- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Yapılan işlem aynı, sadece bazı doktorlar çok sert davranıyor, devletin dezavantajı o gibime geliyor ona da katlanıp idare etmek istiyorum çünkü özeller çok pahalı geliyor bana artık. İki doğumun arası 15ay olacak normal doğum için kısa bir süre, ben de çok isterdim ama korkuyorum dikişim yırtılır bana veya bebeğime bir şey olur diye. 5 günüm filan kaldı 39 olmasına, yarın kontrole gitmeyi düşünüyorum sabah erkenden orda olup rastgele bir doktordan sıra alıp son bi kez muayene olmak istiyorum ama gün vermezler dedi geçen sefer görüştüğüm doktor, acilden giriş yaparsın günün gelince dediCanım ben devlette sezaryen oldum ilkini, bence imkanın varsa özeli tavsiye ederim. Ayrıca develtte de gün veriyorlar ya başka doktorla görüş. Ben de sancımla gittiğim için acil sezaryene alındım devlette. Ama yine de genel yapmadılar spinal yaptılar.
9 eylül üniversitesi hastanesindeymis benim dediğim doktor. Yakın mı sizeçok teşekkür ederim buca kadın doğum hastanesinde yapmak istiyorum sizin dediğiniz doktor nerde çalışıyor?
Zaten anne yanında da olsaniz annenize değil eşinize harcatcaksiniz parayida. Ozeller gene devlet gibi olmaz diye düşünüyorum. Ama size kalmış ben özelde düşünüyorum şuan doğumuBiraz karışık durumum amaİstanbul 'a gelin gittim, daha yeni doğum için İzmir e annemin yanına geldim o nedenle burda takibim yok. İlkinde özel hastaneye gittim hiç memnun kalmadım, özeller artık ticarethane gibi geliyor gözüme ve anneme fazla para harcatmak istemiyorum, o dediğim devlet hastanesinde yapıp çok memnun olan iki kişi oldu mahalleden gördüğüm. Korkuyorum gerçekten ama özelde de çok büyük konfor farkı olmaz gibime geliyor
Yarın rastgele bir doktordan randevu alıp gitmenizle acilden giriş yapıp sezaryene alınmanız arasında hiç bir fark yok şu anda, çünkü acilde olan doktorlar da o doktorlar. merak etmeyin hiç bir doktor bu bana kaldı vs gibi düşünüp size kötü davranmaz, aynı şekilde hemşirelerde sizin takipli hasta olup olmadığınızı bilmezler. doğuma kalmış 10 gün hiç stres olmayın, spinalde uyuşukluk devam ettiği için o ilk acıyı çekmeyeceksiniz merak etmeyin, siz ne kadar rahat olursanız o kadar kolay geçer doğumunuz.Yapılan işlem aynı, sadece bazı doktorlar çok sert davranıyor, devletin dezavantajı o gibime geliyor ona da katlanıp idare etmek istiyorum çünkü özeller çok pahalı geliyor bana artık. İki doğumun arası 15ay olacak normal doğum için kısa bir süre, ben de çok isterdim ama korkuyorum dikişim yırtılır bana veya bebeğime bir şey olur diye. 5 günüm filan kaldı 39 olmasına, yarın kontrole gitmeyi düşünüyorum sabah erkenden orda olup rastgele bir doktordan sıra alıp son bi kez muayene olmak istiyorum ama gün vermezler dedi geçen sefer görüştüğüm doktor, acilden giriş yaparsın günün gelince dedi
Neden yanlış bilgi veriyorsunuz??Sezeryanda belden yapilan igne epidural degil, spinaldir.
Spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim. Bebegimi gordum opup kokladim. Sonra goturduler tabii onu giydirmeye, muayenelerini yapmaya. E madem bebek gitti beni azicik uyutun dedim. Ameliyat bitene kadar uyuttular. Ama hayal meyal hatirliyorum herseyi, cok az bi sedasyondu herhalde. Ameliyathaneden cikarken tam uyanıktım. Anestezi gectikce tabii agri kendini hissettiriyor. Ama genel anezteziden uyanmaktan cok daha iyidir.
Acilden sezeryana girmek bana mantıklı gelmedi açıkçası. Spinal anesteziyi de tercihinize birakmama ihtimalleri var. Ben olsam baska alternatifleri arastirirdim
Evet yakın, bu siteyi çok seviyorum ya hiç birbirini tanımayan insanlar birbirine iyi niyetle yaklaşıyor, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum böyle demenize bile. Ben yeni sayılabilecek gaziemir nevvar salih hastanesine randevulu gitmiştim, oradaki doktor burda doğum anında kanamanız filan olursa müdahale edemeyiz dedi buca veya tepecik hastanesini önerdi, onlar tam teşekküllü dedi ben de buca ya gittim, yarın son kez kontrole gitcem oraya eğer orda olumsuz bi durum olursa size burdan yazarım9 eylül üniversitesi hastanesindeymis benim dediğim doktor. Yakın mı size
Yok bu bana kaldı diyecek diye düşünmedim de, geçen hafta o hastanenin acilindeki bir erkek doktor hariç hepsi ama istisnasız hepsi gelen hastalara çok kaba davranıyodu, bir sürü kadın doktor, hemşire, görevli gördüm, bir tane kibar davranan görmedim. Daha önce kadın doğum acile hiç gitmemiştim ilk kez bu kadar kaba davrananları birarada gördüm artık bıkmışlar mıdır gerçekten acil olmayıp ta gelenlerden, yoksa genel tavırları mı böyle bilmiyorum. İlk doğumda başıma ne geleceğini bilmiyordum, korkmadan rahat gittim ama genel anestezi yaptılar, çok kötü uyandım. Bunda belden uyuşturmalı istiyorum, ilkinin verdiği bi korku var ama olumlu düşünmeye çalışcam elimden geldiği kadar. Burdaki yorumların çok iyi etkisi oldu üstümdeYarın rastgele bir doktordan randevu alıp gitmenizle acilden giriş yapıp sezaryene alınmanız arasında hiç bir fark yok şu anda, çünkü acilde olan doktorlar da o doktorlar. merak etmeyin hiç bir doktor bu bana kaldı vs gibi düşünüp size kötü davranmaz, aynı şekilde hemşirelerde sizin takipli hasta olup olmadığınızı bilmezler. doğuma kalmış 10 gün hiç stres olmayın, spinalde uyuşukluk devam ettiği için o ilk acıyı çekmeyeceksiniz merak etmeyin, siz ne kadar rahat olursanız o kadar kolay geçer doğumunuz.
İki doğumun arası 15 ay, kısa bir süre. Korkuyorum doğum esnasında dikişimin yırtılmasındanSsvd neden dusunmuyorsunuz? 2kez genel anesteziyle sezaryen olmaktan daha tehlikesiz bir durum. Isinin ehli iyi bir dr bulursaniz gayet de yapabilirsiniz
Ssvd uygulayan iyi bir dr dan fikir alin bence. Her iki durumun da arti ve eksilerini size bir uzman gozuyle anlatsin.benim dr um normal dogum yanlisi,alaninda oldukca taninmis ve pek cok ssvd yaptirmis, gozunuz kapali guvenebileceginiz bir dr.isterseniz ozelden bilgilerini verebilirim. Kendisinin hastasi olmasaniz bile instagramdan kendine danisanlari yanitsiz birakmiyor. Ayrica ssvd de dahil olmak uzere bir suru konuda bilgilendirici videolari var. Ozellikle covid doneminde dogum gibi akliniza takilan baska seylere de yanit bulabilirsinizİki doğumun arası 15 ay, kısa bir süre. Korkuyorum doğum esnasında dikişimin yırtılmasından
Rica ederim, elimizden ne gelirse yardimci oluruz. Tamamdir birşey olursa yazarsinizEvet yakın, bu siteyi çok seviyorum ya hiç birbirini tanımayan insanlar birbirine iyi niyetle yaklaşıyor, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum böyle demenize bile. Ben yeni sayılabilecek gaziemir nevvar salih hastanesine randevulu gitmiştim, oradaki doktor burda doğum anında kanamanız filan olursa müdahale edemeyiz dedi buca veya tepecik hastanesini önerdi, onlar tam teşekküllü dedi ben de buca ya gittim, yarın son kez kontrole gitcem oraya eğer orda olumsuz bi durum olursa size burdan yazarım
Aynen öyle korkutmakla ellerine ne geçiyor hatta bende yerini bulamadı yapan kişi 3. Defada soktu sinek ısırıgı gibi birşey koldan takılan kelebek bile daha çok can yakıyor.
Akil vr mantik dahilinde dusunurseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.Neden yanlış bilgi veriyorsunuz??
Belden epidural de yapılıyor. İçeride nüfuz eden kısım farkı var.
Yalnizca normal doğumda vurulan belden vurulan iğneye kesin epidural diyebiliriz.
Ama öyle ben epudural oldum diyene ''aa o spinal canim'' denmez. İkiiside belden yapılıyor. Epuduralda katater takıyorlar.
Sezaryende epidural anestezi yapılabiliyor, yapılmaz diye bir şey yok.Akil vr mantik dahilinde dusunurseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Normal dogumda epidural yapılır, hastanin agrisi sancisi azalir ama kalkip ayaga yuruyebilir degil mi?
Sezeryanda spinal yapilir, kimse kalkip yuruyemez, tam uyusur cunku ameliyat yapılacak.
Evet, ikisi de ayni boyle, ignenin girdigi derinlik farklı diyr anlatmisti doktor.
Siz isterseniz doktorunuza epidural sezeryan teklif edin, belki kabul ederkendi tercihiniz
Epidural sezaryen de var, bilmediğiniz konuda net konuşunca komik oluyosunuzAkil vr mantik dahilinde dusunurseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Normal dogumda epidural yapılır, hastanin agrisi sancisi azalir ama kalkip ayaga yuruyebilir degil mi?
Sezeryanda spinal yapilir, kimse kalkip yuruyemez, tam uyusur cunku ameliyat yapılacak.
Evet, ikisi de ayni boyle, ignenin girdigi derinlik farklı diyr anlatmisti doktor.
Siz isterseniz doktorunuza epidural sezeryan teklif edin, belki kabul ederkendi tercihiniz
Benim ilk dogumum genel anestezi ile sezeryan oldum acilen aldilar beni,acı cekmedim oyle gaz sıkıntısı dısında,korkulacak bisey yok37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Bildigimi dusundugum icin konuşuyorum. Benim doktorum, milimetrik bir is yaptiklarini, hastanın ayağını oynatmasinin sonuclarinin cok buyuk olabilecegini, bu yuzden sezeryan dogumlarda epidural degil spinal anestezi kullanıldığını anlatmıştı. Ve benim ameliyatim da o şekilde olmuştuEpidural sezaryen de var, bilmediğiniz konuda net konuşunca komik oluyosunuz
Sezaryende epidural anestezi yapılabiliyor, yapılmaz diye bir şey yok.
Tamam sizin doktorunuz öyle demiş olabilir de yanlış bilgilendirme olmasın. Epidural da yapılıyor sadece sezaryende değil diğer operasyonlarda da. Uygulama biçimi filan farklı yalnızca. Spinal olur epidural olmaz diye bir şey yok. Mesela normal doğuma girmiş anne epidural takılı ise o şekilde devam ediliyor acil sezaryen durumunda.Bildigimi dusundugum icin konuşuyorum. Benim doktorum, milimetrik bir is yaptiklarini, hastanın ayağını oynatmasinin sonuclarinin cok buyuk olabilecegini, bu yuzden sezeryan dogumlarda epidural degil spinal anestezi kullanıldığını anlatmıştı. Ve benim ameliyatim da o şekilde olmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?