Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

teşekkürler paylaştıgın için

tesekkür ederim canım yarın mutalaka alacam ve eşime başlatacam hemen aslında bizim bu ay dondurulmuş embrioları denicez bakalım..ilkinde tutmadıgı için pek umutlu değilim denicez ama eşimde bir yandan devam edio tedaviye en son ekimde tüp bebekde sayımız 3 milyon çıkmıştıı(bi yerlerde tıkanıo bizimki ama anlayamıyoruz doktorda anlayamıyor bide bunu deneyelim bakalım

Cnm epididimit olabilir mi acaba?yani spermin dısarı cikan kisminda bir iltihap,bir kitle?el ultrason idrar muayenesi fln olmustu degil mi??
Cnm ulkemizde coban cokelten isminde oldugunu duydugum bu bitkiyi biZ cokk kulaniriz kalp hastaligindan yumirtalik rezervine sperm sayisina cok iyi geliyor..
İnsallah cozumunuz olut,hemen bulamayabilirsin bir bak bakakim bu otu

Mrb kızlar, gecmisi okuyorum 215 teyim calistigim icin zor okuyorum sizlerden cok sey ogrendim. Proxeede devam ediyorz.1 kutu bitti. 1 er gun arayla evicap.Sabahlari ac karnina saf z.yaginda bekletilmis incir.yarim cay bardagi domates püresi ( yapmis oldugum arastirmalar sonucu likopen in iyi geldigini ogrendim.yazdan yaptigim hormonsuz domatesler siselerde)ac karnina bal ari sütü polen propolis karisimi( icinde isirgan ginseng de var. )Oglen çörek otu, zerdecal, tarcin pekmez bal karisimi. Ikindin findik fistik kaju.her aksam ceviz yaban mersini siyah çekirdekli üzüm.bol yesillik brokoli havucpancar turp lu salata.ev yapimi yogurt. Haftada en az 1 nohut yemeği, 1 kez kirmuzi et 1 kez köy tavugu. Haftada 1 kez bruksel lahanası.Aksamlari yatmadan keci boynuzu kürü yapiyirdum ancak nil arkadadmz lökosit olanlara iyi gelmediğini yazms. Bizde de lokosit cikmisti. Cok degil 7-8 di.biraksammi acaba nersiniz kizlar? Kriscim tavsiyelerini bekliyorum. Cep telefonundn yazdm biraz karisik olabilir.

merhaba boncukboncuk, ben k.k bu topiği okuduktan sonra üye olmaya karar verdim , birbirinden güzel karakterler bu topikte toplanmışlar. Bizlere de umut oluyorsunuz iyi ki açmışsınız bu topiği teş ederim

Teşekkürler canım, evet bu topikte çoook güzel karakterler bir araya geldi, çok şükür çoğumuz evlat sahibi olduk ve olmaya devam ediyoruz, mücadelemiz kolay değildi. Allah'ım sizlere de nasip etsin dilerim.

Teşekkürler canım, evet bu topikte çoook güzel karakterler bir araya geldi, çok şükür çoğumuz evlat sahibi olduk ve olmaya devam ediyoruz, mücadelemiz kolay değildi. Allah'ım sizlere de nasip etsin dilerim.

Aminnn Rabbim gözümüzde koymasın bizlere de yaşatsın inş. bu mucizeyi, hamilelerin duası kabul olur derler iyi dileklerin için çoookkk teşekkür ederim . Sana da hayırlı hamilelik süreci ve doğumlar dilerim . Beni çok mutlu ettin sağol

sa herkese... şunu söylemek istiyorum rabbimin vesile kılmasıyla keçiboynuzu kürü ile eşimin sperm sayısı 14 milyondan tam 150 milyona çıktı hareket olarakta artt hatta dr rekor kırmışsınız dedi :)) şuan aşılamamda 5. günüm biryandan sınava hazırlanıp bir yandan sonucumu bekliyorum. rabbim hayırla sonuçlandırsın inşallah.. burada güzel şeyler okudukça daha çok ümitleniyorum rabbime sığınıyorum.. bu arada aşılama için sperm sonuçlarımız şöyle:

hacim: 3
konsanrtrasyon :56 mil
total motilite:%50
progressif motilite: %32

yıkamadan sonra ise :

hacim: 0,5
konstr.:32 mil
total motilite %85
progressif motilite: %75
hareketsiz:15

sizce nasıl ????

Son düzenleme:

canım öncelikle merhaba.yazında benim özellikle dikkatimi çeken keçi boynuzu lökosit görünen kişilerde iltihap yapması.Çünkü benim eşimde varikosel var.ilk testimiz normal sperm 10.700.000 milyon ikinci testte ise 4 milyona düştü.Ben eşime keçi boynuzu pekmezi veriyordum acaba dediğinle alakalı birşey olabilir mi.Doktor bile şaşırdı değerinde okadar düşmesine.Yazını okuyunca ilk aklıma o geldi.Bir umut dünyası.tabiki.ilk testimizde tektük lokosit görüldü çıkmış.a+b %46 oranında.yazıyo
ikinci testi başka yerde yaptırdık ondadan lökosit : <1 milyon/ml yazıyo.

Cnm ben bunu saracoglu ile de gorustum,karnabahar suyu kürü ile lokositler tamamen temizlnir keciboynuzu kuru kesinlikle olmaz dedi.pekmezi icin birsey diyemiyorum cnm ama doktor ile gorusup lökositler icin antibiyotik snrasi proxeed e baslayabilirsiniz.hatta sen sabah aksam proxeede baslayip 1ay sonra bir testle kontrol edebilirsiniz durumu cnm,ama lökosit varsa keciboynuzu verme derim ben sakın ha sakın..biz atlattik siz d atlatirsiniz 2 3 ayda normale doner,sonra da yukselme baslar.sen gene de sanslisin bizde rakamlar sifira dogru dusmustu,sıkma canini halledeceksiniz.

Cnm bizim de ilk test te lökosit vardı.7-8 di. Dr. Antibiyotik verdi ve sinra proxceed e basladk. Bu arada keçiboynuzu da icti. bilmiyodum ben. Senin yazını gördükten sonra kestim keciboynuzunu.insallah kötü bir etki yapmamıştr.bu karnabahar kürü nasıl bişi acaba ben yapmalimiyim? 1 ay sonra test yaptrcaz tekrar. Yoksa test sonucunu alinca mı yapayım yani inşallah gtmistr. Ama gitmediyse.ne dersin?

Bu arada 450.sayfadaym cok hryecaheyecanlı kitap gibi.su an iki kisi hamile. Ama ben boncuk boncuk u görünce merak ettim. Bebek olmuş galiba? Doğal mı? Tüp mü? Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

:))kitap gibi evet cnm, sadece proxeed kullan 1ay,baska hic birsey verme ve d cnm benim beslenme eklentilerini yazmistim bunlarla deneyebilirsin..sonuca gore karnabahar(ayni kecboynuzu kuru seklinde) yaparsin cnm,zatten antibiyotik insallah temizlemistir,dur bakalim sonuclar ne olacak, iyi yapmissin kesmekle cnm.testin altinda bir deger daha olacak fruktoz o nekdrdı cnm.sperme hareket veren o degermis..

Kızlar forumu çok uzun zamandır takip etsem de yazmıyordum. Bir çok şey uzak geliyordu hatta ama insan bazı şeyleri başına gelince anlıyor ve sizin buradaki varlığınız bana güç veriyor. Bu yüzden çok kısa zamandır yazıyorum foruma. Sizin yazdıklarınız bana hep umut oldu. Benim de burada yazacaklarım bir kişiye bile umut olursa ne mutlu bana. Çünkü benim ciddi şekilde psikolojim bozulmuştu artık.

Eşim de ben de 29 yaşındayız. 2010 eylülde evlendik ve 2013 marttan beri çocuk istiyoruz. Ben iki üç kez doktora gittim, bir sıkıntı çıkmayınca eşim spermiyogram yaptırdı. Sonucu alınca dünyamız başımıza yıkıldı. Sperm sayısı 225 milyon olmasına rağmen, hareketli sperm oranı %10 ve morfoloji % 2 idi. Bir hafta arayla ikinci sefer yaptırdığımız test daha da kötü çıkmış morfoloji %1 e düşmüştü (% 99 topbaşlı sperm, globozoospermia denen bir hastalık). Kimseye bir şey söyleyemedik. Arkadaşlarımız ailemiz bizden artık bebek haberleri beklerken biz kendi dünyamızda bu acıyla başetmeye çalışıyorduk. Bu forumdan okuduklarıma dayanarak vakit kaybetmeden beslenme biçimimizi değiştirdik. Artık dışarda yemek yoktu. Tavuk zaten yemiyorduk. Balık, bol bol sebze, az kırmızı et, hergün bir ya da iki kuru incir, KEÇİBOYNUZU KÜRÜ, fındık, badem... ve PROXEED PLUS.

2,5 aydır keçiboynuzu kürü, 1,5 aydır da proxeed plus kullanmamıza rağmen bu ay adet olduğumda artık psikolojimin artık dibe vurması ve ağlama krizlerine girmemle birlikte soluğu dün Bahçeci Fulya Tüp Bebek merkezinde öngörüşmede aldım. Sperm testlerine bakan doktora, o gün eşimin tekrar semen örneği vereceğini söylediğimde, kendisi bu sonuçların çok fazla değişmeyeceğini, bu sonuçlarla tüp bebek yapılmasının mantıklı olduğunu söyledi. Zaten dipte olan moralim daha fazla bozulamadı tabi.

Çok uzattıysam affedin ama bugün aldığımız sonuçlarda, sayının 157 milyon, ileri tam hareketli %26, ileri az hareketli %19, yerinde hareketli %20 ( %35 hareketsiz) ve en önemlisi de morfolojinin %63 olduğunu görüp hayatımızın şokunu yaşadık. Bu bize mucizevi gelen değişim bize öyle umut oldu ki sanki arkamda bıraktığım 1 yılın hiç önemi kalmadı. Şimdi yüce Alllahım bana yeni bir mucize tattırsın diye bekliyorum ve inanıyorum.

Allah doktorları başımızdan eksik etmesin ama düşürmesin de. Lütfen doktorunuz ne derse desin umudunuzu yitirmeyin ve yediğinizi içtiğinize dikkat edin. Bu meretin beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilgisi var. Allah hepimizin dualarını kabul etsin... İyi ki varsınız

Canlarım benim,ben de keciboynuzu kuru yaptım ve sonuclar sifira vurdu,cokk sıkıntilar yasadik yani,halen de keciboynuzuyla kaybettigimiz degerlere cikabilmis degiliz..ve ben bunu birerbir saracoglu ile konustum..ozman detayli anlatin diye de kizdim!
İltihabik durum lökosit epididimit orsit,oligospermi icin lutfen tetkikleri saracogluna gonderip sormadan keciboyuzu kullanmayın..ban dedigi karnabhr kuru olacak 1ayda söker atar lökositleri ama gectiii artıkkk..asla ot mot guvenemm..1yilim bosa gitti..
Kafa karistirmak icin yazmadim,suphe edip te yazmadim,birebir sıkıntı ve sonuc durumuyla ve sarcogluyla konusup yazdim canlar..
Allah a emanet artık ne diyeyim ki..

cnm kusura bakma msjını görmeden iki kere yazmışım bazen tel.dan giriyorum okulda tenefüslerde fln okuyorum topiği o yüzden. çok saol verdiğin bilgiler için. keçi boynuzunu kestim evet. yerine meyve suyuna başladım ne bulursm sıkıyorum havuc nar portakl evde ne varsa hergün bi bardak. bu arada inşallah antibiyotik temzilemiştir. öyle olduğuna inanıyorum çünkü eşim normalde bırakın antibiyotiği ağrı kesici bile içmez ömründe belki toplam 3 kutu antibiyotik içmemiştir. o yüzden direnç kazanmamıştır vücudu diye düşünüyorum. testten sonra bakıp duruma köre karnabahar kürü yaparım inşallah gerek kalmaz.
bu arada aklıma sürekli başka şeyler takılıyor
dr. elle muayenede eşime varikosel var gibi ama çok hafif demiş olayısıyla ultrason fln istemedi muhtemelen ameliyat gerekmez dedi. spermiyogramı görüncede (ml.de sayı 12,milyon 800bin / ileri hızlı %15/ yavaş hızlı % 10/ hareketsiz %65 / morfoloji bakılmamış) aa etkilemiş baya ameliyat dedi direk kafam karıştı. ha bu arada hormon testi fln istemedi benmde aklıma gelmedi daha doğrusu bilmiyordum burayı okuyyunca konu hakkında baya bilgi sahibi oldum...
test için gttiğimizde dr.dan ultrason ve hormon testi yapmasını isteyecem çünkü madem varikosel çok hafif belkide spermleri etkileyen hormonlardan biridir. şimdi aklım o kadar karışıkkii.. ameliyat olmalımı olmamalı mı? ameliyatla ilgili tek korkum ise sayının ameliyat öncesine göre daha da düşmesi...kk da sayılar genelde ameliyat sonrası önce düşüp sonra yükselmiş. ama hiç yükselmeyenlerde var...ooff ne biliyim çok kafam karışık.. eşimede morali bozulmasın diye bişey demiyorum zaten pek bilgisi yok bu konularda malum diğer erkeklerde olduğu gibi...

bu arada boncuk cum seni merak etmiştim hamilesin. topiği okuyorum ama çok başlardayım sen daha hamiş değilsin ilk bebkmi ikinci mi? normal mi tüp mü? Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…