2 puanla başvuru kabul edilmemezlik olur mu

denizliligenc1995

Umut dolu insanlarız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
2.026
2.492
83
Herkese merhaba. 2 senelik Anaokulu öğretmeniyim ama hep akademisyen olmak için çalıştım. Başvurmak istediğim üniversite de araştırma görevlisi aranıyor. Ama şöyle bir durum var. Yüksek lisansa da başlayacağım ve aynı anda ikisini yapmak istiyorum. YDS puanım onların istediğinden 2puan düşük. İngilizceyi öğrenmek için çalışıyorum ama köyde olduğum için elimden birşey gelmiyor. Sadece internet ile oluyor. Sizce başvuru yapmama engel mi 2 puan?
Bu arada 25 yaşındayım. Atanırken bile hep akademisyenlik hayalini kurdum. Öğretmenlik istediğim gibi değil. Ben daha çok çalışmak, bilimsel araştırmalar yapmak, yurtdışında kongrelere gitmek, çocuk gelişimi alanında iyice ilerlemek istiyorum. Öğretmenlik çok güzel ama hiç mutlu değilim. Bu hayatta en çok üniversite de kendimi hocalık yaparken görmek istedim. Gerçekten çok istiyorum ama sitede yazılandan 2puan az. Başvuru yapmak istiyorum ama 2 puan düşük diye korkuyorum. Siz olsanız yapar mıydınız? Ne önerirsiniz?

Puan sınırının altında kalan başvuruları zaten değerlendirmeye almazlar.
Sizi alsalar, o zaman sizden 1-2 puan düşük puan alanlara da hak doğar.
Herkes benimki de 2 puan eksik,3 puan eksik deyip başvursa o işin içinden nasıl çıkılacak?
Üzgünüm ama biraz daha uğraşıp,bir sonraki sınavda puanınızı yükseltmeye çalışmaktan başka bir çözüm görünmüyor.

Son düzenleme:
yanlış başvuru beyan suçtur sitede ilan edilen puanı almadıysanız başvuramazsınız... buarada hayallrınız çok guzel ınlaah ulaşırsınız ama her akademısyen yurtdışına gıdemıyor bilginize...

yanlış başvuru beyan suçtur sitede ilan edilen puanı almadıysanız başvuramazsınız... buarada hayallrınız çok guzel ınlaah ulaşırsınız ama her akademısyen yurtdışına gıdemıyor bilginize...

Çok teşekkür ederim. Artık bir sonrakine daha iyi alacağım inşaAllah. Sizlerle de burada paylaşacağım

Istedikleri puandan dusukse, degil 2 puan fark, 1 puan fark bile kabul edilmez.

Hem hayallerinizi gerceklestirmeye engel mi bu 2 puan? Karamsar olmayin. YDS puaninizi yukseltir, yine hayallerinize kosarsiniz.

Herkese merhaba. 2 senelik Anaokulu öğretmeniyim ama hep akademisyen olmak için çalıştım. Başvurmak istediğim üniversite de araştırma görevlisi aranıyor. Ama şöyle bir durum var. Yüksek lisansa da başlayacağım ve aynı anda ikisini yapmak istiyorum. YDS puanım onların istediğinden 2puan düşük. İngilizceyi öğrenmek için çalışıyorum ama köyde olduğum için elimden birşey gelmiyor. Sadece internet ile oluyor. Sizce başvuru yapmama engel mi 2 puan?
Bu arada 25 yaşındayım. Atanırken bile hep akademisyenlik hayalini kurdum. Öğretmenlik istediğim gibi değil. Ben daha çok çalışmak, bilimsel araştırmalar yapmak, yurtdışında kongrelere gitmek, çocuk gelişimi alanında iyice ilerlemek istiyorum. Öğretmenlik çok güzel ama hiç mutlu değilim. Bu hayatta en çok üniversite de kendimi hocalık yaparken görmek istedim. Gerçekten çok istiyorum ama sitede yazılandan 2puan az. Başvuru yapmak istiyorum ama 2 puan düşük diye korkuyorum. Siz olsanız yapar mıydınız? Ne önerirsiniz?

Merhaba aynı yaştayız bende anaokulu öğretmeniyim başvuru yapa yapa akademisyen oldum. 2 puan malesef elenme sebebidir. Size yökdil tavsiye ederim. Yds den daha kolay. Aynı anda hem yükseklisans hem ar görlük yapabilirsiniz

kontenjanin altinda basvuru gelirse basvurunuzu alirlar da,
o da pek ihtimal dahilinde degil gibi

E yani başvuramazsınız elbette. Hayalleriniz güzel ama size hemen bi bilgi geçeyim türkiyede akademi falan kalmadı bitti . O ilanlar kişiye özel çıkıyor zaten, tabi sizi yolunuzdan alıkoymak istemem ama böyle bi gerçek var belirtmeden geçemedim

Back
X