- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
O kadar duygusal bi zamandayım ki gözlerim doluyor şimdi bu duaları okuyunca çok teşekkür ederimÖnceki kötü tecrübeyi unutturacak kadar iyi bir doğum yaşarsın umarım.Sağlıkla al kucağına inş :)
Bende 39.haftamdan kontrol diye gittim acil sezaryana alındım belden uyuşmalı oldum korkulacak bişey yok bence benki canım tatlı insanımdır37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Öyle ölmez,füze ataydın.Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Size tavsiyem imkan varsa özel de olun. Bakın ben ilkini devlette oldum, çok çoo güzel ilgilendiler ama sizin doktor net bir tarih vermemiş o yüzden hemen özele geçiş yapın.Evet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur der
Burda İzmir'de bi devlet hastanesine gittim, ilk gidişimdi. Doğumum çok yakın, hiç orda takip edilmediğim için iki kez aynı doktor sana gün vermez burda hiçbir doktor dedi. Bir kez daha o hastaneye kontrole gitmemi söyledi, bu önümüzdeki hafta içi gideceğim, muhtemelen 39+0olunca acile giderim, o şekilde anlattı o doktor.Doktor sana gün vermez diyen kim? Sezaryen olacaksan gün vermesi şart..devlet hastanesinde başka bir doktora daha gidin.olmadı özele gidin..
Konuşmuştuk seninle beni unutmadın demi.O kadar duygusal bi zamandayım ki gözlerim doluyor şimdi bu duaları okuyunca çok teşekkür ederim
Her ameliyatta risk vardır en basit kil dönmesi ameliyatında bile. Zaten şuan çekinceli olan hamileliğin sonuna gelmiş birine bunları yazmak niye?Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Hastane değil de dr araştırması yaparsanız, bahsettiğiniz tuzaklara düşme ihtimaliniz azalır. İşinizi şansa bırakmayın bence, sağlıkla gelsin bebeğiniz.Evet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur der
Belden uyustularak oldum çok şükür saglamim hiç bi sıkıntı yok. Yorumunuzu doğru bulmuyorum bi hamile bayana yazılcak en son şeyler bunlar bence.Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Bende izmirdeyim. İlki sezeryan oldu , ikinciyi normal istiyorum. Doğum 5.500 en uygunu buydu.Burda İzmir'de bi devlet hastanesine gittim, ilk gidişimdi. Doğumum çok yakın, hiç orda takip edilmediğim için iki kez aynı doktor sana gün vermez burda hiçbir doktor dedi. Bir kez daha o hastaneye kontrole gitmemi söyledi, bu önümüzdeki hafta içi gideceğim, muhtemelen 39+0olunca acile giderim, o şekilde anlattı o doktor.
Mübalağanın da bu kadarı...Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Canım 3 kere sezeryan oldum, 3 ü de belden iğneli. Ameliyattan çıkınca 3-5 saat bişey hissetmiyosun acı olarak, uyuşukluk geçtikçe ağrı hafif başlıyor ama hemşireler ağrı kesici yaptıkları için azalıyor. Ben memnun kaldım, tavsiye ederim, öyle dayanılmaz büyük bi ağrın asla olmuyor. Şimdi tıp ilerledi, teknoloji gelişti, 3. Sünü 1 yıl kadar önce oldum, daha çabuk ve rahat geçirdim, toparlandım. Diğerleri 10 ve 14 yıl önceydi toparlanma sürecim daha uzun sürmüştü. Şimdiki imkanlarla epidurala içiniz daha rahat girin37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Normal yaptınız 7 sene geçmiş sızlıyor diyorsunuz ben 20 gün önce 3. Sezeryanimi yaptım agrım sizim yokNormal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
[/QUO
RisValla bilmiyorum ama yasayanlarin anlattigi bu benim alt dikislerim sizlar mesela hala 7 sene oldu
Ayrica bu benim dusuncem genel anestezi tercihim olurdu bence
Kaç ay sonra ikinciye hamile kaldınız acaba?ve herhangi bir ağrınız sorununuz oldu mu37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Aynen şu an benim durumum da bu, belki de bu belirsizlik beni negatif şeyler hissetmeye itiyor. Ama özele de verilen paraya artık acıyorum çünkü ilkinde o kadar canım yandı ki bir de bir iki hemşire kabaydı, doktor çok ilgisizdi, bana anesteziden bahsetmedi bile. Ben sanıyordum ki genel nasıl, belden uyuşturmalı nasıl anlatır, risklerini söyler ama hiç bir şey denmeden ameliyata alındım, ticarethane gözüyle bakmaya başladım artık özellere.Özele gidin. Devletin şartları zaten iyi değil. Üstüne bir de size böyle demişler. Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete gibi. O ne öyle doğum mu olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?