• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ceyooo.. canım benim çok sevindim bir sıkıntı çıkmamasına..
biraz seni uğraştıracak kızımız ama değecek inşallah sonu çok güzel olacak..
çıtı pıtı bir kız:))
iyi karar vermişsin canım o şekilde gidersin özele 10 gün içinde gitmeye tekrar ücret almadıkları için hep haftada özele gidebilirsin aslında
ya da iki hafta özele gidersin bir hafta devlet bu şeklide de yapabilirsin..
inşallah az kaldı canım dualarımız sizlerle inşalalh..

baştan beri her şey çok güzel gitmişti sona yaklaştık bi yerden patlak verdi inşallah saglıkla sıhhatle kucagıma almayı nasip etsin rabbim yarın randevu alıp cuma gidecem özele bakalım inşallah burda ölçümleri güzel çıkar:34:

Tünaydın kızlar ..
Hava çok sıcak , Rabbim herkese kolaylıklar versin ..

Ceylan kuzum sen kendinde yazmışsın , bebek başından beri 2 hafta geride gidiyorsa bu gelişme geriliği olmaz ..
Rahim içi gelişme geriliği çok farklı bişey , her hafta kontrolünde bebek geriye düşüyorsa 1 hafta sonra 2 hafta sonra 3 hafta vs vs o zaman gelişme geriliğinden bahsedilir..
4 haftadır bunun sınırı , bebek 4 hafta ileri yada 4 hafta geri gitmesi tolre edilir fakat bu 5 haftaya çıarsa doğum yaptırılıyor ..
Sen bebiş genetik olarak ( annesininde kızken çıtır olmasından dolayı ) minyon bir bebiş olabilir..
Bu gelişme geriliği değil 1-2 hafta geriden gelmesi demek ..
Kk bak istersen anneler topiklerinde bebekleirnin kilolarını paylaşıyolar ..
32. haftada 1800 kilosu olan bebek te var yine 32. haftada 2300 gr olan bebekte var ..
Sen kafana takma artık ..
Ztb'de zaten her seferinde başka dr'a muayene oluyorsun , odalar değişiyor dr değişiyor usg cihazı bile değişiyor ..
Ölçümler de değişecektir haliyle ..
Ben sırf bu yüzden vazgeçtim Ztb'den ..Sabit bir dr olmadığı için .. Keşke herkese sürekli gideceği bir dr ayarlasalardı ..

evet canım netten baktım gerilik öyle oluyrmuş inşallah aradaki farkı bi yandan açmazda kapatır haftalık kontrolü duyunca zaten oturup aglayacaktım nerdeyse ben gelemem o kadar romatizmam var demişim bi an yatabilişrsin dedi onuda istemedim özele gidiyim diyorum arada artık nerdeyse 1 haftadır hastanelerdeyim yerimden kalkamaz hale geldim saglıklı olsunda yeterki ben razıyım:14::14::14::14:

selam kızlar nasılsınız? bugün bizde 2. ayı aşılarımızı olduk, kızım biraz ateşlendi, bende şurup verdim, makattan 38, koltuk altından 37.5 oldu dayanamadım şurup verdim, korktum yani..inşAllah geçer..

saolasın fatmacım...
sen nasılsın nası gıdıyo hamılelık kac haftalıksın ..
emırın yas tıckerını kaldırıp hamılelık cetvelı yapsana takıb edelım bızde bebegını

İyiyim Lorkem çok şükür..Yalnız küçük bir bebek ve sıcaklarda hamilelik biraz zor geçiyor ama olsun bugünüme binlerce şükürler olsun..Kanamalarım bitti,Emir deki kadarda mide bulantım olmadı çok şükür..Rabbim gerçekten dagına göre kar veriyormuş,öyle olmasaydı isim çok zordu gercekten..Çarşamba gunü kontrolum var,inşallah hersey yolundadir..
Emir'in çizelgesini kaldırmaya kıyamam canım,o benim ilk göz ağrım..Zaten minnaka çizelge yapmaya gerek yok,Yagmur'unkinin tıpkısının aynısı..Ben bile günleri şaşırdığımda Yagmur'dan takip ediyorum :))

selam kızlar nasılsınız? bugün bizde 2. ayı aşılarımızı olduk, kızım biraz ateşlendi, bende şurup verdim, makattan 38, koltuk altından 37.5 oldu dayanamadım şurup verdim, korktum yani..inşAllah geçer..

Geçmiş olsun canım..
Doktor bana koltuk altından ateşi 38'i geçmedikçe ateş düşürücü verme demişti..Vücudunun o ateşe ihtiyacı varmış zaten aşıyı da onun için oluyorlar..Bidaha 38'i geçmedikçe verme canım,korkma bişey olmaz..
Ne yaptı,büyüdü mü biraz şirine?

kızlar öncelikle herkese selam lar nasılsınız..

karanfilce yıkama sonrası total sayı 27 milyon ,hareketlilik %100 yazıyor.
niye üzülüyorsun anlamadım..
bence süper canım :nazar:
Rabbim nasip ederse sizin aşılamanın olacağına inanıyorum ben.
hayırlısını versin Rabbim inşallah..
çok sağol canım yaa sölerinle beni çok mutlu ettin. bunu söyledin ya tutmasa da değerler güzel diye sevinirim ben.
gelbebğim.. sen nasılsın bakalım:))

karanfilce gelbebeğime kesinlikle katılıyorum canım değerleriniz çok iyi maaşallah
keşke diyor insan keşke ileri hız biraz daha olaymış ama ben kesinlikle bunun sizde bir düşüş olduğundan kaynaklandığına inanmıyorum
muhtemelen diyorum eşin strese girdi verirken..
benimki çok stresliysi çünkü..
dediğim gibi hiç görmediğimiz halde sıfırı gördük bizde aşılamada..
sen şimdi hiç üzülmüyorsun teslimiyetle ve dualarla sonucu bekliyorsun inşallah..
hep beraber bekliyoruz olursa ne ala hep beraber halay çekeriz ki olma ihtimali yüksek:))
olmazsa da vardır rabbimin bir bildiği deyip ilaçlara takviyelere ve dualara tam gaz devam ediyoruz..
sizin varikoselinizde yoktu hormonal bir durum da yok sanırsam..
kaan hocayla irtibata geçtiniz mi hiç canım..

canım aslında çok stres olmadı şöyle anlatayım. eşim aynı özel hastanede çalışıyor. pazar sabahı kahvaltımızı yaptık gittik. eşimin en çok korktuğu olay hastane arkadaşlarının durumdan haberdar olması ki kimse yoktu biz gidiğimizde güv.görevlisi bile arkası dönüktü. eşimin odasına gittik odaların anahtarını bile kendi açtı. ben istedim radyo vardı dinledik..vakit gelince başka yataklı odaya geçti verdi. hiç kimseler yok bomboş ve kendi mekanı. ben radyo dinlemeye devam ettim. verdi ve dışardaki pastanede çay içtik...
ilk sperm verdiği zaman bebek düşünmüyorduk.bi insan için ilkler daha sıkıntılı olur bilirsin ama en güzel değer oydu. demek ki bebek istemek bir çok sıkıntıdan farklı. oysa ilk evlendiğimizde hep üzerdim onu bi yandan da annesi üzerdi o bile çok önemli değilmiş.

desteğin için çok sağol dualarla bekliyecem inşallah.
inanki aylardır adet olurum bugün mideyeyle konuşunca patladım demek. ilk defa ağladım. arada geliyolar işte :111:
umreden sonra kaan hocadan randevu alıp gitcez inşallah..

çok sağol canım yaa sölerinle beni çok mutlu ettin. bunu söyledin ya tutmasa da değerler güzel diye sevinirim ben.

canım aslında çok stres olmadı şöyle anlatayım. eşim aynı özel hastanede çalışıyor. pazar sabahı kahvaltımızı yaptık gittik. eşimin en çok korktuğu olay hastane arkadaşlarının durumdan haberdar olması ki kimse yoktu biz gidiğimizde güv.görevlisi bile arkası dönüktü. eşimin odasına gittik odaların anahtarını bile kendi açtı. ben istedim radyo vardı dinledik..vakit gelince başka yataklı odaya geçti verdi. hiç kimseler yok bomboş ve kendi mekanı. ben radyo dinlemeye devam ettim. verdi ve dışardaki pastanede çay içtik...
ilk sperm verdiği zaman bebek düşünmüyorduk.bi insan için ilkler daha sıkıntılı olur bilirsin ama en güzel değer oydu. demek ki bebek istemek bir çok sıkıntıdan farklı. oysa ilk evlendiğimizde hep üzerdim onu bi yandan da annesi üzerdi o bile çok önemli değilmiş.

desteğin için çok sağol dualarla bekliyecem inşallah.
inanki aylardır adet olurum bugün mideyeyle konuşunca patladım demek. ilk defa ağladım. arada geliyolar işte :111:
umreden sonra kaan hocadan randevu alıp gitcez inşallah..

karanfilcem,

ben de gökçen ve gelbebeğime katılıyorum. değerleriniz gayet iyi. inş olumlu sonuç alırsınız. bizim aşılamamızz da yarın olacak inş. nolur dua edin. sen bir ara bana kaç yumurtan oldu diye sormuştun. ben gündüzleri işte olduğum için pek yazamıyorum. benim sol tarafta 1 tane en büyük 17mm yumurtam ve onun yanında 2 tane daha ufak 11mm yumurtam varmış. sağda ise yine 2 tane ufak ve bir büyük yumurta var dedi. toplam 6 tane oldu. günde 100mm puregone ile 8 doz iğne oldum. en son dün akşam ovitrelle çatlatma iğnesini yaptım. yarında aşılama var inş.

biz de eşime kan testi yaptırdık yine aylık rutinimiz olduğu gibi. ve sonucu kaan hocaya yazdığımızda isabetli bir karar dedi. tutmazsa da üzülmeyin her zaman doğal yolla olma şansınız var dedi. moral oldu yazdıkları. karanfilcem, sonuç ne olursa olsun uzulmeyelim. vardır bir hayır. olmazsa sizde kaan hocaya bir gidin.

merhaba canım tesadüfen yazını okudum bu dna hasarıyla ilgili, benim eşimin değerleri de çok düşük %1 morfoloji var ve sayı 72 bin ile 100 bin arasında ileri hareketli değişti, genetik test ve y delesyon testi istedi doktor kanla yapıldı bunblar temiz sorunsuz çıktı, ama sizin bahsettiğiniz dna hasar testi farkliı birşey mi, acaba eşimin değerleri düşük ve bu çıkan spermlere de hasar testi yapılması mı gerekiyor ben samsundayım bu her merkezde yapılmasa gerek, bilgin varsa paylaşabilir misin?

evet dna hasar testi farklı birsey. siz samsundaymışsınız. ankara size daha yakın. bir gün kaan hocaya gidini muayene oluni o gerekeni size söyleyecektir. bu test her yerde yapılmıyor. çoğu kişi bilmiyor bile. kaan hoca bu işin piri. sayınız az görünüyor. sebebini bulursa ona göre tedavi verir. kişiye ozel tedaviler veriyor çünkü. hiç vakit kaybetmeyin. istanbulda meşhur ürologlara da gittik biz, kimse bize dna hasar testi yaptırın demedi. tedavi bile vermediler. ya tüp yapın yada bu değerlerle normal olur dediler. ama olmadı. umarım faydalı olmuşumdur.

herkese iyi akşamlar...varikosel ameliyatından 3-4 ay sonra sonra ağır kaldırmak damarlara bi zarar verir mi?ameliyatı olumsuz etkiler mi?

karanfilcem,

ben de gökçen ve gelbebeğime katılıyorum. değerleriniz gayet iyi. inş olumlu sonuç alırsınız. bizim aşılamamızz da yarın olacak inş. nolur dua edin. sen bir ara bana kaç yumurtan oldu diye sormuştun. ben gündüzleri işte olduğum için pek yazamıyorum. benim sol tarafta 1 tane en büyük 17mm yumurtam ve onun yanında 2 tane daha ufak 11mm yumurtam varmış. sağda ise yine 2 tane ufak ve bir büyük yumurta var dedi. toplam 6 tane oldu. günde 100mm puregone ile 8 doz iğne oldum. en son dün akşam ovitrelle çatlatma iğnesini yaptım. yarında aşılama var inş.

biz de eşime kan testi yaptırdık yine aylık rutinimiz olduğu gibi. ve sonucu kaan hocaya yazdığımızda isabetli bir karar dedi. tutmazsa da üzülmeyin her zaman doğal yolla olma şansınız var dedi. moral oldu yazdıkları. karanfilcem, sonuç ne olursa olsun uzulmeyelim. vardır bir hayır. olmazsa sizde kaan hocaya bir gidin.

sağol canım yorumun için ben aylardır adet olmaya alıştım.. kesinlikle sonuca razıyım.sanırm ben proxeed ve ballı karışımdan çok şey bekliyordum ve olmayınca üzüldüm..

Merhaba canım msj okudum biliyorsun bende hem özele hemde ztb gidiyorum bende senin yaşadığın sorunu yaşıyorum. Bebeğimin baş ve karın ölçüsü haftasıyla uyumlu ama femur kemiği FL geriden geliyor. Zaten ilk ölçümlerden beri 7-10 gün geriden geldiği söylenmişti. Ama 3 haftadır üst üste yapılan ölçümlerde 1mm uzamış bu imkansız gibi galiba bilgemin dediği gibi her hafta farklı doktor olunca ölçümlerde sıkıntı oluyor 36 hafta fl 68/ 37 hafta fl 68/ 38 hafta 69 yani 3 haftada sadece 1 mm uzamış valla bende endişe ettim aslında kilosu artarken boyunun uzamaması korkutuyor beni troid hastası olduğum için korkuyorum. Ama bi sıkıntı olsa kilo almazdı deyip rahatlatıyorum kendimi. Bana doktor bi sıkıntı yok dedi normal bi durum dedi özeldeki doktorda bi hafta 1 hafta geriden geliyor diyor ertesi hafta tam haftasıyla uyumlu diyor galiba son haftalarda yapılan ölçümler çok sağlıklı olmuyor

gelbebeğimm... sanada cevap yazmayı unutuum:)))
bende iyiym çok şükür
tatil için gün sayıyorum.
ohhh ne güzel olmuş sizin için..
yorulmuşsun ama değmiştir..
insanın arkadaşları gibisi var mı..
siz niye tayincisiniz canım eşinn durumu gereği mi yoksa senin iş durumun gereği mi...

bitterrrr..
nasılsın canım...
doğum ne zaman doğum:)))
karar verdiniz mi canım doğum şekline ve tahmini günü belli mi..

iyim canım sadece gebeliğin son zamanları olduğu için bayağı ağırlaştım belim çok ağırıyor. Bugün kontrole gittim şimdilik normal doğum için uygun dediler valla normalmi doğurayım diyorum ama bi taraftanda korkuyorum sezeryen olursa haftaya doğum normal olursa 9 temmuz son gün sen nasılsın?

gelbebeğimm... sanada cevap yazmayı unutuum:)))
bende iyiym çok şükür
tatil için gün sayıyorum.
ohhh ne güzel olmuş sizin için..
yorulmuşsun ama değmiştir..
insanın arkadaşları gibisi var mı..
siz niye tayincisiniz canım eşinn durumu gereği mi yoksa senin iş durumun gereği mi...

sen ilkokul öğretmenii misin canım..
gelbebeğim senin için de içimden hep adliye memuru gibi geçiyor :1:

iyim canım sadece gebeliğin son zamanları olduğu için bayağı ağırlaştım belim çok ağırıyor. Bugün kontrole gittim şimdilik normal doğum için uygun dediler valla normalmi doğurayım diyorum ama bi taraftanda korkuyorum sezeryen olursa haftaya doğum normal olursa 9 temmuz son gün sen nasılsın?

ben korkağın tekiyim ama normal doğum olsun çok isterdim

ayy maaşalah az kalmış bir yada iki hafta demek..
azıcık daha dayan canım inşallah allahım kolaylık versin doğum iiçin ztbde oda işini ayarlayabildin mi yoksa özele mi döndün..
bende iyiym çok şükür bıraktığın gibiyiz hrşeye tam gaz devam ..
bayram sonrası tüp bebek denememiz olacak inşallah canım dua et emi..
inşalah rabbim sana şöyleee dünyalar tatlısı bir kız nasip etsin..
isim işini ne yaptınız var mı bişiler aklınızda..

Canım ben dayanıklıyım aslında özelliklede bebek için çok uğraştım ameliyat oldum 2 kez rahim filmi çekildim 2 kez aşılama yapıldı git gel bıktım ama bebeğim normal yolla oldu ilk haftalar riskli gebelik dediler erken doğum bile dediler ama çok şükür 38 haftam bitti. Kızımın halada gelmeye niyeti yok ama tam normal doğuma hazırlıyorum kendimi biri çıkıyor ödümü patlatıyor. 12 saat sancı çekicen dişlerin kırılcak diyor korkuyorum ozaman :(

Allah iyiliğini versin emi..bende öyleyim aslına bakarsann..
çok korkarımm ama neleri hallettik onu da hallederiz allahın izniyle diye düşünüyorum..
ama bende normal isterdim herhalde..
hatta bekara karı boşamak kolay gelirmiş bende hamile olan arkadaşalrıma amaaann ne korkuyorsunuz çatır çatır doğurun valla diyorum..
senide göreceğiz diyorlar:)))

bu arada ben lise öğretmeniyim canım..

Back
X