Tuvalet Eğitimi 2 yaş ve tuvalet alışkanlığı ne kadar zormuş meğer

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
benim kızım birkac gün önce 2 yasını bitirdi. Dil gelişimi süper. Söyleyemediği birsey yok. :nazar:Çişinide biliyor bence ama tuvalete hiç yaptıramadım. Gerekli cesareti yok sanırım
Ama en sinir bozucu tarafı yaptıktan sonra elinde bez ve ıslak mendille 'anne altımı değiştir kaka yaptım demesi':oklava:
güler misin aglar mısın yoksa burnunu tıkar kacar mısın?kafamçokkarıştı

Çocuklar normal tuvalette ayakları yere değmediği ve kendilerini düşecek gib hissettikleri için(adaptör olsa da) biraz korkuyorlar sanırım.

Öncelikle lazımlıkla alıştırmak daha etkili bir yöntem sanırım. Bir de aklı eren, resim yapmaya çocuklarınıza tuvalete/lazımlığa yaptıkları zaman bir kağıdın bir yarısına güneş; altlarına yaptırdıklarında bulut/yağmur çizdirin ya da beraber çizin. Birkaç günden bir ya da kağıdın bir tarafı doldukça kontrol edin, güneşler çoksa ödüllendirmeyi deneyin, hatta ödüllendirme bu güneşlerin çok olduğu sayfayı görünen bir yere asmak da olabilir.sengözlerimebaksanab

arkadaşlar gerçekten denedim ve gördüm bu tamamen çocuğun istemesiyle alakalı bişey oğlum 2 yaşını 2 ay geçti bundan 2 ay önce geceleri bile bezlemiyodum kupkuruydu her seferinde söylüyodu sonra bıraktı kendi kendine altına kaçırdı her seferinde.isteksizdi bende ısrar etmedim çünkü biliyorumki oğlum istese söyler bezledim 1 ay kadar son 15 gündürde geceleri bezliyorum ama bezi kupkuru gündüzleride söylüyor bazen kaçırıyor altına oda oyuna daldığı zaman yada arkadaşlarıyla olduğu zaman ama şimdi istekli onu biliyorum oyüzden yavaş yavaş ilerliyoruz çişini söyleynce çok mutlu oluyor yavaş ve sabırlı olmak lazım oyüzden annelik kutsal arkadaşlar öyle değilmia.s.

benim kızım birkac gün önce 2 yasını bitirdi. Dil gelişimi süper. Söyleyemediği birsey yok. :nazar:Çişinide biliyor bence ama tuvalete hiç yaptıramadım. Gerekli cesareti yok sanırım
Ama en sinir bozucu tarafı yaptıktan sonra elinde bez ve ıslak mendille 'anne altımı değiştir kaka yaptım demesi':oklava:
güler misin aglar mısın yoksa burnunu tıkar kacar mısın?kafamçokkarıştı

benim kızımın aynısı:uhm:benimkide ikibuçuk yaşında ve etrafını hayrete düşürecek kadar bilmiş:teselli:ama tuvalete girmek istemiyor yaptıktan sonra al diyor bende şu sıralar hiç üstüne gitmiyorum:1no2:

bundan 15 gün önce başladık tuvalet eğitiminne benimkiler ikiz ve 2 yaşındalar.öyle çok zorlanıyorum ki anlatamam.oğlumdan vazgeçtim zaten artık çünkü çocuk hazır değil hiç umrunda değil.ama kızım da bir hayli ilerledik sadece geceleri sorunumuz.geceleri altına çok kaçırıyor çişe kalkmak istemiyor.şimdi diyorum geri dönsem ters tepki yapar çocukta zaten istemiyorda bezini hiç yani anlıyacağınız bende sıkıştım kaldım.ama geceleri hep böyle yapmaya devammı edecek acaba.

benim oğlumda 2.5 yaşında tuvaletimizi gündüz söylüyor ama gece bezlemek zorunda kalıyorum çünkü söylemiyor birde erkek olduğu için küçük su şişesine yaptırıyorum ona alıştı gelince kendisi getiriyor bazende kendisi yapmaya çalışıyor yani herşeyi biliyo fakat gece yapmak istemiyor anlayamıyor herhalde bende kaldırırsam yapmıyor yok diyo galiba biraz daha beklemek gerekiyor gündüz rahatız inşallah gecede söylemeye başlar ve bezden kurtuluruz birazda sabır gerekiyogamyoncuiremsu

ayyy arkadaslar yazilarinizi okuyunca gozlerim doldu,hatta agliyorum.
keske benimde bebegim olsa bende cis yapmayi ogretsem..:çok üzgünüm:
konu disi,kusura bakmayin...
Allah yavrularinizi size bagislasin....

çocuklarınızı tuvalet değilde klozete alıştırmayı neden düşünmüyorsunuz klozetin ağzına tam oturacak şekilde lazımlıklar var hemde rengarenk ben kızımı 20 aylıkken o şekilde alıştırdım hiç te sorun olmadı
birde gece bezleme işini yanlış buluyorum bezi çıkarınca tamemen çıkarın birdaha takmayın gece takibini yapın zamanla gece çişide düzene giriyor yatarken yapıp sabah kalmaya kadar gidiyor.şimdiden kolay gelsin diyorum

ben,moğlum 2 yaş 3 aylık,tuvalete gitmek istemiyor,lazımlığı hiç kabul etmiyor,neyapacağımı şaşırdım,herşeyi anlıyor cevap veriyor,ama inadına bezine yapıp sonrasöylüyor,oyunla kaplumbağ yapacaz diye gidiyoruz ama boşmboş geri dönüyoruz,allah hepimizin yardımcısı olsun.

çocuklarınızı tuvalet değilde klozete alıştırmayı neden düşünmüyorsunuz klozetin ağzına tam oturacak şekilde lazımlıklar var hemde rengarenk ben kızımı 20 aylıkken o şekilde alıştırdım hiç te sorun olmadı
birde gece bezleme işini yanlış buluyorum bezi çıkarınca tamemen çıkarın birdaha takmayın gece takibini yapın zamanla gece çişide düzene giriyor yatarken yapıp sabah kalmaya kadar gidiyor.şimdiden kolay gelsin diyorum
canım çok haklısında benim kızm zaten tuvalete yapıyor hem oturağa hem tuvalete ama oğlum felaket korkuyor tuvaletten ödü kopuyor çığlık çığlığa bağırıyor.oğlumdan vazgeçtim artıkta benim sorunum kızımla şimdi geceleri hiç kaldıramıyorum uykusu çok ağır.ama gündüz hiç problemimiz yok gayet güzel yapıyor çişini.allah kolaylık versin hepimize.

benimde iki yasinda kizim var ve tulate alistirmak gercekten zormus benim kizim yaptiktan sonra anne cis diyo hepimize kolay gelsin walla

Offf ne zor bu tuvalet eğitimi....
15 gündür canım çıktı,elimde bez çiş temizlemekten...
Aslında ben değil kendi istedi,sürekli bezini çıkartıyor....
Kaç kere ortalara yaptı,delirecek gibiyim,bugünde midem ağrıyor,kötü davranmaya başladım artık:(....

Aynen katılıyorum,ben lazımlıktan acayip iğrenirim...
Çocuk oraya yapacak tekrar o boşaltılıp,temizlenecekdelikafadulden
Kızım a klozetin üstüne küçük kapak almıştık,klozete alışmıştı...
Oğlumada aynı şekilde başladım....
Geceleri bezleme işine uzmanlarda yanlış diyor,bıraktımı tam bırakması lazımmış....
Bakalım bu gece bizim ikinci gecemiz,İİnşallah başarıyla bu işide atlatırız:))hihoyyyt

arkadaşlar tuvalet eğitimin bir zamanı olduğunu çocuklarım bana gösterdi.2 yaşına girdiğimiz de ilk denemem fiyasko oldu birde ikiz olunca çamaşırları görmeliydiniz.bir hafta denedik ve vazgeçtik.bu yaz artık 32 aylığız.bir gün sabah uyandılar annecim artık bez yok siz abi ve abla oldunuz artık bezi bebekler bağlar dedik ve bezleri pis bezleri attık.atış o atış inanırmısınız o kadar kolay oldu ki gece bağlamadım hiç.çişe kaldırdım ilk gece uyku tatlı geldi kızım diyor anne altıma yapmam çok uykum var dedi.bir daha da hiç kaldırmadım.allaha şükür altlarına bir kere bile kaçırmadılar.çarşaflarının altına büyük hasta bezlerinden serdim.hiç haberleri bile olmadı.altlarında birşey olmadığını görünce ona da güvenemediler.altınıza işerseniz yatağınız pis kokar dedim ve bundan çok korktular.tuvalet eğitiminin ilk habercisi bezleri kupkuru kalkmaları kızlar bu çok önemli.son zamanlar da hiç altlarına yapmadan kalkıyorlardı.bende fırsat bu fırsat dedim 20 gün oldu maşallahımız var.o kadar güzel gidiyorlar ki.mecburen oturak kullanıyoruz çünkü klozetimiz yok.ama normal tuvalete bile yavaş yavaş alışmaya başladılar.çok mutluyuz hepimiz.darısı sizlere olsun inş.

sevgili ikizler11 "tuvalet eğitiminin ilk habercisi bezleri kupkuru kalkmaları kızlar bu çok önemli.son zamanlar da hiç altlarına yapmadan kalkıyorlardı." şeklindeki cümleniz bana çok ilginç geldi.5 yaşındaki kızıma o 3 yaşındayken tuvalet eğitimini vermiştim.bir günde gece gündüz komple kestim ufak tefek kazalar dışında hiç sorun yaşamadım.
şimdi 2 yaş 3 aylık olan kızım geçen gün bezini çıkartmış kendi kendine.ben de iyi bari başlayalım dedim konuşuyor aslında ama lazımlığa oturtuyorum 5 dk bile beklemiyor.bir ara çok az bir şey yaptı ablasıyla alkışladık ama o çiş yaptığının farkında bile değildi.lazımlığı yıkadığımda dibinde azcık su kalmış onu çiş diye bana getirdi.yarım saatte bir götürdüm ve altına kaçırmasına rağmen hiç kızmadım -zaten bu en büyük hata olur- ama çişini yapıyor mesela oyun oynarken diyelim bacaklarından sızarken sadece bakıyor çiş yaptım da demiyor.
bir ara baktım afedersdiniz kaka kokusu var küloduna yapmış ama oyun oynamaya dvam ediyor rahatsız olmamış bile bırakın onu kaka yaptım da demiyor farkında değil.
sonuçta 4 saatlik bir denemeden sonra bezini tekrar bağladım.buna da tepki vermedi hayatından memnun.sanki o denemeleri yapmamışız gibi lazımlığını bile sormuyor.banyoya giriyoruz aklına bile gelmiyor.
ve 2 sabahtır bezi dolu dolu kalkıyoruz hatta bu sabah çok çiş yapmış küloduna kadar taşmış.
biraz uzun oldu ama önerileriniz yorumlarınız benim için önemli.daha önceki tecrübemden dolayı kızımın henüz hazır olmadığını düşünüyorum.zorlamak istemiyorum.büyük kızımda dediğiniz gibi sabah bez kupkuru oluyordu.sanırım ben de bunu ölçüt alacağım ve ona göre tuvalete başlayacağım.

gerçekten sabırlı olmak lazım allah hepimizin yardımcısı olsun benim oglum çişi geldiginde anne çiş yaptı anne çiş yaptı diye zıplıyor yerinde gidiyoruz tuvalate bazende üstüne yapıyor tabiki

merhaba hanımlar öncelikle Allah hepinize sabır versin ....
benim oğlum şu an 8 yaşında onu nasıl çişe alıştırdığımı sizinle paylaşmak istedim belki faydası olur...
ben 21 yaşında anne oldum biraz erken yaş olunca etrafın çocuk için tavsiyeleri bitmez ...oğlum 2 yaşına gelmeden bezi bıraktırmam konusunda eşim ve ailesi baskı yaptı sanki çocuğun bezi bırakması benim uğraşmamla olacakmış gibi oğlum 2 yaşındayken daha çok uğraştım bezsiz gezmesine bile izin verdim ama yok olmadı...ben de çocuk psikoloğuyla görüştüm çocuğun bezi bırakması için
1 kasıklarının gelişmiş olması lazımmış
2 psikolojik olarak hazır olması gerekiyormuş
bana verdiği tavsiyelere uyarak 1-2 ay kadar bekledim 2 -2,5 yaşına kadar çocukların kasıkları ancak gelişiyormuş kız çocuklarının ki biraz erken olabilirmiş..
önce en sade görünüşlü bir oturak aldım tuvaletten korktuğu için tuvaletin kapısının önüne araya koydum .psikolog siz çiş yaparken tuvaletin kapısını açık bırakın görsün demişti .ben bir yerlerimi göstermeden 2 kere bunu uyguladım...sonra en sevdiği oyuncağını yani pelüş tavşanını oturağa oturtup çiş yapıyor diyordum hadi sen de otur diyordum ,oturağa oturmuş çocuk resimlerinide o zaman gösteriyordum birkaç günde oturağa alıştı tabi bezliyken korkusu geçti , bu defa bezi çıkarıp oturtmaya çalıştım ilkin soğuk geldi sonra önce tavşi yapsın sonra sen dedim 5 günde onada aliştı ...şimdi sıra çişini oturağa yaptırmaya gelmişti, büyük uğraşlar sonunda ilk defa oturağa çişini yaptığında onu ödüllendirdim aferin oğluma deyip alkışladım çişini oturağa yaptığın için oyun oynayacağız dedim ve 5 dakika boyunca sırtımda gezdirdim atçılık oynadık çok eğlendi...
sonraları tavşinin çişi varmı acaba onunla oyun oynardık seninde çişin varmı diye soruyordum ara ara oturağı kullanmaya başladı çişine bakıp aman bu da neymiş vay vay deyip hemen oturağı yıkıyordum bu arada ona komiklikler yapıyordum çok gülüyordu çiş yapmak eğlenceli bir şey diye öğretmeye başladım bu arada memlekete döndük ablamın oğlumdan 1 yaş büyük kızı vardı oda oturağa çiş yapıyordu oğlum onu görmüş koşa koşa bana gösterdi ve çok gülüyordu hemen onada yeni bir oturak aldım ve yeğeniminkinin yanına banyonun kapısının önüne koydum... yaşıtlarının çiş yaptığını görmek benim o kadar çabalamamdan daha etkili oldu... zamanla oturağın yerini değiştirip banyo kapısına sonra az içeri sonra tam banyonun içine kadar koyduk ama kapısı açık olarak çişini yapıyordu her seferinde onu gururlandırıp övüyordum sonunda tam 2,yaşını 4 ay geçtiğinde çişe alıştı ama benim canım çıktı ..gündüzleri artık oturağına çiş yapıyordu bezi tamamen bıraktı akşamları 1 ay kadar bezledim zaten çok su içtiği için bez dayanmıyordu dışarı taşıyordu ,muşambalı çarşaflardan kullanıyordum gece dönmeye başlayıp ııhladığı zaman hemen çişe kaldırıyordum böylece çiş derdinden kurtulduk arada gece kaçırdığında hiç kızmıyordum ...psikolog çişe zorlarsan veya gece kaçırdığında kızarsan gece altına yapmaları çok uzun sürer demişti. ben de kızmadım ve sonunda bezden de altına yapmasından da kurtulduk
darısı hepinize:)))

offff arkadaslar ne yapmaliyim nasil baslamaliyim hiç bilmiyorum dogrusu ... kizima tuvalet egitimi için hazirlaniyorum tam baslicam diyorum kizim tu dedigimde çigliklar atarak aglamaya basliyor... :olmaz: neyse birgunde lazimligi durdugu yerden çikardim inanmazsini resmen kriz gecirdi sanirim henuz hazir degil. ama bezinin farkinda gosteriyo ve orda bez var diyo,bide bezi artik onu rahatsiz ediyo ikide bir kasiniyo arkasindan dogru ... çic yaptim kaka yaptim çisim var diyor ama lazimliga oturmak istemiyorkafamçokkarıştı:çok üzgünüm: ne yapacam nasil ,nerden ve onun sagligina psikolojisine zarar vermeden nasil yapacagim bilmiyorum Rabbim hepimize bol sabirliklar versin amiiinnnnn:1no2:

arkadaşlar tek bildiğim şey var biraz sinirler yıpranıyo ama sabır sabır:Saruboceq:ben büyük kızımı 3 :CüvCüv:küçük kızımı 2 yaşında:CüvCüv: alıştırdım tuvalete mecburen sabrederek:kahve:

Back
X