riskli gebelik uzmanı perinatolok buldum. Ertesi gün gittim adama sadece rahim perde ameliyatı oldum dedim başka bişey söylemedim ve hemen yat vaginal usg ile bakıcam dedi rahim boyunu ölçtü normalde 5 cm olmalıymış benim 3.7 cm çıktı. 14. haftamda gitmiştim hoca şimdilik sıkıntı yok ama mutlaka 18. hafta gel dedi her zaman için riskin var dedi eğer kısalma varsa çok tehlikeliymiş. rahim ağzı problemi 18-24 hafta arası sıkıntılı rahim ağzı açılıyormuş ve suyun geliyormuş mallesef doğum yapıyorsun bebeğini kaybediyorsun.sen merak etme canım tehlikeli haftaları geçmişsin. İçin rahat olsun

acele etme son hafta bakacak:)

doğum konusunda kararsıznım. Akayda düşünüyordum ama vazgeçtim hem 3000 tl istiyorlar hemde doğru dürüst bişey bildikleri yok. erken doğum olur diye endişem var o yüzden devlet has. düşünüyorum ztb da olabilir bide ulusta sami ulus kadın doğum ve çocuk hastanesi varmış orayıda önerdiler pramatürede çok iymiş benim bi tanıdığımda rahim ağzı yetmezliğinde bebeğini kaybetti tekrar hamile kaldı bu sefer 12. hafta rahim ağzına dikiş atıldı ve hep yatttı hatta son ay sonda takıldı tuvalete bile kalkmadı. ona rağmen 30. hafta doğum yaptı medicanaya gidiyordu fakat doktor doğum erken olunca kabul etmedi oda sami ulusa gitti. Çok şükür bebeği çok iyi 1300gr doğdu ama hayata tutundu oranın bakımını övdüler. Eğer doğum normal zamanda olursa özelde yapıcam ama erken olursa devlette. başkent ünv. iyi orayıda tavsiye ederim.

canım ben kullandım eşim kullanmadı
eşim sadece bi ara vitamin kullanmıştı sonrası yok bişey vermemişlerdi

ne kullansa iyi gelir

canim hormonlarla ilgili olan i biz tavsiye edemeyiz hemen bir dr a basvurun cunki fsh dusuk sperm sayisi ve degerleride muhtemelen dusuktur

bizimde 2.33 tu ve tedavi vermisti dr umuz 5 ay klomen 1 ay da menagon igne kullanmistik
hemen dr unuza basvurun ve tedaviye baslayin.
onun yaninda vitamin kullansin ama

tamam canım çok teşekkür ederim

bu testleri kaan aydosa mesaj attım

sonuca göre gerekirse ona gitmeli artık

bizim burdada var ürolog ama anlarmı bilemedim ki:26:

canim klomen kullanmadinizmi hic ne kadar surdu tedaviniz kacinci ayinda hamile kaldin birde ne kadar sure igne kullandiniz

olmaz inşallah gönlünü ferah tut
canım çalışmıyorsun demi bu durumda bol bol dinlenmelisin

mayısta işten çıkmıştım ondan sonra bebek olayına iyice kanalize olmuştum ateş ölçme sitesini gördüm haziranda kimyasal gebelik geçirdim sonrada düzenli ateş ölçtüm ve 4 ay sonrada hamile kaldım allahıma binlerce şükür. hamilelikte çalışmayı düşünüyordum ama sonra vazgeçtim. inan dışarı çıkmaya korkuyorum yemek yapıp ortalığı toplayıp yatıyorum yatmaktan sıkıldım ama korkudan ayağa bile kalmıycam nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…