2 yaş sendromu kızımı tanıyamıyorum

Gunesdurucum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2017
42
50
3
Kızlar 22 aylık bi kızım var. Ve son bi haftadır çok değişti herşeye ağlıyor herşeye itiraz ediyor acayip inat yapma dediğim herşeyi yapıyor masaya çıkıyor koltuktan atlıyor ve gözümün içine bakarak yapıyor bunları. Uyumak istemiyor çok şükür hala emiyor ve bebekliğinden beri emerek uyuyor ama artık uyutmam uzun sürdüğü için emzirmekde yoruyor beni sinirlerim bozuldu böyle bi dönem yaşayan var mı nasıl bi yol izlediniz.

Benimde Rabbim bağışlasın 4 ve 6 yaşındalar.
İnadıma yapıp üstüne gülüyorlar.
Sinir harbi yaşasamda sonuçta çocuk doğalarında var.
Bir şekilde büyüyecekler Rabbim yokluklarını göstermesin.

Son cumlene gulumsedim:) Bu durumu yasamayan varmi ki? Biz de gectik o donemden,su siralar daha zoruyla basbasayiz. Kardes kiskancligi..
Tutarli olmak lazim, birseye hayir diyorsan ne olursa olsun evete donmemek lazim yoksa hep kullanirlar.Inatlasmamak lazim,daha cok sevgi gostermek lazim. Geciyor merak etme

yerinizde olsam emzirmeyi bırakırım öncelikle.bende büyük oğlumu bu aylarda biraktirmistim .uykusu inanılmaz düzene girdi ve rahatladım.2 yaş çocuğu emerek uyuması çok yorucudur gecede uyanır sırf alışkanlıktan ve bütün enerjinizi alır.
2 yas gerçekten zor bir dönem.
mümkün olduğunca inatlasmayin.
mesela bişey için tutturdugunda o konu üzerine gitmek yerine dikkatini dağıtacak ilgisini cekecek başka bir şeye yönlendirin.
her hareketini takip edip müdahale etmeyin.
bazen sırf dikkat çekmek için
yada sizin yapma diyeceğinizi bildiği için yapar.
merak etmeyin geçici bir süreç.
bu dönemden itibaren her ay farklı bişey çıkacak.
bir dahaki aya bunları çoktan bırakmış başka şeyler yapıyor olacak büyük ihtimal:))
çok zor ama hızlı ilerleyen bir süreç.
ne kadar sabırlı olursanız aranızdaki bağ o kadar yipranmadan atlatırsınız.
sağlıkla büyütün..

Bizdede bunun bikaç yaş büyük modelinden var bir tane :)
evet uymazdı, yapma dediğini inatla yapardı.
İnatlaşma kısmını en aza indirmeye çalışıyoruz biz. koltuktan masadan atlıyorsa altına minder koyup yorulana kadar atlamasına izin verdik mesela. Yorulunca bir şekil uyuyordu da. sabahın nurunda kalkıyordu o ayrı tabi. hikayeler kitaplar okuyarak uyuturduk biz. en az yarım saat en çok bikaç saat sürdüğü olurdu.
Şimdi yine kitap okuyup yatağına yatırıyoruz, bikaç kere git gel yapıp sonunda uyuyor, yanında beklemiyoruz bayadır.
Zamanla bir miktar düzeliyorlar ama inatçı kişiliği varsa tamamen değişmiyor, öyle kabul etmek lazım bir yerde.
Bol sabırla atlatırsınız ancak ne yazıkki çok işe yarayan taktiklerim yok :)

Eğer tehlikeli bir sey yapmiyorsa görmezden gelin. Ve istediğiniz davranisi yapinca pekistirin .Mesela oyuncak firlatiyor demi bir kutu koyup icine koymasini isteyin yapınca oyuncaklarini firlatmadin buraya koydun ve ben cok mutlu oldum diyip sarilin .Ve bagirmadan konusun yapma birak tarzinda cumleler kurmak yerine eger bunu boyle yapmaya devam edersen elin kanayacak ,sen kanepeden zıplayinca duseceksin diye korkuyorum deyin.Ilk baslarda ise yaramadigini dusunebilirsiniz ama zamanla goreceksiniz bu dili kullanmanin olumlu etkilerini

Emdiği yere kadar bırakmayı düşünmüyorum yani vicdan yapıyorum biraz kıyamıyorum. Sabır konusunda karşımdaki insanlar bile inanamıyor bazen aşırı sabırlı olmama. Çocuk gelişimi okuyorum ve inan uygulamak en doğru yolu bulmak için elimden geleni yapıyorum ama o kadar inatki kendini yerlere atıyor istediği olmayınca.

Kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim vallaha minicikler ama bizi parmaklarında oynatmayı biliyorlar. Ağlayarak istediğini yaptırması alışkanlık olucak diye korkuyorum. Her yaşın bi zorluğu var gerçekten en kolayı karnımızda taşımakmış o zamanda bian önce doğsa diye dua ederdik

ağlamayı silah olarak kullanıyorlar bir kere ağladığında yaptıysanız artık ona alışacaktır bi sonraki istediği daha şiddetli ağlamaklı olacak emin olun inatlaşmayın inadı öğreniyorlar çünkü eğer ağlayınca yapacaksanız hiç ağlatmadan baştan yapın yapmayacağınız birseyse de bırakın saatlerce ağlasın ağlayarak elde edemeyeceğini bilsin

sanırım biraz fazla vicdan yapıyorsunuz.
buda zararlı ama.
emmidigi yere kadar derken? siz biraktirmazsaniz 5 - 6 yaşına kadar emer çocuk bırakmaz ki kendisi.
2 yaşından sonra emzirnek bence faydadan çok zarar sağlar hem çocuğa hem anneye psikolojik olarak.
zaten 2 yıl boyunca gereken bütün ihtiyacını almıştır halen neyin vicdanını yapıyorsunuz ki?
üstelik 2 yaştan sonra emen çocuğun ne uykusu ne yemeği düzene giriyor.aynı şekilde sizinde.
yerlere atıyorsa ben olsam yapmam istediğini.
sanırım size göre çok daha katı ve kuralli bir anneyim:)

Kızım 22 aylık ve doktorlar 2,5 yaşına kadar anne sütünü öneriyor. Emdiği yere kadar derken en azından 2,5 yaşına kadar devam Edicem. 22 aylık bi bebeğe ne kadar katı davranabilirim inatlaşmamak ve düzgün bi dille anlaşmak en güzel yol

ben inatlasin demedim ki zaten.ilk mesajımı okuyun tam tersi dikkatini dağıtın dedim.başka bir yere yonlendirin dedim.
ne kadar güzel bir mesaj yazdım size okursaniz tekrardan.katı derken sırf istediği olsun diye kendini yerlere atan çocuğa istediğini yaparsanız her seferinde kullanır bunu.çocuklar çok zekidir ve herşeyin farkindadirlar.
yaptığı davranışın karşılığında isteğinin yerine gelip gelmeyeceğini bilir.
ışte burda benim bahsettiğim kuralli " katı" olmak devreye giriyor.
ne kadar kararlı olduğunuz ne kadar vicdanlı olduğunuzdan daha etkilidir çocuk üzerinde.
her neyse sağlıkla büyütun cougunuzu tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…