2 senelik ilişkide sevgilimin annesinin beni daha bilmemesi

Merhabalar herkese,
Ciddiye binmesini istediğim 2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım da evlenmek istediğini söylüyor ve bahara doğru isteme, söz yapmak istediğimizi konuşuyoruz ara ara.
Erkek arkadaşım çok düşünceli, iyi niyetli ve son derece sevdiğini belli eden biridir. İlişkiden yana çok şükür hiçbir problemim yok birkaç konu dışında. Bu birkaç konudan biri de karakter olarak benim aşırı planlı, onun da rahat bir kişiliği olması.
Şimdi belki bu kişilikten kaynaklıdır çıkan bu uyuşmazlık, ben yanlışsam dışarıdan bir göz olarak beni uyarın diye yazıyorum buraya.

Sevgilimin ailesi çok tutucu bir aile. Biz ilişkimizi hep sakladık bu yüzden. Bir kardeşleri dışında hepsi görücü usulü evlenmiş ve o bir kardeş de 2 sene saklamış aynı şekilde sevgilisini. Sevgililiğe takılıp kızacak bir aile. Ben de söylememesine çok takılmadım ilk başlarda. Bu arada benim kendi annem biliyor onu. Geçenlerde 2 3 hafta kadar önce kendi en kısa sürede anneme söyleyeceğim dedi. Bekliyorum bekliyorum şu gün oldu daha annesine söylemedi. Bana şu zaman söyleyeceğim diye bir zaman da belirtmedi. Beklentiye girerim ve o gün söylenmezse sıkıntı çıkar çünkü beni biliyor. Ama bu şekilde ertelemesi de beni gittikçe rahatsız etmeye başladı. Bekleme halinde olmak hoşuma gitmiyor. Neden beklediğimizi de anlayamıyorum. Ben mi acele ediyorum, rahat bırakıp akışa bırakma huyum olmaması mı sıkıntım? Yoksa cidden sevgilimin bu şekilde geç söylemesi takılacak bir şey mi? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Benim eşimde ailesine söylememişti. Biz düğün tarihi konuşuyorduk ama onun ailesi beni hiç bilmiyordu. Söz yapmayı planladığımiz tarihten kısa bir zaman önce söyledi. Söyler söylemez tanışma söz vs hepsi peş peşe oldu. Yani onlar geç öğrendi diye bizim planlarimiz ertelenmedi hiç. Bence söylememe sebebi sorun çıkarma ihtimalleriydi. Kayınvalidem bi tanışalım bakalım diyince, anne ben sizi kız bakmaya değil kız istemeye yolluyorum demiş hatta. Yani siz karışmayın demişti ailesine. Karıştırmak istemediği içinde son ana kadar söylemedi.

niye de?
sevgilinin annesine söyleyip söylememesine göre mi evleneceksin?
gelip istemeyecekler mi?
ne yapacaksın erkende tanışıp da
ben hiç bir akrabası ile tanışmak istemedim valla eşimle flörtken,ne işim olur.
nişana 1 hafta kala ablası ile tanıştırmıştı o da online ,o kadar.
ben öncesi tanışma taraftarı değilim,gerk yok ömür boyu yüzünü göreceksin zaten.

Muhafazakar ailelerde bu işler, sevgilim var dedikten sonra genelde çok hızlı ilerliyor. Yani sevgilim var dedikten sonra çok hızlı bir evlilik süreci sizi bekliyor olacağı için şartların tam anlamıyla olgunlaşmasını bekliyor olabilir. Benim en yakın arkadasım nişanla düğünün arasını iki sene açtı mesela, ama diğer arkadasım erkek arkadasının ailesinin muhafazakarlığı dolayısıyla dört ayda evleniyor. Böyle bir sebep dolayısıyla bekliyor olma ihtimali var mı?

Ben olsam problem ederdim ya. 2 yıl sevgililik bana çok uzun geliyor. Bir yandan da sevgiliniz söylemiyorsa bir bildiği vardır diyeceğim ama 2 yıl ya. 3 ay 5 ay değil ki. Bilrmedim

Tesettürlü biri misiniz? Şayet değilseniz bir sonraki adım ailem öğrendi ama kapalı bir gelin istiyorlar kapansan mı bilemedim aşkım?? olabilir.

Kızlarrr güncellemeyle geldim. Annesine söylemiş dün. Ben söyle vs diye diretmemiştim, kendisi uygun anı bulup söylemiş. Annesi de normal ılımlı tepki vermiş. Tanı bak moduyla yaklaşmış. Galiba benimki biraz olayları abartmış bilmiyorum, kadının aşırı bir tepkisi yok gibi. Yani iyi bir tepkisi de yok da ben beklentimi düşük tuttuğum için sanırım bana kötü gelmedi 😅 Onun dışında ciddi olduğumuzu da söylemiş. Bazı şeyleri çok kasmamak gerekiyormuş galiba, kafamda büyüttüğüm kadar bir olay olmadı şimdilik. Umarım da böyle devam eder tabi 🙏

Bunu kafanızda büyütmeniz çok normal çünkü anne babasından partnerini saklayan her erkeğin kılıbık olduğunu gördüm. Hatta neden annene beni anltmıyosun diye kimse sormadan bir erkeğin bunu zaten ailesinden saklamaması gerekirdi sonradan söylemesi pısırıklık ihtimalini yoketmiyor. Partneriniz özel hayatıyla ilgili anne babasının tepkisinden korkuyosa durumlar çok tehlikeli partneriniz konusunda dikkatli olun.

Back
X