- Konu Sahibi merakli_misafir
-
oğlum daha 16aylık.hiç abur cubur vermiyorum.bazen bende görürse çikolata okadar.daha istemeyide bilmediği için şimdilik işimiz kolay.markette lolipoplardan görünce istiyo uzanıyo falan ama ağlasada almıyorum.bizde önünde hiç cips falan yemiyoruz zaten.çay kola tadını bile bilmiyor.hergün meyvesuyu sıkmaya çalışıyorum.hem fiziksel gelişimi hemde zihinsel gelişimi için çok sakıncalı bunlar.ayrıca nasıl olsa okul döneminde alışcak falan demeyin.çünkü sanırım dört yaşına kadar bunları yemezse sonrasındada yemezmiş diye biliyorum.işimiz çok zor allah yardımcımız olsun :)
büyük oğlum 5 yaşında cips kola çay kahve tadını bilmez
günaşırı yemek sonrası küçük bir parça çikolata veriyorum. tercihen kinder sürpriz yumurta veriyorum. oyuncağıyla oynarken çikolatayı unutuyor bile.
evde muhallebi kakaolu puding, sütlaç yapıyorum sık sık. onlardan veriyorum bol bol
küçük oğlum 20 aylık. o çikolataya erken başladı. haftada 1-2 kinderin küçük çikolatalarından ya da sürpriz yumurtasından yiyor.falım damla sakızlıya bayılıyor.
evde kek kurabiye poğaça yapıyorum yanımda taşıyorum.. onlardan veriyorum ellerine..
çok zor durumda kalırsam dışarıdaysam eti burçak bisküvi veriyorum
Bizimki de sizinkinin tam tersi, kinder sürpriz'in çikolatasını görünce oyuncağını unutuyor :)
Evde kek, kurabiye, poğaça, sütlaç vs. ben de yapıyorum ama bir kinder çikolatanın, bir kinder pingui'nin yerini tutmuyor maalesef
Canım ben değil 4 yaşına belki 7-8 yaşına kadar yemedim öyle şeyler ama sonradan bir alıştım pir alıştım :) İnşallah seninki bana benzemez, ne diyeyim..
kızım 18 aylık, çok zayıf bir çocuk. yemesinde problem yok, ama çok hareketli olduğu için kilo almıyor. bana doktor kg alması için özellikle yedir dedi. yani ben az az olmak şartıyla hepsinden yediriyorum. çikolata ufaklardan 1 tane günde. kraker de öyle cips çok çok nadir. bende yemem çünkü cips. ama badem, ceviz,kaju eline veriyorum yiyor bayağı. süt de sade alıştırdım öyle içiyor. ya birde biz ne verirsek çocuk ona alışıyor. yani bizim elimizde birazda. ben vermesem çikolatanın tadını nereden bilecek. ben bilerek verdim. ama çay, kahve asla vermem. veren çok anneler var , çok kızıyorum çok.tatması bile yanlış bence.ha bir de küp şeker , en kızdığım olaydır.
küp şekeri eline mi veriyorlar yesin diye?
yoksa siz kendinizmi küp şeker sevmezsiniz içinde yapıştırıcı vs var diyorlar ya o yüzden mi?
cok taktir ettim seni. Allahtan bizimki cikolota bilmiyor seker istiyor bende gunde 2 kere vitamin hapi veriyorum . burda seker seklinde yapmislar zaten cocuklar ozensin diye.bizim dolap çikolata dolu... sağolsun büyükbabamız hiç eksik etmiyor. (çok lazımmış gibi )... ama dediğim gibi oğullarım sadece ben müsade ettiğim zaman yiyorlar. bir de kuralımız var. tabaktaki yemek bitmezse asla çikolata yok. ve günde sadece 1 defa yemelerine müsade ediyorum
inan bende 1 yasina kadar cok cesitli veriyordum yani alerji yapablecek seyler harici(domates ,cilek vs.) hep yerdi. tatli kabakli irmikli mamalar yapardim, ispanak yerdi , brokoli corbasi yerdiBenimki 25 aylık. Kabak çorbası denemedim ama kıymalı kabak yemeği yapmıştım, yemedi benimki de. Kabaklı omlet yapıyorum öyle yiyiyor. Bebekken de sebze çorbasının içine katardım.
Brokoliyi haşlanmış olarak çok severek yiyiyor. O açıdan şanslıyız. Bebekken yaptığım çorbalarının içine hep koyardım, belki oradan bir damak alışkanlığı gelişti, bilemiyorum.
küp şekeri eline mi veriyorlar yesin diye?
yoksa siz kendinizmi küp şeker sevmezsiniz içinde yapıştırıcı vs var diyorlar ya o yüzden mi?
benimde 2 yaşına yeni girdi oğluşum ,,cips manyağı bende ona sadece cheetos alıyorum küçük 25 kuruşluklardan bitirince ertesi güne kadar istemiyor hep karşımız tam bakkal cipslerde görünür durumda dışarı çıkar çıkmaz koşuyo bakkal kapıyo cipsi veriyo parasını geliyo yanımıza off deli çocukya büyümüşte küçülmüş sanki gıcık adamlık taslıyo bide karşıdan karşıya geçerken bide arabaları kontrol ediyo gelmiyosa geçiyo tatlım akıllı bıdığım benim,,neyse sonra çikolata düşkünü değil şekerede yyemez öyle ama anneanneye gidince hep veriyo annem kızamıyorumda neyse bindebir bide kızıyımmı, şimdilik cips yiyo hep bide kek yer oda eğer ben yersem zaten ne görse bende yiyo oyüzden ondan saklı yiyorum binde bir oda bende abur cubur sevmiyorum artık kolayıda bırakalı 5 ay oldu ama misafirler gelince alıyoruz kola kalanını dolapta görünce içicem diyo bende veriyorum napiim uzun olduya artık okumuşsundur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?