- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Bizim hem yanımızda hem de altımızda küçük çocuklu aile var ama bir gün bile ses duymadım (ki bizim evin duvarları çok incedir tık sesi geliyor). Her çocuk aynı değil tabii ki yaramazı var uslusu var. Ama demek ki çıkmayınca çıkmıyor. Acaba evde çocukları meşgul edecek işler mi verseniz.
Disiplin verdigimi düşünüyorum.
Yaşlarına göre uzman destekli ufak cezalarım da var. Ve hiç bir zaman onların yanında aglamadim. Peki bu çocukların fıtratı sizce olgun insan gibi olabilir mi ?
Bende sesten rahatsız olan insan degılım, ne cocuk sesi ne muzık sesi beni rahatsız etmez.Duygusal bir yapım var kimseyle kavga da edemem ben.
Komşu bana soylendi gitti. Ben sadece daha dikkat edicem dedim ama eve girince çok ağladım. Dua ediyorum hem komşum daha anlayışlı olsun hem çocuklarım daha sakin olsun diye.
Ben çocukları başkasının da olsa çok seviyorum. Kimsenin çocuğundan rahatsızlık duymadim bu zamana kadar hep sevimli geldi bana.
Çocuğumuz yokken üst komşunun çocukları kostururdu . Eşime derdim ki bizim de olur da böyle oynarlar mi derdim. Sanki terapi gibi gelirdi onların minik ayaklarındaki koşturmaca sesleri.
Yani bu olay davulun sesi misaliymis.
Biz de olunca aynı olaylar lütfen kızlarım biraz sessiz olun kosmayin başka oyun oynayalım diyorum.
Her yolu denedim gerçekten diğer komşularla da iletişime geçtim bana dedikleri de bizimkiler de aynı diyorlar. Biri de dedi ki boşver o komşu evinde huzursuz ondan sana sarmış diyorlar. Ama ben yine de mutsuzum bizim yuzumuzden birileri üzülüyor diye.Çocuk neden olgun insan gibi olsun? Ama başta anlattığınız çocuklar kimsenin katlanamadığı çok yaramaz çocuklar. Komşu yeter artık diye şikayete geldiğine göre de belli ki cidden çok yaramazlar. Size melek görünüyorlar, normali bu zaten.
Disiplinlisiniz, eminim çok okuyorsunuzdur da bu konularda, yanlarında ağlamıyor yaşlarına ve gelişimlerine uygun davranıyor yine uygun etkinlikler yaptırıyorsunuz falan ama çocuklar çok yaramaz ve komşular isyan edecek raddeye gelmiş, çok ilginç.
Üzgünüm ama komşunuz haklı. Ben de bol çocuklu bir apartmanda yaşıyorum, inanın ne migrenim olduğunda rahat edebiliyorum ne erken yattığımda. Size fazla gelmiyordur ama komşuya ses gider.
Çocukları bahçeye filan indirin bari günde 2 saat bence eve tıktığınız için sıkılıp öyle davranıyorlar. Evde de tv, tablet, telefon vermeniz çok kötü. Boyama, okuma saati, farklı etkinlikler yapabilirsiniz. 1 yaşında çocuğa bile nasıl bir eğitim aşılıyorsunuz da böyle yaramaz komşuyu rahatsız ediyor anlamadım. 4 yaşındaki zaten sizi anlayabilir pekala. Otorite ya da eğitimde problemlisiniz demek ki. Kendinizi geliştirin tüm gün aman susayım, aman çocuğa bağırmayayım, dua edeyim de komşu tahammül etsin, dua edeyim çocuklar sussun demek yerine uzmandan yardım alabilirdiniz. Daha sağlıklı olurdu. Bu kadar şikayetin günde 1 saat için olduğunu da sanmıyorum. Belli ki tüm gün aynılar.
Her yolu denedim gerçekten diğer komşularla da iletişime geçtim bana dedikleri de bizimkiler de aynı diyorlar. Biri de dedi ki boşver o komşu evinde huzursuz ondan sana sarmış diyorlar. Ama ben yine de mutsuzum bizim yuzumuzden birileri üzülüyor diye.
Çocuklu aileler bizi anlıyor ama cocuksuzlar ne bicim çocuk bunlar döv bağır biraz uslansinlar diyenler oluyor
Hah sorunu karşı komşuya yüklediysek dağılabiliriz artık bence.
Çocuksuzlar sizi anlamaz, ben de anlamıyorum mesela. Anlamak, anlayış göstermek gibi bir zorunluluğumuz yok çünkü. Çocuk sesi istesek kendimize yaparız birkaç tane bol bol dinleriz seslerini. Dövmeden de sakinleştirilebilir çocuklar, kesin bilgi.
Bekarken üst katımızda iki çocuklu bir aile vardı, aynı sebeple kapıya gittiğimde “dövemem çocuklarımı” diye cevap vermişti sanki ben döv demişim gibi.
Ablamın iki kızı var, büyük çok uslu bir çocuktu. Nereye oturtsan orda kalan cinsten. Küçük dünyanın en yaramaz çocuğuydu bence. Yerinde saniye durmaz, eşek kadar oldu hala aynı. Bunda ablamın disiplinsizliği ve çocuk sesine ve yaramazlığına aşırı alışmış olması etkiliydi tabi ki. Gürültüyü farketmezdi bile. Evet bize göre melekti, dünyanın en sevimli çocuğuydu hatta ama hareketliydi işte. Çözümü bahçe katına taşınmakta buldular. Bebe bütün gün bahçede rahat rahat enerjisini attı, komşular da onun işkencesinden kurtuldu.
Az önce olan birşeyi anlatayım. 1. Katta oturuyorum. Bir apartman sakini bahçede oturup telefonuyla oynuyor. 3 çocuğu var. Koca bahçe dururken çocukları apartmanın içine girip çığlık çığlığa bağırıyorlar. Eko mu hoşlarına gidiyor anlamadım. Ve nöbetten gelmişim.Sejinyukseltmek istemem ama ben cocuk sesinden genel manada rahatsiz olandan rahatsiz oluyorum kus civildar cocuklar oynar gayette sevimli seslerdir bunlar hadi insanlik hali arada kimsenin sesisni cekemeyecek hale geliyoruz ama genel olarak buyutecek birsey yok
öff iyice yoruyorlar insani
Peki nasıl bir yol yol izlemem gerek
Yok yok bizde çok duyuyoruz. Hatta burada bir konuda yorumum var tuvalet sesine kadar duyuyorum diye. Ama komşularda duyuyordur. Alt komşumun çocuğu sürekli ağlar ama.surekli ne yapalim büyüyecek diyeceğiz. Sabredeceğiz.Evimiz açık mutfak ve birleşik duvarlar onların da sesi çok net geliyor bize. Bazen eşi küfür ediyor hepsini duyuyoruz . Ama hiç bir zaman dile getirmedim. Dua ettim sadece Allah im komsumun evine huzur ver kavga etmesinler diye.
Eşime bu yıl çıkalım dedim çok ev baktik ama çıkamadık.
Uslubunuz komik gerçekten gülmek geliyor nedense yazdıklarıniza.
Size yazmıyorum olayları anlatıyorum sırasıyla.
Üstünüze alinmayin lütfenYanlış anlayan bir yapiniz var gibi. Ben 6 diyorum yok o 9 diyenler gibisin.
Komşunun Eşinin ettiği küfürleri çocuklarınız da duyuyor. Onların huzurundan önce çocukların ahlakını düşünmeniz lazım.Evimiz açık mutfak ve birleşik duvarlar onların da sesi çok net geliyor bize. Bazen eşi küfür ediyor hepsini duyuyoruz . Ama hiç bir zaman dile getirmedim. Dua ettim sadece Allah im komsumun evine huzur ver kavga etmesinler diye.
Kuzum konu sahibesi elinden geleni yapiyor aradaki fark.bu yoksa senin yasadigin gibi rahat anne degil o yoksa senin durumunda sen haklisin o kadar bagirmaya anne de zahmet olacak ama en azindan cocuga bisey mi oldu diye bakmali hicmi.merak etmiyor bu kadin? sacma ?genel manada rahatsiz oldum dusuncesine karsiyim benAz önce olan birşeyi anlatayım. 1. Katta oturuyorum. Bir apartman sakini bahçede oturup telefonuyla oynuyor. 3 çocuğu var. Koca bahçe dururken çocukları apartmanın içine girip çığlık çığlığa bağırıyorlar. Eko mu hoşlarına gidiyor anlamadım. Ve nöbetten gelmişim.
Şimdi bu çocukların yaptığı doğru mu, analarının hiç sesini çıkarmaması doğru mu? Saygısızlık düpedüz.
Çıktım ben kızdım çocuklara.
Evet rahatsızım böylesine çocuk sesinden şahsen.
Ps:Bakın ses yok yarım saattir. Demek ki uyarınca biraz sert çıkışınca oluyormuş.
Bağırmadım da öyle halbuki. Konu sahibi de biraz kızıp kararlı olacak bu kadar. Yok onlar bana emanet melek yok masumlar kıyamam falan diye bu kadar romantizme gerek yok.
Kuzum konu sahibesi elinden geleni yapiyor aradaki fark.bu yoksa senin yasadigin gibi rahat anne degil o yoksa senin durumunda sen haklisin o kadar bagirmaya anne de zahmet olacak ama en azindan cocuga bisey mi oldu diye bakmali hicmi.merak etmiyor bu kadin? sacma ?genel manada rahatsiz oldum dusuncesine karsiyim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?