- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Belden uyuşturmalı ol kesin ben hiçbir şey hissetmedim37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Benim oğlumda belden uyusturdular çok rahat oluyor canım genel anesteziyi herkez zor diyor bende şuan hamileyim özele gidiyorum bende tekrar belden uyusturmayı düşünüyorum37+5 günlük hamileyim.kendimi iyi düşünmeye zorlasam da hep olumsuz düşünceler geliyor aklıma.Doğumun her adımından korkuyorum.yani bana yapılacak olan bütün işlemlerden. İlk kızımda normal doğuma kendimi çok odakladım, normal doğum yapmak için gereken her şeyi yaptım diyebilirim. Ters durduğu için sezaryene alındım,bana sorulmadan, anlatılmadan genel anestezi yapıldı, o şekilde bebeğim dünyaya geldi. Uyandığım ilk an çok ama çok acılıydı, hani bir yeriniz kesilir ya orda hiçbir uyuşukluk yok, direkt o acıyı duyarsınız. Benim için travma oldu, hiç hazır değilken, düşünmezken 2.ye hamile kaldım.şimdi doğum için annemin olduğu şehre, izmir e geldim. Devlet hastanesine gittim, takipli olmadığın için hiçbir doktor sana gün vermez, günün gelince hazırlıklı gel acilden doğuma alırız dedi. İlkinde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi belden uyuşturmalı olsun istiyorum belki daha az ağrılı olur, uyuşuk olur hissetmem diye. Ben tam 39 hafta olunca çantamı hazırlayıp gitmeyi düşünüyorum.hiç kendisi veya bir yakını acilden girip sezaryen olan var mı? Pozitif, rahatlatacak yorumlar yazabilecek olanlar varsa lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz..
Özel daha iyi olur senin için bence benim fikrim bana 3 bin dediler doğumaEvet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur der
Evet canım ıkiside özeldi. İlk dogumum İstanbul Avrupa 2.dogum anadoluda ozel bir hastanede oldu.Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim inşallah öyle güzel geçerilkinde çektiğim acıları çekmek istemiyorum ilkinde İstanbul da özelde yapmıştım 1100liraydı biraz ucuz diye mi artık neden bilmem doktor ilgisizdi, hastane bakımsızdı, hemşirelerden bi kaç tanesi kabaydı özellikle biri devlette olsa heralde hastaları döverdi sabah muayeneye ikinci gelen bendim ama en son beni aldı doğuma akşam çıkmadan, bana sormadı bile anestezi şeklini. bu kez İzmir e geldim devlette acilden girip yapmaya karar verdim. Siz özelde mi yaptınız 2.yi?
Biraz karışık durumum amaBu kadar korkuyorsaniz ki bende korkarim ama nasıl takipsiz ve devlet hastanesi düşündüğünüzü anlamadım. O zaman özel ve takipli dusunmeniz gerekmez mi
tatlim.ozelleri ticarethane gibi goruyorum diyorsun ama zaten sezeryan olacaksin. bu ticarethane mantigi normal dogum.isteyene daha cok para almak icin sezeryan yapmak benim bildigim. baska bir sey vatsa yazar misin lutfen ben de ogreneyim.Biraz karışık durumum amaİstanbul 'a gelin gittim, daha yeni doğum için İzmir e annemin yanına geldim o nedenle burda takibim yok. İlkinde özel hastaneye gittim hiç memnun kalmadım, özeller artık ticarethane gibi geliyor gözüme ve anneme fazla para harcatmak istemiyorum, o dediğim devlet hastanesinde yapıp çok memnun olan iki kişi oldu mahalleden gördüğüm. Korkuyorum gerçekten ama özelde de çok büyük konfor farkı olmaz gibime geliyor
Epidural ile normal doğurdum. Arada belim ağrıyor ama dünyam başıma yıkıldı ağrısı değil. Korkutmayin kadını.Normal dogum yaptim sezeryan tercihim olmadi hic fakat belden vurulan igne tehlikeli diye duydum
Epiduralde belinden sakat kalma olasiligi var
Olmasan dahi bir fitik yada belde agri daha sik goruluyor
Ani kurtarmak icin tercih sebebim olamaz
Normal dogumda alttaki dikislerim hala sizliyorken kocaman ignenin yarattigi tahribat daha buyuk olur diye dusunuyorum
Lütfen insanları bu denli korkutmayın yok felç kalırsın yok şöyle yok böyle
Epidural anestezili sezaryen doğum yaptım ne felç kaldım ne de ağrım oldu bir gram bile ağrım olmadı
Ayrıca o iğne kıl gibi bir iğne gördüm anlamadım bile hadi takın dedim e taktık dediler
Burda arkadaşları korkutmak yerine moral verici olmamız gerekirken iyice strese sokuyoruz
Bunu neden yazdım benimde arkadaşım beni strese sokmuştu hastanelik olmuştum korkudan ama hiçbişey yok kimsede ölmüyor lütfen yapmayın arkadaşlar
Araları ne kadar?Malesef arası kısa olduğu için hiçbir doktor bu riske girmez ama evde kendi kendime yaparsam anca öyle olur onu da ben göze alamıyorum, dikiş yeri yırtılabilirmiş bu da anne için de bebek için de ölüme kadar götürebilir çok çok isterdim normal olmasını ama göze alamam çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Canım ben devlette sezaryen oldum ilkini, bence imkanın varsa özeli tavsiye ederim. Ayrıca develtte de gün veriyorlar ya başka doktorla görüş. Ben de sancımla gittiğim için acil sezaryene alındım devlette. Ama yine de genel yapmadılar spinal yaptılar.Evet acilde o an kim varsa ameliyatı o yapar dedi konuştuğum doktor. İzmire geleli 1 hafta oldu, 39 haftalık olmasına 9 gün var özeller para tuzağı gibi gelmeye başladı o nedenle devlette yapmaya karar verdim ama özelde yapmak ta istesem eşim de annem de olur der
çok teşekkür ederim buca kadın doğum hastanesinde yapmak istiyorum sizin dediğiniz doktor nerde çalışıyor?Izmirde tanıdık bir kadın doğumcu doktor var. Eşim bir saglik derneğinde çalışıyor. Oradan tanıyoruz. Ona sorayim devlet hastanesinde diye biliyorum. Yakınlık uzaklık nedir sizin bilemem ama isterseniz konuşur sizi ona göndeririz. Yardımcı olur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?