• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 senelik ilişkide sevgilimin annesinin beni daha bilmemesi

İsteme için 5-6 ay sonrasını düşünüyormuşsunuz. Şu an söylemesine pek de gerek yok sanki. Eşim ve ben yüzük takmadan bir ay önce söyledik ailelere. Hemen tanıştık, sonra aileler tanıştı ve istemeye geldiler. Buna takılmam gerektiğini düşünmedim hiç. Bu arada ailelerden uzaktaydık, belki de o yüzden söylemek için acele etmedik.

Annesinin tepkisini merak ediyorum. Ve cidden sabırsız tez canlı biriyim. Bu konu özelinde değil sırf her konuda böyleyim. Bir an önce söyleyelim bitsin gitsin istiyorum, akışa bırakamıyorum. Aslında bu benim problemim. Nasıl aşacağımı da bilmiyorum, törpülemeye çalışıyorum. Bence asıl sıkıntı bu sanırım
Tez canlılığınızı anlıyorum çünkü eskiden ben de böyleydim. Bir şey olacaksa özellikle kaygı duyduğum bir şeyse olsun bitsin ne olacaksa olsun hemen modunda oluyordum. Bilhassa böyle önemli mevzularda ortada belirsizlik varsa beklemek çok zor gelirdi. Az önce yazdığım yorumu okudunuz mu bilmiyorum ama siz mi erkek arkadaşınıza artık ailesiyle konuşmasını istediniz ya da ima ettiniz, sanki o da ailesine şimdiden söylemeyi düşünmemiş ama sizin ailenizin içine girip çıktıkça ve sizden böyle bir beklenti görünce üstünde baskı hissedip tamam ben de aileme anlatacağım demiş gibi düşündüm.

Uyku tutmadı,ve full sizin konunuzdayım thepinka thepinka

Hadi hepsini geçtim,ailesine de söyledi,çok güzel tepkiler aldınız,aile ile tanıştınız falan.

Kafa yapısı olarak ve yaşam tarzları sizin büyüdüğünüz ortamdan aile yapınızdan çok farklı değiller mi yahu?

Yapabilir misiniz gerçekten?

Düğün dernekle bitmez ki bu olay. Tüm hayatınız boyunca bu aile ile yüz yüze bakacaksınız çok çiğ değiller mi?

Siz şimdi belki kabul etmezsiniz ama sevgiliniz de o ailenin bir ferdi,o anneden babadan doğdu,milyon milyör defa kendini geliştirsin,sizinle aynı olmayacak,hep ayak uydurmaya çalışacak veya uyduramayacak?

Yok öyle dünya,ailesi şöyle,ama benim sevgilim hiçç onlardanmış gibi değil,o çok başka,o çok modern vs

2 senedir birliktesiniz tamam ama ailesine söyleyince 2-3 ay içinde isteme mevzularına mı gireceksiniz ondan mı bu acele?
Eğer isteme,söz,nişana en az bir yıl varsa söyle illa da söyle kısmını çok gereksiz buldum.
Aile kabul etmeyince erkek arkadaşıma haller olur önümü göreyim diyorsanız şimdiden ayrılın güvenmediğiniz kişiden zaten söylese ne söylemese ne güven yok.
Haa dediğim gibi üç aya isteme söz istiyoruz diyorsanız söylesin haklısınız.

Ya sevgilim değil de ailesi cidden benim için de belirsizlik ve ne diyeceklerini kestiremiyorum evet. Her şey çıkabilir altından, neler neler duyuyoruz yani. Birdenbire bütün planımızı alt üst edebilirler.

Bakış açınız için çok teşekkür ederim. Erkek arkadaşımı anlamama yardımcı oluyor sizin fikirleriniz. Onunla empati kurma noktasında sıkıntı yaşıyorum bazen
Rica ederim. Sizin için beklemenin zor olduğunu biliyorum ama bence annesinin tepkisi ne olur diye bunu stres edip bir an önce konuyu açsın diye kendi içinizde dert etmek yerine erkek arkadaşınız gerçekten aileden bağımsız mı, kendi hayatını kendi kararlarıyla idame ettirebilen biri mi bunu gözlemleyin.

Belki yanılıyorumdur bilmiyorum ama konu sahibinin son mesajlarına bakarak şöyle düşündüm; muhtemelen konu sahibi kendi ailesiyle tanıştırınca ve gidip gelmeler olduysa son zamanlarda kız da artık erkek arkadaşının ailesine söylemesi konusunda sözleriyle ya da davranışlarıyla belli etti, dile getirdi erkek arkadaşı da üstünde biraz baskı hissettiği için tamam ben de aileme söyleyeceğim demiş olabilir. Konu sahibi her konuda tez canlı biriyse mutlaka ''artık ailene bahset'' mesajını sevgilisine vermiştir diye düşünüyorum..
Yok açık açık sormuş bugün. Söyledin mi diye. Yeni bir şeyler uydurmuş adam

İsteme için 5-6 ay sonrasını düşünüyormuşsunuz. Şu an söylemesine pek de gerek yok sanki. Eşim ve ben yüzük takmadan bir ay önce söyledik ailelere. Hemen tanıştık, sonra aileler tanıştı ve istemeye geldiler. Buna takılmam gerektiğini düşünmedim hiç. Bu arada ailelerden uzaktaydık, belki de o yüzden söylemek için acele etmedik.
Konu sahibi tedirgin,müstakbel kv beni kabul eder mi tepki gösterir mi,kendi bulduğu kızla evlenmek gibi alışkanlıkları yokmuş aile erkeklerinin,hep görücü..

Tez canlılığınızı anlıyorum çünkü eskiden ben de böyleydim. Bir şey olacaksa özellikle kaygı duyduğum bir şeyse olsun bitsin ne olacaksa olsun hemen modunda oluyordum. Bilhassa böyle önemli mevzularda ortada belirsizlik varsa beklemek çok zor gelirdi. Az önce yazdığım yorumu okudunuz mu bilmiyorum ama siz mi erkek arkadaşınıza artık ailesiyle konuşmasını istediniz ya da ima ettiniz, sanki o da ailesine şimdiden söylemeyi düşünmemiş ama sizin ailenizin içine girip çıktıkça ve sizden böyle bir beklenti görünce üstünde baskı hissedip tamam ben de aileme anlatacağım demiş gibi düşündüm.
Belirsizlik dediğiniz gibi zor geliyor bana ve hemen olsun bitsin modu tam olarak şu an bendeki de. Boşuna kafamı meşgul ediyor gibi geliyor. Yani ailesiyle konuşma meselesini de önce kendisi açtı. Artık ben de anneme söylemeyi düşünüyorum gibi.

Kendi ailemle de anne babamla tanıştırmadım. Babama söylemedim de zaten. İsteme olmadan bir ay önce bilse yeter. Sadece kardeşimle tanıştı. Onunla da iyi anlaşırlar. Anne babasıyla da isteme olmadan önce ne ben iletişim kurmak isterim, ne de o benimkilerle iletişim kursun. Burada yazılanlardan çok ders aldım o anlamda. Gereksiz samimiyete girmek istemem.

Ciddiyet anlamında da baskı hissetmiş de olabilir ama. Ciddi olduğumu hep biliyor. İlişkiye ilk başladığımız zamanlarda da kafamdaki buydu. Uzun seneler ilişki istemediğimi biliyordu yani. Tutup 4 5 yıl sevgililik düşünmüyorum. Bu anlamda çatıştığımız zamanlar oldu. Ona kalsa birkaç seneye evlilik düşünürdü belki, tam kestiremiyorum.

Yok açık açık sormuş bugün. Söyledin mi diye. Yeni bir şeyler uydurmuş adam
Dediğim gibi belki yanılıyorumdur ama ben konu sahibinin son yazdığı tez canlıyım vb yorumlarından erkek arkadaşına sözleri ya da davranışlarıyla alttan alta baskı yaptığını düşündüm, belki erkek arkadaşı da bu sebeple yakında söyleyeceğim demek zorunda hissetmiştir, ertelemiştir diye düşünüyorum. Evlilik yoluna girersem konudaki erkek arkadaş gibi davranacağım için sıkıntı göremedim :) Ama yine de bu durum konu sahibini çok rahatsız ediyorsa ben böyle yapamam diyorsa kendisinden net tarih istesin diyebilirim sadece..

Yalnız siz o ailenin hiç birşeyine bizzat tanık olmuyorsunuz, hep sevgilinizin söylediği anlattığı kadarını biliyorsunuz. Aslında öyleler böyleler diyorsunuz hiç kendiniz tanık oldunuz mu? Hadi anne babasından gizliyor diğer kardeşleriyle tanıştınız mı? Başımız ağrımasın diyor, demek ki ne olacağını biliyor. Sorsanıza ne demek istiyorsun ne gibi başımız ağrır diye?
Sevgiliniz dik duramadığı için bu yorumu yapıyorum. Adam ben ne dersem o olur, ister onaylasınlar ister onaylamasınlar belirlediğimiz planda tarihte yaparız istediğimizi diyemiyor size.

Sizin çok net ve açık bir konuşma yapmanız gerekiyor. Bana dürüst ol, yaparız hallederiz bir şekilde olur falan değil açık açık endişeni söyle deyin. Evlilik oyun değil, olmayacak bir şey için yıllarımı veremem. En baştan olacak ve olmayacakları bilmem lazım deyin. Sizinle ilgili olumlu-olumsuz düşüncelerini bilmeniz gerek. Ananız babanız bile olmayan iki insanın ağzından çıkacak lafa göre belirlemeyin durumunuzu.

Uyku tutmadı,ve full sizin konunuzdayım thepinka thepinka

Hadi hepsini geçtim,ailesine de söyledi,çok güzel tepkiler aldınız,aile ile tanıştınız falan.

Kafa yapısı olarak ve yaşam tarzları sizin büyüdüğünüz ortamdan aile yapınızdan çok farklı değiller mi yahu?

Yapabilir misiniz gerçekten?

Düğün dernekle bitmez ki bu olay. Tüm hayatınız boyunca bu aile ile yüz yüze bakacaksınız çok çiğ değiller mi?

Siz şimdi belki kabul etmezsiniz ama sevgiliniz de o ailenin bir ferdi,o anneden babadan doğdu,milyon milyör defa kendini geliştirsin,sizinle aynı olmayacak,hep ayak uydurmaya çalışacak veya uyduramayacak?

Yok öyle dünya,ailesi şöyle,ama benim sevgilim hiçç onlardanmış gibi değil,o çok başka,o çok modern vs
Ay iyi yaptınız valla sohbet etmek iyi geliyor, beni de uyku tutmadı bugün 🥲

Benim ailemle onun ailesi çok zıt değil aslında. Yani dünya görüşleri ortak. Sevgilimle benim de hayata bakış açılarımız aynı. Bunlara dikkat etmiştim hep ilişkiye başlamadan. Sadece onlar daha tutucu diyebileceğim yapıda. Ailesinin bana müdahale edeceğini düşünmedim hiç ya nedense. Kendi ayaklarımın üstünde durabilen biriyim ve bireysel hayata da çok alışkınım. O tarz bir aşle tabiki beni zorlardı. Ama bu konudaki kıstasım diğer kardeşlerin evliliği. Arkalarından konuşur gelinlerin ama baya az iletişimleri var ve doğrudan müdahalesi yok kadının. Bu yüzden sıkıntı etmedim sanırım ben

Ay iyi yaptınız valla sohbet etmek iyi geliyor, beni de uyku tutmadı bugün 🥲

Benim ailemle onun ailesi çok zıt değil aslında. Yani dünya görüşleri ortak. Sevgilimle benim de hayata bakış açılarımız aynı. Bunlara dikkat etmiştim hep ilişkiye başlamadan. Sadece onlar daha tutucu diyebileceğim yapıda. Ailesinin bana müdahale edeceğini düşünmedim hiç ya nedense. Kendi ayaklarımın üstünde durabilen biriyim ve bireysel hayata da çok alışkınım. O tarz bir aşle tabiki beni zorlardı. Ama bu konudaki kıstasım diğer kardeşlerin evliliği. Arkalarından konuşur gelinlerin ama baya az iletişimleri var ve doğrudan müdahalesi yok kadının. Bu yüzden sıkıntı etmedim sanırım ben
Gelinlerin arkasından konuştuğunu nereden biliyorsunuz, sevgiliniz mi söyledi?

Dediğim gibi belki yanılıyorumdur ama ben konu sahibinin son yazdığı tez canlıyım vb yorumlarından erkek arkadaşına sözleri ya da davranışlarıyla alttan alta baskı yaptığını düşündüm, belki erkek arkadaşı da bu sebeple yakında söyleyeceğim demek zorunda hissetmiştir, ertelemiştir diye düşünüyorum. Evlilik yoluna girersem konudaki erkek arkadaş gibi davranacağım için sıkıntı göremedim :) Ama yine de bu durum konu sahibini çok rahatsız ediyorsa ben böyle yapamam diyorsa kendisinden net tarih istesin diyebilirim sadece..
Çok iyi gözlem yapmışsınız gerçekten. Alttan alttan baskı yapmak dışında direkt baskı yaptığım da oldu ne yalan söyleyim. Baskı yapmış olmam ve o zamanlarki davranışlarımda çok yanlış da yaptım. Bu konuda nasıl düşünmem ve ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum sanırım 😞 Karşımdaki de benimle evliliğe istekli olsun isterdim. Hatta o ısrar etsin falan. Ama erkek sorumluluk gözüyle bakıyor galiba evliliğe. Bu arada cidden sevgisinden vs şüphem yok. Evlenmek de isterdi aslında biliyorum ama bence sorumluluğu ağır gelmişti başta. Şu an nasıl düşünüyor bilemem

Yalnız siz o ailenin hiç birşeyine bizzat tanık olmuyorsunuz, hep sevgilinizin söylediği anlattığı kadarını biliyorsunuz. Aslında öyleler böyleler diyorsunuz hiç kendiniz tanık oldunuz mu? Hadi anne babasından gizliyor diğer kardeşleriyle tanıştınız mı? Başımız ağrımasın diyor, demek ki ne olacağını biliyor. Sorsanıza ne demek istiyorsun ne gibi başımız ağrır diye?
Sevgiliniz dik duramadığı için bu yorumu yapıyorum. Adam ben ne dersem o olur, ister onaylasınlar ister onaylamasınlar belirlediğimiz planda tarihte yaparız istediğimizi diyemiyor size.

Sizin çok net ve açık bir konuşma yapmanız gerekiyor. Bana dürüst ol, yaparız hallederiz bir şekilde olur falan değil açık açık endişeni söyle deyin. Evlilik oyun değil, olmayacak bir şey için yıllarımı veremem. En baştan olacak ve olmayacakları bilmem lazım deyin. Sizinle ilgili olumlu-olumsuz düşüncelerini bilmeniz gerek. Ananız babanız bile olmayan iki insanın ağzından çıkacak lafa göre belirlemeyin durumunuzu.
Ya evet bu tarz bir konuşma da yapacağım baktım olmuyor. Çünkü ailenin tavrı da çok önemli. Kendim doğrudan ailesiyle tanışmadım hiç. Abisiyle farklı şehirlerdeydik. Yoksa niyetimiz vardı aslında.
Gelinlerin arkasından konuştuğunu nereden biliyorsunuz, sevgiliniz mi söyledi?
Özellikle gelip bana söylemedi. Çok ketumdur laf taşıma ya da böyle şeyleri anlatma huyu asla yok. Ama anlatması gereken başka önemli olaylarda laf arasında geçen şeylerden böyle çıkarımda bulundum ben

Çok iyi gözlem yapmışsınız gerçekten. Alttan alttan baskı yapmak dışında direkt baskı yaptığım da oldu ne yalan söyleyim. Baskı yapmış olmam ve o zamanlarki davranışlarımda çok yanlış da yaptım. Bu konuda nasıl düşünmem ve ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum sanırım 😞 Karşımdaki de benimle evliliğe istekli olsun isterdim. Hatta o ısrar etsin falan. Ama erkek sorumluluk gözüyle bakıyor galiba evliliğe. Bu arada cidden sevgisinden vs şüphem yok. Evlenmek de isterdi aslında biliyorum ama bence sorumluluğu ağır gelmişti başta. Şu an nasıl düşünüyor bilemem
Siz bilirsiniz ama ben olsam evlilik konusunu, ailelere söyleme konusunu artık dile getirmem. Madem o ısrar etsin, o hevesli olsun istiyorsunuz -ki bence de erkek daha hevesli olsun daha iyi olur- o zaman kendinizi bu konularda biraz geri çekmeye çalışın. Tabii soğuk yapın, trip atın anlamında demiyorum bunu. Her zamanki sıcaklıkta iletişiminize devam edin ama isteme, söz ya da tanışmayla alakalı cümleleri artık siz kurmayın, karşınızdaki hamle yapsın artık.

Erkek arkadaşınız kaç yaşında?
Yaşınız 26 gözüküyor iki yıl önce 24. Erkek arkadaşınız da bu yaşlardaysa evlilik için ısrar etmemesi çok normal. 25 li yaşlarında bir erkek ne kadar evlilik olgunluğunda olabilir ki ısrar etsin? Seneye bahara nereden baksanız 7-8 ay var. Az bir zaman değil bence. Benim 25 li yaşımla 27 li yaşım arasında çok fark var. 25 yaşımda görüştüğüm kişiye evlilikten korkuyorum uzun uzun bir sevgililik dönemi geçirmek isterim derken 27 li yaşımda karşıma sevip sevileceğim biri çıkarsa evlilik olabilir düşüncesinde oldum. Erkek arkadaşınızın asıl düşüncesini merak ediyorsanız bence baskı kurmadan kendi düşünceleriyle hareket etmesine fırsat tanıyın derim. Baktınız hâlâ bir reaksiyon almıyor o zaman iyice düşünüp ona göre bir yol izlersiniz naçizane tavsiyem.

Edit: Şimdi baktım da yaşınız gözükmüyormuş ben neden 26 yazmışsınız gibi gördüm bilmiyorum, başka üyenin profili ile karıştırdım sanırım. Yaşlarınız kaçtı :)

Siz bilirsiniz ama ben olsam evlilik konusunu, ailelere söyleme konusunu artık dile getirmem. Madem o ısrar etsin, o hevesli olsun istiyorsunuz -ki bence de erkek daha hevesli olsun daha iyi olur- o zaman kendinizi bu konularda biraz geri çekmeye çalışın. Tabii soğuk yapın, trip atın anlamında demiyorum bunu. Her zamanki sıcaklıkta iletişiminize devam edin ama isteme, söz ya da tanışmayla alakalı cümleleri artık siz kurmayın, karşınızdaki hamle yapsın artık.

Erkek arkadaşınız kaç yaşında?
Yaşınız 26 gözüküyor iki yıl önce 24. Erkek arkadaşınız da bu yaşlardaysa evlilik için ısrar etmemesi çok normal. 25 li yaşlarında bir erkek ne kadar evlilik olgunluğunda olabilir ki ısrar etsin? Seneye bahara nereden baksanız 7-8 ay var. Az bir zaman değil bence. Benim 25 li yaşımla 27 li yaşım arasında çok fark var. 25 yaşımda görüştüğüm kişiye evlilikten korkuyorum uzun uzun bir sevgililik dönemi geçirmek isterim derken 27 li yaşımda karşıma sevip sevileceğim biri çıkarsa evlilik olabilir düşüncesinde oldum. Erkek arkadaşınızın asıl düşüncesini merak ediyorsanız bence baskı kurmadan kendi düşünceleriyle hareket etmesine fırsat tanıyın derim. Baktınız hâlâ bir reaksiyon almıyor o zaman iyice düşünüp ona göre bir yol izlersiniz naçizane tavsiyem.

Edit: Şimdi baktım da yaşınız gözükmüyormuş ben neden 26 yazmışsınız gibi gördüm bilmiyorum, başka üyenin profili ile karıştırdım sanırım. Yaşlarınız kaçtı :)
Benim yaşım 25. Onun yakında 27 olacak. Aslında yaşlarımız küçük sayılır haklısınız. Evliliğe istekli olmamasını da anlayabiliyorum. Bir işsizlik süreci geçirdi, sonra iş buldu. Ki son işine gireli çok da olmadı. Ama ondan sonra görüşleri biraz değişmeye başladı hissediyorum. Yani şu an ekonomi ciddi anlamda kötü. Düğün, kına vs isteğim olmamasına rağmen yine de eşyalar şu bu derken masrafımız olacak illa. Onu korkutması olağan aslında.

Ve bu konuda önerinizi dikkate alacağım gerçekten. Evlilik konusu, aileler vs uzun süredir dile getirmemeye ekstra dikkat etmeye çalışıyorum. Arada ağzımdan kaçtığı oluyor. Bir süredir mecburi bir şekilde evdeydim. Galiba bu dönemde bu meseleye daha fazla sardım. Şu an belki iş hayatı şu bu derken kafam da dağılır diye umuyorum. Ama mümkün olduğunca akışa bırakmaya çalışacağım. Önerileriniz için ve dahası mükemmel tespitleriniz için çok çok teşekkür ederim:)

Benim yaşım 25. Onun yakında 27 olacak. Aslında yaşlarımız küçük sayılır haklısınız. Evliliğe istekli olmamasını da anlayabiliyorum. Bir işsizlik süreci geçirdi, sonra iş buldu. Ki son işine gireli çok da olmadı. Ama ondan sonra görüşleri biraz değişmeye başladı hissediyorum. Yani şu an ekonomi ciddi anlamda kötü. Düğün, kına vs isteğim olmamasına rağmen yine de eşyalar şu bu derken masrafımız olacak illa. Onu korkutması olağan aslında.

Ve bu konuda önerinizi dikkate alacağım gerçekten. Evlilik konusu, aileler vs uzun süredir dile getirmemeye ekstra dikkat etmeye çalışıyorum. Arada ağzımdan kaçtığı oluyor. Bir süredir mecburi bir şekilde evdeydim. Galiba bu dönemde bu meseleye daha fazla sardım. Şu an belki iş hayatı şu bu derken kafam da dağılır diye umuyorum. Ama mümkün olduğunca akışa bırakmaya çalışacağım. Önerileriniz için ve dahası mükemmel tespitleriniz için çok çok teşekkür ederim:)
Erkek arkadaşınızın iş, yaş durumunu öğrenince açıkçası daha çok hak verdim..
Yaşları da yanlış tahmin etmemişim, yorum boşuna gitmemiş oldu :) Şaka bir yana yaşınız da henüz çok genç zaten sizin de.
Bu arada son olarak bu meseleye takıp erkek arkadaşınızla tartışmadan önce sinirle ona söyleyeceğiniz şeyleri mesela bir yere yazın belki işe yarar sakinleşmenizde. Zaten o arada sakinleşip o kadar yüksek perdeden söylememiş olursunuz hem. Rica ederim, her şey gönlünüzce olur umarım.

Merhabalar herkese,
Ciddiye binmesini istediğim 2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım da evlenmek istediğini söylüyor ve bahara doğru isteme, söz yapmak istediğimizi konuşuyoruz ara ara.
Erkek arkadaşım çok düşünceli, iyi niyetli ve son derece sevdiğini belli eden biridir. İlişkiden yana çok şükür hiçbir problemim yok birkaç konu dışında. Bu birkaç konudan biri de karakter olarak benim aşırı planlı, onun da rahat bir kişiliği olması.
Şimdi belki bu kişilikten kaynaklıdır çıkan bu uyuşmazlık, ben yanlışsam dışarıdan bir göz olarak beni uyarın diye yazıyorum buraya.

Sevgilimin ailesi çok tutucu bir aile. Biz ilişkimizi hep sakladık bu yüzden. Bir kardeşleri dışında hepsi görücü usulü evlenmiş ve o bir kardeş de 2 sene saklamış aynı şekilde sevgilisini. Sevgililiğe takılıp kızacak bir aile. Ben de söylememesine çok takılmadım ilk başlarda. Bu arada benim kendi annem biliyor onu. Geçenlerde 2 3 hafta kadar önce kendi en kısa sürede anneme söyleyeceğim dedi. Bekliyorum bekliyorum şu gün oldu daha annesine söylemedi. Bana şu zaman söyleyeceğim diye bir zaman da belirtmedi. Beklentiye girerim ve o gün söylenmezse sıkıntı çıkar çünkü beni biliyor. Ama bu şekilde ertelemesi de beni gittikçe rahatsız etmeye başladı. Bekleme halinde olmak hoşuma gitmiyor. Neden beklediğimizi de anlayamıyorum. Ben mi acele ediyorum, rahat bırakıp akışa bırakma huyum olmaması mı sıkıntım? Yoksa cidden sevgilimin bu şekilde geç söylemesi takılacak bir şey mi? Fikirlerinizi merak ediyorum.
Muhtemelen soyledi, umdugu tepkiyi alamadi ve size soyleyemiyor.

Erkeğin bir süre işsiz kalması, maddi gücünün az olması veya masraflardan korkması hiç sorun değil. Karakteri kişiliği güvenilirliği önemli. İşten çıkarılsa bilirsin ki hemen yenisini arar veya kendi kalibresinde olmasa da başka işe girer yine de ailesini mağdur etmez. Bu adamla aza tamah edilirse çok mutlu huzurlu yaşanır.
Diğer yanda isterse milyoner olsun, ailesinin lafından çıkmayan geleceğiyle ilgili kararı kendi veremeyen adam ömür çürütür. Asla bir olunamaz böylesiyle.

Habire gaz verip duruyor gibiyiz ama burada bunun gibi çok konu açıldı. Hemen hemen hepsi "evlenince düzelir, aile olduğumuzun farkına varır" diye düşünmüşler.

Evlenmeye karar verenlerin bir yol haritası olmalı. Atıyorum şu tarihlerde söz nişan yaparız, yavaş yavaş taksitlere başlarız. Siz evlenmeyi düşünüyoruz dediğiniz için yazdım bunu. 25-27 yaşları bugün evlenmek için erken zaten.

Back
X