2. Sinema Günleri Belgesel-Tarihi-Savaş Filmleri 5.Haftası

?

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .
canlar ben filmi izlemeyedim çünkü hiç içimden gelmıyor ...bu haftadaki filmlerden çok umutluydum güzel bir savaş tarih filmi izleriz diye bekliyordum ...ama 2 filmde belgesel cıktı sansımıza :umursamaz:

daha önceden izledigim halde The Other Boleyn Girl vermiştim keske o seçilseydi

canlar ben filmi izlemeyedim çünkü hiç içimden gelmıyor ...bu haftadaki filmlerden çok umutluydum güzel bir savaş tarih filmi izleriz diye bekliyordum ...ama 2 filmde belgesel cıktı sansımıza :umursamaz:

daha önceden izledigim halde The Other Boleyn Girl vermiştim keske o seçilseydi

kuzum olurmu öyle şey :D man on wireyi izle bence savaş filmlerine taş çıkartır verdiği heyecanla :)

iste tamda ben bunun icin katagorilerin ayrimina itiraz etmistim

sevgili liv, savas filmlerini sinemalarda ve dvdlerde izleme imkanimiz cok fazla oluyor
savas filmlerini cok sevdigim halde..ayni katagoride yer aldiginda ben savas filmleri yerine bijografi belgesel tercih ederim

mesela aklima demir maskeli adam gelmisti leonardo dicaprionun ama sinema filmi eskide olsa izlenmistir diye dusundum..cunku kaliteli bir cok savas filmi klassiklesiyor Braveheart,pearl harbor gibi boleyn kizini cok izlemistim ben sevdigim bir film

ya diyorum ya tercih meselesi ben bir belgesel meraklisi olarak teldeki adami izlemekten cok buyuk keyif aldim
ben tarih, savas filmleri ve belgeselde zaten direk belgesele yogunlastim
bilgi herseyden degerli benim icin

önerdigim belgeselin tercih edilmiycegini cok net bildigim halde oylebir belgeselin, yazarin varligindan haberdar etmek icinde onerdim..yoksa oylari alip herkesede gecici bir keyif yasaticak bir film bulabilirdim ..(populer kültür dedikleri tam bu iste)aslinda aklimdan ne isimler gecmisti:))) aforoz ederdiniz beni sinema kukubunden :)))
bize degil sakin sansina küs he mi sevgili liv ? :)

ay benimde canim ne yazmak istiyormus meger

Mesela son haftada romantik komedi müzikal filmlerinden en çok romantik filmlere yoğunlaşıldı bende güzel bir müzikal izlemek isterdim oysa ama herkesin tercihi tabikide
Pia senin önerdiğin belgeselin tercih edilmemesi kısa film oluşundan ve türkçe altyazı olmadığından ben kendi adıma izlemek istediğim halde izleyemedim çünkü bunun için yabancı dilim yeterli değil , ama sana tavsiyem şunuda yapabilirsin benim daha önce açmış olduğum bir başlık var "Kısa Filmler Paylaşım Alanı" diye . orda bu belgeseli paylaşabilir hatta çokta güzel keşiflerde yapabilirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/sinema-amp-tiyatro/316650-kisa-filmler-paylasim-alani.html

kisa filmleri tercih ederim .. hem zaman acisindan hem bazen dudak ucuklaticak seylerle karsilasabiliyoruz enteresan bir senaryo yada cekimle.. abone oldum sonra bakicam tskler prenses ;)

sebebi tabiki onlardan biri ama dedim ya öyle garib bir hizmet anlayisim var.. hatun kisiyi taniticam ya:)) ay okan duymasin " sananeeee ulleeeenn " derdi

evet kısa filmlere benimde büyük bir ilgim var .sen nerelerdeydin daha önce pia tabikide abone olmalısın hemennn :)
bu arada altyazı çevirisi sözün var hizmetlerinden her şekilde faydalanmak istiyorum ben :p

ya sitede cok fazla dolasamiyorum haberim olmuyor görmüyorum cogu zaman o tür basliklari
tabiki canim seve seve
birlikte izleyemiyebiliriz.. mesela izleyip sen anlamadigin yada özellikle ogrenmek istedigin sahneleri söylersen yada hepsini mi :) bence 1.dedigim gibi olsun :) seve seve ceviririm
farsca arapca dunyanin en güzel dilleri aslinda
güzel derken yani bir dildeki kullanim kolayligi az kelimeyle cok mana ifadesi gibi
fesahat ve belegat kesinlikle eski dillerde mevcud
birde fransizcayi severim sadece telffuzundaki seslerden

fransızcayı bende çok seviyorum lisedeki fransızca derslerim ingilizceden hep daha iyi olmuştur. özellikle telaffuzda başarılıydım :) ingilizce hep kabusum bir türlü ilerletemedim gitti :) piacım ben sana çeviri konusunda takılıyorum. ingilizce altyazısını buldum ztn kısa filmin o şekilde idare edeceğim ben artık :D

beğenmenize sevindim kızlar
man on wire ı seçmemin nedeni değişik bişeyi size izletebilirmiyim düşüncesiydi. savaş filmlerine bayılrım ama o türleri macera-romantik gibi film kategorilerinde de izleyebilirdik
oysa bunu kategorilendirebileceğimiz baska bi tür yoktu, haftası gelmişken sunmak istedim
bilsem valla pearl harbor yada the thin red line der geçerdim ne biliyim..

Son düzenleme:
canım olurmu öyle şey dediğin gibi bu belgeseli başka bir haftada öneremezdin bence izleyen herkes için güzel bir keşif oldu. ztn kulübün amacıda önyargıları kırmak izlemediğimiz filmleri izlemek değil mi ki ? yoksa açar herkes izlemek istediği filmi izler , neden sinema günleri düzenliyelim

beğenmenize sevindim kızlar
man on wire ı seçmemin nedeni değişik bişeyi size izletebilirmiyim düşüncesiydi. savaş filmlerine bayılrım ama o türleri macera-romantik gibi film kategorilerinde de izleyebilirdik
oysa bunu kategorilendirebileceğimiz baska bi tür yoktu, haftası gelmişken sunmak istedim
bilsem valla pearl harbor yada the thin red line der geçerdim ne biliyim..

Bence iyi bir seçimdi, sinemaya ilgi duyan - ki buradaysak sinemaya ortalamanın üzerinde bir merak duyuyoruzdur- kişiler sadece eğlence ya da belirli türlerle sınırlanmasının kriterini gözetmezler. Farklı yönetmenler, farklı türler kısaca sinematografik açıdan da bilgilendirici ve önemli eserlere ehemmiyet verirler.

Uzun zamandır arşivdeydi bu belgesel işin açıkçası belgesele çok da meraklı değilimdir ama önerin sayesinde dvdyi izledim hem de keyifle. Yeni bir yaşam keşfettim, üzerine uzun uzun felsefi sorgulamalar dahi yaptım:D

Bu bakımdan hem film seçimin hem de düşünce yapın amacına uygundu bence.

Türlere ayrılmasını ben de -eğer ki süreklilik arz edecekse bu organizasyon- önermiyorum bir sonraki organizasyonda. Katılım zaten azdı, sayı netleşince herkes 4-5 film önerir böylece herkesin film seçimlerini de öğrenmiş ve izlemiş oluruz. Eminim daha farklı türlerle, konularla, yönetmenlerle de tanışırız bu sayede.

Grupların olmaması tercihimdir velhasıl.

organizasyonun devam edeceğini sanmıyorum ,havalar ısındı artık insanlar film izlemek istemiyor yada belli sebeplerden nete gelemiyorlarmıdır bilemiyorum ama katılım çok az. kendi adıma ben zevk alıyorum sinema sever arkadaşlarımın önerilerini alıp aynı zamanda öneri filmler sunmaktan.

şayet devam ederse benimde düşüncem türlere ayrılmamasıdır...

canım olurmu öyle şey dediğin gibi bu belgeseli başka bir haftada öneremezdin bence izleyen herkes için güzel bir keşif oldu. ztn kulübün amacıda önyargıları kırmak izlemediğimiz filmleri izlemek değil mi ki ? yoksa açar herkes izlemek istediği filmi izler , neden sinema günleri düzenliyelim

bingoooo

atlantis, "Yeni bir yaşam keşfettim, üzerine uzun uzun felsefi sorgulamalar dahi yaptım:D" kendi kendinize mi yaptiniz yada arkadas grubunuzla fln mi? cok severim bende felsefi sohbetleri..ama malesef cevremde hic arkadasim yok.. gecen bi grup arkadasimla kahvlatidaydik belgeselden bahsettim ..philippeyianlatmak ve uzerinde biraz konusmak istedim ama komsulari hanimin esini terk edip annesinin evine gitmesi mevzusu onlari cok daha ilgilendirdi...acinacak bir durumdayim resmen..kalabalikta hep yalniz olmak...

prenses , atlantis gruplara ayrilmamasini öneriyor..türler olsun yeniden sekillenir o sorun degil yada kalir... ama grup olmazsa her türde katilimci arkadaslar bir öneride bulunur

öyle anladim ki, benim de tercihim bu yönde olur

o hafta katilamayan arkadaslar olsa bile cokta sorun olmaz

Benim de çevremde henüz bu belgeseli izleyen yok pia felsefi sorgulamaları yalnız yaptım=)))) fakat önermeye başladım bile, izleyen çıkınca geliştireceğim sorguları:D

aynı dili konuşamamak evrensel bir sorun çok da takılmamak lazım; nihayetinde yaptığımız tüm felsefi sorgulamalar da bireyseldir, düşünmeye başlayınca içimizdeki bilinmeyen derinliklere dalarız, o derinliklere başkasını çekmek ya da aynı derinliğin dibini bir arada keşfetmek pek de kolay değildir.

Benim önerim türlerin de grupların da olmaması yönünde. Hepimiz 4-5 ( hepsi ayrı türden olacak ama:D ya da olmayacak sınır koymayalım) film önerelim, arkadaşlar oylasın hangisi yüksek oy alırsa o izlensin. Fakat şöyle bir kuralımız olabilir hepsi aynı tür olmasın; misal gerilim ya da korku sevmeyen vardır mutlaka 2 film gerilimse o hafta önerecek arkadaşımız 2 tane de mutlaka farklı türde öneride bulunsun. Ne dersiniz bu fikre ve tabi organizasyonun devamına?

4-5 kişi dahi olsa kafidir bence. Sıra da daha çabuk gelir. Tabi katılım fazla olursa da memnun oluruz.

ben de arasıra kaçırıyorum ama devam etmesine ben de tarafım açıkçası, merak ediyorum ki şu an siteye girmemin en büyük sebebi de sinema kulübü, kim ne önerdi bakıyorum, öğreniyoruz, yorumluyoruz. ancak türlere ayrılması bence de çok iyi değil, o hafta ilgimi çekmeyen bir tarz varsa es geçebiliyorum ya da böyle düşünenler oluyordur mutlaka...

eğer devam edicekse gerçi atlantisinde dediği gibi 5 4 kişi bile kafi ztn başladığımızdan beri o kadarız:) haftalar gruplara ve türlere göre olmasın ayrı türlerden film önerme şartı bencede daha mantıklı yani 4 film önerilicekse mutlakaki 2 tanesi farklı türde olmalı

Tamam o halde

Pia sanırım devam edecek bizimle ( öyle umut ediyorum=) )

Prensesin sen varsın, tuce de devam etmesini istiyor beni de eklersek 4 kişi olduk bile eminim fazlası da gelecektir.

Bu haftayı da atlatalım yeni organizasyona sınırları genişletilmiş biçimde başlarız.

Böylelikle birbirimizin film tercihlerini daha iyi anlama şansımız da olur. ( Kaçarı yok izleteceğim size Bergman filmi =))))) )

kesinlikle gruplara ayrılmaması fikrine katılıyorum.
bireysel öneriler yapalım ve her hafta bir kişi film önersin.
yalnız sıramız geldiğinde anketin açılacağı günü
yine önceden biri haber verebilirse memnun olurum
ben bazen unutuyorum da :utangac:

bende ayrılmaması gerektiğini düşünüyorum, ilk sinema günleri daha zevkli geçmişti.
benim iş -şehir değiştirme durumumdan dolayı katılımım şu ara pek sık olmuyo ama yazamasamda okuyorum sizi.
pazar günü taşındıktan sonra daha sık girerim diye umuyorum, sizi de öpüyorum=)

Back
X