benim kızımda 22 aylık herşeyi anlıyor. anne yi güzel diyor. anlamasına rağmen söylediğim
benim oğlum 23 aylık hala anne demiyor. "baba"yı öyle bir güzel net söylüyorki insanın içi eriyor.. bir ay evveline kadar bana "üya" diyordu. bir aydırda adım "yaya" oldu..
ablasına adıyla sesleniyordu yeni yeni "aba" diyor.. istediği şeyleri işaretleriyle başını sallamasıyla.. hareketleriyle harika bir şekilde anlatıyor..
sanırım herşeyi güzelce kaydediyor. yegenimde böyle yapmıştı.. sonrasında cümlelerle konuşmuştu..
merakla bekliyorum anne diyeceği günü ve konuşmasını..
benım oğluşumda şu an 17 aylık abla baba anne gel abı teyze buuv(su) haydı kalk gıbı kelımeler dıyorbenim kızımda 22 aylık herşeyi anlıyor. anne yi güzel diyor. anlamasına rağmen söylediğim cümleleri tekrar etmiyor, ne zaman konuşacak çok sabırsızım. devamlı konuşuyoruz kitapları var. söylediğim cisimleri gösteriyor. herseyi anlıyor, işaretle herşeyi yaptıyor anne anne vey (ver) diyor, babayı bazen diyo,suya şu diyor, düştü ye düü yok a ok, süte üt tamam hamam, hadi adi gibi şeyleri söylüyo ama bazen söylüyo ve ağzı laff doluu. anlamsız bisürü kelime... sizce nasıl, odamı birden konusacak cok sabırsızızz
benım oğluşumda şu an 17 aylık abla baba anne gel abı teyze buuv(su) haydı kalk gıbı kelımeler dıyor
22 aylık oğlum var.
18 ayından sonra anne demeye başladı o zamana kadar bende endişelenıyordum ama gereksiz endişelndiğimi şimdi anladım.
şu anda 3 kelımelık cumleler kurarak bana gun içinde naptığını anlatabılıyor tabı oyle guzelce değil ama kelımelerıyle ne demek ıstedığını anlatabılıyo mesela
yangı gopu hop attı. (yenge topu hop attı)
bunu söylerkende ellerıyle ve ayağıyla topu işaret edıyor.
bence endişelnemeyın eğer bebeğiniz 18 aydan buyukse ve en az 2-3 kelıme söyleyebılıyorsa bu zamanla gelışecektır.
ben oğlumun konuşmayı ılerletmesını kalabalığa girmesine ve amcasının kızıyla sureklı bırlıkte olmalarına bağlıyorum.
herşeyı ondan örnek alıyor çünkü.
selam arkadaşlar benim oğlumda 18 aylık ama hala çok net konuşuyor denemez...toplamda 5-6 kelime ancak söylüyor ama herşeyi anlıyor...ne söylersem yapıor...bir ara kafaya çok takmıştım ama şu an geçti...belkide iyi oldu...oğlumun üzerine çok gigiyordum çünkü....
sonra bir yerde albert einstenın çok geç konuştuğunu okudum...hatta ailesi gerizekalı olduğunu düşünerek doktora götürmüşler...birgün masada yemek yerken (bu arada 9 yaş civarı) 'bu çorba çok sıcak' demiş...ailesi şaşırmış bu zamana kadar neden konuşmadın hiç demişler...'bu zamana kadar herşey düzenliydide ondan' demiş...burdan zekanın konuşmayla ilgisi olmadığını birde inatla konuşmak istemeyebileceklerinide anlamış oluyoruz işte...
benim oğlum da 21 aylık maşallah çok akıllı..
Ama hiç konuşmuyor anne baba dede gibi sadece
Ama ben pek kafama takmıyorum
hem erkek çocukları geç konuşur derler
hem de nasılsa eninde sonunda konuşacak Allahın izniyle:))
Her çocuğun bir öğrenme stili vardır. kimi çocuğa kucağına oturtup öğretirsin konuşursun konuştuğunu okuduğunu öğrenir çünkü işitsel bir bebektir, kimi bebek sadece hareketleri takip etmeyi sever, gösterdiğin hareketleri taklit eder, hareketlidir ordan oraya koşar kucağına da oturmaz masalı da dinlemez çünkü kinestetik bir bebektir. benim kızım 21 aylık. şu anda net ve bilinçli anne baba mama 1-2-3 al ver gibi basit komutları konuşuyor ama asla kucağıma oturmaz neler yapmadım masal okuyalım dinlesin diye masal sevmiyor ama çok güzel resim yapıyor kalem tutuyor bunu çocucuğumun öğrenme stiline bağladım. yine onunla konuşmayı ihmal etmiyorum ama o işaret dilini kullanmayı daha çok seviyor bebeklerde işaret dilini kullanabilmek de çok önemli bir belirti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?