Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

keşkeeeeee bende bugün tek çizgiyi gördüm bugünnnnnnnnnn

iğne kullanan arkadaşlar sayınız ilk etapda düştümüü(
biz şoklardayızz yaa iğne kullanmaya başlayalı 1,5 ay oldu ve hersey sıfırlanmış nerdeysee son yaptımız testee sayı 10 milyon ken şimdi 5 milyona düştü

şaşırdıkk kaldıkkkk yaaa bize tüp yolu bu kez kesin görünüyorrr galibaa olmuyorr kaç aydır ugrasıyoruz gram ilerleyemedikk aksine düştü iğneden sonraa(

merhaba arkadaşlar eminim bi çoğunuz beni hatırlar..
burda bu konuda çok bilgili kişiler olduğunu biliyorum lütfen bana da yardım edin.

bizde eşimin değerler biraz düşüktü ancak sonra iyileşme oldu çok şükür. ancak sebepsiz infertilite olarak devam ettik yolumuza uzun süredir.
tüp bebeğe karar verdik. bende pko vs dahil hormonal problemler yoktu. yumurtalıklarım güzel cevap verirdi hep ilaçlara.
225 dozla uzun protokolde başlandı tedavime.
ancak toplanan 15 yumurtanın hepsi kalitesiz çıktı. sebebin bu olabileceğini düşündük artık.
bana bi yol gösterin.
aslında tedaviye başlamadan önce balık yağı folik asit ve bazı multivitaminleri kullanmaya başlamıştım. sağlıklı da beslenmeye çalışırım.
tabi Rabbim vermek isterse herşey sadece bir bahaneden ibaret.

ikizler sağolsun şöyle bi liste yapmıştı:
Kadınlarda Yumurta Kalitesi İçin;
Evicap, omega 3
incir kürü
bal-çörekotu-tarçın kürü
selenyum (evicapla aynı işi yapar, antioksidandır)
Folik Asit (Folbiol 1 adet - FolicPlus 3 adet veya Solgar folacin 1 adet )
Elevit - Arginmax women (kadınlar için özel multivitaminlerdir)
sigara ve kahve ve de koyu siyah çay içilmeyecek
Kadınlarda Hormonal Problemler İçin;
Dong Quai (solgar vitamin destek)
Testere dişli aslan pençesi (menapozu geciktirir)
Hayıt tohumu otu (fsh düzenler)
Soğan suyu kürü (PKO , İbrahim Saraçoğlu)
Civan perçemi - Adaçayı (regl düzensizliği)
Buğday Çimi (hapı) - (E2 ve Fsh düşürüyor)

şimdi unlardan hangisine nerden başlayayım.
hepsini birlikte uygulamam imkansız.
yumurtlamamda büyüklüklerinde ve çatlamasında bi problem yok ama kalitesiz olma ihtimali var.
doktorum kesin değil dedi ilaçlar yüzünden de olmuş olabilir dedi ay ay değişen bişey de olabilir dedi. ama bu vitaminlerin bir de zararı yok zaten.
şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

canım ben bizde de erkek infertilitesi problemi var dr.umda yumurta kalitesini artırmak için bana folikasit ve arginmaz women verdi ben onun yanında bal-çörek-otu tarçın kürünü yaptım ve sattan sonraki 8.günde kontrole gittiğimde dr. şaşırarak sen ne ilaç kullanıyorsun böyle büyümüş yumoşların büyümüş dedi bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim.
İnşallah herşey yolunda gider de kavuşursun meleğine meleklerine

Canim kalitesiz derken dollenme mi olmadi
Yum kalitesi icin ben ari sutu bal karisimi oneririm
Balparmakin apiterasini kullaniyorum tadi da guzel
Onun disinda cerez kuru uzum hurma ceviz findik yemelisin kecipoynuzu pekmezi de cok faydali
Ben tedaviden once pronesya. Denen bitkisel ilac kullandim ama bnmki grip filan olmamak icin bir antioksidandi
İcinde propolis ve ekinezya vardi sonucun iyi oldugunu soylemsti dr dusununce o da aklima geldi ama sen bal karisimini kullan nolur nolmaz
Esine sperm dna testi yapildi mi

sağol canım yardımın için.
15 yumurta o kadar kötü çıkmış ki sadece 4 tanesine dölleme işlemi uygulamışlar onlar da kendi başlarına saçma bi şekilde bölünmüşler.
eşimin sayı 111 milyon motilite 53 progresive motilite 50 çıkmış.morfoloji bakılmamış zaten. ama doktor eşiminkine iyi dedi.
hayır canım dna testi yapılmadı. eşimin morfoloji baya yükseldi biz de ankaradaki randevumuzu iptal ettirdik.
canım benim yumurtalarım genellikle 14. gün çatlar 20 mm civarına da ulaşıyor.
eğer tüpte kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bi problem değilse genel bi problemse bu kalitesizlik erken büyüme sayı artırma olayları değil de direk kaliteyi etkileyen bişeyler kullanmam lazım.
bi arkadaşım ingilizce sitelerden faydalanmış benim için araştırmış. doktor da coenzim q10 ve e vitamini yazdı. onu da benim zorumla. kendisine kalsa hadi hemen ikinci tüp bebeği yapalım bu sefer de kısa protokol kullanalım diyor.
bense bitkisel bişeyler kullanıp diyelim 3-4 ay daha sonra da şimdiye kadar hiiiçç yapmadığım bal tarçın çörek otunu kullanayım diyorum.
ama işte o vakte kadar neler kullanacağımı bi türlü tam kestiremiyorum.

ilginç bir durum söz konusu o zaman tatlım bende seninle aynıyım 20mm ulaşınca dr.lar genelde kaliteli yumurtalar der ama demek ki öyle olmuyormuş birşey daha öğrendik bu bahaneyle
onlara kalsa hemen tüp hemen tüp hiç vakit kaybetmeyin şöyle böyle bizim yaşadıkalrımızı hiç önemsemiyorlar
bu konuda yardımcı olamayacağım sana canım ama dualarla takviyede bulunurum Allahımın izniyle inşallah bir sonraki tedavinde herşey normal olur canım benim belki de hiç gerek kalmadan Rabbim nasip eder inşallahhh

sağolasın canım Allah razı olsun

evet literatürlere bir de beni yazacaklar artık.

işte aile hekimim biraz bilgili bu konuda et süt yumurta bol ye dedi.
kendi doktorumsa sağlıklı beslen dedi. dedim doktor bey ben herşeyimi köyden getirtirim dışarda yemem daha nasıl yapayım dedim. sen aynen devam et Ramazandan sonra görüşelim dedi.

nette de söylentiler harici böyle bişeyler buldum. biyoloji öğretmeni arkadaşım da turuncu meyveler tüket dedi. ama hepsi çorbaya döndü :111: ikizler bi geleydi yazdıklarımı bi göreydi
ay iyi beslenerek ocuk ansnz artrn - Haberler > Yararl Yiyecekler

Son düzenleme:

kıyamamm canım bizde yapalım öyleyse malum ultrasondan anlamıyorlar demek ki yumurta kalitesini hadi inşallah ramazandan sonra hiç gerek kalmaz gitmeneeeee

Canim nerde tedavi oluyorsun
Yasin musaitse 6 ay ara verin vucudun dinlensin
Yeni bir beslenme programi ve spora basla
Stres dE yumy kalitesini etkiliyor
Mutlaka tedaviden once esine sperm dna baktir Allah korusun bos gebelik riski oluyor
Morf den farkli bu

canım tedavi yerimi söylemiyim ama istersen özelden atayım sana burası küçük yer malum. doktorsa tanıdık
27 yaşındayım canım bekliycem çok yıprandım.
sağolasın canım baktırayım peki dna hasarına bi çözümü var mı.
baktırdıkça bişeyler çıkmaya başladı şu sıralar.
kanda pıhtılaşma da var.
kıyamamm canım bizde yapalım öyleyse malum ultrasondan anlamıyorlar demek ki yumurta kalitesini hadi inşallah ramazandan sonra hiç gerek kalmaz gitmeneeeee
ben de sordum doktora bunca zahmetle mi anlayacaktık başka çaresi yok muydu dedim.
hayır anca bunda öğreniriz dedi.
adamı öyle sıkıştırmışım ki bana diyor bi de yapsak negatif çıksa napcaktın sen bana bilmiyorum diyor

biz ne yaparsak yapalım herseyin başı öncelikle stress önce şu kafamızı bir rahatlatıpp ohhhh demek lazım ama yapamıyoruz malaseff.
bende gcen ay elevit içtim bu ay b 12 kullanıyorum ama bende şöle karma başka bir vitamin almak istiyorumm..eger bulursan banada öner çok ihtiyacım var gercekden(

gerci benim eşimin degerleri bir türlü düzelmek bilmiyor oda apayrı bir mevzu iğne kullananlar ilk ayda hamile kalırken bizimkinin degerleri başladığı noktaya döndü(

hadi yaa adam korktu desene
hakkınızda hayırlısını nasip etsin Rabbim bir daha ki sefere güzel haberler getir inşallahhhh

arkadaşlar mrb.öncelikle rabbim hepimize tez zamanda eli ayağı düzgün,sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin.benm eşim kasım ayında varikosel ameliyatı oldu.ameliyattan önce toplam sperm sayısı 9 milyondu.ameliyat geçtükten 3 ay sonra değerler 13 milyona yükseldi ve biz keçi boynuzu kürü uygulamaya başladık.ameliyatın 5. ayda yani küründe 2.ayındaki testte sonuç 35 milyon oldu.hareket hep %50 nin üzerindeydi.gecen ay yenden test yaptırdık ama ameliyattan önceki değerlere geri döndük 10 milyona düşmüştü bütün emeklermz boşa gtti yıkıldım resmen. bizi tıp fakultesine yönlendirdiler ordada malum herşey çok yavaş ilerliyo.dün test verdi taa haftaya cumaya alabilecez sonucu.çok uzattım ama,kısacasıaranızda bu durumla karşılasan var mı?iğne filan demişsiniz sperm sayısı artırmak içindemi iğne oluyo?

ben site ye yeni katıldım ama sesssiz takipçilerdendim sonunda kayıt olmayı basardım bu soruya cevao vermek nasip oldu aynı durum bizdede anlattıgın sürecin hemen hemen aynısı iki seneye yakın bi zaman oldu ameliyat olalı ama netice yok

sabır gerektiriyo bu hastalık maalesef.allahtan bizim yaşımız daha küçük o yüzden acelemiz yok.rabbim tez vakitte isteyen herkese anne olmayı nasip etsin insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…