Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

teşekkür ederim. yaa bilemiyorum onu da yemem diyebilir. öylece yemeyi seviyorum diyor başka bir şey demiyor... hiç yoktan iyidir mi demeliyim zorlamalı mıyım bilmiyorum...

uzun zaman oldu buraya yazmayalı
herkesi çok ama çok özledim bende ve hiç unutmadım sizleri yaşadıklarımızı
umarım herkes iyidir
ben mücadeleyi kazananlardanım çok şükür
9 aylık afacanmı afacan kaanım var
allah isteyen herkese nasip etsin
herkesi çok ama çok öpüyorum

mercim maşallah sanada kuzunada
darısı bizlerede olsun inşallah
bizde mücadeel veriyoruz
1 aşılama ve 1 tüp denedik olmadı
sayı 10 milyon
ileri hız 0
morfoloji 1
olmayınca olmuyor işte
genetik testte yapıldı bişey çıkmadı
üstelik 5, gün embriyosu idi
ilk başta çook üzüldüm ama şimdi daha iim
ocakta tekrar deneyeceğim
eşim şimdi keçiboynuzu kürü kullanıyor
arginin ve ginsengte kullanıyor

canım pes etmek yok yola devam
inanıyorumki herkesin elbet bir gün sınavı hayırlısıyla biticek
bizlerde aynı yollardan geçtik inan
benimde negatif 1 tüp 2 aşılamam var
neler neler kullandık
zamanı gelince kendilğinden geldi oğlum
dualarım sizler için
inancını hiç kaybetme olurmu

ben varım canım sıfır morfoloji ve yüzde 80 hareketsizlikle hamile kaldım.ümidini kaybetme

hayırlı olsun Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

yaşadığın süreci bize yazabilirsin bu müsait bir zamanında bizlere umut oluyor çünkü okuduğumuz her mutlu son.

çok tşkler.

merhaba arkadaşlar... şu an öyle kötüyüm ki...

24 yaşındayım. hemen hemen 4 yıldır bebek sahibi olamk için çabalıyoruz. 1 aşılama ve 2 tüp bebek geçmişim var.

promblem erkek inferlitesi. eşimde sayı,hız ve morfoloji bozukluğu var.varikosel vardı ameliyat oldu ama sonuç değişmedive giderek değerlerimiz düşüyor.

şu an tekrar tüp bebek düşünüyoruz ve doktorumuz spermiogram testi istemişti.bu gün verdik ve az önce aldım sonuçları

8 ay önce 1.000.000 iken şimdi 100.000 olmuş. hiç hareketli yok.morfoloji %0

ne olur bi şey deyin.şu an certix diye bir ilaç kullanıyor eşim.dr verdi vitamin ilacı. aranızda bu durumda olup da hamile kalan var mı?

hiç anne olamayacak mıyım ben?

olmaz mı tatlım neden olmasın azosperm topiği var orda sana daha iyi yardımcı olurlar belki...varikosel ameliyatınızı ne zaman oldunuz canım ameliyattan sonra hiç artma oldu mu??

olmaz mı tatlım neden olmasın azosperm topiği var orda sana daha iyi yardımcı olurlar belki...varikosel ameliyatınızı ne zaman oldunuz canım ameliyattan sonra hiç artma oldu mu??

ilgi gösterip cevap verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım.
ameliyatı 2 yıl önce olduk o zaman 8 milyonlarda idi. hiç düzelme olmadı aksine gün geçtikçe düştü. hem sayı hem de hareketlilik....
bu gün 100 bin çıktı işte ve hareketlilik %0. morfoloji %0. belki de hiçbiri canlı değil.

öyle kötü bir psikoloji içindeyim ki...ne yerdeyim ne de gökte.
bu gün en azından bir ümit bekliyordum. tepetaklak oldum. sonra bu konuya girip hem derdimi paylaşmak hem de bir ışık istedim.

anladım canım ameliyata girmeden önce %5 değerlerde düşme,%20 değerlerde aynı kalma %75 yükselme ihtimali var diye bizi uyardılar bizde 3 ay önce ameliyat olduk sonuç ne şuan bilmiyorum ama canım hepimizin derdi ortak canım bizim de 2 yıldır çocuğumuz olmuyor o kadar şeyler okuyorum ki burada canım inan ne değerlerde olup hamile kalanlar var asla ümidini yitirme zamanı gelmemiş diye düşün canım...arı sütü polen muz karışımı hareketliliğe etki ediyormuş canım çok kullanan var siz de tüp bebekten önce kullanın değerler belki artar canım...allah yardımcımız olsun...

öyle kötü bir psikoloji içindeyim ki...ne yerdeyim ne de gökte.
bu gün en azından bir ümit bekliyordum. tepetaklak oldum. sonra bu konuya girip hem derdimi paylaşmak hem de bir ışık istedim.

KISIRLIK (INFERTİLİTE) TEDAVİSİ VE TAMAMLAYICI TIP

Tüp bebek tedavisinden önce modern tıbbında artık kabul edip kullandığı tamamlayıcı tıp yöntemi arı sütü takviyesidir. Buna ilave bilimsel makaleler ışığında B12 ve folik asit kompleksi ile birlikte lycium (gojiberi meyvesi) ve ginseng takviyesi kullandırıp çocuk sahibi yaptığımız bir çok insan mevcut.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR

ARI SÜTÜ VE SPERM BOZUKLUKLARI
Fırat Üniversitesi'nde gerçekleştirilen gebelik konulu araştırma sonuçlarına göre sperm sayı ve kalitesi arı sütü kullanımıyla belirgin artış göstererek gebelik ihtimali buna bağlı olarak artmaktadır. Ayrıca, arı sütünün gelişme ve büyümeyi hızlandırıcı, hormonal düzenleyici, cinsel gücü ve döl verimini arttırıcı olarak da kullanıldığına dikkat çeken araştırma tüm bu içeriğiyle arı ürünlerinin gebelik amaçlı kullanımına işaret etmektedir.

ARI SÜTÜ VE GEBELİK
Gebelik ile ilgili sorunlarda tedavinin başarı şansı ortalama yüzde 14’ler civarında gerçekleşmektedir. Arı sütü ve polen kullanımıyla bu oran yüzde 46’lara çıkmaktadır. Gebelik konusunda; sperm kalitesi, hareketliliği ve sayısında artışını sağlayarak rol oynadığı gibi, kadında doğurganlığı artırdığı tespit edilmiştir. Kadında ortaya çıkabilen yumurtlama dönemi; adet düzensizliği, adet sürecinin daralması nedenli sorunlara tam bir çözüm teşkil ettiği kullanıcıların altını çizdiği ortak noktalardan biridir.
Öte yandan, yumurta miktarı, kist sorunları, yumurta kalitesi de belirleyici etkenlerdir. Arı ürünleri, yapılan tüm araştırma sonuçlarına göre; Yumurta kalitesini pozitif yönde etkilemektedir. Yumurta çapı, çatlama kapasitesi kullanım zamanıyla doğru orantılı olarak artmaktadır. Sperm ve yumurta kalitesi sadece gebelik sonucu için değil, doğacak bebek için atılan ilk temel olması yönüyle de önemlidir. Kuzey Amerika başta olmak üzere ortaya çıkan yeni bir trendte sorun olsun olmasın gebelik öncesinde bu ürünlerin bir süre kullanımı gerçekleştirilmektedir.

FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ VE kisirlik İLİŞKİSİ
Kaliforniyalı araştırmacılar folik asit ile ilgili yaptıkları bir çalışmanın sonucunu açıkladıklarında bu vitaminin farklı bir rolü üzerinde de durulmaya başlandı. Araştırma sonuçlarına göre erkeklerde genelde kısırlıkla birlikte olan sperm sayısı azlığı durumunda aynı zamanda folik asit (bir tipi) eksikliği de bulunduğu saptandı.

LYCİUM (GOJİBERİ MEYVESİ)
Gojiberry de bulunan polisakkaritlerin sperm hücrelerinin miktarını ve ömrünü uzattığı tespit edilmiştir.

GİNSENG
Ginseng cinsel performansı artırıcı doğal bir destek olarak da kullanılmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ginseng sperm düzeyinde artışa neden olmuştur.

OMEGA 3 YAĞ ASİTLERİ
Ayrıca Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin bir beslenmenin veya Omega 3 gıda takviyesi kullanımının beyin, retina, cilt ve sperm hücrelerini destekleyerek güçlendirdiği de araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Güvenilir Bir Üretici Bulun

Bir üreticinin güvenilir olup olmadığına karar vermek hiç de kolay değildir. Piyasaya düşük kaliteli bitkisel ürünler süren birçok şirket bulunmakta olup, araştırmalar birçok önde gelen bitkisel ürün satıcısı firmaların bile, ne yazık ki, bunların arasında olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, herhangi gıda takviyesi alırken, satın almakta olduğunuz ürünün saflığını ve kalitesini garanti altına almak için,

Bu gibi ürünlerin;

Sağlık ve Tarım Bakanlığı onaylarına,
FDA (Food and Drug Administration) üretim onay sertifikasına
GMP (Good Manufacturing Practise) üretim onay sertifikasına,
PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmediğine dair onay sertifikasına,

Ayrıca inorganik ve kimyasal maddeler içermediğine yani doğal olduğuna dair;

İslami (IFANCA Halal Product Certificate ve Islamic Society Certificate ) helal sertifikalarına,
Kosher (Musevi Helal) sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

topiğimi özlediğimi hissettim.
geldim kimsecikler yok tabi

çok özledim kızlar hepinizi....

ronyamı bende merak ediyorum(
kızlar bende hepinizi öpüyorum.

kızlarr sizden ricam benim için bi tane ayetel kürsi okurmusunuz, 41 ayetel kürsü okutturuyorum herbirini bir hamile okuması lazım...

kızlar güzel haberleri olan yok mu?
ronya yıda merak ediyorum.

Selam canlarım ..
Tam 2 ay önce yazmışım en son .
Bugün geldi aklıma bi yazayım dedim birde ne göreyim eskilerden kaç kişi dökülmüş buraya çok sevindim .
Günlerim yoğun geçiyor , Mert koca erekk oldu 15,5 aylık .
Günler o kadar hızlı ki yetişemiyo insan hiçbişeye .
Ve dualarımdasınız canlarım , Rabbim evladı olanlara ve benim Mert'ime sağlık sıhhat versin olmayanlarada tez zamanda anne olmayı nasip etsin .
Hepinizi çok öpüyorum.

ya bu morfoloji denen şey düzelmiyor mu? düzelip de hamile kalan yok mu , vay arkadaş yaaaa
inşallah düzelip de hamile kalanlar görüp de yorum atarlar

Çok teşekkür ederim canım yanıtın için moral oldun bana
evet pes etmek yok sizlerin yazılarını okudukça kendime geliyorum inanıyorumki bende bir gün buraya yazacağım evlatlarım ile yaptıklarımı oyunlarımızı
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Canım benim, vefalı arkadaşım, bende çok özlüyorum eskinin o samimi sıcak dost yazışmalarını, kızları.

topiğimi özlediğimi hissettim.
geldim kimsecikler yok tabi

çok özledim kızlar hepinizi....

ronyamı bende merak ediyorum(
kızlar bende hepinizi öpüyorum.

herkesler gelmiş ziyaret etmiş ben eksik kalırmıyım hiç :))
bende özledim face burdaki tadı vermiyor maalesef ama hepimiz bi taraflara dağıldık
rabbim inşallah birgün hepinize yaşatacak anneliği
her zaman dualarımdasınız canlarım

merhaba kızlar sizlerden haber almak çok güzel. bende arada gelip bakıyorum ama kimse yazmamış oluyor. hepinizin bebekleri büyümüş ne güzel
ben zaferi kazanamayanlardanım. bu yaz tüp bebek yaptırdım ama eşimin sonuçları nasıl çıkacak derken benim yumurtalar boş çıktı ve transfer olamadan hüsranla bitti. prolaktinim yüksek geçen hafta beyin mr ı çekildim bakalım sonuç ne olacak ...
krisim diyordu "burada bebeklerimizi hep beraber büyüteceğiz" diye hadi gelin
hepiniizi çok özledim. sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…