Tuvalet Eğitimi 2 yaş ve tuvalet alışkanlığı ne kadar zormuş meğer

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
tickerphp.png

benim kızım 2 yaşında öğrenmişti ama anneanneye tatile gittik ve gündüz uykusunda bağlıyordum oyüzden günde bir iki kez kaçırmaya başladı sonra bir iki ay bağladım unutturdum ve sonra bezi gündüz bağlamadım(hamile olduğum için gece bağladım:))tekrar öğrendi alıştırırken yerini değiştirmemek gerekiyomuş taşınma vs.ve bezi tamamen bırakmak lazımmış uzmanlar böle sölüyo.

CADIARZU allahim bana yardim et 40 aylik bir oglum var gündüz bezini atali 9 ay oldu.ve gece onu hala bezlioyrum bir gün bile kuru kalkmadi geceleri bez tutuyorum ne yapacagim ben ya ufff cok cabuk yapiyor yarimsaat gecmeden 3. cocugum kizimi geceleir 5 yasina kadar bezledim ikinci oglumu iki yasinda ikiside bitti fakat bunda cook zorlandim ben ne yapacagim sasirmis durumdayimlaelaelaelaelae

benim bebeğimde 22 aylık ben veya baba ortalardan kaybolunca soruyordu " anne nele ditti " eşim ve bende karşılıklı tuvalete gitti oğlum çişi gelmiş onu yapacak diye beynine çişin oraya yapıldığını işlemeye başadık bir süre sonrada kendisininde isterse oraya yapabileceğini söyledik yaklaşık bir - bir buçuk ay oldu merak etti çiş var dedi götürdüm kakasınıda yaptı su dökelim dedi halbu ki uzmanlar buna şiddetle karşı ama o istediği için kaka da ee olduğu için döktük çıldırdı çok mutlu oldu bida bida diyip durdu bende sen kakan ve çişin geldiğinde söyle tuvalete götüreyim sende su dök dedim şimdi sabah kakalarımızın çoğunu tuvalete yapıyoruz ara ara da çişini henüz tam oturmadı çünki bağlıyorum çalıştığım için ev dışında bakılıyor bebeğime oralarda sıkıntı olsun istemiyorum izinli olduğum bir ara tam olarak üzerine düşmeyi ve bezden çıkmayı ümit ediyorum herkese bu konuda kolaylıklar bebeişlere sağlıklı günler diliyorum

merhaba arkadaşlar ben çok mutluyum benim oglum 30 aylık 5 ay evdeydim ve hemen ogluma tuvalet egitimi vermeye başladım ama sadece çişini yapmayı ögrenmişti ben 5 gündür işe başladım çok üzülüyordum oglum kakasını yapmayı ögrenemedi diye akşam eve geldim oglum anne çiş geldi dedi ve gittik lazımlıgına oturdu beni yanından kovdu yanlız kalmak istedi bende kapının arkasında ona görünmeden onu izledim oglum ıkınıyordu kakasını yapmak için ve yaptı tabi 5 gündür yapıyor artık kakasını bilinçli olarak 5 aylık ugraştan sonra gerçekten mutlu oldum arkadaşlar darısı sizlerin başına

arkadaşlar birde oglum her kakasını yaptıgında kendisi boşaltmak istiyor izin veriyorum boşaltıyor ve arkasına suyunu da döküyor her yaptıgında aferin oglum diyip alkışlıyoruz babasıyla beraber oglumda mutlu oluyor :emir_bebek:

arkadaşlar bende oğlumu 2 yaşındayken alıştırdım. ama meşakatli bir iş kolay değil fakat isterseniz başarısınız.öncelike altına yaptığında kızarsanız hiç söylmemeye başlar bence sabırlı olmakta fayda var.özellikle tuvalletten korkuyolar her bebek aynı onun için biz beraber girerdik tuvalete yada beton kısmına yaptırıyodum. üstelenince malesef inatlaşıp yaparım temizlersin diyo:::)))şimdi çok güzel sadece geceleri bağlıorum ama sabaha kadar tuvaletteyiz bezine yapmıyo oğluşum üstelik tuvaleti geldimi kapının önünde zıplıyo ben öle anlıyorum gecede ıhlayıp duruyo çişim var diyo arkadaşlar biraz azimle çözülür merak etmeyin çocuk her zaman emek ister yeterki sabırlı olalım.....

slm canım ben yeni geldim beninde 2.5 yasında kızım var gündüz kendi söylüyo ama gece napıcam bilemiyom bana da yardımcı olun

katılıyorum sana. zorlamakla bişey elde edemzsin. nasıl olsa öğrenicek.:nazar:
benim oğlumda 3 yaşında 5 ay önce falan öğrendi ama hiç zorlanmadık biz bi defa oturdu ve alıştı.

slm kızlar
benim kızımda bayramın ilk günü tam iki yaşını doldurdu
ben de 1.5 ay falan uğraştım, tüm halıları kaldırdım , dışarı adım atmadık nerdeyse, çok zorlu bi süreçti
götürüyordum tuvalete asla yapmıyordu, kalkıyordu altına yapıyordu
çok üzülüyodum ona da smylüyorum kızım bak sen altına yapınca ben çok üzülüyorum, çişin gelince söyle artık bana tamam mı diyodum tamam anne diyodu ama gene yapıyodu
tam pes etmek üzereydimki bi arkadaşım da tam 1.5 ay uğraştığını söylemişti bende ondan güç alarak devam ettim, bizimde maraton 1.5 ay sürdü ve şimdi bez olayımız tamamen bitti çok şükür
gecede hiç bezlemedim nazar değmezsin böle devam eder inşallah

oğlumu 1.5 yaşında 1 hafta içinde alıştırmıştım ama bu cadı çok zorladı bizi
her çocuk aynı olmuyor tabi, kıyaslamamk lazım ama çok üzülüyodum öğrenemeyecek diye

oglum 1.5 yaşında tuvalet eğitimi için çokmu erken çervremdeki büyükler şimdi zamanı diyo birazdaha büyüğünce bile bile haber vermiyolar diyolar ama sizce napmalıyım

kızlar bişi sorcam şimdi ikiz bebekleri olan varmı onlar nasıl alışıyo bu çiş olayına 2 yaşındalar.ama daha konuşamıyorlar.konuşmaya başlamadan çişe alışırlarmı nasıl olucak bşi fikri olan varmı :uhm:

cnm konuşamasalar bile eğer hazırlarsa ifade edebilirler, sonuçta söylenen herşeyi anlıyolar
bi dene istersen
inanın pes ettiğim zamanlar çok oldu ama iyiki devam etmişim diyorum şimdi
kış gelmeden tam anlamıyla alıştı , gece de hiç bezlemiyorum o kadar rahatlık ki, hem bebek hem anne için

oglum 1.5 yaşında tuvalet eğitimi için çokmu erken çervremdeki büyükler şimdi zamanı diyo birazdaha büyüğünce bile bile haber vermiyolar diyolar ama sizce napmalıyım

uzmanlar 1.5 ile 2 yaşın en doğru zaman olduğunu söylüyolar , bebeğinin hazır olduğunu düşünüyosan dene cnm:1hug:

merhaba 2 yaşında bir kızım var iki ay oldu bezi bırakalı ama sürekli gel gitler yaşıyoruz.bazen çok güzel söylüyo bazen asla söylemiyo ve bırakıveriyo artık çamaşır yıkamaktan helak oldum.bazen tuvalete gitmemek için ağlıyo yani ne yapıcam bilmiyorum .şu 2 yaş sendromu geçerse çooooooooooooooook sevinicemsabırlar diliyorum.

2 yaşında kızım var gündüz çişini söylüyoo bezlemiyorum ama geceleri bezlemek zorunda kalıyorum bezlemesem fena işiyo :))) ne yapmam lazımm ne zaman gece işemesini haber verir sizcee yardım ediiinnnn ::((((

merhabalar benimde ikiz kızlarım var kasımın 3 unda 2 yaslarını doldurcaklar ama daha tam anlamıyla konusmuyorlar denesem alısırlarmı acaba

Back
X