2 yaşında çocuk gelişimi

Estağfurullah bilmislik yapmak istemedim ama böyle cok fazla anne var.Bi de komşumuzun çocuğu var mesela ne telefon ne tablet hiçbirini kullanmayı bilmez çünkü ailesi bilinçli eline kesinlikle teknolojik aletler vermiyorlar.Geçen kuzenim bizdeyken kendi çocuğunun daha zeki olduğunu iddia etti bu yüzden kızın eline tablet vermiş acamamış kendi çocuğu oyun bile oynuyormuş falan filan.
Neyse çok uzattım ama demek istediğim buydu.Telefondan anahtardan zeki veya ilgi alanı bu demek için çok küçük bi yaş iki.
Oglunuza sağlıklı bi ömür dilerim,sevgiler
ilgialanı bişileri tamamlamak birleştirmek takmak dayanamıyor çocuk:)
bozukolanı düzeltmek tamir
tamir seti bile aldım sırf bu yüzden
benc bu bir yetenek el becerisi farklı bişi, her çocukta yok

Allah zihin açıklığı versin, benimki henüz anlamsız çiziyo, daha konuşamıyo bile

şifre mi yazıyor yaşında?süpermiş...
zaten kitledi odaya beni,üzerine de güldü
Her cocuk farklidir. Ilgileri baskadir tabi. Mesela benim kizim hic susmaz bi anda acildi cenesi. Youtube den kendi izledigi sayfayi her seferinde bulur. Telefon ses kapatma acma foto cekme herseyi yapar. Ama yapamadigi bi cok sey var

Kizim 27 aylik
yaklasik 20 ayliktan beri
Telefondan youtube acar.
Resim cek dediginde kamerayi acar selfi yapalim annecim dedigimde on kamerayi calistirir.
Poz verir.
gorumcemin tabletinin sifresini izliye izliye seklini ogrendi.
kendi kendine aciyo artik.
Aklima gelmeyen bu tarz bizi ve cevremizi sasirtan cok sey yapmistir.
Bizimki elektronik duskunu her bebek farklidir ilgi alanida farklidir.
Bu sene temmuzda 3 yasina gircek aklimda
Montesori egitimi var okul olarak

Şimdiki çocuklar için doğmadan folik aside başlıyoruz. Mütemadiyen ilgileniyoruz. Bizden daha iyi olmaları gayet normal.

Keşke bütün çocuklarla böyle özel ilgilenilse. Nasıl ilgisiz aileler var. Nasıl yaşam şartları var bazı çocukların. İçim parçalanıyor özellikle otoban kenarında çocukları görünce

Benim kızım 24 aylıkken sayı sayıp renkleri söylüyordu,hatta tüm şekilleri biliyordu.hatta bir gün yanlış bez numarasını aldığımı kızım numarayı görüp söyleyince fark ettim.bence ilgilerini ne çekiyorsa ona merak salıyorlar.özellikle erkekler de elektronikmiş kapaklı şeylermiş ona...şimdi de 15 aylık kızım var,oyuncak bebeğini uyutup üstünü örtüyor,prize fil takıyor,ve daha sayamadığım bir sürü şey.bence zekayla değilde ilgiyle alakalı

Yaşına göre normal. O yaşlarda bakıp uygularlar. 100 e kadar sayabiliyor, harfleri taniyor, zeka oyunu gibi görsel metaryalleri hemen çözüp yapabiliyor, yaşıtlarına göre çok iyi konuşup farkli kelimeleri kullanabiliyor vs. deseydiniz o zaman bu çocuk hiç boş değil denilebilirdi. :KK39:

Her çocuk farklı gelişiyor, bu kardeşler arasında bile öyle. Benim yeğenim 9 aylık konuştu 1 yaşında alfabeyi öğrendi ama gel gör ki kardeşi 1 buçuk yaşında daha yeni yeni iki kelime ile cümleler kurabiliyor

Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum 2 yaşında bebek kapıyı kilitle açabilir mi ya da kilitleyebilir mi
cep telefonu yere dşüp dağıldığında pil ve kapağını takabilir mi
cep telefonunu şarja takabilir mi

bunları yapan çocuk varmıdır
2 yasindaki cocuk bunlari nasil yapsin allah askina ne cok sey bekliyonuz yoksa sizinki yapiyo mu

2 yaşındaki çocukların bunu yapabilmesi gelişim düzeyine göre normal.. Bunları yapıyor diye çocuk bir diğerinden üstün ya da zeki olduğu anlamına gelmez. Ancak sorun şurada 2 yaşındaki çocuğun fişi prize takıp ya da şöyle söyleyeyim prizle oynamasına izin verip bunu da zeka ya da ilgi alanı olarak göstermek tehlikenin ne kadar büyük olduğunun göstergesi.. Evde o yaşta bir çocuk varsa çocuk kilidi olmalı prizlerde..

Back
X