Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cnm biliyorum çok soru sordum ama eşinin varikosel derecesi kaçtı??müsait olduğunda bi ara yazabilirsen çok sevinirim..

benimde çektirmem gerekiyor ama çok korkuyorumm...(ne zaman çekiliyor bi bilgin varmı cnm?adetliyken mi gidiliyor??bu arada sizin probleminiz nedir bi sakıncası yoksa???

korkma cnm okadar korkulacak birsey degil ben gecen sene cektirmistim (aneztesi bile almadan) adet agrisinin biraz fazlasi oluyor 5-6 dk suruyor islem bitiyor
reglin yeni gecmis olmasi lazim hatirladigim kadariyla....iliskiye girmeden gel demisti doktorum bana..

cnm çok teşekkür ederim.bende çektiricem bakalım bu ay yada diğer ay.bu ay eşim ameliyat olursa diğer ayda ben çektiririm.cnm sizin sorun neydi?bizim sperm sayısı sınırda morfoloji2 veya 3 çıkıyor.hareketlilik azdı oda vitaminlerler arttı.şu an a+b toplamı 47 falan ama olmuyorr...(

bizim tek sorun esimin sperm hareketlilik az ve morfoloji %3 sayisida 1.test 27 milyon 2. testte 18 milyon
bende sorun yok hic...asilama icin yeterli olmadigini dusundu doktorumuz simdi kasim-aralik gibi ilk tup bebek denemesi olcak herhalde
keske ozamana kadar hamile kalsam bu vitamin ise yarasada.....
birde bu proxeed plus 'in yani sira L arginin alip vereyim diyorum olurmu ki:44:

canımm ALLAH yardımcın olsunn inşallah

sağlık sıhhat versin kuzuna da sanada

Allah kolaylık versin canım, zamanla herşey düzelecek hepimiz geçtik o zor günleri, sende geçeceksin hiç merak etme, sabırlı ol yeterki.

kızlar çok saolun inşAllah geçicek, dua ediyorum ve kızımı taşıyorum kucağımda :))) ağlamasınada dayanamadığım için bırakmıyorum yere, hayırlısı artık öyle böyle büyüyecek inşallah..
Ronyam sizede çok geçmiş olsun..sağlık problemleri insanın canını sıkıyor, benim kızımında burnu hep tıkalı, hırıltılı nefesi var ve öksürüyor doktor süt alerjisi olabilir dedi ve neocate diye bir mama verdi ama oda fayda etmedi, şimdi az az ek gıdalara da başladık sizce neler yapmalıyım? ne kadar yedirmeliyim..önerilerinizi yazarmısnız? yoğurt vermedim daha alerji olur diye ama deniyecem de kendim nasıl yapayım yoğurdu?

cnm sayınız iyiymiş bence.sınır 20 milyon sonuçta güzel çıkmış.bizim sayı 12 - 19 -20 -8 milyon olarak çıktı.bu değişkenliği strese bağladı doktorumuz.gerçek sayımız 20 milyonmuş...hareketlilikte ilk zamanlar ileri hızlı % 2 hızlı 18 falandı cnm.6 ay proxeed kullandık ileri hızlı % 12 hızlımızda 37 falandı .yani işe yaradı.sizde bence proxeed devam edin.işe yarar bence l arginin bilmiyorum cnm biz hiç kullanmadık.
bu arada tüp bebek çok mu zor yaa bizde olmazsa bahara deniycez.ama korkuyorum...

ay bizimde ileri hiz %6 ydi... biz daha proxeed plus'a yeni basladik sabah aksam iciyor simdilik 2 kutu aldik bitince alcam ama yine tup bebek denemesine kadar icsin....
valla bende cok korkuyorum ama maleseefff asilama icin bu degerler yeterli degil dedi doktor...aslinda ben yinede sansimi denemek istemistim paraniz bosuna gider diyince ve tup bebek oneriyorum diyince tmm dedik....sigarayi hemen birak dedi esime birakti insallah baslamaz artik,.....
tup bebek de bayiltip yumurtalari aliyorlarmis sonra dolleyip iceriye koyuyorlarmis anlatti bize asama asama igneler veriiliyormus ...anlayacagin bir is...keske normal yolla kalsam o gune kadar yaa

cnm benim bence normal yolla olabilir sizin.inşallah tüpe gerek kalmaz...doğal yoldan gelir meleğin.(hepimizin:)) )tüp bebek meşakatli bir iş ama napalım anne olmak kolay olmayacak bizim için:))sanırım tüp bebekte tedavi süreci 15 -20 gün falan sürüyor değilmi?

20 gun galiba doktorun dedigine gore...ins.cnm bizleri bekletmeyip gelirler meleklerimiz

Merhaba canlarım;
Sizleri topiğimi çok özledim.
Yeni gelen arkadaşlar olmuş sanırım Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Hayırlı vakitte hayırlısıyla sorunsuz bir hamilelik geçirmenizi nasip eylesin Rabbim inşallah.
Ne kadar giremesemde hep aklımdasınız,
Çok zor bir hamilelik süreci geçiriyorum.
Çok şükür bugün 31. haftamıza girdik.
Sancılarım sıklaşmaya başladı.
Kuzularım henüz 1.5 kg doktorumuz artık gebelik haftasında değiliz hedefimiz 2kg olmaları diyor.
Dualarınızda benide unutmayın.
İnşallah herşey çok güzel olur.

benimde çektirmem gerekiyor ama çok korkuyorumm...(ne zaman çekiliyor bi bilgin varmı cnm?adetliyken mi gidiliyor??bu arada sizin probleminiz nedir bi sakıncası yoksa???

slm cnm,

bizimde problemimiz sperm azlığı, ilk yaptırdığımızda 8mil/ml çıktı, başka bi yerde yaptırdık, 32 mil/ml çıktı. üroloji eşimde 2. dereceden varikosel olduğunu soyledi. 3. testi geçen hafta yaptırdık. 27 mil/ml çıktı. testler cok değişken. ilk yaptırdığımızda hareketliliği az, krugere göre morfoloji %1 in altındaydı. 2. teste göre hareket sınırda, morfoloji idare eder işte.. :) varikosel ameliyatı olması gerekiyor. benimde diğer testlerim normaldi ama rahim filmide çekmek istedi doktorum emin olmak için.. neler bekliyor bizi Allahım.. rahim filmi için reglden sonra ilişkiye girmeden çektirmem gerekiyor.. çektirdiğimde ayrıntılı yazarım.. çok şey okudum, düşününce bazen korkuyorum bazende amaaaan dayanırım ben diyorum..

selaamm herkese..
ronyammm çokk çok geçmş olsun minik kızına.. acil şifalar diliyorum canım tez vakitte kurtulursunuz inşallah sıkıntılarınızdan..

melisela canım benim alalh sanada kolaylık versin çok zordur eminim ama sen onu nasıl bekledin annesi hatırlasana azıcık nazlı kızımız o kadar:)) ronyanın dediği kitabı ben de duydum memnun olan çokmuş bi dene istersen..

muesim hepsi geçecek inşallah canım dualarımız seninle..

yeni gelen arkadaşalr hoşgeldiniz.. varikosel varsa hiç ertelemeyin hemen ameliyatınızı olun sizlerde rahim filmi vs ne gerekiyorsa vakit kaybetmeden her şeyi yapın
en azından herşeyniz elinizde olur önünnüzü görürsünüz ve elinizdekilere göre bir yol çizersiniz kendinize. rabbim yardımcınız olsun inşalalh..

cnm sizin sayınız iyiymiş yine bize göre...inşallah ameliyattan sonra vitaminlerle falan artar hareketliliğiniz de gelir bebişiniz :)benim eşimde sanırım ekim başı olacak ameliyatını.bende rahim filmini çektiricem. inşallah doğal yoldan gelir meleklerimizde tüpe gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…