Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bu arada günaydın arkadaşlarım

heyecandan hemen cevabı yayınladım

selam bile vermden:26:

nasılsınız

güzel anneler........anne adayları........ve anne aday adayları öpüyovum

Günaydın Edaaa hoşgeldin canım uzun zamandır yoksun...
Nasılsın??????
Bu arada tedaviniz hayırlı olsun.
Sonunda çifter çifter bebekler olsun inşallah...

Günaydın Edaaa hoşgeldin canım uzun zamandır yoksun...
Nasılsın??????
Bu arada tedaviniz hayırlı olsun.
Sonunda çifter çifter bebekler olsun inşallah...

amin canımmmmmm
hepimizin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh

konuştuğunuz pıhtılaşma meselaini anlamadım ben

gebe kalmayıda engeler miki:26::44:

amin canımmmmmm
hepimizin inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh

konuştuğunuz pıhtılaşma meselaini anlamadım ben

gebe kalmayıda engeler miki:26::44:

Bu konuda Bilgemmm daha detaylı bilgi verir.
Benim çok fazla bir bilgim yok ama iki gündür kafamı kurcaladığından araştırıyorum.
Öğrendiğim kadarıyla.
Gebe kalmayı engellemez.
Ama gebelikler düşükle donuçlanır.
Okuduğum bir yazıyı paylaşıyım.

KAN PIHTILAŞMASI, DÜŞÜK NEDENİ
Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL (Factor V Leiden Geni) taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyon hamile kadınlarda düşüklere yol açabiliyor.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyonun, hamile kadınlarda yeniden düşüklere yol açabildiği saptandı. İngiliz bilim adamlarının Human Reproduction adlı dergide yer alan araştırma raporuna göre, hamileliğin 12 haftasına kadar düşük yapan kadınlarda, Factor V Leiden Geni’nin (FVL) yeniden düşüklere neden olduğu ilk kez belirlendi.

Araştırma, mutasyona uğrayan FVL geni taşıyan 25 kadın ile 198 normal hamile kadın üzerinde yapıldı. Mutasyona uğrayan FVL geni taşıyanlarda normal doğum oranı yüzde 40, FVL geninin normalini taşıyan kadınlarda ise bu oran yüzde 70 olarak saptandı.

Uzmanlar, genetik mutasyonların kan pıhtılaşma mekanizmasını etkilediğine ve bunun plasentadaki kan damarlarında pıhtılaşmaya yol açtığına dikkat çekti.

FVL TARAMASI ÖNERİLDİ

Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Imperial Koleji bilim adamlarından Dr. Raj Rai, mutasyona uğrayan gen taşıyan birçok hamile kadının normal doğum yapabildiğini, aynı zamanda kan pıhtılaşmasıyla ilgili başka riskler taşıyan kadınların daha çok risk altında olduklarını kaydetti.
FVL geninin taranması için “Thromboelastogdaphy” adında yeni bir teknik geliştirilmeye çalışılıyor. Bu teknikle doğal kan pıhtılaşmasının daha sağlıklı gözlemlenmesi planlanıyor.

Son düzenleme:
Aşılamadan sonra 19. günüm perşembe günü hasta olmam gerekiyoo inşalah olmam ve hamileyimdir. Gerçi hastalık belirtileri dee var ama aşılamaylaa çok güçç amaaa ((((((

Aşılamadan sonra 19. günüm perşembe günü hasta olmam gerekiyoo inşalah olmam ve hamileyimdir. Gerçi hastalık belirtileri dee var ama aşılamaylaa çok güçç amaaa ((((((

Hayırlı olsun senem, bence olumsuzluğa düşme Rabbim ol dedimi olur.
Biz burada öyle şeylere şahit olduk ki hiç belli olmaz.
Sizde sorun nedir?
Burada ilk gördüm seni...

Son düzenleme:
anladım canım
mutlaka yaptırmak gerekiyor
desene

kalbini tevekkelli tut inşallah seninledir bebişin

Mues gercekten kafani karistirmak istemedim ama ben bunun onemli oldugunu dusundugum icin soyluyorum.
Kan pihtilasmasi hamile kalmaya engel degil.
Sadece pihtilasma seviyesine gore dusuge sebep olabiliyor.
Bunun tek sebebi anneden bebege yeterince kan gitmemesi.
Zaten hamilelikte kan belirli bir oranda pihtilasir,birde annenin kendi pihtilasma faktoru etkilenince bebek icin tehlike olusturma ihtimali var.
Onlemi ise cok basit.Gunde bir sefer igne.
Ben her zaman sunu soyluyorum,bu testi yaptirma ihtimalin yoktur,yada artik gebe kalmissindir.
Tedbir amacli gunde 1 tane bebek aspirini bile kani inceltir.
Ben igne kullaniyorum cunku test ile ispatlanmis derecede pihtilasmam ve gebelik kaybim var.

Son düzenleme:

Bİze yazdığım cevabın birebir aynısı. kelime bile farklı değil :)

ne kadar sallama işler yapılıyor bu sağlık sektöründe... zaten hamile kalma sorunuyla gelen hastanın neden önündeki bütün riskler ortadan kaldırılmadan tüp bebek tedavisine başlanır bana da hiç böyle bir test yapılmadı. söylesen işlerine karışıyorsun olur. illa düşük yapıp iyice yaralanmak mı lazım....
çok sinirlendimmm

bence de dinleme umud, ne derlerse desinler... ben açıkçası tedavi sürecimde hiç ipleri kendilerine vermedim veremedimmm... sağlık sektöründe olunca insan birçok seyin olabildiğini biliyor çünkü.

allah analı babalı büyütmeni nasip etsin midye. gözünüz aydın

Umud"um iyiyim sagol sen nasilsin?
Genetikte yapilizor bu test.
Testin adi faktor V (bes).
Kanda bakiliyor ama cikmasi 15-20 gunu buluyor.
Ben her zaman diyorum ,bebek dusunen herkesin bu testi yaptirmasi gerek.

senin hikayni bildiğim için bilgemm bir kez sormuştum ne vakit yapıyolar düşük yaptığın için mi yapıldı diye sonra sen görmedin bende unuttum üstüne düşmedim. dr.umda saolsun hiççç böyle birşeyin üzerinde durmadı. tedavide olan arkadaşlar sakın göz ardı etmeyin bence de

desene artık otomatik gönderiyo :)

5n1k

canım yaptınmı çizelgeni yazmıştım
senin bebiş ikizmi

canım hiçbir fikrim yok
önümüzdeki p.tesi ilk ultrasonum keseleri görmeye gidiceğiz. ben kendi kendime gelin güvey oluyorum ama. parayla değil yaa
hayırlısıyla sağlıcakla olsunda tek mi çift mi hiçç önemli değil. sadece ağzımdan hep böyle çıkıyor raporumda tek transfer yapıldı yazsada

mıdye dogum yapmıs hayırlı ugurlu olsun ınsallahhhhh,gulegule buyut

sırada RONYAM VAR suan :)kolay gecrsın ınsallah butun hamılelerımızın dogumunu

rabbım bızede nasp etsın ınsalah

ne oldu bugunlerde bu topıge yaaaaaaaaaaa
sıkıldım haaaaaaaa
nerdesınız bakımmmmmm
of beeeeeeeee
ceylanı anladık kılosundan dolayı ayaaklarını tasıyamaz oldu :)
eneslen ekın zaten aklı fırariiiiiiii
e sız nerdesınız ((((
ben özledım hepınızı ceeee yapıp gıdıorsunuz

pamuk,baruk,nun,kadser,boncuk,ekınts,gulum,yagmur,kris ve dıgerlerı yoksunuz hıc

esrammm sıra bana geldi harbiden
sonra papatya ve melisela
Rabbim sağlıkla kurtarsın herkesi
ve tez zamanda darısı sizlerde olsun

esrammm sıra bana geldi harbiden
sonra papatya ve melisela
Rabbim sağlıkla kurtarsın herkesi
ve tez zamanda darısı sizlerde olsun

selam fıstıklarrr..
ronyacık nasılsınnn...
bir gittim geldim 32 haftalık olmuşsun valla maaşallah
ama üzülüyorum
ya bizi unutur da gelmezsen diye...
unutma bizleri olur mu..
tabi senin adına da çok seviniyorum kara kızına kavuşacaksın hasretin dinecek hayırlısıyla..

5n1k senin de hamiş haberini alınca çok mutlu oldum ama o anki duygularını henüz okuyamadım fırsat buulp da geçmişe o kadar gidemedim
merak ediyorum tedavi miydi seninki tam da hatırlayamadım..

hakikaten esranın dediği gibi nerde bu milletttt..

sağolasın gökçenimm
canımm bana dua et rahat büyüyen sağlıklı bir evladım olsun
bende sizlerden hiç ayrılmayayım
ama bebişlerin ilk ayları çok zorlu geçiyor
uykuya hasret çeken günler geceler olucak diye tahmin ediyorum :97:

slm mıllet nasılsınız...
ben gezdım hsonu
dun de bugunde yogundum hep gıremedım gırsem de okudum kactım
sımdı yenı oturdum ya kocam azcık gec kalcak fırsattan sıtıfade bakayım dedım ...

mıdye dogum yapmıssın gozun aydın Rabbım hayrılı evlat eylesın ınsallah

ronyamm sıra sende yaa az kaldı valla ben heyecan yapıyorum hakkaten sızlerı dusundukce :18:

ceylanın hala agrıları varmıs sanırım ınsallah dıner en kısa zamanda
ceylan eger bulabılırsen buyuk cevsen de tahmıdıye duası var herturlu hastalıga sıfa ıcın okunuyor onu okumanı tavsıye ederım ..
yada ashabı bedır ın ısımlerını ellerını agrıyan yerıne koyup oku sıfa olsun ınsallah

5n1k cızelgen hayuırlı olsun ınsallah guzel gecer hamılelegınının her safhası

gokcen sende hosgeldın telaselerınızı bıtmıs hadı hayırlı olsun ..sende durumlar nası ates olcuyormusun

karden senın atesıne baktım suan dusuk devam edıyor daha catlama olmamıs ates dusuk gıttıkce calısmaya devam edın sız ...

boncukboncuk um gelmıs gıtmıs az kalmıs ama ozledım onu da masallah 4 ay bıtmıs bıle ya paşanın ...

umudum yaptır gotsın testı bencede nıye rısk alıyoruz kı bende anlamadım yanı

bılgemm ben sımdı devlette baslayacagım ya dusugum vs yok ama babanemde babamda pıhtılasma var kuzenımde aynı sekıde tum hamılelıgı ıgne ıle gectı genetık olarak ıhtımal dahılınde dıe dusunuyorum rıca etsem yapmazlarmıkı ıcımız rahat etsın dıye tup oncesınde

ekin enes ikilisi ortada yok sankı face de de artık cok paylasımcı degıller noldu bunlara haber alan varmı yakın zamanda
enesın atesı guzel gorunuyo ama sımdılık sonuda guzel olsun ınsallah

muesım sen kacıncı guundesın ne zaman baslayacaksınız merak edıyorum en yakınımda sen olacaksın sanırım takıpedebılecegım

gezegen arkadaşım lorkee hoşgeldinn
valla bende şuan heyecan yok sadece feci ağrılarım var
uyku uyuyamıyorum hala işe gidiyorum
doğumdan sonraya izinlerimi aktarmak istiyorum
ama halim yamandır lorkemm
dualarında beni unutma sağ salim doğurayım
sağlıklı kucağımı alayım bıdık kızımı
sende durumlar nasıl hayatım dna hasar testini yaptırcakmısınız
bende bilgem gibi düşünüyorum kafanı çok karıştırma
duanı et bizlerde edelim ve tüp tedavine başla
bir şeyi ne kadr çok kurcalarsan o kadar çok sorun çıkıyor
birde çok çok önemli bir şey olsaydı
ekintosum fatma hazel82 doğal yoldan gebiş olmazlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…