2 senedir aynı sıkıntı içindeyim nolur yardım edin düşüncelerinizi bekliyorumm:(

YESILGOZNURUM

özlemim gökyüzü kadar
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
125
1
26
Eskişehir
benim 2 senedir bi sevdiğim var ağustosda nasip olursa asker olucak ama öncesi var biz birlikteliğimize ömürlük olsun diye başladık ama gidişat ne yönde onu kestiremiyorum şuan kısaca anlayatım.
bizim ilişkimiz 6 aylık ken anneme anlattım ilk defa bir sevdiğim var diye baştan bi şey demedi ama aynı mahallede olduğumuz için gördü onu ve asla olmaz demeye başladı o sana göre değil o seni üzer baban duysa kızar hayatını mahvetme demeye başladı bende tanımıyorsun onu diyerek karşı çıktım sürekli ve annemi ikna eder belki diye sevdiğimle ablam ve eniştemi tanıştırdım ilk görüşme gayet çok güzel geçti herşey yolundaydı annemde ısınıyordu ama bir daha görüştük ablamlarla birlikte bu sefer ne olduysa tam tersine döndü herşey ve sonuç itibariyle annem bana 2 senedir her aklına geldiğinde görüşüyormusun hala o çocukla diye soruyor ablam bitirmem için sebep sunuyor önüme ikne etmeye çalışıyor bizde evlenmeyi düşünüyoruz ama nasip olursa tabi annemin böyle yapması ailemin destek vermemesi çok gücüme gidiyor ona zerre güvenmiyor inanmıyor hiç bi şekilde şimdiye kadar düzelir tanıdıkça düzelir nişanlanınca düzelir annem diye geldim ama benimde kafam çok karışık şu zamnlarda onu çook seviyorum ama araya askerlikde giricek şimdi ya annemin dediği doğru çıkarsa diyorum şimdi nolcak bilmiyorum sevdiğimle çok büyük kavgalarda geçirdik ama çok güzel şeylerde paylaştık çoğu zaman bitme noktasına geldik ama bitti diyip de son noktayı koyamadık o an bğlanıyor sanki ağzım dilim anlamıyorum bazı tartışmalarımızıda annem biliyor o yüzden mi hemen kesip atıyor diye düşünüyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyoum şuan bide askerlik canımı sıkıyorr.. nolur yardım edin varmı böyle durumda olan dertleşmek istiyorum (

Şu yaşıma kadar öğrendiğim birşey var o da ; Herkes geçici aile kalıcıdır.

ailen neden istemediğini açıkça anlatsın şimdi sen sevdiğin için bazı şeyleri göremiyosundur ama onlar görür.ne derlerse çıkıyo ailelerin onaylaması çok önemli

büyüklerinin sözünü dinle bence bunu yaşayarak ve acı tecrübeler edinerek öğrenen biri olarak yazıyorum büyüklerin içine sinmiyosa mutlaka ama mutlaka bi problem çıkıyo son karar tabiiki de senin allah doğru neyse onunla karşılaştırsın

Askerliği bi yana koyalım da aileni dinle derim. Benim nişanlımdan önce 4 yıllık bi ilişkim vardı ailemi de karşıma aldım ama bi süre sonra gerçek yüzünü gösterdi hata yaptım. Şimdi gayet mutluyum, beni canından çok seven bi adamla nişanlandım. Aileni dinle ne olursa olsun derim. Anne birşey diyorsa elbet vardır bi bildiği. Ben annemi hiç dinlemedim o zamanlar ama artık gayet iyi dinliyorum. Çünkü nişanlımı seviyor, doğru adamla birlikte olduğumu biliyorum. İyi düşün derim canım..

Şu yaşıma kadar öğrendiğim birşey var o da ; Herkes geçici aile kalıcıdır.

aynen öyle vallahi...Ailenle otr konuş düzgünce.elbet bi bildikleri vardır ve o yüzden böyle söylüyolrdır.Ailenin dediği çıkıyo inan..Onları üzme.Eğer üzersen sonrasında hem onlar hem sen çok üzülürsün.Bi sakince oturun konuşun.

ailen neden istemediğini açıkça anlatsın şimdi sen sevdiğin için bazı şeyleri göremiyosundur ama onlar görür.ne derlerse çıkıyo ailelerin onaylaması çok önemli

annem direk kestirip attı içim ısınmadı benim bidada ısınmaz sen illa istiyorum dersen veririm ama içim rahat değil diyo hep ailesini daha tanımıyor ama uygun olmıyacağını düşünüyor arada kültür farkı da yok maddi de aşırı bi fark yok ama hiç olumlu bi şekilde bakmıyor

canımm ben çalışıyorumda ondan arada girebiliyorum anca yazıyorum yani.
Gerçekten mi geldi mi senin başınada böyle bi şey biz sevdiğimle aynı yaştayız bide ve okulu yarım bırakıp gidicek üniversiteyi gerçi devam etsede zor onun için okul ama annem için bu sorun değil bence çünkü ablamın eşininde üniversite tahsili yok ama onu bizden daha çok seviyor görünce gözleri parlıyor bi oğlum diyo böyle içten içten bende benim sevdiğim içinde böyle olsun diye istiyorum işte ailemle karşı karşıya gelmek istemiyorum ama çok denedim vazgeçemiyorumda tamam hadi bitsinde diyemeiyorum ve sevdiğimde biliyor bu durumu oda aynı şekilde bitiremiyor askerlikte işin içine giriyor şimdi iyice sıkıştım yani ne yapmalıyım bilmiyorum

sağol canım ya amin inşallah her gece nasıl dua ediyorum anlatamam ama sonua nasıl varıcam bilmiyorum
bende en çok ondan korkuyorum işte o acı tecrübeden

Ve annemle ablamla çok konuştum bu konuyu sürekli beni vazgeçirmek için bi sebepleri oluyor ellerinde onları dinleyince evet diyorum haklısınız ama uygulamaya gelince yapamıyorum işte düşüne düşüne kafayı yediğimle kalıyorum resmen ve sevdiğimde şu zamanlarda askere gitmeden ailemle tanıştırmak istiyorum diyo ona daha erken diye oyalıyorum ama hata mı yaparım onuda bilmiyorum çok karışığımm çoookkkk

annen, erkek arkadaşının nesini beğenmiyor?
eğitimini
ailesini
ahlakını
işini
maddi açıdan?

bence bunu bilmek önemli canım. Hani elle tutulur bir sebep göstermesi lazım. Ya da seni daha iyilerine mi layık görüyorum diyor?
Annelerde vardır çünkü bu. Genelde kız olsun erkek olsun, çocukları hep "daha" iyilerine layıktır.

Bir de sana şunu söylemek isterim, ayrılma kararı alırsan ve bu kesin ise, askere gitmeden önce bu işi bitirmelisin, askere giden adamı asla ve asla bırakmak doğru değildir. Bu açıdan bakarsan da net bir tavır sergilemen için az zamanın var. Bak daha yeni gencecik bir askerimiz intihar etti, sevdiği kız ayrıldı diye!.. Lütfen bu konuyu göz önünde bulunduralım...

Son düzenleme:

annem sadece içim ısınmadı diyo ve güvenmiyor ona hiç bi şekilde onunla ilgili bi şey anlatayım hemen bakalım doğru mu söylüyor diyo hemen ve onun güvenini kaybedicek bi şeyde yaşanmadı anlamıyorum sebebini ahlaki açıdan maddi açıdan yada sen daha iyilerine layıksın diyecek bi insan değil annem ama içim ısınmadı diyo bitiriyor herşeyi.
Evet çok haklısın bende öyle düşünüyorum ve ben nolursa olsun kopamıyorum sevdiğimden çok seviyorum onu ama artık köşeye sıkışmış durumdayım yani

Sevgilin askere gitmeden aranızda sorun varsa yani anneni bir kenara bırakalım kendi aranızda onları çözmelisiniz ne sen kafa karışıklığıyla 15 ay geçirebilirsin nede o geçirebilir...Ve askerde ona hep destek olmalısın 1 gün bile kavga etseniz insan yanındakinden 1000kat kötü oluyor..Burda iş tek sana değil 2 tarafada düşüyor 'ben askerim bnm psikolojim bu deyip sana hayatı zindan edemez'..

Anneninde elinde geçerli bir sebep yoksa neden böyle yapıyor ki ? ama bir bildiği vardır kim kızının mutsuzluğunu isterki bnce sevgilin askere gidene kadar bu sorunu çözün derim aksine 15 ay zaten yeterince zor zindan olur.Askerlik sabır gerektiriyor her 2 taraf içinde eğer bu ilişki bitecekse askere gitmeden bitir derim orada onu daha kötü yaparsın orada bitirirsen...
Hakkında hayırlısı olsun

Son düzenleme:

gerçekten sevgilisi ayrıldı diye mi intihar etmiş?? nette bakıyorum sebebi yazmıyor..

aklı vicdanı temiz kişilere danışarak çözüm bulabilirsin
tabii bunlar tecrübesiz insanlar olmamalı
sonra da güvendiğin kişilerden istihareye yatmalarını isteyebilirsin
böylece hayırlı olup olmadı hakkında fikrin olur
tabii hakkında hayırlısını nasip etmesi için Allah'a çok dua et

Evet canım, gerçekten başıma geldi gelmez olaydı. Şimdi halime inan şükrediyorum, 4 yıl dile kolay. Daha önceden dinleseydim ailemi demekle yetiniyorum sadece.. Vazgeçemiyorum diye birşey yok canım bunu at kafandan. Şimdi ailen istemiyor ya sana daha çekici geliyor. Daha çok sevdiğini, onsuz yapamayacağını falan düşünüyorsun. Hatta onsuz ölürüm bile diyorsundur. Ama inan insan vazgeçiyor ve hayatına öyle bi insan geliyorki sana gerçek aşkı öğretiyor. Aileni dinle ve çok iyi düşün.

gerçekten sevgilisi ayrıldı diye mi intihar etmiş?? nette bakıyorum sebebi yazmıyor..

evet... askeri orada olan bi arkadaş yazmıştı uzun dönemler, ben de burada okudum, ama başka bir arkadaşın daha askeri orada, onlar da haberlerden önce söylemişlerdi. tabi ki tek sebep o değildir 11 aylık askermiş, illa ki bir şeyler üst üste gelmiştir, son nokta da demek ki son dayanağının onu terk etmesi oldu... Allah yardımcısı olsun askerlerin de bekleyenlerin de...

sorunumuz onun hemen sinirlenmesi buna başlarda tahammül ettim ama şuan bende aynı onun durumundayım onun öyle olma sebepleri var küçüklüğünden kaynaklanan ama benim suçum yok sonuçta bunu ve diğer sorunları defalarca konuştuk onunla ve çoğu şeyide hallettik birlikte ama kafamda annemin o inancı yüzünden ya olursa diye soru işareti var hala içimde tabiki askerde ayrınılmaz ama o ordaykende çok kavga etceğimizi biliyorum nasıl dayanılcak hiç bilmiyorum sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…