- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Apartmanda hic cocuklu komsunuz yok mu? Ben kapi onune indiriyorum bazen. Hem cocuklar oynuyor hem biz sohbet ediyoruz.Şunları da söylemem gerek. Eskiden çok sosyal biriydim kalabalık bir arkadaş cevrem vardi benimle görüşmek için can atan arkadaşlarım vardı. Çocuktan sonra 1 defa görüştük. Sonra bitti görüşmeler.
Arasam müsait değilim diyorlar. Bana gelin desem yine gelmiyorlar. Her gittikleri yerde bu çocuklar bir şeylere zarar veriyor 2 tane olunca birini tutsam öbürü yapıyor.
Bende artık kimseyle görüşmek istemiyorum ama insaniz özlem duyuyoruz bir kahve arkadaşına. Artık o bile yok.
Küçük de olsalar devamlı çocuklarımla konuşuyorum sohbet ediyorum. Büyük kız anlıyor dikkat ediyor ama küçük olan aşırı inat . Baglik çığlık. Vurma.
Bir şeyler kirma.
Dört yaşındaki artık laftan anlayabilir. Disiplinsizlik var sanki biraz. Sınırlar her çocuk için gereklidir. Bir yaşındaki de anlar aslında ama ebeveynler daha küçük diye genelde sınır koymazlar çocuklara. Telefon tablet tv üçgenine hiç girmiyorum.
Karşı komşu haklı, sürekli zıplayan, duvara vuran, oyuncak fırlatan çocuklar rahatsız eder insanı.
Tv tlf ben de sevmiyorum ama sırf şikayet etmesinler diye ellerine veriyorumHele ki çocuğu yoksa komşunuzdan anlayış beklemeyin derim ben.
Tablet telefon tv tabii ki o yaş grubu için çok zararlı ama çaresizliğinizi anlıyorum. Maddi durumunuz iyiyse ev için yarım gün de olsa yardımcı alsanız ve çocukları bu süreçte yalnız bırakmasanız diye düşündüm. Kolaylıklar dilerim.
Oooo boyle duygusal olursaniz o cocuklari durdurmaniz tabi ki mumkun degil. Bagirmak, azarlamak zorunda degilsiniz ama gerekirse kizacaginizi da bilsin. Cocuk bu elbet aglar. Onlar bunu kullanmayi cok iyi biliyor.Ben de sakinleştirmeye çalışıyorum.
Ben sakin ve mutlu bur insanim. Ses tonum bile yumusaciktir. Azıcık sert baksam aglarlar sonra bende dayanamam ağlarım.
Ne yapabilirim daha fazla. Bana deyin ki şöyle yapın.
Ben de sakinleştirmeye çalışıyorum.
Ben sakin ve mutlu bur insanim. Ses tonum bile yumusaciktir. Azıcık sert baksam aglarlar sonra bende dayanamam ağlarım.
Öncelikle ben de buna benzer bi sorun yaşıyorum o yüzden tam olarak her ikiniz açısından da dusunebilirim. Öncelikle karşı komşuya ne kadar ses gider bilmiyorum ama üstümüzde ki komşumun kızı aşırı hareketli bir çocuk yani çocuk mizacı dışında bir şey yapmıyo ama coronayla birlikte evim yadanmaz oldu. Üst kattan gelen gürültü avizelerim sallanıyordu o boyutta. Oğlum sese karşı aşırı hassas 8 aylık burnumdan getiriyo uyutamıyorum saatlerce birbirimize sarılıp aglamisligimiz var. Çocuk gürültüsü belli seviyelerde tolere edilebilir neticede çocuk ama gerçekten bir aşırılık varsa bunu yonetmeniz şart. Çünkü herkes evinde huzurlu olmak istiyo. Çocuklarınıza da tablet TV telefondan ziyade onlara uygun aktiviteler yapın verin onlar yapsın. En fazla gürültü büyük evladınız tarafından yapiliyodur ama artık 4 yaşında bir çocuk gürültü yapmaması gerektiğini insanların rahatsız olduğunu vs anlayabilir. Yani 5 hareketinden en az iki durtusune engel olabilir. Aktiviteleri yapabilir internette zibilyon tane var , YouTube kanalları bloglar dolu.Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buraya danisip da çözüme ulasamadigim sorunum olmadı inşallah bu konuda çözülür.
Benim 2 tane yaramaz mi yaramaz aynı zamanda sevimli mi sevimli kızım var.
Ele avuca sığmaz. Hem cimcimeler hem herkes tarafından bunlar nasıl çocuk Allah yardimcin olsun denilen turdenler.
En son ki olayı anlatım benim karşı komsu bizim seslerden kriz geçiren biri.
Şu çocuklarını sustur artık ziplatma yere oyuncak vurdurtma. Duvara neden vuruyorlar diye bana bağırdı.
Elimden geldiğince çocukları sessiz oyuna yonlendiriyorum ilgileniyorum. Parka götürüyorum enerjilerini orda atsınlar diye.
Erken uyutuyorum en geç 10 da akşamları uyurlar. Gündüz de benim günlük yaptığım bulaşık yemek çamaşır tuvalet gibi hem islerim hem ihtiyaçlarım oluyor bunları yaparken de çocuklara tv açıyorum birinin eline tlf veriyorum. Ama belli bir süre sonra onları bırakıp yine yapacaklarını yapıyorlar.
Yaşlarını belirtmedim biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında. 4 yaşındaki kızım krese başlamıştı virusten önce . Virüs olunca kreş kapandı geri de açılmadı. Yakında başka da yok. Öyle kaldi.
Komsumun yerinde olsaniz ne yapardınız benim yerinde olsaniz ne yapardınız?
Oooo boyle duygusal olursaniz o cocuklari durdurmaniz tabi ki mumkun degil. Bagirmak, azarlamak zorunda degilsiniz ama gerekirse kizacaginizi da bilsin. Cocuk bu elbet aglar. Onlar bunu kullanmayi cok iyi biliyor.
Çocuğa bağırmayı, dövmeyi asla tasvif etmiyorum.. ama bir şeye karar verdiğiniz zaman çocuklarınız karşısında ağlamak yerine duruşunuzu devam ettirmeniz lazım ki çocuğunuz bunu yapsam annem kızar diye yaklaşmaya başlasın..Ben de sakinleştirmeye çalışıyorum.
Onların yanında aglamiyorum görmüyorlar zaten .Çocuğa bağırmayı, dövmeyi asla tasvif etmiyorum.. ama bir şeye karar verdiğiniz zaman çocuklarınız karşısında ağlamak yerine duruşunuzu devam ettirmeniz lazım ki çocuğunuz bunu yapsam annem kızar diye yaklaşmaya başlasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?