Bebek Beslenmesi 2 yaş çocuk anneleri, abur cubur hakkında, bakar mısınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merakli_misafir

Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
1.405
6
116
İstanbul
Merhaba,

24 ayını yeni doldurmuş bir kızım var. Abur cubur tükettirmemeye her ne kadar dikkat etsem de çikolata konusunda sıkıntıdayım. Kinder Pingui ve kinder çikolatalar, sürpriz yumurtalar, kakaolu sütler favorimiz. Hiç almamak olmuyor, ölçülü tüketmesinden yanayım ve çocuklar için olan ürünlerden alıyorum ama acaba ayarı kaçırıyor muyum diye de endişe ediyorum. Hergün 1 paket Pingui 1 tane kinder çikolata yiyiyor. Kinder i vermemeye çalışıyorum Pingui yiyince. Üstüne kakaolu süt içtiği de oluyor.

Sizinkiler ne durumdalar?

canım benimkiler 16 aylık omasına rağmen çikolata hastasılar hergün bir tane küçük bayram çikolatalarından yiyorlar.Ayrıca büyük çocukalrın elinde çitos çubuk kreker gibi şeyler görünce kendilerini yerden yere vuruyorlar ben de mecburen az az veriyorum başa çıkamıyorum.Şimdi ki çocuklar kundakta hamburger koladan anlıyor

22 aylık oğlumun tek yediği abur cubur çubuk kraker...şimdilerde de cerez kaju badem ve antep fıs. yiyor...çikolata hiç sevmiyor..süt de içmiyor...zaten yemek yemek de bi sorun...allah hepimize kolaylıklar versin..

32 aylık ve 8 aylık iki oglum var büyüge 2 yasa kadar abur cubur vermedim. ama artık sagdan soldan veriliyo o da alıştı yiyo ve istiyo ayrıca küçükle ilgilenirken bazı seylere göz yummak zorunda kalıyorum. bu aralar patates cipsine sardı yemek yemiyo.. Az mı vermeli yoksa hiç mi bilemiyorum.. zararlerı apaçık ortada aslında hiç vermemek gerek tadına alışınca vazgeçilmiyo

Hiç vermemek çözüm değil bence. Çünkü bütün bu yiyecekler etrafımızda var. Yok sayamayız, görmezden gelemeyiz. Önemli olan, sağlığını koruması için iyi besinleri tanıması, gereksiz besinlerden kaçınması, ölçülü şekilde tüketmesini öğrenmesi. Şimdi bile engelleyemiyoruz, daha bunun anaokulu var, ilkokulda ve sonrasında kantini var, arkadaşlarıyla birlikte yiyip içmesi var... Önemli olan o bilinçle yetişmesi. Yoksa engellersek, illa ki bir gün bu yiyeceklere kavuşacak, ve cennete düşmüş gibi hepsine saldıracak, hepsinin tadına bakmak isteyecek, uzak kaldıgı günlerin acısı çıkarırcasına, sonuç malum...

eskiden ''anneciğim, bak bunlar senin büyümene yardımcı olmuyor '' derdim.. dedikçe dahada ister oluyordu... sonra şunu yapmaya başladım... '' anneciğim, yemek mi istiyorsun?buyur'' dedim... dedim ama şunu yaptım... mesela aşırı pudinge dadanmıştı.. bende;'' tamam'' dedim... verirken içine çok çok az karabiber serptim.... '' iğrenç '' dedi... ve yemeğine dönerek yemeğini yedi... bu yöntemi deniyorum bazen... çünkü onların içinde birçok katkı maddeleri var... kolay gelsin sizlere....

cips çitos tarzı şeyleri nadir veriyorum çok zararlılar çünki
çikolatayı yiyor ama günde bir defa en fazla
yada 2 günde bir her türlüsünü yiyor
hiç vermemek olmuyor malesef geçen arabanın içinde eşimi beklerken
çocuğun elinde çikolata gördü dikoo bee diyor elini uzatmış
gelde verme şimdi

benimki 23 aylık ülkerin sade sütlü çikolatasıandan yiyior mink kare 3 tane falan.
bugün kinder aldım bol sütlü diye ondan bi tane yedi. bu kadar yemesi normal ama bizimki şeker delisi 10 taneyi bi anda yiyebiliyor şekerden vazgeçiremiyorum, ha bide sakız delisi. ama açken vermiyorum ben bunları, karnı nı doyrduktan sonra yiyior.

benimde 18 aylık oğlum var oda nutellayı filan çok seviyo çikolata cips bayılıyor ama ben cipsi kestim biz onun yanında hiç abur cubur yiyemiyoruz herşeyden istiyo vermeyince çok ağlıyo ama çok fazla vermiyorum kararınca yediriyorum ama bi yere kadar engelleyebiliriz diye dğşünüyom arkadasın dediği gibi okulu var kantini var...

Kızım 27 aylık.Abur cubur konusunda bende çok hassasım.Sadece bazen ödül olarak Kinder Pingui veriyorum.Çikolatayıda çok nadir bazen kafvaltıda sarelle veriyorum.Daha çok etrafa süslü süslü dikkatini çeken tabaklara kuru üzüm,dut,incir,yaban mersini koyuyorum.Onlar zaten bu tip ihtiyaçlarını gideriyor.Severek yiyoyor.13 Aylık olana kadar süt alerjisi olduğu için süt içemedi.Dolayısıylada süt tadını pek sevmiyor.Ama mecburen tüketmesi için kakaolu sütlerden veriyorum.Onu içiyor ama benimde kafamda acaba zararlımı diye şüpheler oluşmaya başladı.

kızım 26 aylık. Abur cubur olarak cubuk kraker tercihimiz. Bide kuruyemis fındık fıstık falan. Bu zamana kadar para verip cips çitos falan almadım yemesi icin. Biz yerken yada bir çocuk yakınımız yerken yemistir. Alıstırmadıgım icin vermesem aramaz sadece arada sırada kraker diye gelip ister. Mutlaka evde cubuk krakerimiz vardır. Kola gazoz kahve çay falanda vermedim vermemde. Birkez kolanın tadına bakmak istedi denettim bogazı yandı bidaha da istemedi. Nasıl alısırsa öyle gider diye düsünüyorum. Ne kadar gec ve az yerse kar dır bence.

Cipsle tanışmadı henüz. Almayı da düşünmüyorum. Cola, gazoz, çay, kahve tadına bakmadı. Colaya acı demiştik, büyükler içer, çocuklar içmez demiştik, inandı, bir ara bir tadına bakmak istedi, biber sürdük kaşıga, kaşıkla alır gibi yapıp ağzına verdik, yandı tabi, vazgeçti. Sakız yine aynı şekilde,almadım hiç. Bir de sakızlarda şöyle bir sorun var. Piyasadaki tadı şekerli olanların neredeyse hepsi tatlandırıcılı, diş sağlığı açısından. Ama çocuklara tatlandırıcı içeren besinler çok zararlı. Şekerli sakızlar ise zaten çok az, onlarda da şekerden dolayı çürük riski artıyor. Çikolatalı, kakaolu,çilekli sütlere taktı bu ara. Zaten uht süt son tercihim çiğ süt, o da olmazsa günlük süt tercih ediyorum ama bu sütlerin hepsi uht. Şekeri, kıvam arttırıcısı falan da cabası ama yine de çikolata yerine tercihi çikolatalı sütten yana kullanıyorum. Güney Kore'ye gittiğimde içmiştim, günlük çilekli süt vardı. Keşke Türkiye'de de üretseler. Kuruyemişi kızım da çok seviyor. Özellikle, çekirdek, ceviz, bir de iri siyah üzüm, çekirdeklilerden. Ben de oyalansın diye veriyorum ama çikolataların yerini doldurmuyor. Bütün gün dilinde Pingui, Kinder. Sabahları kakaolu buğday gevreği tutturuyor çoğunlukla, sonra kakaolu süt. Olmadı honeybana balparmaklardan. Haa, bir de dondurma olayımız var tabi. Her gün mutlaka yiyiyor neredeyse. Çikolatadan iyidir diyorum yine. Velhasıl, devamlı bir isteme durumu var gün boyunca. Bunalıyorum bazen oyalamaya çalışmaktan.

Son düzenleme:
valla çikolataya çzöüm bulamıyor arkadaşlar yok yok yani
kola filan içmez zaten ama çikolata vazgeçilmez sabahları bir dilim
ekmeğe çokokerm sürüyorum onun nimetine yiyor yumurtayı peyniri yok sa ağzına sürmüyor
mesela şu anda hasta tarhana çorbası yapmıştım yemiyor bende danettlerden aldım bir kaşık ondan verince çorbayı yedi üzerinede danetteyi napıyım diyorum hiç yememesinden iyidir

Merhaba
Benimde kizim abur cubur istiyor ama ben genlelikle onune kaynananim duttan yaptigi
bastik dedigimiz atistirmaliktan koyuyorum. Allahtan onu seviyor sonra ceviz findikici koyuyorum
onlardada aliyor . birde seker istediginde emmeli vitamin haplari var cocuklar icin gunde 2 kere
ondan veriyorum. ama cok ta dayatirsa tabi cikolata vermek zorunda kaliyorum.
zaten o kadar istahsizki. bu bunlari yiyor. sebzeye yan gozle bakmiyor. et desen agzina sokmuyor
vitamin ilaciyla yasiyor. birde pilavla. off offf. cok dertleyim. yemek yapasim gelmiyor
aksam nohutla pilav vardi pilavi seviyor nohutta arada kaynar belki dedim karistirdim ama
3 kasik anca soktu agzina. birde zeytin istedi simdide yatti
sutle de hic arasi yok.

ha birde su minicik kurutulmus baliklar varya kil gibi onlardan yiyor gerci bu sefer babasi
yanlis almis bir boy buyugunu almis onlari yemedi.
Hem omega almis oluyor. bu tur seyler bulmaya calisin kizlar
lebleni kuru uzum bunlari koyun onune beki ise yarar.

Benimkinin çok şükür yemekle arası iyi, sebze yer, et yer ama mesela tam yemek öncesi bir şekilde çikolata gördü diyelim, ya da aklına geldi istiyor, önce yemeğini ye,üstüne de çikolatanı vereceğim desem de kabul etmiyor. O an, o yemeği yiyeceği varsa da vazgeçiyor. Bazen vermek zorunda kalıyorum, önce çikolatayı sonra yemeği yiyiyor ama tabi iştahı kalmıyor çikolatadan dolayı, normalde hepsini yiyecekken yarıda bırakıyor.

Kac yasinda seninki.
ya demin bir ozenle kabak corbasi yaptim.
saganli sarmisakli unlu , blendirdan gecirdim birazda sut ekledim. yani dunyanin en harika
corabsi degil elbette ama corba iste patateste kattim. benimkinin icine karabiber koydum ve ben
cok begendim.
kizimada binbir zorlukla icirdim. su gibi zaten ona bile dudak bukuyor aglaya aglaya
yedi ya. ic iste gitsin ne olucak bu kadarmi kotu tadi. yani anlayamiyorum ben. hevesim kaciyor boyle
yarinada brokoli aldim artik onuda baskiyla yediricem napayim vitamin alsin bari domasada olur diyorum
yoksa surekli hasta oluyor.
cok zor ya su beslenme olayi
ne yapcanida sasiriyor insan.

oğlum daha 16aylık.hiç abur cubur vermiyorum.bazen bende görürse çikolata okadar.daha istemeyide bilmediği için şimdilik işimiz kolay.markette lolipoplardan görünce istiyo uzanıyo falan ama ağlasada almıyorum.bizde önünde hiç cips falan yemiyoruz zaten.çay kola tadını bile bilmiyor.hergün meyvesuyu sıkmaya çalışıyorum.hem fiziksel gelişimi hemde zihinsel gelişimi için çok sakıncalı bunlar.ayrıca nasıl olsa okul döneminde alışcak falan demeyin.çünkü sanırım dört yaşına kadar bunları yemezse sonrasındada yemezmiş diye biliyorum.işimiz çok zor allah yardımcımız olsun :)

büyük oğlum 5 yaşında cips kola çay kahve tadını bilmez
günaşırı yemek sonrası küçük bir parça çikolata veriyorum. tercihen kinder sürpriz yumurta veriyorum. oyuncağıyla oynarken çikolatayı unutuyor bile.

evde muhallebi kakaolu puding, sütlaç yapıyorum sık sık. onlardan veriyorum bol bol

küçük oğlum 20 aylık. o çikolataya erken başladı. haftada 1-2 kinderin küçük çikolatalarından ya da sürpriz yumurtasından yiyor.falım damla sakızlıya bayılıyor.

evde kek kurabiye poğaça yapıyorum yanımda taşıyorum.. onlardan veriyorum ellerine..

çok zor durumda kalırsam dışarıdaysam eti burçak bisküvi veriyorum

Benimki 25 aylık. Kabak çorbası denemedim ama kıymalı kabak yemeği yapmıştım, yemedi benimki de. Kabaklı omlet yapıyorum öyle yiyiyor. Bebekken de sebze çorbasının içine katardım.

Brokoliyi haşlanmış olarak çok severek yiyiyor. O açıdan şanslıyız. Bebekken yaptığım çorbalarının içine hep koyardım, belki oradan bir damak alışkanlığı gelişti, bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…