Tuvalet egitimi, komplike bir egitimdir. Yani sadece annenin kendini hazir hissetmesi ya da cocugu hazir gormesiyle baslanacak birsey degil. Cocugun kas gelisimi, tuvaletini tutma kabiliyeti, yargilama ve algilama yetisi, sosyallesme durumu vs. gibi degerlendirmelerden sonra baslanmalidir. Tuvalet egitimi, cocuga "tuvaletin var mi?" diye sorunca tuvalete yonlendirmek degildir. Cocugun tuvaleti geldiginde hissedip annesine haber verebilme yeteneginin gelistirilmesidir. Bu her cocukta farklilik gosterdigi gibi, genel olarak 2,5 3,5 yaslari uygun gorulur.
Iki kizim da hem gece hem gunduz 2,5 yasinda bezi biraktilar.
Ben ve erkek kardesim ilkokul 4 e kadar alt islatma problemi yasamisiz. Herkes benim cocuklarimin da bunu yasayacgini ve genetik oldugunu soyledi. Halbuki ailem bizi (sozde) 1 yasinda tuvalet ogretmisler. Ve sonuc ortada. Ikisinin de simdiye kadar bir kazalari yok. (masallah).
Iki kizim da hem gece hem gunduz 2,5 yasinda bezi biraktilar.
Ben ve erkek kardesim ilkokul 4 e kadar alt islatma problemi yasamisiz. Herkes benim cocuklarimin da bunu yasayacgini ve genetik oldugunu soyledi. Halbuki ailem bizi (sozde) 1 yasinda tuvalet ogretmisler. Ve sonuc ortada. Ikisinin de simdiye kadar bir kazalari yok. (masallah).