2 yaşında çocuk gelişimi

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum 2 yaşında bebek kapıyı kilitle açabilir mi ya da kilitleyebilir mi
cep telefonu yere dşüp dağıldığında pil ve kapağını takabilir mi
cep telefonunu şarja takabilir mi

bunları yapan çocuk varmıdır

Benim kızım 22 aylık. Kapıyı kilitleyemez ama denemeleri var bu konuda. Telefonun şarj kablosunu takabiliyor ama prize deneme yaptırmadık o konuda fazla titiziz. Telefonun pilini vs takabilir mi bilmiyorum hiç dağılmadı telefon.

Kızımdan gördüğüm kadarı ile evde sıklıkla gördükleri şeyleri yapabiliyorlar. Üstün zekalı olduğundan şüpheleniyorsanız farklı belirtileri var sanırım. İsterseniz bir pedagogla görüşün.

Kuzenimin kızı telefonla ilgili dediklerinizi yapıyor,kilidi bilmiyorum
Az öncede bi konunuzu okudum bunları meraktan değil sizinde 2 yaşında bi çocuğunuz var diye soruyosunuz bence.
Ben anne değilim ama çocukların karşılaştırılması gerektiğini biliyorum,sizde yapmayın

Benim kızım 22 aylık. Kapıyı kilitleyemez ama denemeleri var bu konuda. Telefonun şarj kablosunu takabiliyor ama prize deneme yaptırmadık o konuda fazla titiziz. Telefonun pilini vs takabilir mi bilmiyorum hiç dağılmadı telefon.

Kızımdan gördüğüm kadarı ile evde sıklıkla gördükleri şeyleri yapabiliyorlar. Üstün zekalı olduğundan şüpheleniyorsanız farklı belirtileri var sanırım. İsterseniz bir pedagogla görüşün.
üstün zekalı değil, ama yetenekleri bişileri tamir üzerine

Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum 2 yaşında bebek kapıyı kilitle açabilir mi ya da kilitleyebilir mi

Benim oğlum 16 aylıkken kapıyı arkadaki anahtardan açardı şimdi üstten kilitliyorum.

Şarj sletinni telefona takmaya çalışıyor yapamıyor neden sordunuz , bunlar bir zeka örneği değil sadece izleyerek neden sonuç ilişkisi kurmasına bağlı

1
Kuzenimin kızı telefonla ilgili dediklerinizi yapıyor,kilidi bilmiyorum
Az öncede bi konunuzu okudum bunları meraktan değil sizinde 2 yaşında bi çocuğunuz var diye soruyosunuz bence.
Ben anne değilim ama çocukların karşılaştırılması gerektiğini biliyorum,sizde yapmayın
hayır karşılaştırmıyorum ama daha önce bunları yapan bebek görmedim, n azından hiçir bebek benimkapımı kilitlemedi,aç oğlum kaıyı deince de gülmemişti

26 aylık. Uzun zamandır şarja takabiliyor.
Pilini siz sorunca verdim taktı ama kapağı takamadı.
Kapıyı kilitleyemedi ama aylardır açabiliyor kolundan.
Şimdi her çocuk farklı. 4 aylıktan beri emzigini bulup ağzına goturebiliyor, çok iyi konuşuyor ama tuvalet eğitimi verilemeyecek kadar geri.
Ablası bu kadar becerikli değil ama özgüveni tam, oysa küçük onun yarısı kadar bile değil vs vs
Hiçbir konuda kıyaslama yapmayın

Dün 1,5 yaşında akrabamızın oğlu anahtarı aldı kapıya gitti anahtarı taktı ve kapıyı açtı. Ben çok şaşırmıştım ama normalmiş demek. Daha konuşamıyor bile.

1

hayır karşılaştırmıyorum ama daha önce bunları yapan bebek görmedim, n azından hiçir bebek benimkapımı kilitlemedi,aç oğlum kaıyı deince de gülmemişti
Var iste tek yapabilen sizin oğlunuz degil.Bunlar zeka belirtileri de değil zaten o yaştaki cocuklar gördüklerini kopyalıyorlar,telefonla haşır neşirseniz normal :))
Bunları yapan bebek var mi benimki yapıyor demek bi kiyaslamadir bu arada bir de

Benim kizim da 2 yasinda kapilari kilitlleyip acabiliyo. Telefonun bataryasini kapagini sarjini falan herseyini takabiliyo. Benim yaptigim herseyi yapmaya calisiyo. En sasirdigim ismini artik yazabiliyo :)

ve ayrıca oğluma özelse bu davranışlar onu o yöne geliştirmek isterim, bana farklı geldi, okadar çocuk gördüm, ne duydumne gördüm böyle şeyler

Gunumuz cocuklarinin bir cogu bu soylediklerinizin hepsini ya da bir kismisini yapiyor. Gizlem yetenekleri ve el becerileri gelismis cocuklar icin daha kolay.

Cocugunuza asla bir sey soylemiyorum yanlis anlamayin ama bu saydiklariniz ustun zekali oldugunu gostermez.

Benim ki bilgisayarın şifresine açıp
Sonra internete girip çizgifilm açıp
Bide üstüne
Reklamı geç e tıklıyordu.

Yani güvenmiyorum seni odaya atıp kapıyı üstüne bile kitleyebilir. Yeni nesil

Benim kizim da 2 yasinda kapilari kilitlleyip acabiliyo. Telefonun bataryasini kapagini sarjini falan herseyini takabiliyo. Benim yaptigim herseyi yapmaya calisiyo. En sasirdigim ismini artik yazabiliyo :)
Allah zihin açıklığı versin, benimki henüz anlamsız çiziyo, daha konuşamıyo bile
Benim ki bilgisayarın şifresine açıp
Sonra internete girip çizgifilm açıp
Bide üstüne
Reklamı geç e tıklıyordu.

Yani güvenmiyorum seni odaya atıp kapıyı üstüne bile kitleyebilir. Yeni nesil
şifre mi yazıyor yaşında?süpermiş...
zaten kitledi odaya beni,üzerine de güldü

zeka demedimki, sadece yeteneği bu yönde olduğunu düşünüyorum, bir de farklı geldi bana cahilliğime verin :)
Estağfurullah bilmislik yapmak istemedim ama böyle cok fazla anne var.Bi de komşumuzun çocuğu var mesela ne telefon ne tablet hiçbirini kullanmayı bilmez çünkü ailesi bilinçli eline kesinlikle teknolojik aletler vermiyorlar.Geçen kuzenim bizdeyken kendi çocuğunun daha zeki olduğunu iddia etti bu yüzden kızın eline tablet vermiş acamamış kendi çocuğu oyun bile oynuyormuş falan filan.
Neyse çok uzattım ama demek istediğim buydu.Telefondan anahtardan zeki veya ilgi alanı bu demek için çok küçük bi yaş iki.
Oglunuza sağlıklı bi ömür dilerim,sevgiler

Back
X