2.sezaryen korkusu

ben 2. bebeğime acilden giriş yaptım 39 haftalık olmama birkaç gün vardı hiç sancım yoktu nst ye bağlayıp karar verdiler. gittiğim devlet hastanesinde yer yok diye özele sevk edip sezaryana aldılar.belden aşağı uyuşturmuşlardı

ilk bebeğimde genel anestezi ile sezeryan olmuştum sizin aksinize uyandığımda hiç ağrım yoktu hiç doğum yapmamiş gibiydim tabi 1 -2 saat sonra ameliyat ağrısını yaşadım.
belden olan beni daha kötü hissetirdi o baskıyı hissetmek ,doğumdan hemen sonra ağrıların başlaması falan .

anlayacağınız herkes farklı etkileniyor bu süreçten ama korkup stres yapmayın en fazla 1 hafta içinde topralanıyorsunuz.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Korkma kendini rahat birak bende hesapta olmadan hamile kaldim.Sezeryana alinirken bile cok yeni daha diye kizdi.Ama sukur hizli iyilestim.Bebegine odaklan zaten her seyi unutursun

Ben iki cocuguma da acil sezeryan oldum. İlkinde suyum geldi ama dogum baslamadi,ikinci de de ayni oldu sezeryan oldum acilden. İkisinde de cok korktum ama simdi dusunuyorum da hic korkulacak bisey degilmis,bosuna kendimi doldurup korkutmusum. Keske daha fazla keyfini cikarsaymisim hamileligin de bos korkulara kapilmasaymisim. Hic korkma,ne oldugunu anlamadan gelip geciyor. Ne kadar korksan da sonucta dogum gerceklesecek,bi sekilde dogacak yani.

Kaç ay sonra ikinciye hamile kaldınız acaba?ve herhangi bir ağrınız sorununuz oldu mu
Bebeğim 7 aylıktı, kondom kullanıyorduk hatta. 1 kez bile korunmadığımız olmamıştı. Hastanedeki bi görevli o da insan yapımı sonuçta, kontrol etseydin dedi. Bundan sonra spiral kondom birlikte kullan dedi. Dikişim açısından hiçbir sıkıntı, acı yaşamadım, o anlamda sorunsuz geçti. Böyle bilmeden kısa aralıklarla hamile kalan sezeryanlı tanıdıklarım var hatta biri 40ı çıkar çıkmaz, biri de küçük bebeği 3 aylıkken hamile kalan 2 arkadaşım var ikisi de sorun yaşamadı.

Ne güzel yazmışsınız ya çok mutlu oldum vallahi çok teşekkür ederim sabahtan beri ilk defa yüzüm güldü
Korkma kendini rahat birak bende hesapta olmadan hamile kaldim.Sezeryana alinirken bile cok yeni daha diye kizdi.Ama sukur hizli iyilestim.Bebegine odaklan zaten her seyi unutursun

Sizinki talihsizlik olmuş. İnşallah ikincide iyi insanlarla karşılaşırsınız. Bana bu dediklerinizin hepsiyle ilgili bilgilendirme yapılmıştı. Ameliyat ortamı da güzeldi. Hatta doktorum ameliyatı gerçekleştirirken bir yandan da beni sakinleştirmek için muhabbet açıyordu hep. Ekibin tamamı güler yüzlüydü. Ayrıca o iğne de hiç acıtmadı. Ve gittiğim hastane orta halli bir özel hastaneydi. Güzel doğumlar diliyorum.

Çok şanslısın canım inşallah allah bize de nasip eder sağlıcakla al kucağına inş

Çok şanslısın canım inşallah allah bize de nasip eder sağlıcakla al kucağına inş
Malesef ben hiç iyi düşünemedim, şanslı hissedemedim ama inşallah bundan sonra şansım iyi gider, iyi hissederim. 2.çocuk hiç aklımda yoktu ama her şeyde vardır bir hayır Allahın hikmetsiz işi yok, öyle düşünmem en doğrusu olur. Çok teşekkür ederim sizin de gönlünüzde ne varsa onu yaşarsınız inşallah

Ben de sezaryenliyim 3buçuk ay oldu ama ben bebeğimi kaybettim şimdi yavaş yavaş tekrar düşünmeye başladım canım biraz daha toparlanayım inşallah tekrar nasip etsin bana da rabbim.evet canım her şerde bir hayır ama bebiş kısmetiyle gelir ne güzel kardeşlerin yaş aralığı az birlikte büyürler.hiç korkma inşallah her sezaryen aynı olacak diye birşey yok

İlk sezaryenimden uyanışım tıpkı dediğiniz gibi oldu. Berbat bir acıyla uyandım, şok gibi vurdu bana. Bebeğime bile odaklanamadım.
İkinci sezaryenim spinal anestezi ile gerçekleşti. Ben çok korkuyordum omurgama iğne yapılacak, acaba doğum sırasında bir şey hisseder miyim falan diye. Anestezi uygulanırken tir tir titriyordum, hatta acı hisseder ve kıpırdarım diye kollarım ve omuzlarımı tutsunlar diye yardım istedim ama hiç acı hissetmedim.
Spinalde yaşayabileceğin şeylerden bahsedeyim; doktor operasyona başladığında hiçbir şey hissetmiyorsun. Devlette nasıl bilmiyorum ama benim başımda iki kişi vardı ve doğuma odaklanmayayım diye sürekli beni konuşturuyorlardı. Sürekli doktorla göz teması halindeydiler, doktora baktı ve "Eğer miden bulanır ve çıkarmak istersen başını çevir ve çıkar önemli değil," dedi ve yavaş yavaş mide bulanmaya başladı. Özellikle şunu belirteyim, hiçbir aşamada acı veya ağrı hissetmedim. Organlarım aşağı doğru sökülüyormuş gibi hissetmeye başladığımda, bebeği almaya başladıklarını öğrendim. Fakat dediğim gibi acı veya ağrı kesinlikle yok, sadece öyle bir his. Korkulacak bir şey de yok, hatta espri bile yaptım, "Bebeğimi almaya başladınız, daha çok organ mafyası gibi organlarımı sökülüyormuş gibi de," diye. İstersem, ilaç vermeyi teklif ettiler ama ben istemedim, "Ne olacak verince kafam mı güzelleşecek," diye doğumhaneyi kahkahaya bile boğdum. Yine de verdiler. Kafam güzelleşir gibi oldu gerçekten fakat kısa sürdü bebeği alana kadar falan. Hatta ekipten birisi o an fotoğraflarımızı çekiyordu. Odaya çıktıktan yarım saat sonra yaklaşık 5-10 dakika durduramadığım bir titreme yaşadım. Üşeme titremesi değildi. Garip bir histi çünkü bir süre bacaklarını hareket ettiremiyorsun. Ameliyattan hemen sonra ağrı kesici yapıyorlar zaten. Yine de birinin etkisi geçmeye başlayınca hafif ağrın oluyor zaten bir diğerini yapmaya geliyorlar. Fakat şunu söyleyebilirim kesinlikle, ben ilk sezaryenimde doğum sonrası çok zor ayağa kalktım. Ayakta durmak, yürümeye çalışmak işkence gibiydi. İkincide kalkarken hiç zorlanmadım ve kalktıktan sonra oturmadım bile diyebilirim. İnan bana doğum sırasında ağrı veya acı hissetmiyorsun. Dediğim gibi bebeği alırken ve rahim temizlenirken baskı hissedebilirsin ama kesinlikle acı değil. Rahat ol ve o anların tadını çıkar. Korktuğun yerde dalgaya vur, konuş, şarkı söyle...

Karşılaştıramam çünkü epidural tek sezeryanım oldu. Çok güler yüzlü bir ekiple bilgilendirilerek ilerledi her sey. Gergindim ama sebep 30 haftalık erken doğum yapıyor olmamdi. Sadece bebeğim için endişeliydim. Sonrasında yasayacaklarim için zaten tecrübem yoktu diye belki.
Çok zordu diyemem. Agri kesici etkisi geçtiğinde ağrılarım oldu elbette. Yardimsiz kalkmaya ve dönmeye 1 hafta sonra başladım. 23. Gündeyim. Hâlâ sizi hissediyorum. Ne zaman tamamen yok olur bilmiyorum.

Ama hepsinden önemlisi bebeğinizi sağlıkla kucaklayacaksanız fiziksel acılarınız elbet geçer. Ben hala kucaklayamadım hiç dokunamadım. Kokusunu bilmiyorum. Yaptığım tek şey anneliğe dair 3 saatte bir süt sağmak..

Rahat olun lütfen.
Size sağlıklı doğumlar diliyorum.

Öncelikle sakin korkma genel anestezi evet cok sancili oluyor bende yasadim.ikinci bebegimi epidural oldum ve ne agri ne aci hersey cok guzel gelisti sütüm de hemen geldi korkarak girme doğuma ben makyajimi yaptim agri kesicilerim de zamaninda yapildi bebegimle kendim ilgilenebildim motivasyonun saglam olsun.hersey cok gzel olacak

Sancıyla gittim, hatta o günün öğleden sonrası psikolog randevum vardı, o randevu saatinde sancı dursun diye serum veriyorlardı, doğum çantam hazırdı zaten, Dr hadi ameliyata sancı durmuyor sezeryanlisin şansa birakamamdedj ve hopp ameliyata, belimden uyustum ilki de öyleydi ve doğdu. Puanlı yada plansız hepsi aynı korkma ben 35 de yaptım. 10 gün kuvezde kaldi miniğim. İlki özel hastane,ikincisi devlette oldu. Devletteki daha iyiydi. Korkmabjsey yok.

Hem güldüm hem duygulandım yazdıklarınızı okurken. İlkinde yaşadığınız şeylerin aynısını yaşadım, acıdan herkesi odadan kovdum, ki normalde çok sıkıntı bile çeksem içine atarım ama o an tek kişilik odada yanıma hiç istemediğim halde eşimin ailesinden 6kişi geldiler ne alakaysa annesinin amcasının kızı bile oradaydı, acıdan o seslerini duymaya tahammül edemedim çıkın odadan çok gürültü yapıyosunuz hiç birinizi görmek istemiyorum dedimçocuğumu aylarca karnımda olduğu halde özlüyordum ultrasona gitsem yüzünü görür müyüm ki diyodum, boyunu kilosunu her şeyini çok merak edip, hayal edip evde ölçüyordum. Ama doğunca o acı yüzünden görmek istemiyorum dedim, 4saat sonra filan bakabildim yüzüne. Şimdi aynı acıyı göze alamıyorum, belden belki daha kolay olur diye ümit ediyorum. Sizin gibi matrak, şen bir yapım yok malesef susar beklerim iyi düşünmeye çalışırım en fazla..

Genel yada lokal anestezi öncesi belli kontroller gerekir çantayı alıp gitmek olurmu hiç.imksniniz varsa özele uğrayın eski hastanenizden raporlarinizi isteyin ve korkmayın.bir şekilde olup biticek Allah yardım eder.endisenizde çok normal.

Ne alakası var hanımafendi. Mecburiyetten spinal anesteziyle doğum yaptım hem belden uyuşturulurken hiçbirşey hissetmedim daha çok rahat geçti hem bel ağrım hiç olmadı.. Normal doğumda bastaarak bebeği ittikleri için daha çok bel ağrısı olur.. Konu sahibi mecbur sizeryen olacak ne dye korkutuyorsunuz

Niye para tuzağı olsun ki, sonuçta her açıdan daha konforlu.
İzmir'de özel bir hastane de yaptım ilk dogumumu, çok da rahattı, ikinci de orda olacak nasipse.

Konuşup iletişim kurabilmek, korkularınızi hafifletmek istiyorsanız özeli tercih edin derim.
Devlette de dogurursunuz elbette ama kimsenin endiselerinizle ilgilenecegini sanmam üzgünüm.
İçinizi rahatlatacak birini bulursanız herşey yoluna girer, korkmayın.
Hayirli doğumlarıniz olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…