2.sezaryen korkusu

ignenin girdigini dahi hissetmeyenlerin acı esigi yuksek sanirim polyannaciliga da gerek yok.
Gayetde igneyi ayni alanda farkli noktalara sokuyorlar bayada hissediyrosun ve asla kimildamaman gerek.
Agrida oluyor belde bir zaman, sonra zamanla geciyor.
igneyi hissetmeme gibi bisi söz konusu falan diil yani.

Yani popodan yapilan igne kadar acitiyor. Dugme dikerken elimize batan kadar. Benim icin oyleydi. Dayanılmaz bi tarafi yok bence

Kusura bakmazsaniz bende bu sezeryan korkusunu anlayamiyorum, sanki dünyanin sonu.
Evet agri, sanci oluyor sonucta bir ameliyat geciriyorsunuz, yaraniz var dogal olarak agriniz var.
Ancak gecen her dakika iyilesiyorsunuz, aciniz, agriniz azaliyor ve kucaginiz da yeni dogmus bir kuzu….
Korkmayin.. Iyi düsünün iyi olsun...

Evet devlet hastanesinde gun vermeyebilirler. Ama ozelde veriyorlar. Ben takiplerimi devlet hastanesinde devam ettirdim. Ama istege bagli sezeryan yapmadiklari icin son haftalarimda ozele gittim ve sezeryan icin gun aldim.
Genel anesteziden ben de cok korkuyordum. Spinal oldum ve cok cok rahatti. Ayni gun ayaklandim ben.
Bence bu kadar stres yapacaginiza ozel hastaneden gün alin.

Epidural sezeryan diye bir şey zaten var bence biraz araştırın. Tek bir arama ile karsiniza cikacaktir. Spinalde 1 2 dakikaka da uyusukluk aktiflesir, epuduralde 10-15 dak sonra ama epiduralde ek doz vurulabilir yeterli gelmezse spinal tek dozdur yettigi kadar. Spinal etkisi daha çabuk biter epidural cok daha uzun süre agri hissettirmez. İkiside lokal anestezi turudur alt kısım hissedilmez. Ortada komik bir durum yok söylediğim. Sadece sizin bilmeyip biliyor gibi yazmaniz var. Tissikkirlir

Yanlış anlatmış yada yanlış anlamissiniz. Bilmedigini kabullenmek bu kadar zor olmamali elinizde internet var acin okuyun Allah aşkına. Bana da epidural vurulan normal doğum hastasi yürür dimi demissiniz. Yürümez. Etki gecene kadar yürüyemez. Tek doktor sizinki değil çivi yazısı döneminde yaşamıyoruz. İki tikla sonuca ulaşın lütfen bilgisizlige ragmen yapilan inat en katlanilmasi zor sey.

Hiç korkmanıza gerek yok ben doğmak oldum iğneyi bile hissetmiyorsunuz, hemen aynı gün yürütüyorlar ve çok ağrılı bir şey de değil. Zaten hastanede sürekli ağrı kesici vurduklarından operasyon sonrası da ağrı çekmiyorsunuz. Eve geldiğinizde de ağrı kesici içtiğiniz için yine bir şey hissetmiyorsunuz. Sezaryen hakkında bana da yok bir ay kalkamadım, yok dikişlerim hala sızlıyor, yok sezaryen sonrası karnına bastırıyorlar acıyor gibi bir sürü bıdı bıdı şeyler söylemişlerdi ve ben çok korkup sezaryen gününe kadar o günü düşünmekten kendime zehir etmiştim. En çok da karnına bastırmalarından korktum ama şöyle söyleyeyim dediklerinin hiçbiri olmadı çok şükür. Karnına bastırmaları da çok hafif oldu ve masaj gibi geldi bana. Hatta bu muydu dedim Her Doğum kendine özeldir herkesin hikayesi farklıdır. Gerçekten sancılı geçirenler vardır belki ama bunu abartanlar da çoktur emim olun. Sonuç olarak söyleyeceğim şu ki böyle düşünerek o güzel gün gelene kadar kendinize zehir etmeyin. Bebeğinize kavuşacağınız o muhteşem ana odaklanın ve İnanın hiç abartıldığı gibi bir şey yok, bir şey hissetmiyorsunuz hala çok korkuyorsanız doktorunuzdan Doğum öncesi sakinleştirici yapmasını isteyin ama gerek duymayacaktır bile. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

yoo ozaman sizin aci esiginiz yuksek gayette o belinizde hissediyorsunuz aciyor
Belki eli hafif degildi benimkinin bilemedim
Benim de acı eşinin yüksek değil ama popodan yapılan iğneden bile daha az acıyor. Zaten ilk iğneden sonra uyuştuğu için diğerlerini hissetmiyorsun bile.

instagramda cok meshur ssvd yanlisi bir doktorun ve arkadasimin normal doğum israri nedeni ile bebek dogum sirasinda fiziksel engelli oldu! ssvd'nin tam bir rant kapisi oldugunu dusunuyorum..hele bu instagram doktorlari ile. ne demek kendi takip etmedigi hastaya ozel sorulara cevap vermek. hic.kimse ayni degil. gemel.gecer cevaplar yok hamilelikte. ben bu riski alan doktora da hayatta guvenmem.

onemli olan saglikli bir bebek dunyaya getirmek, normal doğum yaptim diye ya da sezeryan oldum diye kasılmak degil.

kadının 2 dogumu arasinda yaklasik 1 yil var. maddi dusunceleri nedeni ile devlette doğum yapiyor. siz gelmis normal doğum baskisi yapiyorsunuz!

Aynen öyle illa normal Doğum diye niye baskı yapar bir çok insan anlamıyorum. Bu bir tercih meselesi.

Aynen öyle illa normal Doğum diye niye baskı yapar bir çok insan anlamıyorum. Bu bir tercih meselesi.
iste aslinda bunun tercih meselesi degil tibbi mesele olmasi lazim. hic birimiz kafamiza gore normal ya da sezeryan karari vermemeliyiz ve buna isini hakki ile yapan doktorlar karar vermeli. ancak bu sayi o kadar az ki.

iste aslinda bunun tercih meselesi degil tibbi mesele olmasi lazim. hic birimiz kafamiza gore normal ya da sezeryan karari vermemeliyiz ve buna isini hakki ile yapan doktorlar karar vermeli. ancak bu sayi o kadar az ki.
Ancak anne normal Doğum istemiyorsa ve sezaryen olmasında bir sakınca yoksa ısrar da etmemeleri gerekir.

Ssvdnin rant kapisi oldugunu dusunuyorsunuz ama ulkemizde devlet ozel fark etmeksizin dr larin sanki olmasi gereken rutin prosedur buymus gibi 38.haftasini dolduran gebeye sezaryen randevusu vermesini, sezaryen tibbi bir zorunluluklen sanki konforlu dogum yontwmiymis gibi lanse edilmesini rant kapisi olarak gormuyorsunuz oyle mi?? Yapilan tum arastirmalar normal dogumun en az riskli yontem oldugunu ispatlarken elbette normal dogum yanlisi olacagim. Ayrica sirf tatil izin tarihleeiyle cakisiyor diye veya risk durumlarini iyi degerlendiremedigi icin hastalatina ameliyat tarihi verenlerdense kendi dr um gibi ozverili, gece gunduz demeden hastalarinin takibinde olan dogal dogum yanlisi dr umu elbette gonul rahatligiyla oneririm. Instagramda sorulari cwvapliyor derken kisiye ozel bedava muayene yaptigini kastetmedim. Bilgi kirliligini onlemeye yonelik yardimci olabilecegi her konuda olur. Ayrica ssvd sadece zenginlerin tekelinde bir olay da degil, bildigim kadariylq zeynep kamilde ssvd icin.ayri bir bolum var. Baska devlet hastamelerinde de olabilir. Hanimefendi dilerse benim dr umdan.dilerse bir devlet kurumundan gereken bilgilendirmeyi alir. Dr lar annenin profili, onceki gebelik.oykuleri, bebegin durumu vs gibi bir suru degiskeni goz onune alaraj degerlebdirirler. Gozu kapali bicak altina yatmaktan daha akilci bir cozum olur inanin.
Ayrica arkadasinizin basina gelen munferit vlbir olay. Ssvd degil ilk normal dogumu olsaydi da bebek gene zarar gorebilirdi. Dogum seklu ne olursa olsun her digumda minimal de olsa riskler var. Bu durumda sezaryen saglikli normal dogum daha sagliksz daha tehlikeli mi diyecegiz?

cok yukselmissiniz. ben hic bir yerde sezaryan destekledigimi yazmadim. kendim de zamaninda normal dogum.bekleyen bir doktor arastirip, hic sezaryan planlamasi yapilmadan normal dogurdum.

benim anlatmak istedigim fanatikligin zararli olabileceği. bu ssvd yapan ve instagramda meshur olan doktorlarin aslinda kusursuz olmadiklari. dogumda sıkıntı olan ailelerin bile fotograflarini bir problem yokmuscasina paylasti. cok guzel bir dogumdu diye. yasana sorundan hic bahsetmedi bile. yani o paylasilan fotograflarin altinda yazanlar dogrular olmayabiliyor.

burada ise dogumuna 2 hafta kalmis henuz hic doktor arastirmamis kisiye, ssvd icin su an siz baski yapiyorsunuz..zaten ssvd icin belirli bir zaman gecmis olmasi gerekiyor. 1 yil suresi icinde doktorlar ikinci sezaryan yapmayi bile sevmezken , siz karar vermis, kosullari belli, zamani olmayan birine baski yapoyorsunuz.

Asil yukselen sizsiniz manasiz bir bicimde. Ssvd konusunda bir farkindalik olustirmaj gerekiyor, bu konuda konu sahibini arastirma yapmaya tesvik ediyorum. Instagram dr larina bakin demiyorum, yillardir tanidigim, alaninda cok basarili oldugunu bizzat gordugum, bir cok hastasini da tanidigim bir dr dan bahsediyorum. Zaten risk gordugu bir hastayi para icin ssvd ye tesvik etmeyeceginden emin oldugum bir dr dan bahsediyorum neden bu kdr rahatsiz oldunuz anlamadim. Gebeyi Sizden bizden daha iyi degerlendirecegi kesin. Arkadasinizin bebegi icin uzuldum ama kotu ornekleri baz alip direk normal dogum veya ssvd den sogumak dogru degil. Cok iyi arastirilip iyi bir ekip secilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…