- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #114.681
Canım bişeye bağlı değil ..
Yani pıhtılaşma faktörü genetik ..
Anne ve babadan alıyorsun yada sadece birinden ..
Ben faktör 5 testi yaptırdım .. 1 ay sonra çıkıyor sonuç..
Mtfhr 1298c heterezigot mutasyon çıktı .. Sadece 1 faktörde diğer 4 faktör normaldi..
Dr'um çok düşük bir kan pıhtılaşması dedi ama benim 1 tane gebelik kaybım olduğu için ihmal etmedik kullandık ..
Rapor çıkarrtım ücretsiz alıyorum ..
İğne biraz yakıyor , tüp bebek tedavisindeki iğneler kadar rahat değil ..
Ama alışıyorsun ..
Ben 7 aydır hergün vuruluyorum , sadece 1 kez unuttum :)
Zor , insan abzen Allah'ın gücüne gitmesin usanıyor ama evladım için diyorsun sonra ..[/QUOTE
canım neye bağlı derken düşük cümle kurmuşum mutasyonunu merak etmiştim hangiis diye. o çeşnilerden mneye bağlı diye yanii
benimde allaha şükür faktör V ve II normal çıktı. bunları taşıyorsan biraz daha riskli grupta oluyormuşsun.
bendeki de mthfr 677 heterozigot.
senin mutasyonunun da mthfr olduğunu duyunca iğne vurulmamın kaçarı olmadığını anladım şimdi...aslına bakarsan bizimkisi folik asit metabolizmasıyla ilgili. düşük yaptığına dair çok kesin bilgiler yok deniyor yayınlarda. ama kullanıcan dersede elbet kullanıcaz. dr.larda ikiye ayrılmış zaten bu mutasyonda sulandırıcı kullanılmasında ama riske giricek bir konu değil elbet.
hiç dozuyla ilgili baktırıyor musun peki yeterli doz mu tamam mı devam mı diye??
pıhtılaşmayla ilgili forumda tüp bebek tedavisindeki iğneler kadar rahat olmadığını okudum malesef.. morluk ve ağrı yapabiliyormuş kimisine...
allah'ım inş. bana da nasip etsin iğneli iğnesiz farketmezz
canım bende de MTHFR 677 hemozigottu tek gende olunca pek sorun etmiyorlar, protein C ve S ve de diğerlerinde varsa sıkıntı. bende clexane 0.4 le başlamıştım ama kanamam olduğu için aspirin 100 e geçmişti doktorum 32. haftaya kadar kullandım çok şükür bir problem olmadı, bol bol su içmek ve güneşte çok fazla kalmamak önemli, Rabbim gönlünün muradını versin tez zamanda.. bide bu iğneler koruyucu olarak verildiği için doz ayarlaması diye bir şey yapılmıyor, en düşük doz veriliyor eğer sıkıntılı grupta değilsen, sen de çok şükür sıkıntılı grupta değilsin en düşük dozdan başlarlar sana ve bi aksilik olmazsa öyle devam eder..
kizlar galiba hamileyim dun 29. gunumdu ben 30. diye dusunuyodum evde test vardi adet olmadan deneyeyim dedim ikinci cizgi silik cikti sonra bir kac tane daha denedim ayni cok silik ama bakinca goruluyor sonra neyse emin olamadim birde sabah idrariyla yaptim bu kez daha koyu cikti ve adet olamadim
GOZYASII
canim heyecan yaptirdin bize canim kan tahlili baktirsana canim yaa hadiii
lorkenin dedigi gibi umudcum malesef
hayırlısıyla doğurduğunda geceleri hiç zorlanmıycan
o beste bana deıl lenaya aıt :)))))esra ankaranın baglarınımı çalıyon
ney kız kıcı kırık lorke :)esra ve ceylan delüleri
:94::94::94:
valla kızbu mesele senin için tüp sürecinden bile zor geçecek gibi
melısamselam kızlar, baya bir uzak kaldım topiktem maruz görün benikısaca anlatayım size :) 20 nisan cuma günü spinal sezeryan ile kızım Reyyan Ela doğdu :) sesini duydum ve ne yapacağımı şaşırdım, malesef kendini göremedim ilk başta önce odaya onu götürmüşler sonra ben geldim, bebeğime baktım ve kaldım öylece :) Rabbim bu duyguyu herkese yaşatsın inşAllah..sonra doktorlar gelip gitmeye başladı, herkes muayene falan ediyor, dediler kalpte sorun var kalp kapağında üfürüm dedikleri açıklıktan varmış, hemen Ekoda konrtol edildi ve belirlendi, 1 ay sonrasına gün verdiler tekrar, doktor sıkıntı vermeyeceğini hatta kendiliğinden kapanabileceğini söyledi ama işte gel sen bunu bana anlat, üstünede sarılık oldu ve uyur uyanmaz kızım zorla ayaklarını sıka sıka uyandırıp doyurmalar mı dersin, neler yapmadık tabi o sırada bende hep ağlama modundayım, yedim bitirdim kendimi..yüreğim dayanmıyor o hallerine..şimdi çok şükür iyi, kendi uyanıyor hatta uyumuyor bile :) hasret kalmıştım onun ağlamasına çok yıpratıcı geçti bu 26 gün..gerçekten zormuş ama bir yandanda dünyanın en güzel şeyi..ona bakmak, onu emzirmek müthiş bir his..şimdi bunları yazarken bile ağlıyorum, lohusalıktan herhal :))) inşAllh herşey yolunda gider, biraz sonra tekrar götürcem, sabah karnı şişti, doktor hep böylemi dedi, sıkıntı olabilir dedi, al sana bir stres daha inerse tekrar getirin dedi, sanırım indide, gaz oluyor ve durmuyor bebeğim, çünkü sarılık uyuttuğu için hemen emerken uyuyyor..sarılık değerine bakmadı yani istemedi artık, bir sorun olmaz geçer diye, ama yaptırsamıydım deyip duruyorum, artar diye korkumdan..çok şükür sarılık başka nedenlere bağlı çıkmadı, anne sütü sarılığı dediler ve 1-1.5 ayda geçer dediler..İnşAllah geçer kızlar..bizde durumlar böyle, net ortamım yok, o nedenle sık yazamıyorum..duanızı bekliyorum kızım için..Rabbim bu duyguyu herkese yaşatsın inşAllah..hep dua ediyorum buradaki arkadaşlarım için..kocaman öpüldünüz..
kizlar galiba hamileyim dun 29. gunumdu ben 30. diye dusunuyodum evde test vardi adet olmadan deneyeyim dedim ikinci cizgi silik cikti sonra bir kac tane daha denedim ayni cok silik ama bakinca goruluyor sonra neyse emin olamadim birde sabah idrariyla yaptim bu kez daha koyu cikti ve adet olamadim
gecelerizorlanmayacagım kesinde papatya sabahları napacam onu bilmiyorum öglene kadar yatmaya alıştım 4 yıldır
inşallah bebişte uykuyu severde yatarız bol bol öglene kadar
senden kurtuluoruz desene
gecen gunduzun karıssında kafamızı dınleyelım
kız senın kontrol ne zamn
baktır gene bır su bebegın cınsıyetıne
hala emın olamadım
kızın olacagına
kk da cınsıyetı bu zmana kadar belırsız olan tek gebelık sızı gordum
canım bende de MTHFR 677 hemozigottu tek gende olunca pek sorun etmiyorlar, protein C ve S ve de diğerlerinde varsa sıkıntı. bende clexane 0.4 le başlamıştım ama kanamam olduğu için aspirin 100 e geçmişti doktorum 32. haftaya kadar kullandım çok şükür bir problem olmadı, bol bol su içmek ve güneşte çok fazla kalmamak önemli, Rabbim gönlünün muradını versin tez zamanda.. bide bu iğneler koruyucu olarak verildiği için doz ayarlaması diye bir şey yapılmıyor, en düşük doz veriliyor eğer sıkıntılı grupta değilsen, sen de çok şükür sıkıntılı grupta değilsin en düşük dozdan başlarlar sana ve bi aksilik olmazsa öyle devam eder..
cnm protein c ve s de bir sorun yok bende çok şükür. şimdi mthfr mutasyonu çıkınca homosistein değerime bakılacak eğer referans değerler arasındaysa sorun yok dediğin gibi ama değilse iğne vurulmam şartmış. sen allaha şükür şanslıymışsın kanaman durmasa ne olucaktı... ben dozu bu sebepten ayarlıyolar diye biliyorum. eksik olsa dert fazla olsa dert bu sulandırıcıların. genetik danışmanım bu şekilde açıklama yaptı.. bakalım işin içine girince iyice anlaşılır şu homosisteinde bir çıksında....
allaha bin şükür aramızdan biri daha bu dertten kurtuluyorrrrr
çok sevindim senin adına gözyaşı inş. kan değerini de yazarsın burdann
5n1k canım tabi dr'un kullan derse kullan ..
Paptya'da anlatmış bunda doz ayarlaması yok ebnim bildiğim ..
Bende düşük doz kullanıyorum clexane 0.4 yanında hiç coraspinde kullanmadım ..
Çok şükür gelişimi 1 hafta önde gidiyor oğlumun ..
Dr'um bana gebelik kaybım oldu diyince hemen yazdı iğneyi .. Bende başından beri kullanmak istedim ne olur ne olmaz..
Sonra bişey olsa Allah korusun keşke kullansaydım derdim ..
Bende 29. haftamı bitireceğim 2 gün sonra ..
Az kaldı 3-4 hafta daha kullanırım sonra bana da bırak derler ..
canım sıkı takipteyim bakalım ne diycekler...kadın doğumcum genetik danışmanım ve önümüzdeki haftada, çok şart olmasada su anki durumda, bir hematologla iletişim halindeyiz..ne derlerse o tabiki..
seninde az kalmış çok şükür ne güzel...
ya kzlar bende dosyam acılırken doktora soledım aılede pıhtılasma var dıe babam babannem kuzenım vs ..
o da yaptırmak laızm test yapılmadıysa ılk muayenen de hatırlatr doktorlara dedı
dunde sordum doktora o da hamılelıkl olursa bakıcaz dedı
sacma degılmı bu test uzun surede cıkıyorsa ben sonucu ogrenene kdr nıe rısk alıyoruz kı
yarın gıdınce baska doktor varsa yıne sorucam o da olmaz derse pahalımıdır dırek ucretlı gırıs yaptırıp bu testı yaptırabılırmıyım kendım bı doktor ıstekte bulunmadan
cnm öncelikle sakın bu konuyu atlama derim. allah korusun ama ciddi risk almış olursun...
direk genetik testlere geçmeden protein c, protein s, apc-r, ınr, aptt değerlerine baktırabilirsin. genetik testlere göre çok daha az maliyeti var bunların. genetik testler hem uzun sürede çıkar (devlette bir ayı buluyor, özelde 10 günde çıkıyor) hemde ekonomik açıdan daha külfetli..
benim tetkiklerim bu sırayla yapıldı.
bu yazdığım testler genetik bir mutasyonun varsa eğer mutasyondan etkilenen parametreler. yok bunlarda birşey çıkmazsa için rahat eder.
ama lütfen yaptırmadan tedavine başlama. varsın bir ay geç olsun. insan bin pişman oluyor neden yaptırmadım diye ben bilsem mutlaka yaptırırdım.
ailende böyle bir sorun varsa es geçme derim...
Canım bişeye bağlı değil ..
Yani pıhtılaşma faktörü genetik ..
Anne ve babadan alıyorsun yada sadece birinden ..
Ben faktör 5 testi yaptırdım .. 1 ay sonra çıkıyor sonuç..
Mtfhr 1298c heterezigot mutasyon çıktı .. Sadece 1 faktörde diğer 4 faktör normaldi..
Dr'um çok düşük bir kan pıhtılaşması dedi ama benim 1 tane gebelik kaybım olduğu için ihmal etmedik kullandık ..
Rapor çıkarrtım ücretsiz alıyorum ..
İğne biraz yakıyor , tüp bebek tedavisindeki iğneler kadar rahat değil ..
Ama alışıyorsun ..
Ben 7 aydır hergün vuruluyorum , sadece 1 kez unuttum :)
Zor , insan abzen Allah'ın gücüne gitmesin usanıyor ama evladım için diyorsun sonra ..[/QUOTE
canım neye bağlı derken düşük cümle kurmuşum mutasyonunu merak etmiştim hangiis diye. o çeşnilerden mneye bağlı diye yanii
benimde allaha şükür faktör V ve II normal çıktı. bunları taşıyorsan biraz daha riskli grupta oluyormuşsun.
bendeki de mthfr 677 heterozigot.
senin mutasyonunun da mthfr olduğunu duyunca iğne vurulmamın kaçarı olmadığını anladım şimdi...aslına bakarsan bizimkisi folik asit metabolizmasıyla ilgili. düşük yaptığına dair çok kesin bilgiler yok deniyor yayınlarda. ama kullanıcan dersede elbet kullanıcaz. dr.larda ikiye ayrılmış zaten bu mutasyonda sulandırıcı kullanılmasında ama riske giricek bir konu değil elbet.
hiç dozuyla ilgili baktırıyor musun peki yeterli doz mu tamam mı devam mı diye??
pıhtılaşmayla ilgili forumda tüp bebek tedavisindeki iğneler kadar rahat olmadığını okudum malesef.. morluk ve ağrı yapabiliyormuş kimisine...
allah'ım inş. bana da nasip etsin iğneli iğnesiz farketmezz
cnm benim eşim kullanıyor bilgemin dediği gibi ilk günler biraz yakyı sonra alıştı ben ona yapmadım eczane yapıyor o yüzden morluk olmuyor
cnm öncelikle sakın bu konuyu atlama derim. allah korusun ama ciddi risk almış olursun...
direk genetik testlere geçmeden protein c, protein s, apc-r, ınr, aptt değerlerine baktırabilirsin. genetik testlere göre çok daha az maliyeti var bunların. genetik testler hem uzun sürede çıkar (devlette bir ayı buluyor, özelde 10 günde çıkıyor) hemde ekonomik açıdan daha külfetli..
benim tetkiklerim bu sırayla yapıldı.
bu yazdığım testler genetik bir mutasyonun varsa eğer mutasyondan etkilenen parametreler. yok bunlarda birşey çıkmazsa için rahat eder.
ama lütfen yaptırmadan tedavine başlama. varsın bir ay geç olsun. insan bin pişman oluyor neden yaptırmadım diye ben bilsem mutlaka yaptırırdım.
ailende böyle bir sorun varsa es geçme derim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?