aranızda yeniyim. 20 aylık bir oğlum var ve sanırım 2 yaş sendromu yaşıyoruz. bu sorunu yaşayan varmı ve neler yaptınız. oğlum inatçılık yapıyor, sinirlendiği zaman tıpkı bir yetişkin gibi ellerini duvarlara vuruyor, yada burnundan soluyor. aslında o halini görünce gülüyorum ama bu bir sorun sanırsam... deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
aranızda yeniyim. 20 aylık bir oğlum var ve sanırım 2 yaş sendromu yaşıyoruz. bu sorunu yaşayan varmı ve neler yaptınız. oğlum inatçılık yapıyor, sinirlendiği zaman tıpkı bir yetişkin gibi ellerini duvarlara vuruyor, yada burnundan soluyor. aslında o halini görünce gülüyorum ama bu bir sorun sanırsam... deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Kızım 21 aylık.Oda kızınca bazen bana vurmaya çalışıyor.Sert şekilde uyarıyorum.Üstüne gitmiyorum.Bence görmezlikten gelin,eninde sonunda geçecek...Arkadaşlarına zarar veriyorsa o ayrı,ya da kendine...
biz o dönemleri atlattık . kızmayın. üstüne gitmeyin. bol bol sarılın. bol bol birlikte etkinlik yapın. ben çalışan bir anneyim gün içinde görüşemediğimiz için bizim asabiyetimiz iki kat fazla oluyodu. çalışmıyorsan evde, prakta bol bol etkinlik yapıp onu bolca yorun. yorulunca sinir minir kalmaz
o anda dikkatine bir başka yöne çevirebilirsin. aaa bak dışarıda şunları görüyorum sende bakmak ister misin gibi dikkatini başka yöne verin ve sizi kullanmasına izin vermeyin sonra çok zorlanırsınız.
biz o dönemleri atlattık . kızmayın. üstüne gitmeyin. bol bol sarılın. bol bol birlikte etkinlik yapın. ben çalışan bir anneyim gün içinde görüşemediğimiz için bizim asabiyetimiz iki kat fazla oluyodu. çalışmıyorsan evde, prakta bol bol etkinlik yapıp onu bolca yorun. yorulunca sinir minir kalmaz
Tek söylenebilecek şey var geçecek.
Ama geçerken etkisi kalmaması için sabırlı olun.
Bazı davranışlarının kemikleşip kalmaması için çok dikkat etmelisiniz.
Yani inatlaşmamalı, krizleri iyi yönetebilmelisiniz. Yoksa o davranışlar çocukta kalıcı olabiliyor.
O ağlama ve öfke anlarında sakince ilgisini başka bir yere çekmeye çalışın. Hiçbirşey yapamıyorsanız da yanından uzaklaşıp kendi haline bırakın.
Şu dönemde gerçekten sabıra çok ihtiyacınız olacak.
daha iyi. Birbirnizi çok özlediğiniz için birlikte olan zamanlarınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz. çok zor ama sabretmekten başka çare yok. Her sendrom keşke iki yaş sendromu gibi olsa. Allah bol sabır versin
benim cimcimemde boyle hep onun dedigi olacak cok sinirli su yasta bende yok ondaki sinir ama cok merhametli kuzum ya ayagimi carptim azicik agladim diye sarilip sarilip gogsune yatiriyor aglama optum gecti diyor ablasiyla abisinede bagiriyor ses yapmayin anni of oldu diyor yavrum ya sinirlenince dikkatini baska seye ceviriyorum cabuk unutuyor zaten oyun cocugu oldugu icin yalniz bir seyi sevdimi beni bayiltana kadar oynayalim istiyor hayvanlari cok seviyor bahcede kediler var yakalasa bogacak severken ya o derece gecen yakalamis zor aldim elinden of olmus kedicik aglamis yapma diyorum tamammi oki diyor herkesede soyluyor abi offfffffffffff yapti kediye diyor sucda almiyor ustune cimcime ya