2 yaşındaki çocuğa gözlük taktırmak:/

nobahari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
4.030
9.253
158
38
Kızlar, 2 yaşındaki kızım için gözlük önerildi bugün doktorları tarafından.
Sol gözü daha kötü durumda. Öncesinde bantla göz kapama egzersizi vardı günde bir saat, onu bile ikna olmadığında, tutturduğunda yapamadığımız oluyordu. Çok hareketli bir bıcır, nasıl baş edip durduracağım, ikna edeceğim kara kara düşünüyorum. Hamile olmasam bütün gün kucağımda taşır, oyalardım. Öncesinde o şekilde kapatıyordum, gözümün üzerinden kaydığı ilk saniyede söküp atıyordu bandı.
Bu yaşlarda çocuğuna gözlük takmak zorunda kalan varsa lütfen bana bir öneride bulunsun

Merhaba cok cok gecmis olsun sizi cok iyi anliyorm cunku bende ayni durumdayim. Oglum 3.5 yasinda bizde bugun gozlugu aldik ama takmıyor. Sizin sorun neydi acaba gözlük verildi? Bizde hipermetrop varmis bide ben birkac defa saniyelik kayma oldugunu fark etmistim sol gozunde.

Benim kızım gözlüklü :) 1 yıla yakındır kullanıyor 3 buçuk yaşında şuan. Gözlüklü ve gözlüksüz görmede ciddi fark olduğu için biz hiç zorlanmadık açıkçası. Gece yanımıza geldiği zaman bile gözlüğünü eline alıyor o kadar bütünleşti.

Gözlüğü alırken rengini, şeklini kızıma seçtirdik hoşuna gitsin diye onun haricinde esktra birşey yapmadık.

Uyurken taksanız olmuyor mu öyle ?
Uyurken zaten görmesi gerekmiyor..bi göz kapatip diger göz aktif olucak ki tembellikten kurtulsun..
Konu sahibi gecmis olsun umarim.bir yolunu bulursunuz goz tembelligi cok zor bi durum ve tedavisi sadede 9 yaşından önce yapılabiliyor

off benim kafa gıdık yazınca fark ettim.sonrada silemedim

Gözlüğü takın ve sevdiği bir oyuncağı gösterin. Sonra gözlüğü çıkarıp gösterin. Uzağı goremiyorsa uzaktan, yakını goremiyorsa yakından tabii. Aradaki farklı anlayana dek gün içinde tekrarlayin bunu. Sevdiği oyuncağı daha net ve güzel gördüğünü anladığı noktada gözlüğü kendi ister. Oyuncakta ise yaramazsa, pek doğru bulmasam da sevdiği bir çizgi film ile de yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Sol gözü için kolobom(göz bebeği tam yuvarlak değil) teşhisi var bu yüzden göz kaslarını tam açamıyor ama geçen yıldan beri çok büyük fark var olumlu anlamda. Ayrıca bir teşhis konmadı ama görüşü iyi değil denildi.

Renkli, sevdiği figürlerin yapıştırıldığı bir bant olsa kabul etmez mi
O kadar renkli bantlar alıyoruz ki her seferinde. Bebeğine takıyoruz, babası, ben, bebek 4 lü bantla geziniyoruz ama yine de bi söküp attı mı tekrar mümkünü olmuyor. Çok da dirayetli.

Maşallah kızınıza Benim de kızım seçti gözlüğünü bugün. Onun için gözlük kullanımı çok elzem. Şimdi kuzeni burda, o da gözlük kullanıyor bir ihtimal ona özenir de takar diye güveniyoruz ama bakalım.

Kuzeninin olumlu etkisi olur büyük ihtimalle.

Kızım çocuk yada yetişkin tüm gözlüklü insanlara ayrı bir sempati duyuyor anne onunda benim gibi gözlüğü var diye :)
Çok zorlanmadan alışır kızınızda umarım.

Gözlükle ya da gözlüksüz görüş deneyi farkını anlamaz sanki yaaa:/// sağ gözünü kapama egzersizi esnasında biz test ediyorduk sol gözüyle bile çok uzağı seçebiliyordu.
Gözlükle çizgi film izlemeyi son raddede ben de deneyebilirim belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…