- Konu Sahibi ElaynaElif
-
2 sene içinde fiziken değil ama yüz olrk çok değiştim 2 yıl öncesine kdr bebek gibi suratım vardı şimdi sivilce ve izlerle doldu Rabbime isyan etmek istemiyorum ama çok gücüme gdyr bu durum. en çok ağrıma gidende insanların eskiden senin bebek gibi cildin vardı şimdi noldu böyle demesi o an bi mezar olsa içine girer bi daha da çıkmam. 2 aydır sivilce tedavisi göryrm ilaç kullanyrm ama sanki onlarda bi işe yaramayacakmş gibi gelyr ne biliyim hiç umutlu değilim açıkcası. ama şu açıdan da kendimi motive edeblyrm lisedeyken bi arkdşmın aşırı sivilceleri vardı şu an benm kullandğı ilaçları kullandı 1 yıl sonunda çok gzl bir cildi olmştu ama benm yüzüm onun kadar ciddi durumda değil onunki çok ağırdı. onun geçtiyse seninde geçebilir az sabret dyrm kendime hep! İnsan karşıdan bakarken bu dert bana hiç gelmez nasıl olsa gibi düşünmemeli ben düşündüm ama sonra çat diye sivilceleri suratımda gördm eski fotoğraflarıma bakıp bakıp ağlamamda cabası. gerçi benmklr hormanal değil stres kaynaklı ama sonuçta sivilce ve çirkin görüntü!! benm gibi ilaç kullanan arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun sonuçta bu ilaçlar insanın psikolojisinide mahvediyor Rabbim cemi cümlemize şifa versin.
canım sakın isyan etme Allahımıza, bunlar senin imtihanın, şükret
bir de evrimde, gelişmek vardır, yani birşey evrilirse, iyisine dönüşür.. yanlış bir kullanım olmuş..
asude ben anlayamadim tam ne anlama geldigini bunun:26:
canım sakın isyan etme Allahımıza, bunlar senin imtihanın, şükret
bir de evrimde, gelişmek vardır, yani birşey evrilirse, iyisine dönüşür.. yanlış bir kullanım olmuş..
yani evrimde gelismek ne demek,ve evrilirse iyisine dönüsür,simdiye kadar hic duymadimda,tamam türkcem iyi ama bu kadarini anlamadim,benim anlayacagim dilde aciklayabilirmisin
cnm merak etme yalniz degilsin..
bende liseye giderken 1 TANE bile sivilce yoktu kizlarin hepsinde ergenlik sivilcesi varken ve hepsi sende niye yok derdi..
gel gorki 2010dan beri cildim iyicene kotu oldu.. sivilceler var boyle kalici gibi duruyor boyle degisik lekeler var sol yanagimda sinir oluyorum..
nasil gecer bilmiyorum. ben avustralyada yasiyorum ve burda herkesin dedigi cilt bakim urunleri var Proactive diye belki turkiyede de vardir, buyuk ihtimalle onlari alip denicem..:44:
bu konuyu çok dert etme bence kendıne.ben ergenlık sivilcelerıyle baslayıp sonra nerdeyse 8 sene sıvılcelı olarak yaşayan biriyim.merak ettıgım ılaç ne kullanıyosun.
bundan 2 yıl önce bende ılac tedavısı gördüm.o koca koca sivilcelerım gitti ve bdaha gelmedı.uzman bı doktor kontrolunde dogru ılaçlarla bu sorun çözülür merak etme.
hayatta geçmez dedıgım o koca sıvılcelerımden 2 yıldır eser yok.oyuzden cok sorun halıne getırıp stress yapıpta sıvılcene sıvılce ekleme.
doktora gıt ve ılaçlarını aksatma..
Amin canim
evet eminim bu durum seni bir genc kiz olarak rahatsiz ediyordur,umarim ilaclar ise yarar Insallah.
bak benimde basim kil tüyle dertte ve bende yakinda lazere basliyacagim,insan kendinde olmayinca tabi yüzde yüz anlayamiyor karsindakinin derdini,ama düsünsene bir yüzünde killarin olmasi hemde asiri bir sekilde inan realde daha kötü
o yüzden kendini bence böylede olumlu düsünmeye motive edebilirsin
hayatında hiç sivilce çıkarmamış insan yok sanırım.18inde olmazsa 40 ında mutlaka cıkıyor.benimde lisede ortaokulda çok vardı bütün arkadaşlarım bakıp ay ne kötü bende hiç yok diyip dururlardı şimdi bende hiç yok onlar aynaya bakmaz durumda en azından yaş küçükken atlattım çok şükür bu yaşta öyle sivilceli olmak istemezdim.ayrıca bende çok doktorlara gittim ama zamanla geçiyo yani böyle diyenlerede çok çemkirdim ama gerçekten zamanla geçti.gitmedigim doktor kullanmadıgım krem iç dış ilaç kalmamıştı ama yok yok yok zamanı gelmeden bişey geçmiyomuş onu öğrendim sende dert edinme mutlaka geçer.
kuzenımde sıvılcelerle baya ugrasmıstı en sonunda agır bı ılaca baslatmıstı doktor.hem psıkolojısını alt ust etmıstı ılac hemde dudakları falan çatlıyordu dili cizik atılımıs gıbı sızlıyordu falan ama tedavı sonunda cıldınde 1 tane bıle sıvılce kalmadı 4 yıl falan oldu hala sıvılcenın s sı yok kızda.
Tedavini aksatmadan devam et, biraz uzun sürer ama sonucunu alırsın.. Bidee streste yapma, sivilcelerini olumsuz etkiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?