2. Sinema Günleri Belgesel-Tarihi-Savaş Filmleri 5.Haftası

?

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .
Benim de çevremde henüz bu belgeseli izleyen yok pia felsefi sorgulamaları yalnız yaptım=)))) fakat önermeye başladım bile, izleyen çıkınca geliştireceğim sorguları:D

aynı dili konuşamamak evrensel bir sorun çok da takılmamak lazım; nihayetinde yaptığımız tüm felsefi sorgulamalar da bireyseldir, düşünmeye başlayınca içimizdeki bilinmeyen derinliklere dalarız, o derinliklere başkasını çekmek ya da aynı derinliğin dibini bir arada keşfetmek pek de kolay değildir.

Benim önerim türlerin de grupların da olmaması yönünde. Hepimiz 4-5 ( hepsi ayrı türden olacak ama:D ya da olmayacak sınır koymayalım) film önerelim, arkadaşlar oylasın hangisi yüksek oy alırsa o izlensin. Fakat şöyle bir kuralımız olabilir hepsi aynı tür olmasın; misal gerilim ya da korku sevmeyen vardır mutlaka 2 film gerilimse o hafta önerecek arkadaşımız 2 tane de mutlaka farklı türde öneride bulunsun. Ne dersiniz bu fikre ve tabi organizasyonun devamına?

4-5 kişi dahi olsa kafidir bence. Sıra da daha çabuk gelir. Tabi katılım fazla olursa da memnun oluruz.

ama öyle demeyin..paylasmak dinlemek anlatmak anlamak tartismak istiyorum
budala gibi sürekli kendinle konusmak oofff kafam karsik basim agriyor sinirlerim everesin zirvesinde raks ediyor
netice zerre degil zelle paylasima raziyim sevgili atlantis

organize konusunda suan birsey söyleyemiyorum..neticede zamanim uydugu müddetce ben varim

ama öyle demeyin..paylasmak dinlemek anlatmak anlamak tartismak istiyorum
budala gibi sürekli kendinle konusmak oofff kafam karsik basim agriyor sinirlerim everesin zirvesinde raks ediyor
netice zerre degil zelle paylasima raziyim sevgili atlantis

organize konusunda suan birsey söyleyemiyorum..neticede zamanim uydugu müddetce ben varim

Neden bu organizasyonu yapıyoruz ki paylaşmak, anlatmak, anlamak, tartışmak için değil mi:;

Evet haklısınız elinizde kahveniz karşınızda ilgi ile sizi dinleyen gözlerin içine bakarak anlatmak bir başkadır, mimikler, anlatımdaki heyecan da katılır işin içine ve çok keyifli sanatsal paylaşımlar yapılır ama öyle bir ortam da her zaman bulunmuyor ne yazık ki ya da bizler şanssızız bilemiyorum:)

Hele ki keşfe çıkmak bir başkası ile tarifsiz bir histir, filmleri alıp beraber izlemek oradan düşüncenin sonsuz salınımına izin vermek falan filan:) ama hayat da baki kılmıyor bu yaşantıları, değişim de bu çevrenin çözülmesinde etkendir ki bilirsiniz değişim gelişim de değildir her zaman. Yani bugün o sanatsal sohbetten haz aldığınız kişi yarın komşunun eşinin dedikodusunu yapmayı daha çekici bulabilir, ya da bulmuştur yani:D şu an eskiye bakılıp iç geçirilir nelerin değiştiği sorgulanır vs... neyse derin mevzular:D

En nihayetinde şayet çevremizde bu tür sohbetleri gerçekleştiremiyorsak yüz yüze tartışmanın hazzını vermese dahi biz ne için bulunuyoruz burada diyorum:)

neyseki benim herzaman aynı filmleri izlediğim , sonrasında uzun uzun konuştuğum tartıştığım fikir alışverişinde bulunduğum , benim haz aldığım her şeyi ,şiirleri , kitapları, filmleri paylaşmamı sağlayan bir dostum var :)
ama bu düzenlediğimiz organizasyon beni daha bir heyecanlandırıyor , çünkü nihayetinde farklı zevklerin oluşturduğu bir topluluk.filmi izledikten sonraki yorum ve yazmak konusunda konuşmak kadar iyi olmasamda ...
ben güzel şeyleri paylaşmaya tutkunum , güzel bir film izlediysem mutlakaki onu anlayabilecek insanlarada izlettirme isteğiyle yanıp tutuşuyorum , o yüzden bu kulüp işi tam bana göre. keşke daha kalabalık olsakta hevesimiz hiç kırılmasa.

son olarak bundan sonraki organizasyonu atlantis üstelenecek :p

nasil olsun liv? fikrin varsa yazarmisin?

prenses ben yazarken zorlaniyorum konusurken daha rahatim yazarken bildigin kasiyorum
türkiy<ede egitim almadim hic..kelimelere cümlelere dogrumu kullandim gibi cok takiliyorum
bikac arkadasim var öyle ama az uzagiz birbirimize neyse katlanicizz yasamin bize sundugu sartlara

haklisin atlantis..hadi bakalim :)

pia hiç kasılma bence gayet iyisin ifadelerinde :)
birinci sinema kulübündeki tek sıkıntı bence listenin uzun olmasından dolayı sıranın bir türlü gelmek bilmemesiydi en azından ben bana geleceği hafta konusunda sabırsızdım.
şimdi ztn o kadar kalabalık olacağımızı düşünmüyorum , sadece tek farklılık olarak 4 film önerilecekse 4 farklı türden olması güzel olabilir ne dersiniz?

ya kurallardan nefret ediyorum
kural koymayi harbi beceremem
cuma aksamlari acalim anketi palyasim sayfamizda önerilerini yazsin herkes sonra o an orda vakti olan anketi acar cumartesi pazar oylariz izleriz ne türe ne gruplamaya nede kurala gerek var
hhaa ben böyle diyorum da
siz nerdesenizde kabulum ama uyarim ben

yo yo prenses konusurken göremlisin beni :)))

benim içinde kurallı yada kuralsız her durum uygun , yalnız kulüp başladığından beri yalnızca 2 filmi taze izleyebildim , diğerleri ztn izlemiş olduklarımdı. daha önceden izlediğim bir filmi tekrar açıp izlemeyi sevmiyorum inşallah bundan sonraki organizasyon kendi adıma bol keşifli olurrr :))

Kuralları yıkmak gerekir bence de:D

Kural olmasın, ne diye kendimizi sınırlayalım ama oto-kontrol sağlansın yani 4 filmi aynı türden seçmeyelim, bizim sevdiğimiz türleri sevmeyenler olduğunu düşünerek farklılık yaratmaya çalışalım.

Nihayetinde her paylaşım karşılıklı saygıyı ve özeni gerektirir, sadece ben seviyorum diye 4 tane korku filmi eklersem listeye -bence- bu bencilce bir davranıştır, neticede hiçkimse de tek türle sınırlamamıştır kendini. Bu anlamda kural haline gelmese de asgari bir özen sayesinde zaten çeşitlilik yaratılır diyorum ben siz ne dersiniz bilemem:)

Prensesim yok öyle birşey:D
Sen yap organizasyonu ben her türlü destek olurum. Gerekli hatırlatmaları falan da yaparım listeyi de ama başlık hakkı sana aittir ne de olsa sizin düzenlediğiniz bir organizasyon bu:)

nasil olsun liv? fikrin varsa yazarmisin?

prenses ben yazarken zorlaniyorum konusurken daha rahatim yazarken bildigin kasiyorum
türkiy<ede egitim almadim hic..kelimelere cümlelere dogrumu kullandim gibi cok takiliyorum
bikac arkadasim var öyle ama az uzagiz birbirimize neyse katlanicizz yasamin bize sundugu sartlara

haklisin atlantis..hadi bakalim :)

piacım en başında belirtigim gibi bu sekilde olması bana daha mantıklı geliyoryerimseniben ama film türlerinde yeni bir düzenleme yapsak hiç fena olmaz

türlerde yeni ve listede yeni bir düzenlemede yapılabilir elbetteki , ben iki şekildede katıldığım için farketmiyor açıkcası :) sadece madem kurallardan bahsediyoruz şöylede yapabiliriz. bir kişi sırası gelince 4 film önerir ama anket olmaz. herkes izlemek istediği filmi izler, böylelikle daha çok yeni film izlemiş oluruz. bana hep izlediğim filmler denk geliyor , çok fazla yeni film izleyemedim bu kulüpte :))

peki ya herkes farklı filmi şeçerse ? benim izlemiş oldugumu bir baskasını izlememiş olabilir ya da bir baskasının izledigini ben izlememiş olabilirim
yani o farklı bir filmi yorumlarken ben farklı bir filmi mi yorumlayacagım CADIARZU

türlerde yeni ve listede yeni bir düzenlemede yapılabilir elbetteki , ben iki şekildede katıldığım için farketmiyor açıkcası :) sadece madem kurallardan bahsediyoruz şöylede yapabiliriz. bir kişi sırası gelince 4 film önerir ama anket olmaz. herkes izlemek istediği filmi izler, böylelikle daha çok yeni film izlemiş oluruz. bana hep izlediğim filmler denk geliyor , çok fazla yeni film izleyemedim bu kulüpte :))

Amaç ortak ruha sahip olmak bir yerinden o ruhu yakalamak değil mi:D

Herkes kafasına göre film izler yorum yaparsa, anket de dışlanırsa zaten bir amacı olmaz ki bu organizasyonun. Beğendiğiniz filmler başlığında devam ederiz o halde film önerilerine.

Grup olayı destekleniyor ama herkesin önerisini izlemek istemez misiniz, yani grupta bazen 4 kişi oluyor ve 3 kişinin önerisi izlenmediği halde o kişiler her hafta belki de hiç tercih etmeyecekleri filmleri izliyorlar bu bana biraz haksızlık gibi geliyor.

Tabi şu yapılmalı adı duyulmuş filmleri önermek yeribe kıyıda köşede kalmışların seçilmesi ve izlenmemişin herkes tarafından keşfi daha isabetli olacaktır.

Son düzenleme:
bence tür kalsin gruplar kalksin

o hafta hangi film türünü izliyceksek kulubdeki arkadaslar önersin
bunu paylasim alanimizda ayarlar anketi acariz
bukadar basit ya
mesela o hafta yokum ben diyelim
öneridede bulunamam anlasilir yada o hafta yeni bir arkadas katilir
o hafta icin önerir yani paylasim alaninda her zaman sekillenir yeni haftanin durumu

Back
X