2 TARAFLI DÜŞÜNÜN

Emin olun onu da yaptım. Ama yeterli olmadı buraya konu açtım.

Size şöyle soylim benim Cocuklarimin gece uykusu da gece uykusuda düzenli.
Zaten çoğu zaman birlikte oyun oynayarak geçiyor zamanımiz ben bu konuyu açmadan önce uyuttum hala da uyuyorlar.

Yaptıkları ses ve yaramazlık gün içinde taş çatlasa 24 saat içinde 1 saattir o da farklı vakitlerde. Ve dediğim gibi 1 dakika bagirmaca oynuyorlar sonra susuyorlar. Ben uyarıyorum o an hemen gelip sessiz olalım bağırmak iyi bir şey değil. Hem sesleriniz kısılir boğazınız acir hem komsularimiz rahatsiz olur gelirler bize kizarlar diyorum.
Sonra işime devam ediyorum bir bakıyorum kovalamaca oynamaya başlamışlar. Onu biraksalar bir bakıyorum masanin üstüne çıkmışlar. Kanepe üstüne çıkmışlar. Gülüyorlar. Küçük olan tlf bu kırdı bir gün.
Büyük olan kumandanin içini merak etmiş paramparça etti.
Yani ki bu durum beni üzüyor hep anlatıyorum. Meraklılar kesifciler. Ama yanlış olduğunu anlatıyorum.

Inanın isteğim ileride çok iyi insan olsunlar ıstiyorum. Kalp kirmayan kendilerine saygısı olan mutlu insanlar olsunlar ıstiyorum.
Benim çocukluğum çok güzel geçti. Anne babama hep duaciyim. Onlar gibi olsam daha da kötü oluyor işler. Onlar ne kadar sabirliymis diyorum bazen . Ben de çok yaramazdim küçükken. Annem ne çekmiş bizden bir fiske vurmamis diyorum.

maalesef bu yaptığınız doğru değil. bir şey hayırsa hayır olarak kalmalı. ben çocukken benim için öyleydi inşallah ben de öyle olabilirim.

komşunuz hele de kendisi bir evlat sahibi değilse üzgünüm ama haklı. günün her anı sürekli çocuk sesi çocuklar ne kadar tatlı olursa olsun bir yerden sonra çekilmez olabiliyor.

bakın ben hamileyim ama benim de her türlü yüksek sese tahammülüm yok. dayanamıyorum sevmiyorum elimde olmadan şikayet ediyorum seslerden. belki allah da bana desibeli yüksek bir evlat verecek bununla sınanacağım bu sefer de insanlar benden şikayet edecek ama buna set çekmeyi mutlaka deneyeceğim.

lütfen çocuklarınızla konuştuğunuzda bir şeye hayır dediyseniz yapma dediyseniz sessiz ol dediyseniz o öyle kalsın. alışkın değillerse ilk başta buna da karşı çıkacaklardır ama zamanla düzen oturucaktır.

Asla vurmayın tabi ki. O nedenle bi uzmana danisin dedim, onlar hem aranizdaki bagi kuvvetli tutarken hem de disiplin nasil saglayabilirsiniz daha iyi bilirler. Ben cocuklarin kisitlanmasina cok karsiyim bu arada, keşifçi meraklilarsa desteklenmeleri gerektigini dusunuyorum. Ama komsunuz size sikayetle geldiyse inanin kuru bir gurultu duyuyordur o. Yani bagrismadan evde koşturmadan da cocuklarinizin merakini guzel yönlendirebilirsiniz.

4 yaşında ki kızınız söylediklerinizi anlayabilir aslında.
Kızıp bağırmak değil ama daha net ve kararlı olmalısınız çocuklar konusunda.

Küçük olana da daha çok gözetim altında tutucaksinız, günlük yapmanız gereken şeylerde yanınızda olabilir, oyalanabilecegi oyuncakları verirsiniz. En olmadı uyurken yapın işlerinizi bir süre. Bunları çocuklarınızı kendinizde yaramaz olarak adlandırdığıníz icin söylüyorum.

Yoksa gün içerisinde koşma da zıplama da oluyor ister istemez ama sürekli oluyorsa komşunuz haklı. Ölçüyü az cok kestirebiliyorsanız komşunuzla ona göre konuşurdunuz, daha önce herhangi bir uyarı olmadıysa da size bağırmaya da hakkı yok, sessiz kalmak yerine konuşsaydınız keşke.

Konunun başında birer canavar olarak gözümüzde canlanan çocuklar şu an melek oldular. Ama biz alışkınız konuların bu şekilde değişmesine.

Dort yasındakıne komsunun rahatsız oldugunu anlatabılırsınızde 1 yasındakıne yapılacak bısey yok komsununda bıraz anlayıs gostermesı lazım tabı sızınde alttan almanız lazım. Asırı ses yapan komsum varsa uyarırım karsımda cocuk engelleyemıyorum yapıyprlar dıkkat ederım dıyen bırı varsa katlanırım. Ama karsı taraf uyarıma sanane xekmek zorundasın fılan dese bende zıtlasırım. Yanı alttan almanızda fayda var tabı komsunuz abartmıyorsa. 4 yası en azından uyarın ses azalsın cocuklar hep aynı nasıp gatıpler evde sıkılıyorlar. Benmde 4 yadında oglum var dısarı cıkarken merdıvenlerde bagırıyordu oyuncak atıyordu. Pglum komsularımız uyuyorlar rahatsız etme sessız ınıp cıkalım dedım bır kac kere sımdı o benı uyarıyor anne sessız konus komsular rahatsız olmasın dıyor. Yanı anlayacak yastalar

Tv telefon olayına yorum yapmıyorum sizde biliyorsunuz zaten zararlı olduğunu. Biryerlere vurarken getir bakayım diye diye bıkmadan yönlendirin ve oyuncağın nasıl oynanması gerektiğini anlatın.

Konunun başında birer canavar olarak gözümüzde canlanan çocuklar şu an melek oldular. Ama biz alışkınız konuların bu şekilde değişmesine.
Her şeyi bir konu içine sigdiramadigimiz icin kesik kesik yazıyorum. Sıkılmayin okurken diye.
Detay verdim en son yazdığımda.
Çocuklarım benim gözümde günahsız melek. Ama yaramazlar da. Neyin doğru ya da yanlış olduğunu bilmiyorlar. Büyük olan eskisine oranla çok çok azaldı ama bu sefer küçük başladı. Bazen de ikisi bir yapıyor yapacaklarıni.
Varlıkları benim için şükür sebebi. Yokluklariyla sinanmak istemem.

Bazen diyorum ki bir kamerayla annenin cocuklarina nasıl davrandıkları izlense. Komşuları rahatsiz olmasın diye hangi fedakarlıklar yapıldığı hatta onlar rahatsiz oluyor diye agladigimiz bilinse.
Devamli anlatıyorum. Dürüst bir şekilde çocuklarıma olacak şeyleri. Olayları neden ve sonuçları.
Ama daha ne fazla ne yapabilirim?
Bunu soruyorum. Bütün yorumlari tek tek okuyorum yapmadığım ne var diye herkes yaptığım şeyleri yazmış zaten. Aklıma gelmeyen bir şey yazsinlar diye bekliyorum peki sizin öneriniz nedir?

Benim kız da öyle anlattığım şeyleri kardesine anlatıyor ama çocuk olduklarindan fitratlarindan vazgecemiyorlar. Olgun insan gibi davranamıyorlar .
Ben bazen sesli oyun oynadiklarinda uyarıyorum. Bir defasında 4 yaşındaki. Kızım bana dedi ki anne biz gülüyoruz sen neden mutlu değilsin? Susarak nasıl oyun oynayacağız dedi.

Içeri gittim ağladım.
Apartman hayatı hapis hayatiymis dedim. Çocuklarım zaten hep sınırlı sayıda oyun oynayabiliyorken onları da oynatmayan bir anneleri var. Boya yapıyoruz sıkıldım anne başka oynayalım diyorlar. Puzzle yapıyoruz. Sonra bir bakıyorum pazzlelar yapılmış sonra bahçeye atılmış. Küçük olan atmış. Büyük ağlıyor. Anne attı bozdu diye. Sonra komşu sessiz olun diye kapiya geliyor

Işte çalışıyor saat 9 -10 gibi geliyor o zamana çocuklar uyuyor
Haftasonu gayet o bakabilir çocuklara, o sırada sizde arkadaşlarınızla buluşup bir kahve içebilirsiniz.
Bu kadar dolmanızın sebebi yardım alamamak gibi geliyor bana.

Sorun tam da burdan kaynakli.Net olmaniz lazim.ters bakinca agliyolar diye yumusarsaniz cocuk bunu bilir ve yapacagini yapar.Kardesimin oglu cok fenaydi.1 hafta benimle vakit gecircek aksama kadar gelmeyin dedim.Agladi yerlere yatti asla mudehale etmedim ve artik aglayarak biseyler yaotiramayacagini anladi.Kardesim bana tsk etti.Abla nasil boyle mazlum oldu bu cocuk diye.Henuz 2 yasinda bile yoktu.Herkesinki anne yuregi.Ama sonrasinda rahat etmek istiyosaniz bastan sıkı tutmak zorundasiniz.

E biz mi fedakarlık yapalım sizin çocuklarınız için? Tabi ki siz yapacaksınız. İnsan çocuk sahibi olurken bu tip şeyleri göze alıyor olmalı. Olayları hep bu derece dramatize mi edersiniz? Ağlamak falan, sürekli ağlıyor musunuz? Çocuklarınız için pek iyi bir rol model olamazsınız bu şekilde. Küçük yaşta iki yaramaz çocuğunuz var ve komşuları rahatsız ediyorlar. Bir çok ailenin yaşadığı sorun bu. Kimse size bu konuda anlayış göstermek zorunda değil, siz yoruluyor ya da fedakarlık yapıyorsunuz diye size kimse acımaz.
Size en baştan verdim tavsiyemi, disiplin yok çocuklarınızda. Disiplinli bir ebeveyn olmayı öğrenmelisiniz, kendiniz yapamıyorsanız birinden yardım alarak yapmalısınız bunu. Ailenizi örnek vermişsiniz ama onlar da pek başarılı ebeveynler değilmiş bence, aşırı duygusal, her şeyi drama bağlayan, sürekli ağlayan bir kadın olmuşsunuz. Hayata ve başınıza gelenlere karşı tepki verecek, kendinizi savunmayı geçtim kendinizi anlatacak gücünüz bile yok gibi. Çok garip geldi bana açıkçası.

Disiplin verdigimi düşünüyorum.
Yaşlarına göre uzman destekli ufak cezalarım da var. Ve hiç bir zaman onların yanında aglamadim. Peki bu çocukların fıtratı sizce olgun insan gibi olabilir mi ?

Bizim hem yanımızda hem de altımızda küçük çocuklu aile var ama bir gün bile ses duymadım (ki bizim evin duvarları çok incedir tık sesi geliyor). Her çocuk aynı değil tabii ki yaramazı var uslusu var. Ama demek ki çıkmayınca çıkmıyor. Acaba evde çocukları meşgul edecek işler mi verseniz.

Tablette tv de çözüm degil bence Ama karşı komşu sizi mi dinliyor da bu.kadar takılıyor?
Evimiz açık mutfak ve birleşik duvarlar onların da sesi çok net geliyor bize. Bazen eşi küfür ediyor hepsini duyuyoruz . Ama hiç bir zaman dile getirmedim. Dua ettim sadece Allah im komsumun evine huzur ver kavga etmesinler diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…