selam,
ben de geçtiğimiz cuma günü 2.düşüğümü yaşadım..6 haftalıkken düşüyolartam kalp atışlarını duyacağız diye sevinirken kanamam başlıyo ve kürtaj patoloji sonuçları temiz, kromozomal anomali olabilirmiş, şimdi daha detaylı araştırmalar yaptırmak istiyorum. benim tahminime göre progesteron eksikliğinden gelişemiyor bebeklerim.. son gebeliğimde o düşük çıkmıştı biraz, progestan kullandım ama yetmedi.. ama arkadaşlar bence o testleri yaptırmak gerekiyor, geçen düşüğümde yaptırmadığım için pişmanım. doktorlar çok sık yaşanıyor böyle şeyler diye çok üstüne gitmiyorlar bu olayların 3 düşük olmadan önce..ama çok basit nedenler de çıkabiliyormuş. benim komşumun kardeşi 4 düşük yapmış. test yaptırdıklarında sadece demir eksikliği çıkmış.demir takviyesi alınca düşük yapmamış bir daha.. inşallah en yakın zamanda sevincimizi doya doya yaşarız
insan yaşamadan anlamıyo ne yazık ki..herkes çok normal böyle şeyler, çok gençsiniz bişi olmaz diyo ama insanın canından can gidiyor, hiç kolay değilmiş
benım teyzem 3 düşük bi ölü doğum yaptı.. yani dört bebegini kaybettı. üstelık sürekli doktor kontrolundeydı ve hep yatarak gecırmişti hamıleliğini.. en sonun cu hamılelıgınde hiç yatmadı bi nevi düşüceğinden emin gibiydi.. umursamadı nerdeyse.. oama şimdio bebek hazıranın 12 sinde yaşına gircek tombişim alkisalkisalkis yani demek istediğim allaha dua edın sadece o ne derse öyle olur.. inşallah hepiniz sağlıcakla alırsınız bebişlerinizi kucaklarınıza:Saruboceq:
bebeklerimin hepsini 8. haftada kaybettim ben.en fazla 10. u haftaya kadar gittik.kiminde kalp atımını hiç alamadık kiminde aldık ertesi hafta durdu.sonra kanımda pıhtılasma bulundu ve bu sonuca göre hamileliğim boyunca heparin(kan sulandırıcı) iğne ve coraspin kullandım.keske daha önce bulunsaydıda tüm bu acıları cekmeseydim mafoldumben artık sebepsiz yere bebeğini kaybeden kadınlarada veriliyor bu iğneçkoruma ve önlem amaçlı :1closedeyes:canım bu 3 bebegının kalp atımı neden durmuş araştırıldımı ve ne ignesi vurularak hamileligin iyi geçti
slm kızlar bende aynı durumdan muzdaribim.
2senelik evliyim 3 kez kalp durmasından bebeklerimi kaybettim mafoldumben . araştırma yapmak istiyorum fakat
ne doktoruna ne diye gideceğim bilemiyorum
normal doğum doktoruna mı,araştırma hastanesine mi,tüp bebek nerkezine mi?
araştıranlar nereye gittiler acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim...
bende izmirdeyim düşüklerimin araştırmasını daha yapamadım dokuz eylül ya da ege ünvsini düşünüyorum dokuz eylül hastanesinde araştırma için kaç yıllık sssk olması gerekiyor bir şartı varmı ne kadar tutuyor testler senin ssk varmı bilgilendirirsen sevinirimbebeklerimin hepsini 8. haftada kaybettim ben.en fazla 10. u haftaya kadar gittik.kiminde kalp atımını hiç alamadık kiminde aldık ertesi hafta durdu.sonra kanımda pıhtılasma bulundu ve bu sonuca göre hamileliğim boyunca heparin(kan sulandırıcı) iğne ve coraspin kullandım.keske daha önce bulunsaydıda tüm bu acıları cekmeseydim mafoldumben artık sebepsiz yere bebeğini kaybeden kadınlarada veriliyor bu iğneçkoruma ve önlem amaçlı :1closedeyes:
ben izmirdeydim ve dokuz eylül üniversitesine gittim.kadın-doğumcum vardı.arastırdı butun testleri yaptı.en son kanımı alıp genetik tıp a gönderdi.eşiminde tabi.onda sorun cıkmaddı benim kanımda genetik sorun cıktı.bence üniversite hastanesinin ii bir kadın-doğumcusunu bul ve ona tüm gereken testleri yaptırmaya hazırım de.rahim filmi-sperm şekil bozuklukları ve sayısı-kan pıhtılasması-tüp şekilleri vs....
inşallah allahımın izniyle sizlerinde kucağı dolar.allahım kimseyi bu yolda oyalamasın :Saruboceq: bir evlat die acılan elleri geri cevirmesin çok zor cok..esrayd ında dediği gibi bunu yasamayan anlayamaz..olanın bin derdi olmayanın bir derdi var derler.ama içimizde kopan fırtınaları kimse bilemez....rabbim sabır versin...
bebeklerimin hepsini 8. haftada kaybettim ben.en fazla 10. u haftaya kadar gittik.kiminde kalp atımını hiç alamadık kiminde aldık ertesi hafta durdu.sonra kanımda pıhtılasma bulundu ve bu sonuca göre hamileliğim boyunca heparin(kan sulandırıcı) iğne ve coraspin kullandım.keske daha önce bulunsaydıda tüm bu acıları cekmeseydim mafoldumben artık sebepsiz yere bebeğini kaybeden kadınlarada veriliyor bu iğneçkoruma ve önlem amaçlı :1closedeyes:
ben izmirdeydim ve dokuz eylül üniversitesine gittim.kadın-doğumcum vardı.arastırdı butun testleri yaptı.en son kanımı alıp genetik tıp a gönderdi.eşiminde tabi.onda sorun cıkmaddı benim kanımda genetik sorun cıktı.bence üniversite hastanesinin ii bir kadın-doğumcusunu bul ve ona tüm gereken testleri yaptırmaya hazırım de.rahim filmi-sperm şekil bozuklukları ve sayısı-kan pıhtılasması-tüp şekilleri vs....
inşallah allahımın izniyle sizlerinde kucağı dolar.allahım kimseyi bu yolda oyalamasın :Saruboceq: bir evlat die acılan elleri geri cevirmesin çok zor cok..esrayd ında dediği gibi bunu yasamayan anlayamaz..olanın bin derdi olmayanın bir derdi var derler.ama içimizde kopan fırtınaları kimse bilemez....rabbim sabır versin...
bende izmirdeyim düşüklerimin araştırmasını daha yapamadım dokuz eylül ya da ege ünvsini düşünüyorum dokuz eylül hastanesinde araştırma için kaç yıllık sssk olması gerekiyor bir şartı varmı ne kadar tutuyor testler senin ssk varmı bilgilendirirsen sevinirim
çook teşekkür ederim arkadaşım inşallah dualarımız kabul olur...
selam cnm benimde kizimdan once iki tane kaybettim ama 6 ayy sonra kizima hamile kaldim simdi kizim 3 yasinda ve bir ayylik hamileyim benim bebeklerimin dusmesinin sebebemi kadin hormanlarimin az olmasiymis o yuzden tutnamiyomus insallah bu bebegim de yasamam sagliklik bir hamilelik yasarim
Benim ilk oglumdan sonra ikinci bebegimizi denerken once 1 dusuk sonra dis gebelik sonra da tekrar dusuklerim oldu. Artik bu son dedik denememiz hatta vazgecmistik allaha sukur bir tane yavrumuz var ona sukredelim derken ikinci oglum dunyaya geldi 3 sene denedikten sonra. Sonra biirgun bahcemde dustum, hastanedekiler ilac fln verdiler guclu boynum falan tutulmasin diye ve ben o arada dogumkontrol ignesi falan olmustum. Kismalarim bitmeyince dr'larda bisey bulamayinca bir hamilelik testi yaptim (evde varken oylesine) farkettim ki hamileyim hem de 10 haftalik. Sonra guzel kizimiz dunyaya geldi.
Sonuc olarak hersey kismet ve kader meselesi. Bir de esimle hep ayni seyi konusyoruz eger meleklerimiz guclu olsalardi hamilelik devam ederdi ve guclu olamamlarina ragmen eger hamileliklerimiz uzun surseydi ve sonradan kaybetseydik daha da kotu olurdu hem bizim hem de bebisler icin.
Kolay benim icin belki su anda demesi ama uzulmemeye calis. Cok iyi biliyorum stres hamileligi engelliyor ve asla umidini kesme, herseyde bir hayir vardir derler, ne kadar dogru....
Kusura bakmayin eger yazdiklarim icin biraz Turkce yazmam korlenmis sanki.
Selamlar
saol canım yazdıkların için beni ferahlattın ALLAH çocuklarını bağışlasın bizlerede nasip olur inşallah
canım bende 3 düşük yaptım . 32 haftalık 18 haftalık ve 10 haftalık .Hepsinde çok büyük acılar yaşadım ama çok şükür dünyalar tatlısı bir kızım var. çok şükür rabbim nasip etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?