• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 TARAFLI DÜŞÜNÜN

Ben de apartmanda büyüdüm, bizim de yan komşumuz sesimizden çok rahatsız olurdu. Ama onunki hastalık derecesindeydi çok uslu çocuklar olmamıza rağmen gece vakti evde yürüme dolap açma sesimize bile hemen gelirdi. Annem de sırf onla yüz göz olmamak için bizi uyarırdı. Biz de zamanla daha dikkat etmeyi öğrendik, şikayetler azaldı. Bizim durumumuzda sıkıntı bizde değil komşudaydı ama yine de sırf annemin korkusuna çok ses çıkarmamayı öğrenmiştik. Ki annem dünyanın en yumuşak annesidir ama bizi bu konuda iyi disipline etmişti.
Bence çocukları eğitirken kullandığınız yöntemler çok işe yaramıyor. Bazı durumlarda sessiz olmayı öğrenmeliler. Bunu onlara eziyet etmek gibi düşünmeyin, kaç çocuk köyde bahçede doya doya bağırarak koşarak büyüyor ki zaten? Her çocuğun huyu suyu farklı kitaplardan görüp veya uzmanlardan duyup uyguladığınız yöntemler belli ki işe yaramıyor. Daha sert olmayı deneyin. Gürültü konusunda her yaptıklarında ciddi bir şekilde uyarın ve geri adım atmayın. Komşunuz da keşke anlayışlı olsa boşuna sizi darlamasa ama çok anlayışlı bir insan değil demek ki. Baktınız olmuyor mümkünde çatı dubleks veya bahçe katı gibi bir daireye taşınma imkanınız varsa onu yapın.

Rahatsız olduğumuz halde susalım mı ne yapalım? Çocuklar asla ses çıkarmasın demiyor kimse, ama insanı canından bezdiren çocuklar olduğunu da biliyoruz. Çocuklarınız size melek, sesleri size kuş cıvıltısı bize beynimize sokulan matkap etkisi yapıyor.
Evli degilim.cocugum yok bakis acisina gore sesler degisir ama elinden gelen herseyi yapan.bir anneye de beni ilgilendirmez sustur denmesine karsiyim ilgisiz basibos olsalar haklisiniz

Evli degilim.cocugum yok bakis acisina gore sesler degisir ama elinden gelen herseyi yapan.bir anneye de beni ilgilendirmez sustur denmesine karsiyim ilgisiz basibos olsalar haklisiniz

Beni rahatsız ettiği noktada uyarmaya hakkım var bence. Elinden gelenin fazlasını yapacak o zaman. Çocuk sahibi olmak böyle bişey çünkü.

Mecbur atacak artik elinden geleni yapiyor baska fikir varmmi diye konuda acmis ne yapsin
Ha konu sahibi özelinde konuşuyoruz. Bence konu sahibi elinden geleni yapmıyor. İş yapmak için çocukların eline telefon verip tv karşısına oturtuyor. Disiplinsiz bir anne ve bir de sürekli ağlıyor.

Dediklerinizin hepsini yapıyorum geçmiş sayfaları okursanız anlarsınız.
Disiplin seviyorum. Ufak cezalar da veriyorum.
Yapmadığım bir şey densin diye bu konuyu açtım. Bakalım başka ne tavsiyeler gelecek bütün görüşler benim için değerli

Disiplin anlayışınız kızdım deyip köşeye çekilip ağlamak sanırım. Ben başka bir şey göremedim. Komşu taşınmadan bir çözüm bulursunuz umarım.

Disiplin anlayışınız kızdım deyip köşeye çekilip ağlamak sanırım. Ben başka bir şey göremedim. Komşu taşınmadan bir çözüm bulursunuz umarım.

Yok onu başka konuda söylemiştim. Ufak cezalarim var . Onlar etkili oluyor. Emin olun cezaları bile uzman eşliğinde onlari dikkate alarak veriyorum.
Buraya konu acmamin sebebi farklı görüş acılarını dinlemek karşıdan olaylara daha çok mutabık olmak

Ha konu sahibi özelinde konuşuyoruz. Bence konu sahibi elinden geleni yapmıyor. İş yapmak için çocukların eline telefon verip tv karşısına oturtuyor. Disiplinsiz bir anne ve bir de sürekli ağlıyor.
Cocuklar tvde telefonda hep siddet iceren seyler goruyor. Ben de izliyorum mesela,cizgi kahramanlri minyonlar var,kendilerine en kotu efendiyi ariyorlar bu sari bacaksizlar. Masum diye izletiyorsun,cocuk oradan kotulugu ogreniyor. Vuruyor kiriyor bu sefer, siddeti ogreniyor ve karsisina da bunu uyguluyor. Simdi bu cocuk sessiz olur mu? Olmaz. Cocukla kitap okusan,sarki soylesen,boyama yapsan,bisiklete binsen, saklambac oynasan,ev isi yapsan gormeyecek o minyonlari iste. Farkinda olmuyoruz belki ama gurultu yapmayi tvden tabletten ogreniyor cocuklar.

Beni tanımıyorsunuz tlf tv ne kadar nefret ettigimi bilmiyorsunuz. Bütün oyuncaklar önünde olduğu halde yine durmuyorlar tv tlf ile dururlar da ben de camasirimi sererim diyorum örnek bu. Ama onlar onlarla da durmuyor. Ve duvara oyuncakla tlf la vuruyorlar bu dediğimi 1 yaşındaki yapıyor. ya da kovalamaca oynuyorlar.
Çamaşırı sermem kaç dakika hesabını siz yapın sonra kapı çalıyor çocuklarınıza neden bakmiyorsunuz balkon tehlikeli olduğu için çocukları yanima da alamıyorum. 2 taraflı dedim ya siz karşı taraftan çok güzel baktiniz şimdi benim tarafımdan bakın. Siz benim yerinde olsanız aynı durumda ne yapardınız.

Cocuklar tvde telefonda hep siddet iceren seyler goruyor. Ben de izliyorum mesela,cizgi kahramanlri minyonlar var,kendilerine en kotu efendiyi ariyorlar bu sari bacaksizlar. Masum diye izletiyorsun,cocuk oradan kotulugu ogreniyor. Vuruyor kiriyor bu sefer, siddeti ogreniyor ve karsisina da bunu uyguluyor. Simdi bu cocuk sessiz olur mu? Olmaz. Cocukla kitap okusan,sarki soylesen,boyama yapsan,bisiklete binsen, saklambac oynasan,ev isi yapsan gormeyecek o minyonlari iste. Farkinda olmuyoruz belki ama gurultu yapmayi tvden tabletten ogreniyor cocuklar.
Trt çocuk kanalından başka kanal açmadık bir de tlf da da çocuk şarkıları indirdim ona bakıyorlar. Bunlar sadece ben iş yaparken. Normal zamanda asla vermiyorum ben de izlemiyorum .

Aynen öyle, bizim zamanımızda pokemon olup kendini camdan atan çocuklar vardı mesela. Ortaokul lise zamanlarında kendini polat alemdar sanan tipler olurdu. Çocuklar kendilerini ekranda izledikleri her şeyle özdeşleştirirler. Diğer maruz kalma zararları bir tarafa kötü içerikle karşılaşma ihtimalleri dediğiniz gibi yüzde yüz. Herşey kötü içerik çünkü.

Şunları da söylemem gerek. Eskiden çok sosyal biriydim kalabalık bir arkadaş cevrem vardi benimle görüşmek için can atan arkadaşlarım vardı. Çocuktan sonra 1 defa görüştük. Sonra bitti görüşmeler.
Arasam müsait değilim diyorlar. Bana gelin desem yine gelmiyorlar. Her gittikleri yerde bu çocuklar bir şeylere zarar veriyor 2 tane olunca birini tutsam öbürü yapıyor.
Bende artık kimseyle görüşmek istemiyorum ama insaniz özlem duyuyoruz bir kahve arkadaşına. Artık o bile yok.

Küçük de olsalar devamlı çocuklarımla konuşuyorum sohbet ediyorum. Büyük kız anlıyor dikkat ediyor ama küçük olan aşırı inat . Baglik çığlık. Vurma.
Bir şeyler kirma.

sizden başka onlarla ilgilenen bir aile üyesi var mı ? Acaba çocuklarla ilgilenirken tutarsız yaklaşımlar geliştirmiş olabilir misiniz ?
Dede nine aşırı ilgilidir anne baba ne yapsa da olmaz bazen bunun gibi bir durum var mı ?

sizden başka onlarla ilgilenen bir aile üyesi var mı ? Acaba çocuklarla ilgilenirken tutarsız yaklaşımlar geliştirmiş olabilir misiniz ?
Dede nine aşırı ilgilidir anne baba ne yapsa da olmaz bazen bunun gibi bir durum var mı ?
Yok tek ilgileniyorum . Ayda bir psikolog görüşmelerim var ondan da destek alıyorum uyguluyorum

Beni tanımıyorsunuz tlf tv ne kadar nefret ettigimi bilmiyorsunuz. Bütün oyuncaklar önünde olduğu halde yine durmuyorlar tv tlf ile dururlar da ben de camasirimi sererim diyorum örnek bu. Ama onlar onlarla da durmuyor. Ve duvara oyuncakla tlf la vuruyorlar bu dediğimi 1 yaşındaki yapıyor. ya da kovalamaca oynuyorlar.
Çamaşırı sermem kaç dakika hesabını siz yapın sonra kapı çalıyor çocuklarınıza neden bakmiyorsunuz balkon tehlikeli olduğu için çocukları yanima da alamıyorum. 2 taraflı dedim ya siz karşı taraftan çok güzel baktiniz şimdi benim tarafımdan bakın. Siz benim yerinde olsanız aynı durumda ne yapardınız.

Sizin yerinizde olmamak için çocuk yapmıyorum ben. Bir çocuğa maksimum 6 saat falan sabredebiliyorum o da bebek değilse, konuşarak anlaşabiliyorsak.

Ama çocuk konusunda eğitimliyim, pedagoji biliyorum, eğitimime hala devam ediyorum. Sizi anlattığınız kadarıyla yorumluyoruz. Benim muhatap olduğum çocuklar arasında telefonu duvara vuran yok mesela. Genelde 1 yaş çocuğa kumaş kitaplar, bez bebekler falan veriyorlar çünkü telefon ya da gürültü çıkarabileceği bir şey yerine. Ufaklık şu an eşyaları manipüle ediyor ve edebildikçe bundan zevk alıyor. Vurduğunda ses çıkması onu tekrar vurmaya güdülüyor. Normal gelişim gösteriyor çocuk. Problem vurunca ses çıkaracağı nesnelere ulaşabiliyor olması.

Trt çocuk kanalından başka kanal açmadık bir de tlf da da çocuk şarkıları indirdim ona bakıyorlar. Bunlar sadece ben iş yaparken. Normal zamanda asla vermiyorum ben de izlemiyorum .
Trt cocuk kanalinda da cok sakincali icerikler var. İcerigi onemli degil,sahne sekans gecisleri de cocuklarin zihninin algilayabilecegi frekans araliginda olmadigi icin zihin tahribatina sebep oluyor. Reklamlar bile cocuklar uzerinde siddet uzerine etkili oluyor. Beslenme aliskanliklari da ayni sekilde hatta. Sekerli gidalar mesela cocuklarin sinir katsayilarini yukseltiyordu en son bazi arastirmalar dinlemistim. Aburcuburu kesen anneler cocuklarin sakinlestiginden bahsediyorlardi. Yani demem o ki hepsinin de etkisi olabilir simdi nasil bakiyorsunuz cocuklara siz biliyorsunuz biz sadece fikir yurutuyoruz. Komsunuzu hakli bulamam asla 1 yasinda bebekten bahsediyoruz cunku, insanlar cok degisik, iki gun once bir arkadasima gittim calismak icin,ust kattan gum gum diye sesler geldi tam 1 saat boyunca. Komsum en sonunda cildirip ust komsuyu aradi kizindan taraf x sanirim ip atliyor ama ben calismaya calisiyorum lutfen ara verebilir mi diye. Aradigi kadinin kocasi bobrek tasi dusurmek icin ip atliyormus esek kadar adam;) kadin piskin piskin onun aciklamasini yapti. Arkadasim peki kusura bakmayin gecmis olsun dedi kapatti ;)

Yok tek ilgileniyorum . Ayda bir psikolog görüşmelerim var ondan da destek alıyorum uyguluyorum

o zaman ev işlerini daha az yapıp çocuklarla vakit geçirmeye daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor diye düşünüyorum ikisi de hareketli, meraklı ve soru sorma yaşlarında.
Destek almanız da iyi sonuçlar verecektir.

Sizin yerinizde olmamak için çocuk yapmıyorum ben. Bir çocuğa maksimum 6 saat falan sabredebiliyorum o da bebek değilse, konuşarak anlaşabiliyorsak.

Ama çocuk konusunda eğitimliyim, pedagoji biliyorum, eğitimime hala devam ediyorum. Sizi anlattığınız kadarıyla yorumluyoruz. Benim muhatap olduğum çocuklar arasında telefonu duvara vuran yok mesela. Genelde 1 yaş çocuğa kumaş kitaplar, bez bebekler falan veriyorlar çünkü telefon ya da gürültü çıkarabileceği bir şey yerine. Ufaklık şu an eşyaları manipüle ediyor ve edebildikçe bundan zevk alıyor çünkü. Vurduğunda ses çıkması onu tekrar vurmaya güdülüyor. Normal gelişim gösteriyor çocuk. Problem vurunca ses çıkaracağı nesnelere ulaşabiliyor olması.
üniversite bitince biz de formasyon eğitiminde gelişim ve eğitim pskolojisi eğitimi aldık. Ama bu çocuk bakmak ve eğitim almak çok farklı seylermiş.
Zaten bir daha tlf vermem daha dün bunu yaptı. Ben de konu açma gereği duydum. Kumaş kitapları da var. Her uyku öncesi değerler eğitimi adı altında masallarimiz var onu okuyorum. Çok mutlu uyuyorlar.
Ama tlf olmasa lego olur top olur illa ses yapacak bir şey buluyorlar. Ben birini elinden alıyorum yapma kızım diyorum göz hizasina inip anlatıyorum komşular kızar bize rahatsiz olurlar diyorum bu dediğimi 1 yaşındaki daha anne baba den başka kelimesi olmayan bebeğe anlatıyorum.

o zaman ev işlerini daha az yapıp çocuklarla vakit geçirmeye daha fazla zaman ayırmanız gerekiyor diye düşünüyorum ikisi de hareketli, meraklı ve soru sorma yaşlarında.
Destek almanız da iyi sonuçlar verecektir.

Ev işlerini eskiden günde en az 1 defa supururken şimdi haftada bir yapabiliyorum 😢 ama bulaşık yemek ve çamaşır en azından bunları her gün yapmak zorundayim

Back
X