- 6 Aralık 2017
- 42
- 50
- 3
- Konu Sahibi Gunesdurucum
-
Off zormuş vallaha ergenleri anlamak yine bu minnakları anlamaktan daha kolayErgenliğe kadar atamayan var extra ergenlik ötesini siz hesaplayın
Kızlar 22 aylık bi kızım var. Ve son bi haftadır çok değişti herşeye ağlıyor herşeye itiraz ediyor acayip inat yapma dediğim herşeyi yapıyor masaya çıkıyor koltuktan atlıyor ve gözümün içine bakarak yapıyor bunları. Uyumak istemiyor çok şükür hala emiyor ve bebekliğinden beri emerek uyuyor ama artık uyutmam uzun sürdüğü için emzirmekde yoruyor beni sinirlerim bozuldu böyle bi dönem yaşayan var mı nasıl bi yol izlediniz.
Hayır anlayamadığım bu çocukların gözünde yaş hazır bekliyor mu,yada göz pınarları kurumuyor şükür de nerede bu suyun kaynağı:)
Emdiği yere kadar bırakmayı düşünmüyorum yani vicdan yapıyorum biraz kıyamıyorum. Sabır konusunda karşımdaki insanlar bile inanamıyor bazen aşırı sabırlı olmama. Çocuk gelişimi okuyorum ve inan uygulamak en doğru yolu bulmak için elimden geleni yapıyorum ama o kadar inatki kendini yerlere atıyor istediği olmayınca.yerinizde olsam emzirmeyi bırakırım öncelikle.bende büyük oğlumu bu aylarda biraktirmistim .uykusu inanılmaz düzene girdi ve rahatladım.2 yaş çocuğu emerek uyuması çok yorucudur gecede uyanır sırf alışkanlıktan ve bütün enerjinizi alır.
2 yas gerçekten zor bir dönem.
mümkün olduğunca inatlasmayin.
mesela bişey için tutturdugunda o konu üzerine gitmek yerine dikkatini dağıtacak ilgisini cekecek başka bir şeye yönlendirin.
her hareketini takip edip müdahale etmeyin.
bazen sırf dikkat çekmek için
yada sizin yapma diyeceğinizi bildiği için yapar.
merak etmeyin geçici bir süreç.
bu dönemden itibaren her ay farklı bişey çıkacak.
bir dahaki aya bunları çoktan bırakmış başka şeyler yapıyor olacak büyük ihtimal:))
çok zor ama hızlı ilerleyen bir süreç.
ne kadar sabırlı olursanız aranızdaki bağ o kadar yipranmadan atlatırsınız.
sağlıkla büyütün..
Kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim vallaha minicikler ama bizi parmaklarında oynatmayı biliyorlar. Ağlayarak istediğini yaptırması alışkanlık olucak diye korkuyorum. Her yaşın bi zorluğu var gerçekten en kolayı karnımızda taşımakmış o zamanda bian önce doğsa diye dua ederdik
ağlamayı silah olarak kullanıyorlar bir kere ağladığında yaptıysanız artık ona alışacaktır bi sonraki istediği daha şiddetli ağlamaklı olacak emin olun inatlaşmayın inadı öğreniyorlar çünkü eğer ağlayınca yapacaksanız hiç ağlatmadan baştan yapın yapmayacağınız birseyse de bırakın saatlerce ağlasın ağlayarak elde edemeyeceğini bilsin[/QUOTE.
sanırım biraz fazla vicdan yapıyorsunuz.Emdiği yere kadar bırakmayı düşünmüyorum yani vicdan yapıyorum biraz kıyamıyorum. Sabır konusunda karşımdaki insanlar bile inanamıyor bazen aşırı sabırlı olmama. Çocuk gelişimi okuyorum ve inan uygulamak en doğru yolu bulmak için elimden geleni yapıyorum ama o kadar inatki kendini yerlere atıyor istediği olmayınca.
Kızım 22 aylık ve doktorlar 2,5 yaşına kadar anne sütünü öneriyor. Emdiği yere kadar derken en azından 2,5 yaşına kadar devam Edicem. 22 aylık bi bebeğe ne kadar katı davranabilirim inatlaşmamak ve düzgün bi dille anlaşmak en güzel yolsanırım biraz fazla vicdan yapıyorsunuz.
buda zararlı ama.
emmidigi yere kadar derken? siz biraktirmazsaniz 5 - 6 yaşına kadar emer çocuk bırakmaz ki kendisi.
2 yaşından sonra emzirnek bence faydadan çok zarar sağlar hem çocuğa hem anneye psikolojik olarak.
zaten 2 yıl boyunca gereken bütün ihtiyacını almıştır halen neyin vicdanını yapıyorsunuz ki?
üstelik 2 yaştan sonra emen çocuğun ne uykusu ne yemeği düzene giriyor.aynı şekilde sizinde.
yerlere atıyorsa ben olsam yapmam istediğini.
sanırım size göre çok daha katı ve kuralli bir anneyim:)
ben inatlasin demedim ki zaten.ilk mesajımı okuyun tam tersi dikkatini dağıtın dedim.başka bir yere yonlendirin dedim.Kızım 22 aylık ve doktorlar 2,5 yaşına kadar anne sütünü öneriyor. Emdiği yere kadar derken en azından 2,5 yaşına kadar devam Edicem. 22 aylık bi bebeğe ne kadar katı davranabilirim inatlaşmamak ve düzgün bi dille anlaşmak en güzel yol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?