- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
2.sezeryanımı oldum. İlki genel anestezi 2. Belden uyuşturma ile oldu. Aynı, sebeplerden ötürü çok korkuyordum bende.. Ama çok çok daha rahat oldu. Hemen toparlandım37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Malesef arası kısa olduğu için hiçbir doktor bu riske girmez ama evde kendi kendime yaparsam anca öyle olur onu da ben göze alamıyorum, dikiş yeri yırtılabilirmiş bu da anne için de bebek için de ölüme kadar götürebilir çok çok isterdim normal olmasını ama göze alamam çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinBelki de normal olur. Ben ilkinde suni sancı ile normal doğum yaptım. 2.de sancım olmadan 4 cm açıklık ile normal doğum yaptım. Ertesi gün kontrolüm vardı sezaryen olacaktım . Kısmet bu işler. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeginizi
O iğnenin girdiğini dahi hissetmiyor insan. Doğum yapacak bir kadına söylenmeyecek ne varsa söylemişsiniz. Bel ağrısı nadiren görülen bir durum. Ben yaşamadım mesala....Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
O acıyı kesinlikle göze alamıyorum. Bir de bu kış korona yeni yeni ülkemize gelmişken eşimin ananesi pozitif çıktı ve 2 hafta tedavi gördü hastanede. O dönem eşim de ben de hasta olduk ağır grip geçirdik korona mıydı bilmiyorum ama hayatımda ilk kez yaşadığım solunum güçlüğü çektim günlerce. Uyuyup uyanamama ihtimali de aklıma geliyor o yüzdenNormal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Valla bilmiyorum ama yasayanlarin anlattigi bu benim alt dikislerim sizlar mesela hala 7 sene olduO iğnenin girdiğini dahi hissetmiyor insan. Doğum yapacak bir kadına söylenmeyecek ne varsa söylemişsiniz. Bel ağrısı nadiren görülen bir durum. Ben yaşamadım mesala....
Evet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur derSanırım endişelerinizin nedeni, güvene dayalı bir bağ kurmuş olmanız gereken drnuzun olmayışı.
Kendinizi sakinleştirip, doğru dru bulmak için hala zamanınız var.
Öyle bir risk her doğum şeklin de var. Normal doğum da da var genel anestezi de de. Kocaman iğnenin yaptığı bir tahribat yok, olan da diğer doğum şekillerin de ki risk kadar.Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Genel anestezi hem bebek için hem anne için sakıncalı bir uygulama. Anestezi doktoru önerisi her zaman için belden uyuşturma oluyor. İlkinde genel aldığıma pişman oldum hep.Valla bilmiyorum ama yasayanlarin anlattigi bu benim alt dikislerim sizlar mesela hala 7 sene oldu
Ayrica bu benim dusuncem genel anestezi tercihim olurdu bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?