Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhaba lorkem benım transferım dun yapıldı. memnununm hastaneden ve dr dan 2000 euro artı ilaclar.benım ilaçlar 1500 tl tuttu ayrıca bazı tahlıller ıstedıler esım ve bende hepatıt b ve c ve hıv vırusu testlerı ıstendı bunları dısarıda yaptırdık hastane 800 tutar dedı bız 330 a yaptırdık ayrıca embrıyor dondurmak ıcın 466 tl aldılar. tavsıye ederım gıt gorus. umarım yardımcı olmusumdur

yorulmuşsundur mtlaka,seni çok iyi anlıyorum.
anlatsana kendini kaç yıllık evlisin ,kaç deneme yaptınız...

cnm 2 yıl 3 aylık evliyiz.ilk yıl istemedik bebek sanki oluyormuş gibi:))sonra ilk altı ay olmayınca ben şüphelendim dedim eşime doktora gidelim.ilk etapta eşimin tahlil sonucu sayı ml 12 milyon hareketlilik a+b 20 idi.başladık tedaviye8 aydırda tedavi oluyoruz işte .eşim ameliyat olmak istemedi ilk başta şimdide sanırım önümüzdeki hafta ameliyat olucak.sizin neydi problem nasıl aştınız.sanırım şimdi bebeğin var senin yanlış hatırlamıyorsam..

bende çok özledim bende:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

bende ozledım boncuk herkesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

yagmırımın bal kızına bıle az kalmıssssssssssssss

slm cnm,

solda maksimal ven çapı nötral pozisyonda 2.4 mm olup valsalva manevrası ile reflü akım izlenmiştir yazıo.. bizde anlamadık tabi, üroloji ameliyat olsun diyor, kadın doğum doktorum acele etmeyin, ameliyat olmasını gerektirecek bir durum yok diyor. kararsız kaldık yani..bu arada bizde 2 yıl, 3aylık evliyiz:) 1.5 yıl borçlar yüzünden bizde istememiştik.sonra istediğimizde olmayınca doktora gittim. doktorlarda 1 yıl korunmasız ilişkiden sonra testleri yapmak için bekliyorlar. ısrarım sonucu testler yapıldı, eşinde sperm testi yaptırsın demişti. herşeyden bihaber olduğum için böyle bir sorun olacağını tahmin etmediğim için eşime söylememiştim bile. 1ay kadar önce ilk sperm testini yaptırdı. ilk test sonucunda 8mil/ml, ileri hızlı %2 çıktı.1 hafta sonra başka bir laboratuarda 32mil/ml, ileri hızlı %28 çıktı. 3.testte 2.testle aynı gibi..ama varikosel var işte. cnm ya nedense ben varikoselin sonuç vereceğinden şüpheliyim. sanırım 6 ay sonra sperm kalitesine etki edeceğinden, o kadar beklemek istemiyorum. eşimde tedirgin oluyor zaten.. off cnm ya bi bebeğim olsa sanki herşey bambaşka olacak.. şu anda hayatımı dondurmuşum gibi hissediyorum. hep bebek olunca diyorum.. her ay ümitlenmicem diyorum, hani beklemediğin bir anda geliyormuş ya.. kimi kandırıyorsam, daha regl günüm yaklaştığında idrar testi yapmaya başlıyorum, bikaç kez kan testi bile yaptırdım, ki hiç gecikmedi reglim. bide 2 gün geçse ne yaparım bilmiyorum:)

Bende sizleri özledim boncuuuuk.
canım yiğenin nasıl oldu.tedavisi bitti mi?

gökçen hiç görünmüyor.iyidir inşallah. okursan bir ses ver:)

Ronyam Allah sağlık ondan sonrada huzur versin.
sıkıntıda çok zor.belki düzelme durumu yok mu .
kızın nasıl oldu.

slm melisdilek,

umarım herşey yolundadır.. bizde tüp bebek düşünüyoruz, öncesinde aşılama deneyelim dedik, önümüzdeki ay aşılama yaptıracağız, Allah bu yolda hepimize sabır versin, yeterince zor ve zahmetli olan bu süreçte kolaylık versin.. müjdeli haberini bekliyorum, içimden olumlu olacağı geçiyor.. inşallah oyle olur..

dusunmuyorum dıyenden korkacaksın valla...
ben cok beklemeyecegımızı dusunuyorum senın ıcın hayırlısı bakalım
Ronyam aılenle ılgılı duruma uzuldum gercekten ... kabullenmesı cok zor oluyor boyle seylerı .. ama ınsallah onlar ıcın hayrılısı budur ... dedıgın gıbı en sevdıklerınden bırıne kızınca ınsan kımseyle rahatca paylasıp rahatlayamıyor ..
ama gel anlat bıze anlayamasakta dınlerız

kızın hakkında da Rabbım kolaylık versın ınsallah cabucak duzene gırer ...

tamam boncugum sen ıste yeterkı yazarım ben
haftanın en az 3 gunu doluyom gerısını de ben dolduruyom canım sıkıldıkca...

bu aralar carsı vs ıslerım de bıtmıyor
eltı olacam ya nasıbse guzel guzel gıyınmem lazım dugunumuz var bıseyde bulamamıstım hersey coook pahalı
bıde araba aldık cok sukur o yuzden bu ay hem onun parası cıktı hem dugune kıyafet hem kaynıma dugun hedıyesı hem kurban vs derken Allah yardımcımız olsun berekekt versın valla

valla benım ust komsumda var hızlı kullanınca bayagı ses oluyor hakkaten ...
ama en az kullanılan oda tarafına koysan yada kapalı balkon vs bence ıdeal
cunku bısıkletten zıyade yuruyus bandı daha ıyı bence yada yada epıklıt bısıklet mı ne ondan al o acaıb bıcok yerını calıstırıyo ınsanın hemde daha az ses cıkarıyor

Canımmmm, yeğenim çok şükür hastaneye yatış kısmındaki tedavisi son buldu, artık haftada 1 gün gidip iğne oluyor kan tahlili verip sonuçlara göre eve geliyor.

ayy ne güzel aynı zamanlarda evlenmişiz :)) aynı dertle uğraşıyoruzallah beterinden saklasın arkadaşım inşallah güzel günler göreceğiz...valla cnm varikoselden bende çok ümitli değilim ama bazende diyorum sayıya hıza etki etmese bile kaliteye etki eder diye düşünüyorum.ahh cnm ahh ümitlenmeden olmuyor.bende diyorum hiç ummadığın anda gelirmiş bebek diyorum.bazen arkadaşlarım falan diyor belki bu ay vardır diyorlar yok ya bence yoktur hiç sanmıyorum diyorum.halbuki ağzım öyle söylüyor.gelgelelim içimden acaba varmı test yapsammı daha 4-5 gün varken test yapıorum(sonuçç hüsrannn(

antalyamm sağolasın canım benim ben buraalrdayım iyiym çok şükür. okullar açıldı yaa çok yoruluyorum bu ara. daha alışamadım tempoya üç aydır güzel güzel yatıyordum şimdi azıcık zor geldi:)) biraz da bizim okul zor programım da sağolsunlar berbat. 3 buçuk dört gibi geliyorum eve hemen kafyı vurup yatıyorum sonra yemek memek derken nete takatim kalmıyor:))
çok şükür bugüümüze böyle böyle geçip gidecek günler.. seninde az kaldı inşalah tedaviye ekim adetinle gidiyorsun dimi görüşmelere falan başladın mı nerde yaptıracaksın alalhın izniyle.. her şey çoooooooookk güzel olsun inşallaahh...

melisdilek canım transferin olmuş allahım yardımcın olsun güzel haberinin buradan bizlere vermek nasip olsun inşallah..

ronyacım alahım gönlüne ferahlık versin sıkıntıların bir an evvel geçip gitsin inşalalh..

selam kızlar
nasılsınızz..
kasımda tüp bebek yolları görünüyor bana kısmetse, genartta olacak doktorum murat sönmezer..
dualarınız bekliyorum, kasıma kadar normal denemeye devam, belki ilk hamileliğim gibi tüpten önceki ay gelir bebeğim...umudum var çok şükür..
hepinize selamlar...

canım 1 yıl bebek istememiştik ama ben hiç pişman olmadım.infertiliteyi öğrenmeden önce çok eğlenmişiz sonra herşey o kadar eğlenceli olmadı tabi...
bizim morfoloji hep sıfırdı,bir kere 1i gördük o kadar...DNA hasarı %84dü.sayı en başlarda 5 ile 11 milyon arasındaydı.

1,5 yıl proxseed kullandı eşim.sayıyı 52 milyonlara kadar yükseltti.
keçiboynuzlu bir karışım,arı sütü kullandı düzenli.
omega 3 ,largınıne ,gınseng,incir kürü,kaan hocanın yiyin için dedikleri,nohut,dut kurusu falan yani düzenli kullandık.

bizde varikosel yoktu ama olsa kesin başta onu hallederdik.

bizde yıkıldık ,üzüldük,birbirimizden koptuk.2 tüp bebek denemesi beni çok yıprattı.ama yine sarıldık birbirimize devam ettik...
morali yüksek tutacaksın bu işte çok çok önemli....
biz bunu 2 başarısız deneme sonrası yapabildik.biraz umursamamayı ............

eşimi farklı şeylere yönelttim.kafasını boşaltacak şeyler buldurdum.haftanın 3 günü yüzmeye gitti.köpek aldı ,beslemeye başladı falan filan...farklı konular konuşmaya başladı yani...
ben tekrar işe başladım o yoğunluk beni yordu....

işte böyle ,üzülsende üzülmesende bu dert var canım.geceni gündüzüne katacaksın bu işten kurtulacaksın inşallah sende.

hadi yolun açık olsun canım.....umudu tabiki kaybetme öyle yada böyle olcak bebiş inşallahhh

hadi yolun açık olsun canım.....umudu tabiki kaybetme öyle yada böyle olcak bebiş inşallahhh

amin canım, sağol sizler en büyük umutsunuz bize...
biz de yaklaşık 8 aydır proxeed kullanıyoruz, uzun vadede faydalı olacağına inanıyorum, işte keçiboynuzu kürü yapacağız hiç yapmadık bir deneyelim bakalım.. sayı toplamda 36-40 arası, morf 1, hareket çok şükür iyi diyorum.. bende çikolata kisit var 3 cm. o yüzden dr artık beklemeyelim dedi. inşallah dualarımız kabul olur...

test sonucuz güzelmiş gerçekten biliyorsun burda dah kötü değerlerle hamile kaldık hepimiz.
senin şu kist işi bozuyor galiba biraz hoş bu kist işlerinden pek anlamıyorum ama.döngünü bozuyor mu bu kist?

lorkecim evet ben bisikleti ondan planlıyorum eğer alırsak .burda işte yok bunları satan yerler görüp almak en iyisi aslında.bazıları çok büyük oluyor çünkü.internette de ebat belirten bir yer denk gelmedim.
lorke kız seninle 1 gün geçirmek isterdim inan....çok eğleneceğime eminim:)))

test sonucuz güzelmiş gerçekten biliyorsun burda dah kötü değerlerle hamile kaldık hepimiz.
senin şu kist işi bozuyor galiba biraz hoş bu kist işlerinden pek anlamıyorum ama.döngünü bozuyor mu bu kist?
canım bu kist 2 senedir bendeymiş belki daha da eskidir ama haberim olalı 2 sene.. bu zamana kadar büyümemişti 2,5 cmdi. bu ay 3 olmuş işte
bende hafif kasık ağrısı dışında bir şikayet yaratmıyor henüz çok şükür, adetlerim düzenli. ama büyürse o zaman ameliyat gerekiyormuş çünkü rezervlere zarar veriyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…