- 2 Aralık 2008
- 579
- 4
- 116
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #110.181
Merhaba kızlar biz de 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz en son gittiğimiz doktor spermiogram istedi ve sonuçlara göre de kadın doğum dru sprmleri düzeltmeye çalışırız ama düzelse bile şansınız çok düşük, aşılama veya tüp bebek öneririm dedi. İlk anda böyle söyleyince çok moralimiz bozuldu. Resmen hiç şasınız yok der gibi oldu. Ürolojik muayeneye çağırdı. Eşimi zar zor ikna ettim inş gidicez. Aşağıda test sonuçları var bilen arkadaşlar dra gidene kadar bu konuda yardımcı olabilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.
Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000 20-100 milyon/ml
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2
selam kızlar 1 haftadır gelemedım gecen ptesı dogum oldu cok sukur bı sorun yok evdeyız kızımla ıyıyız cok sukur ılk gun bıraz zorlu ama gecıyor ılk yuruyus atlatılınca gerısı kolay Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın kızlar hepınız ıcın dua ettım hep aklımdaydınız
selam kızlar 1 haftadır gelemedım gecen ptesı dogum oldu cok sukur bı sorun yok evdeyız kızımla ıyıyız cok sukur ılk gun bıraz zorlu ama gecıyor ılk yuruyus atlatılınca gerısı kolay Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın kızlar hepınız ıcın dua ettım hep aklımdaydınız
herkese merhabalar pek kimse yok ama:)))
muescim nasılsın...
bende öğle yemeğine geldim eve bir size bakayım dedim yemeğimi yiyp gideceğim tekrar
öpüyorum sizi..
Niye kimse cevap vermiyor bir yardım eden yok mu kızlaar(((
canım hoşgeldin geçmiş olsun hayırlara vesile olsun...inşallah...
listen ne güzel inşallah eşine kullandırabilirsin ben kullandıramıyorum ağız burun kıvırz kıvıra yapıyor dediklerimi...
sizler nasıl uygulatıyorsunuz bu tedavileri..
ilaç olarak vitamin hap yutmak istemiyor..larginin omega falan hiç kullanmadık biz.
bu arada ben adet oldum canım..
yeni umutlarla yola devam...
yarın eşimle üroloğa gidiyoruz inşallah dua edin de iiyi bişeyler duyalım....
CEYLAN geçmiş olsun cnm...
seviyorum sizi....
canımcımm ben çok anallmam ama anladığım kadarıyla bişiler yazayım arkadaşlar gelince onlarda yardımcı olur merak etme:)))
aslında sizin değerler bizimki gibiymiş yani çok da vahim sayılmaz bence ben biraz iyimserim de bu konuda
aslında değeriniz aşılama yapılacak değer ama öyle bir tane spermiyogram ile ve kadın doğumcunun demesiyle aşılama yapılmaz öncelikle çok iyi bir ürologla görüşün
ürolog tahminen sizden bir ay sonrası için bir spermiyogram daha ve hormon tahlili isteyecektir
eğer ki hormonlarınızda sıkıntı varsa onun çaresine bakılır ilaç tedavisiyle
eğer yoksa varikosel var mı ona bakılır elle muayene ya da renkli doplerde
eğer ki varikosel varsa ameliyat yapılır ve değerlerin düzelmesi beklnir tabi ki ilaç ve vitamin takviyesiyle bu süreci hızlandırmak lazım
eğer tüm bu tedavilere rağmen bir ilerleme olmazsa bence o zaman tüp veya aşılama yapılmalı çünkü sperm problemi varsa direkt tüp veya aşılamaya gitmek doğru değil önce bu sorununu sebebini bulmalı ve onu tedavi etmeli
yoksa yapılacak tüp veya aşılama da tutmayabilir
sayı normlin altında ama tedavi ile yükseltilebilir morfoloji %4 olması gereken sınırda o iyi bence
hızlı hareketliniz % 10 onu % 50 lere çıkartabilirseniz sayıyı da biraz artırabilirseniz allahın iizniyle normal yoldan olur ama
boş durmamamn bişiler yapman lazım bir an evvel
ürologa gidin canım
moralini de hiç bozma burda ne değerlerle hamile kalanlar var
doktorun tüpte bile az şansın var denilen arkadaşlar normal yoldan hamile kaldılar
burayı takip et bence birazda geçmişe bakarsan sorularına cevap bulabilirsin
soracağın bişi varsa elimden geldiğince cevaplarım canım
bizimde hemen hemen değerlerimiz aynı hatta sizinkiler daha iyi bize de tüp dediler aşılama deiler ama biz tedavi olmayı tercih ettik eşim varikosel ameliyatı oldu 3 hafta önce
çok umutluyum rabbim umutsuz bırakmasın inşalalh canım..
zor bela geldim canım kalkamıyorumki sürekli yatıyorum kalçam çok agrıyo kolumu kaldırsam kalçam agrıyo o derece yani
geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
geçen yıl şubat ayındada aynı şekilde tutulmuştum ilaç kullandıgım halde bu senede oldu
bitkisel krem olsun içecek olsun yiyecek olsun herşeyi uyguladım daha önce hiç bişey geçirmiyo
o yüzden saraçogluna baktım ama bi krem hazırlamış pahalı geldi banada geçirecegini bilsem alırdım taksitle ama hiç bişey fayda etmiyo süründürüyo süründürüyo sonra kendiliginden geçiyo sabredecem yapacak bişey yok dün yatarken minoset plus içmiştim plusta gebeler için degilmiş ama zararıda yokmuş o biraz geçirmişti sabaha kadar daha iyi uyumuştum bugünde normal minoset aldırdım eger geçmezsem doktora gidecem kortizon verecek geçen yıl 1 tane içmiştim geçirmişti daha önceden aldıgım 2 tane bitkisel kremde kullanıyorum gebelikte zararı olmayan cennet kokulum ısırgan otu çayı iyi demişti ama eşim netten bakmış gebelikte kullanılmaz yazıyomuş öyle işte yatarak atlatmaya çalışıyoruz inşallah biran önce geçer:44::44::44::44:
mues
bılgem
cok opuyorum sızı
Mues canim evet ben bu tup bebek denememden hemen once yaptirdim.
Sana da tavsiye ederim.
Ben herhangi bir suphe ile yaptirmadim aslinda,esimin kuzeni 4 dusuk yapinca ve benimde bir gebelik kaybim vardi,yaptirmaya karar verdim.
Kendi hastanemin genetik bolumunde yaptirdim tamamen ucretsiz.
Sonuca gore kanda pihtilasmam oldugunu ogrendik.
Gebelik takibimi yapan dr"um hemen rapor cikartti ignelerimide ucretsiz aliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?