- 7 Temmuz 2019
- 1.246
- 4.938
- 133
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Korkma kendini rahat birak bende hesapta olmadan hamile kaldim.Sezeryana alinirken bile cok yeni daha diye kizdi.Ama sukur hizli iyilestim.Bebegine odaklan zaten her seyi unutursun37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Bebeğim 7 aylıktı, kondom kullanıyorduk hatta. 1 kez bile korunmadığımız olmamıştı. Hastanedeki bi görevli o da insan yapımı sonuçta, kontrol etseydin dedi. Bundan sonra spiral kondom birlikte kullan dedi. Dikişim açısından hiçbir sıkıntı, acı yaşamadım, o anlamda sorunsuz geçti. Böyle bilmeden kısa aralıklarla hamile kalan sezeryanlı tanıdıklarım var hatta biri 40ı çıkar çıkmaz, biri de küçük bebeği 3 aylıkken hamile kalan 2 arkadaşım var ikisi de sorun yaşamadı.Kaç ay sonra ikinciye hamile kaldınız acaba?ve herhangi bir ağrınız sorununuz oldu mu
Korkma kendini rahat birak bende hesapta olmadan hamile kaldim.Sezeryana alinirken bile cok yeni daha diye kizdi.Ama sukur hizli iyilestim.Bebegine odaklan zaten her seyi unutursun
Ben iki cocuguma da acil sezeryan oldum. İlkinde suyum geldi ama dogum baslamadi,ikinci de de ayni oldu sezeryan oldum acilden. İkisinde de cok korktum ama simdi dusunuyorum da hic korkulacak bisey degilmis,bosuna kendimi doldurup korkutmusum. Keske daha fazla keyfini cikarsaymisim hamileligin de bos korkulara kapilmasaymisim. Hic korkma,ne oldugunu anlamadan gelip geciyor. Ne kadar korksan da sonucta dogum gerceklesecek,bi sekilde dogacak yani.
Sizinki talihsizlik olmuş. İnşallah ikincide iyi insanlarla karşılaşırsınız. Bana bu dediklerinizin hepsiyle ilgili bilgilendirme yapılmıştı. Ameliyat ortamı da güzeldi. Hatta doktorum ameliyatı gerçekleştirirken bir yandan da beni sakinleştirmek için muhabbet açıyordu hep. Ekibin tamamı güler yüzlüydü. Ayrıca o iğne de hiç acıtmadı. Ve gittiğim hastane orta halli bir özel hastaneydi. Güzel doğumlar diliyorum.Aynen şu an benim durumum da bu, belki de bu belirsizlik beni negatif şeyler hissetmeye itiyor. Ama özele de verilen paraya artık acıyorum çünkü ilkinde o kadar canım yandı ki bir de bir iki hemşire kabaydı, doktor çok ilgisizdi, bana anesteziden bahsetmedi bile. Ben sanıyordum ki genel nasıl, belden uyuşturmalı nasıl anlatır, risklerini söyler ama hiç bir şey denmeden ameliyata alındım, ticarethane gözüyle bakmaya başladım artık özellere.
Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Çok şanslısın canım inşallah allah bize de nasip eder sağlıcakla al kucağına inşBebeğim 7 aylıktı, kondom kullanıyorduk hatta. 1 kez bile korunmadığımız olmamıştı. Hastanedeki bi görevli o da insan yapımı sonuçta, kontrol etseydin dedi. Bundan sonra spiral kondom birlikte kullan dedi. Dikişim açısından hiçbir sıkıntı, acı yaşamadım, o anlamda sorunsuz geçti. Böyle bilmeden kısa aralıklarla hamile kalan sezeryanlı tanıdıklarım var hatta biri 40ı çıkar çıkmaz, biri de küçük bebeği 3 aylıkken hamile kalan 2 arkadaşım var ikisi de sorun yaşamadı.
Malesef ben hiç iyi düşünemedim, şanslı hissedemedim ama inşallah bundan sonra şansım iyi gider, iyi hissederim. 2.çocuk hiç aklımda yoktu ama her şeyde vardır bir hayır Allahın hikmetsiz işi yok, öyle düşünmem en doğrusu olur. Çok teşekkür ederim sizin de gönlünüzde ne varsa onu yaşarsınız inşallahÇok şanslısın canım inşallah allah bize de nasip eder sağlıcakla al kucağına inş
Ben de sezaryenliyim 3buçuk ay oldu ama ben bebeğimi kaybettim şimdi yavaş yavaş tekrar düşünmeye başladım canım biraz daha toparlanayım inşallah tekrar nasip etsin bana da rabbim.evet canım her şerde bir hayır ama bebiş kısmetiyle gelir ne güzel kardeşlerin yaş aralığı az birlikte büyürler.hiç korkma inşallah her sezaryen aynı olacak diye birşey yokMalesef ben hiç iyi düşünemedim, şanslı hissedemedim ama inşallah bundan sonra şansım iyi gider, iyi hissederim. 2.çocuk hiç aklımda yoktu ama her şeyde vardır bir hayır Allahın hikmetsiz işi yok, öyle düşünmem en doğrusu olur. Çok teşekkür ederim sizin de gönlünüzde ne varsa onu yaşarsınız inşallah
Hem güldüm hem duygulandım yazdıklarınızı okurken. İlkinde yaşadığınız şeylerin aynısını yaşadım, acıdan herkesi odadan kovdum, ki normalde çok sıkıntı bile çeksem içine atarım ama o an tek kişilik odada yanıma hiç istemediğim halde eşimin ailesinden 6kişi geldiler ne alakaysa annesinin amcasının kızı bile oradaydı, acıdan o seslerini duymaya tahammül edemedim çıkın odadan çok gürültü yapıyosunuz hiç birinizi görmek istemiyorum dedimİlk sezaryenimden uyanışım tıpkı dediğiniz gibi oldu. Berbat bir acıyla uyandım, şok gibi vurdu bana. Bebeğime bile odaklanamadım.
İkinci sezaryenim spinal anestezi ile gerçekleşti. Ben çok korkuyordum omurgama iğne yapılacak, acaba doğum sırasında bir şey hisseder miyim falan diye. Anestezi uygulanırken tir tir titriyordum, hatta acı hisseder ve kıpırdarım diye kollarım ve omuzlarımı tutsunlar diye yardım istedim ama hiç acı hissetmedim.
Spinalde yaşayabileceğin şeylerden bahsedeyim; doktor operasyona başladığında hiçbir şey hissetmiyorsun. Devlette nasıl bilmiyorum ama benim başımda iki kişi vardı ve doğuma odaklanmayayım diye sürekli beni konuşturuyorlardı. Sürekli doktorla göz teması halindeydiler, doktora baktı ve "Eğer miden bulanır ve çıkarmak istersen başını çevir ve çıkar önemli değil," dedi ve yavaş yavaş mide bulanmaya başladı. Özellikle şunu belirteyim, hiçbir aşamada acı veya ağrı hissetmedim. Organlarım aşağı doğru sökülüyormuş gibi hissetmeye başladığımda, bebeği almaya başladıklarını öğrendim. Fakat dediğim gibi acı veya ağrı kesinlikle yok, sadece öyle bir his. Korkulacak bir şey de yok, hatta espri bile yaptım, "Bebeğimi almaya başladınız, daha çok organ mafyası gibi organlarımı sökülüyormuş gibi de," diye. İstersem, ilaç vermeyi teklif ettiler ama ben istemedim, "Ne olacak verince kafam mı güzelleşecek," diye doğumhaneyi kahkahaya bile boğdum. Yine de verdiler. Kafam güzelleşir gibi oldu gerçektenfakat kısa sürdü bebeği alana kadar falan. Hatta ekipten birisi o an fotoğraflarımızı çekiyordu. Odaya çıktıktan yarım saat sonra yaklaşık 5-10 dakika durduramadığım bir titreme yaşadım. Üşeme titremesi değildi. Garip bir histi çünkü bir süre bacaklarını hareket ettiremiyorsun. Ameliyattan hemen sonra ağrı kesici yapıyorlar zaten. Yine de birinin etkisi geçmeye başlayınca hafif ağrın oluyor zaten bir diğerini yapmaya geliyorlar. Fakat şunu söyleyebilirim kesinlikle, ben ilk sezaryenimde doğum sonrası çok zor ayağa kalktım. Ayakta durmak, yürümeye çalışmak işkence gibiydi. İkincide kalkarken hiç zorlanmadım ve kalktıktan sonra oturmadım bile diyebilirim. İnan bana doğum sırasında ağrı veya acı hissetmiyorsun. Dediğim gibi bebeği alırken ve rahim temizlenirken baskı hissedebilirsin ama kesinlikle acı değil. Rahat ol ve o anların tadını çıkar. Korktuğun yerde dalgaya vur, konuş, şarkı söyle...
Genel yada lokal anestezi öncesi belli kontroller gerekir çantayı alıp gitmek olurmu hiç.imksniniz varsa özele uğrayın eski hastanenizden raporlarinizi isteyin ve korkmayın.bir şekilde olup biticek Allah yardım eder.endisenizde çok normal.37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Ne alakası var hanımafendi. Mecburiyetten spinal anesteziyle doğum yaptım hem belden uyuşturulurken hiçbirşey hissetmedim daha çok rahat geçti hem bel ağrım hiç olmadı.. Normal doğumda bastaarak bebeği ittikleri için daha çok bel ağrısı olur.. Konu sahibi mecbur sizeryen olacak ne dye korkutuyorsunuzNormal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Niye para tuzağı olsun ki, sonuçta her açıdan daha konforlu.Evet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?