Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sabah : 1 beyaz peynirli kepekli tost

ara : birkaç dilim salatalık
yarım kurabiye

öğle : 4 kasık ıspanak
1,5 dilim ekmek
2 yeşil zeytin
çay

ara birkaç: 2 kuru kayisi
4 adet diyet bisküvi

akşam : 4 çok minik kuru biber dolmasi
3 bardak ayran

ara : 1 dilim etimek

2,5 lt su

1 saat step aerobik

kitap bir yunus romani

bu gunleri bende tasadım çok fena allah yardkımcın olsun.....menunu beğendın afiyet olsun

Sağol.. O kadar kötü bir durum ki tartiya çıkıyorum oynama olmuyor ya çıldıracak gibi oluyorum. Bu yediklerimle kilo vermemem imkansız ama veremiyorum.

Bu arada hava buz gibi olmasına rağmen o tarti oynamiyor ya ben daha da hirs yaptım çıktım 45 dakika yürüdüm. :)

aile boyu hastalandık ya çok kötü öksürüyorum... yarım saat kadar yürüyüş yapmaya çalıştım .Maydonozlar bu hafta bana birşeyler olduçok fazla spor yapamadım yaaav Cumaya çok az kaldı...

Yarin sikintili bir gun olacak herkesten dua istiyorum...tesekkurler simdiden...
rabbim hakkında hayırlısını versin
aile boyu hastalandık ya çok kötü öksürüyorum... yarım saat kadar yürüyüş yapmaya çalıştım .Maydonozlar bu hafta bana birşeyler olduçok fazla spor yapamadım yaaav Cumaya çok az kaldı...

geçmişolsun bizde öyleyiz:2:

bugunkü menüm
sabah 9lucay kfleks
ara 2ceviz 1portakal
ögle kepek ekmegi peyniir domates salatalık ile sandiviç
ara9lu cayımı unutmuşum içtim
akşam 2kepeklı ekmek 1tabak taze fasulye,tonbalıklı salata
3lt su egzersiz yaptım azcıkk yapamadım...yaa nezaman hastalıgım gececek yaa heryerim dökülüyor ((

Canlı yayına devamm

Pazartesi : 66,6

Salı : 64,3

Çarşamba : 65,1

Pöff
Tartının bozuk olduğunu düşünüyorum ama ufak bir ayrıntı 3 gündür bağırsaklar çimento yuttu sanki tık yok..
Sanırım onun etkisi :44:
Neese inatla uyguladığım programa devam edeyim, bakalım sonuç ne olucak

Dün ne yedim

Sabah :
Bir kupa dokuzlu çay, bir tabak dolusu domates (limonlu ve azcık tuzlu)

Öğle :
Bir kupa dokuzlu çay, kuşbaşı dürüm (eşim geldi yanıma ve proğram acıcık bozuldu )

Akşam :
Bir kupa dokuzlu çay, sebze çorbası, salatalık, bir kapsül omega3

Spor: Menü sonrası 100 kez yerinde zıplama

Su: 2,5 litre su

nasıl bi çay o??? acaba emziren anneler içebilrmi?

yeşil çay içtim öğlen..

akşam arasıda yoğurt yerim...
Canım emziriyosan yeşil çay içme ve tabii dokuzlu çay da içme.
Süt yapan çaylardan iç mesela rezene.. Şekersiz iç ama tamammı kuşum
Tatlım ada çayı iç günde iki kupa, acaip söktürücüdür. Hormonları düzenler.
yaaa ben yedım yaaa

4 yk tavuk sote ayran 1 dlm ekmek....

9 yemedin dimi canikom ??

Süper süper süper de günde 2-2,5 kg nasıl veriyorsun ki? Hem acaip takdir ettim hem de sıkıntı olmaz mi sonra diye geçti aklımdan...darısı başıma dicem ama tirsiyorum o kadar vermekten...
Aslında benimkisi geçici bir durum canım bu hafta yarışa girdik ya özellikle bahire için yapıyorum bu proğramı yoksa normalde bu kadar az yemem.
Dün öğle eşim sabote etmese daha güzel olucaktı ama neyse artık..
Cuma sabahına kadar sabredebilirsem süper olucak..
Dün akşam erken yatayım dedim akşam namaz sonrası yattım, saat 20:00 de kalktım uyur gezer gibi kısır yaptım, hayatımın en hızlı yapılan kısırı idi. Lahana haşladım.. Kızımla oturduk yedik..Tabi ben bir önceki akşam gibi hayatımın son yemeğini yermişçesine yedim ve son lokmada midem bulandı koştum çıkardım
Sabah işe gelirken 10 tane simit almak geldi içimden ama almadım
Umarım bu dengesizlik durumu çabuk geçer.
Canım diyet ürünlerinden uzak dur..Hiç bir faydası yok bize.

Yarin sikintili bir gun olacak herkesten dua istiyorum...tesekkurler simdiden...
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım
Ahh ahh canım sen bu sabah tartıya çıktığım an beni görmeliydin O kadar umutla çık tartıya sonuç hüsran.. Ama karnım da şiş böle patlicak gibi.. Ondan sanırsam bakalım yarın sabah nasıl olucak.. Bu gün sabah da yürüyüşe çıkamadım.. Nasılsa yağmur olur diye ama yağmur yok güneş var ve soğuk..
Çok geçmiş olsun canım..Kaynar yap aile boyu için çok faydası olur çabuk atlatırsınız.

Tatlım dokuzlu çayı her menü öncesi içiyosun biliyosun dimi ??

20.30′dan sonra buzdolabı açmanın cezası 50 TL!

Okuyucularımızdan Nixie, eşiyle yaptıkları ve başarılı oldukları diyetin ayrıntılarını da paylaştı bizlerle:

“Herkese merhaba… Diyet olayına biraz benim de katkım olsun istedim. Suyun metabolizmayı hızlandırdığını biliyordum, ama iş temposundan düzenli su içmeyi sağlayamıyordum. Özel suluk aldım:)) Kapaklı. Hep yanımda taşıyorum. Onu gördükçe su içiyorum. Zaten belli bir süreden sonra alışkanlık oluyor. Kesinlikle öneririm. Yediklerimi yazıyordum. Bu çok faydalı, ama belli bir süre sonra ona bile üşendim. Yediklerinizi görünce “dur” diyorsunuz kendinize…

Evde varsa biriyle beraber yapın diyeti… Mesela ben eşimle başladım… Hayatta dediğimi yapmayan eşim, baktı ki göbek aldı başını gidiyor, diyeti kabullenmek zorunda kaldı:)) Canımız hangi saatte neyi yemek istiyorsa yiyorduk. Ama buzdolabı kapağına ve abur cubur dolabına not yazdım: ”Kapanış saat: 20.30… Eğer açmak isterseniz 50 lira”:)) Yani biz söz verdik birbirimize. Kim 20.30′dan sonra içecek dışında birşey yerse, karşı tarafa 50 lira ödeyecek…İlginçtir ki kuralı bozan olmadı. Normalde bunu hiç sağlayamamıştık.. Şimdi yeme gereksinimi bile duymuyoruz. Eşim geceleri uykusuzluk çekiyordu şimdi çok rahat uyuyorum diyor. Bir de ne yiyorsak yarısını paylaşıyoruz… Örneğin patlamış mısır. Paketin tümünü bitiriyorken, şimdi yarısını eşim yiyor.

Yemeklerde ekmek arayan bir insan değilim. Sizlerin sayesinde güzel tarifler denedikçe dışarıdan abur cubur da almıyorum. Çok tarif deniyorum. Ama çoğunu dağıtıyorum ki, çok yemeyeyim. Bunun dışında ağızda uzun uzun çiğnemek çok önemli, ama ben bunu yapamıyorum. İşim gereği… Fakat fırsat olduğu zaman deniyorum. Gerçekten bir süre sonra çene yoruluyor, “offff yoruldum” deyip bırakıyorsunuz..

Tabak çanaklarınızı olabildiğince küçültün. Çünkü tencere büyükse, ona göre yemek yapıyorsunuz.. Sonra çöpe gitmesin yemek diye fazla yiyorsunuz. Yani ben böyle yaptığımı farkettim:)) Ya da çorba kasem büyükse tıka basa dolduruyorum. Sonra onu bitirmeye çalışıyorum.

Biz 2.5 haftadır uyguluyoruz, ama açıkcası kilo takibini düzenli yapmıyoruz. Karnımın şişkinliğinin olmaması bana yetiyor. Ben çok kilolu değilim. Yaş ilerledikçe kilo vermek daha da zorlaşıyor biliyorum. Bu yüzden dikkat ediyorum. 1.60 boyum. Kilom 66 idi. 2 hafta önce. 66′yı görünce dehşete kapıldım. Bunun 70′i de var. Ben biliyorum bu hileyi. 60 kg olduğum dönemi hatırlıyorum. Önce 61 sonra 62 sonra… derken 66′yı gördüm işte. Eşim de 73.5′u gördü. O daha da panik oldu:) Diyete başladık, 2 gün sonra 1 kilo verdik. Muhtemelen bizim vücutlarımız neye uğradığını şaşırdı. Şu anda ikimiz de 2 kg verdik. Eşim için daha da zor diyet yapmak. Çünkü pizzacıda çalışıyor. Ama herşey bir yana 20.30 bir yana. Şimdi 20.00 yapmayı planlıyorum sınırı ama başaramadım henüz. 2 gündür hastaneden yorgun geliyorum, gelir gelmez uyuyakalıyorum. Saate bir bakıyorum 21 olmuş. Hastanede nöbetçiysem ya da evimde izinliysem, bu kurala tam uyuyorum. Bu sıralarda da hastanede öğle yemeklerini ikiye bölüyorum. Zaten çok güzel değil yemekleri, porsiyonları da ufak. Oturur oturmaz ikiye bölüyorum. “Bu kadar yiyeceğim.” diyorum. Ekmek yemiyorum…

Yani benim uyguladığım bu şeye diyet denir mi bilemiyorum, ama bana çok yarar sağladı. Sadece kilo olarak değil. Su içmek alışkanlık olduğu için sistit olmuyorum. Hastane çok yoğun olsa bile suyu mutlaka içiyorum. Ve hastanede çok fazla enfeksiyon kapan ben, henüz grip falan olmadım. Bu da sudan dolayı ,farkındayım.S ürekli boğazım için gerekli nemi sağlıyorum. Enfeksiyon başlangıcını farkediyorum, boğazım yanıyor….Sonraki gün hiçbirşey kalmıyor. Mesela eşim hiç meyve tüketmezdi. Şimdi 20.30′dan sonra birşey yememiz yasak ya, eğer akşam yemeğini yiyememişse “nolcak şimdi, aç mı yatacağım?” diyor. Hayır diyorum. Meyve yiyebilirsin. Ama bir tane. Meyve yemeyen adam meyve yemeye başladı…
Bu uygulamalar, özellikle su içmem selülitlerimi de azaltıyor…Bunu da farkediyorum. Su içiyorum derken litrelerce suyu kastetmiyorum. Yudum yudum, sindire sindire.

Hareketi 2 katına çıkarmak… Bir arkadaşım hastanenin diyetisyeni kontrolünde kilo vermeye çalışıyor. O 70 üzeri… 3 kilo vermiş 3 haftada. Sabırsızlanıyor haliyle, bir an önce gitsin diye. Çünkü zayıfladığını gördükçe çok seviniyor. Dediğim gibi hastanede olduğu için diyetin kontrolü elden gidiyor. Nöbet çok yoğun olduğunda, ara öğünleri yapamıyor. Geçenlerde bana dedi ki “Sakın işleri yapma, ben yapmalıyım, kilo vereceğim. Hareketimi artırmam lazım:))” Elimdeki enjektörleri ona verdim.”Buyur o zaman şimdiden başla. Koridorun en sonundaki odanın, yap gel“. Sonra tıpış tıpış gittiğini görünce “Koşar adım canım, koşar adım, böyle enerji kaybı mı olur?” diye bağırdım arkasından:)

Gerçekten benim de farkettiğim şey bu…Eğer o haftayı çok yoğun bir tempoyla geçirdiysem,mesela alışveriş (Biz alışveriş sırasında birşey yemiyoruz ve 6-7 saat sürekli mağazaları dolaşıyoruz.) ev temizliği, ya da iş…Kesinlikle kilo veriyorum. O yüzden evde sürekli PC başında olmak bana yaramıyor…

Herkese diyetlerinde başarılar diliyorum:)) Ya biz insanız… Mükemmel çalışan bir bedenimiz var. Bir kadın olarak herşeyi başarıyoruz da boğazımıza dur demeyi mi başaramıyacağız? Peh, gülerim ben buna:))) Hoşçakalın…”

allah yar ve yardımcın olsun seldom la havle vela kuvvete illahi billahi azm tesbihini senin için çekiyorum sende içinden söyle kuşum
canımm bak bu ay rahatlamak için ki ben nerden biliyorsam ayaklarını sıcak tut bikerem tuzu sıfırla salça ile bile tuz alma biliyorum çok sıkıntı ama sonra vucudunun rahat etmesi için yapmalısın suyu arttır meyveyi arttır maydonoz ye sana görev cumaya kadar 2 demet maydonoz ye böyle tamam yeşillik tüketimini çoğalt bak menülerini yayınla menülerinde yemek değil salata yanında yemek olsun yoğurt miktarını arttır bir de beyaz soğan var ya canım soy dörde böl bol su içinde haşla yumuşasın böyle boll yeşillikli kısır yap hiç birşey yapamazsan öğlenin birinde mutlaka o haşlanmış soğanları marul yerine kullan ye kısırı sar sar ye suyunu da sabah aç karınına iç ya da kısır yapamam dersen yapma o soğanın üzerine hemen bir nar ekşisi gerzdir ye tamam bak nasıl regl olduğunda rahatlatıyor seni dene bunları sen uykundan da keyif almıyorsundur off off geçmiş olsun kuzum
birde ayakların varya böyle havaya dik 5 dk öyle dur
hergün yap bunu bacaklarına kan gitsin nasıl rahatlıyacaksın göreceksin
heee kesin tartının ayarı bozuktur
Canım ben de işyerinde içerim diye almıştım aktar tavsiyesi ile içiyorum bakalım güzel ödem de atıyor iştahı da frenliyor aramız şimdilik iyi yani
bitki çayı sevmiyoooorrrruumm içemiyorrrummm var mı siyah çay gibiiii
9lu çay bende kullanıyorum düzensiz ama... içtikten yarımsaat sonra terliyorsun ayrıca ödem atırıyor ve enerji veriyor bana tadıda fena degil
allah allah bende 5 li var bimden aldım dıyıdı 9 lusu nasıl acaba hiç dikkat etmedim ter attırıp attırmadığı hakkında bir fikirim yok ama bende kendimi zorlama ile içebiliyorum malesef bitki çayı sevmiyourm kızlar
yaaa ben yedım yaaa

4 yk tavuk sote ayran 1 dlm ekmek....

oohh onun yanında birde pilav olsa idi şööyleee ooohh yeye ye bugün de ye olur mu

GRUP Naneler

genic(58,1 )
bahiresemanur(71,5 )
karabiber01( 71,5 )
cceylin (67,4 )
zulaley ( 75.0 )
ali_ye

kızlaaaar nanelereeer zulaley nerdesin kaç gündür karabiber iyleşemedin mi daha senin üzerine aynısı bendede oldu çabuk toparladım allahtan geniiicc
kızlar bak yemeyinnnn
spor yapın
hadi bakalım herkes yarım litre suyunu içsin şimdi ben içiyorum bakın hadi afiyet olsuuunnn....

kızlar dün öyle kötüydüm öyle kötüydüm ki
anlatamam size
karnım şişti böyle kaburka kemiklerim dünün etkisi ile hala sızlıyor sırt kaslarım
gaz problemi yaşadım
sabah sabah saat sekizde işteydim allahım bir kramp bir kramp amir işe geç gelince kıvrandım biraz iyiki geç gelmiş amir olsa hemen bir taksi çağırıp atacam kendimi acile
neyse müdürü aradım eve gittim varırken hemen lavoboya koştum iyiki gitmişim eve
eğer işte çıkarsaydım allahım ağlardım valla moralim bozulurdu
neyse uzandım biraz evde kuru tuzlu bisküvi vardı atıverdim ağzıma
soda içtim miğde gazım çıktı biraz rahatladım
ince ten çorap vardı bacağımda hemen çıkarttım kışlık likra muz çorabımı giydim onun üzerkine kalın marul çorap bildiğin kar botumuda giydim üzerine kaşe pantolon ve kazağın üzerine de kalın hırkamı aldım işe geri döndüm
allahım akşama kadar sancı geçti ama
rahatsızlık verdi
akşam oldu bende oldum
mesai bitti
eve gittim doldurdum sobayı
çatır çatır yaktım
hemen fırında tavuğum vardı göğüs kısmını didiverdim bir arabaşı çorbası yaptım ocağın üzerinde kaynarken kaseye kattım kaynar kaynar bir içtim oda da sıcacık üzerime çektim yorganı ter attım uyanınca 2 litrelik sürahiye 1 tatlı kaşığı karbonat attım biraz beklettim içmeye başladım sonra birdaha yattım deliksiz uyumuşum ama sabah bir kalktım karnım yumuşacık olmuştu gergindi de davul gibi
bugün iyiyim çok şükür allahım dün neydi yaff öyleee e

sabah : 1 yumurta
1.5 dilim ekmek
1 hurma

ara : yok (fırsat bulamadım)

öğle : 3 dilim kıymalı börek :/ (ama çok gergindim ve daha fazla yemeyeyim diğerlerine de bulaşmayayım diye attım kendimi dışarı)

ara : 5 çilek

akşam : evde ne var fikrim yok henüz ama muhtemelen cacık ve sebze yemeği

2 lt su

spor : 2 saat yürüdüm (çok tempolu değil aslında ama açık havada salına salına gezdim :)

kitap : bir yunus romanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…