• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu yıl sonu gösterisi

Yahu siz niye başka birinin çocuğu için acıyarak ağlıyorsunuz ? Çocuktur bu bundan daha normal bir şey olabilir mi ? Asıl acıyor olmanız düşünce sisteminizi ortaya koyuyor bence ve bu çok yanlış bir sistem.
Benim de özel öğrencilerim var. Hiçbirine acıyarak yaklaşmam. Siz durumu çok yanlış anlamışsınız. Benim öğrenciler lise çağında, mutlaka hayatlarını kazanabilecekleri bölümlere yönlendirilmeleri için uğraşır, neyi başarabiliyor neyle ilgisi var bunları bulmaya çalışırım. Acımak yanlış bir tabir oldu bence

Çok büyütüyorsunuz olayı, konu başlığını okuyunca çocuk dışlandı diye düşündüm. Hiçbir özel durumu olmayan bir çocuk da repliğini unutabilir, kekeleyebilir, donup kalabilir. Umarım çocuğun yanında da bu şekilde konuşmazsınız, çünkü sürekli etiketliyorsunuz çocuğunuzu.

Çok büyütüyorsunuz olayı, konu başlığını okuyunca çocuk dışlandı diye düşündüm. Hiçbir özel durumu olmayan bir çocuk da repliğini unutabilir, kekeleyebilir, donup kalabilir. Umarım çocuğun yanında da bu şekilde konuşmazsınız, çünkü sürekli etiketliyorsunuz çocuğunuzu.
Kızımın yanında açmadım konuyu. Etiketlemek dediğiniz tanısını söylemem galiba. Onu da yanında söylemiyoruz. Kızım çok dışa dönük özgüvenli bir çocuk. Bu konu kendi endişelerim için açtığım bir konu

Kızımın yanında açmadım konuyu. Etiketlemek dediğiniz tanısını söylemem galiba. Onu da yanında söylemiyoruz. Kızım çok dışa dönük özgüvenli bir çocuk. Bu konu kendi endişelerim için açtığım bir konu
Siz eşinizle yada arkadaşınızla konuşurken çocuklar dinliyor, yüz ifadenizden de anlıyorlar. O yüzden sürekli altını çizmeyin lütfen çocuk da sonra ben herkesten farklıyım, yapamıyorum diye düşünebilir.

Siz eşinizle yada arkadaşınızla konuşurken çocuklar dinliyor, yüz ifadenizden de anlıyorlar. O yüzden sürekli altını çizmeyin lütfen çocuk da sonra ben herkesten farklıyım, yapamıyorum diye düşünebilir.
Çok haklısınız. Evde uzun süredir aba sistemi uyguluyoruz. Olumsuz şeyleri görmüyoruz, konuşmuyoruz sadece olumlu durum ve davranışları görüp konuşuyoruz. Dediğiniz gibi olumsuz davranış değiştirilebilir ama olumsuz benlik algısının değiştirilmesi çok zor

Büyük kızlarınızdan biri gösterisinde donup kalsa, repliğini söyleyemese, ne bileyim dans edemese, rolünü unutsa falan bu şekilde davranmazdınız diye düşünüyorum. Endişelenmekte tabii ki haklısınız ama kızınız teşhisli rahatsızlıkları olmasa da gösteride böyle bir durum yaşayabilirdi. Bu şekilde de düşünün lütfen.

Kızınız repliği unutmuş olabilir gayet doğal.bazen bildikleri şeyleri bile yapamiyorlar.Ama şarkı isine gelince öğretmenin belki uğraşacak vakti yoktu.belki çalıştırmak istemedi bir sürü şey.Bizimde ilkokul boyunca hiç gösteri yaptirmadilar.diger sınıflar yapiyordu.ogretmenin isteğine kalmış bir sey.Zaten okul bitiyor.isterseniz başka bir sınıfa yonlendirebilrsini

Büyük kızlarınızdan biri gösterisinde donup kalsa, repliğini söyleyemese, ne bileyim dans edemese, rolünü unutsa falan bu şekilde davranmazdınız diye düşünüyorum. Endişelenmekte tabii ki haklısınız ama kızınız teşhisli rahatsızlıkları olmasa da gösteride böyle bir durum yaşayabilirdi. Bu şekilde de düşünün lütfen.
Kesinlikle büyük kızlarım unutsa, dans etmeyi bırakıp örgüsünü açsa uzun süre gülerek anlatacağımız bir anımız olurdu sadece. Küçük kızım konusunda aşırı hassasım şu an daha net farkına vardım bunun. Teşekkürler yorumunuza 🙏🏻

Aslında beklediğiniz pozitif ayrımcılık da değil. Yani konuşma problemi olmayan çocuklar da gösteri yaparken bir repliği unuttuğunda öğretmenler sufle veriyor, yardımcı oluyor. Sizin kızınıza da pek ala yapılabilirdi. Öğretmeniniz görünen o ki anlayışsız biri. Umarım seneye değişir ve daha anlayışlısı gelir.

Kesinlikle büyük kızlarım unutsa, dans etmeyi bırakıp örgüsünü açsa uzun süre gülerek anlatacağımız bir anımız olurdu sadece. Küçük kızım konusunda aşırı hassasım şu an daha net farkına vardım bunun. Teşekkürler yorumunuza 🙏🏻
Bu normal değil mi, bu hassasiyeti anlıyorum.
Benim de kızım bir noktada zorlansa onu tolere ederiz, ama dehbli oğlum için zaten zor her şey.
Tabii ki konu o olunca biz de daha hassas oluyoruz.

Ben olsam şu an ilk yapacağım, çocuğuma törende karışıklık oldu arkadaşın sen söyledin sandi mikrofonu aldı sanırım, bazen heyecandan öyle şeyler oluyor geçen sene bir sunumda Ayşe (okulumuzda ismini bildiği bir.öğretmen varsa o olabilir)elimden mikrofonu aldı sözüm yarım kaldı benim sıram diyorum duymuyor falan diye benin başıma gelmiş gibi örnek bir olay gibi komik söz ve hareketlerle anlatırdım. Sonrada evde babasına ve size ya da ,anneanne ,babaanne teyze gibi akrabaların olduğu ortamda bize sunum yapar mısın deyip( hayır derse ısrar etmeden) yaptırıp alkışlatırdım, överdim.
Siz onu çalıştırmışsınız yani bir sözü olduğunu biliyorsunuz ,onu söylemediğini gördüğünüzü bilmek ister bence,yoksa önemsemiyormuş gibi olur.

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkürler. Bugün tüm gösteride etrafı izleyen başka bir çocuk vardı. Valla herhalde gösterinin yarısını ağlayarak geçirdim. Kim bilir annesi ne çok üzülmüştür diye.

Benim 3 çocuğum var, ufaklığın en küçüğü. İnsanın yumuşak karnı evladı olurmuş en çok kızımda anladım ben. Hani bir el varmış da o el sürekli kalbinizi sıkıyormuş gibi 🥹
Gösterilerde etrafı izleyen benim çocuğum😃 çok iyi bir gözlemci etrafı izlemeyi çok seviyor o yüzden dalabiliyor ama ben hiç üzülmüyorum, bu yaşta normal bence. Biz hepimiz gülüyoruz o hallerine. Geçen sene yüzme kursuna gitti 2 ders boyunca suya girmedi kıyıda bacak bacak üstüne attı çocukları izledi 3. Ders suya girdi. Siz yıllardır uğraştığınız için hassaslaşmış olabilirsiniz ama her çocuk farklı. Bence şu an yapacağınız ve sizin elinizde olan tek şey çocuğunuza olayı gördüğünüzü aktarmak ve orada o kendini kötü hissettiyse o duyguyu atması için ona alan açmak. Çünkü bugün öğretmenle konuşabiliyorsunuz ama yarın arkadaşı olacak dışarıda biri olacak,önemli olan çocuklarımızı duygusal olarak dayanıklı yapabilmek.

Back
X