2 yaşındaki kızım ve krizleri..Allahim sabır

Yorumlari okumadim , direk yaziyorum
Hayatimin son bir senesi cehennem gibi gecti
22 aylikken basladi bizde bu durum , 41 senelik omrumde tonla kotu sey yasadim ama hicbirsey beni bu kadar zorlamamisti , bacak kadar velet beni hayatimdan soguttu ve neden dogdum ki ben diye sorgulatti bana ve esime defalarca
Tam bir sene oldu su anda 34 aylik , bitmese de bayagi bir azaldi , biz kresin cok faydasini gorduk
Kresle beraber azalmaya basladi krizleri , yarim gun yada haftada iki uc gun kres tavsiye ederim size de , yoksa nasil bir cehennem azabidir bilirim yasadiklarinizi

2 yaş sendromu her anne yaşamıştır bende de düşündüm şimdi ne yaptığımı, evet anneme giderdim sonra annemde komşunun kızını çağırır dı ki ikisi oynarlardı bende yatakodasına geçip 2 saat uykumu alırdım, zor günlerdi kolay değil ama geçecek ya sabır

Bu sendromlar hiç bitmiyor mu
4 yaş ile bitiyor sonra on ergenlik ve ergenlik var.
ama insan düşünebilen gelişen bir canlı oldugu icin sendromu bol oluyor.
doğduğu andan itibaren gelişim atakları ya da muhteşem.haftalar olarak baslar ta ki ergenlik sonuna kadar devam eder.

Ah ah. Benimki de 28 aylık. Kreşe başladı, bu 3. Haftası. Tüm psikolojisi alt üst oldu. Kreşe başladığı dönem de ergenliğe girdi zaten. Benimki de elleri sabunlanınca benzer şeyleri yapıyor. Geçen avazı çıktığı kadar bağırdı sırf elini yıkadı diye... sabırla bekleyeceğiz, güzelce seviyesine inerek konuşacağız. Başka yapabileceğimiz bir şey yok ne yazık ki..

zor bir süreç Allah yardımcınız olsun.
sakin kalmaktan başka önerebileceğimiz çok fazla bir şey yok.
odak değiştirmek, onun davranışını pekiştirecek şekilde inatlaşmamak doğru olan.
ben uykusuz ve yorgun olduğum zamanlarda tahammülüm azaldığı için eşime havale ederdim.
o ikna ederdi oyunla vs.
bağırmak, ısrar etmek çözüm değil biliyorsunuz.
kendini ifade edebilmesi önemli.

Cok disiplinde saglasaniz yinede cocuk bu biyerden o disiplini bozabiliyor taviz verilmesi gereken yerler olabiliyor heleki bu sinir ataklarinin oldugu donemlerde benimde oglum 24 aylik genelde ben yapmamasi gerekeni yaptirtmam vermem ama cok icinden cikamadigim anlarda ona ayak uydururum yemek istemezse o gunu atistirmaliklarla geciririm durduk yere herseye aglarsa susar izlerim ne oldu neden yapiyosun boyle vs dedikce iyice cildiriyor sakinlestikden sonra normalde vermedigim.istedigi birseyler varsa verir onunla oyalanmasini saglarim amacim gunu gecirmek oluyor neyseki bizde en fazla 1 hafta surer eskiye doner 3 yasa kadar zorlandigini anlatiyor herkes az kaldi deyip avunuyorum:)

Ah bilmezmiyim çok pisman oldum zaten

ah anneme yakin olsaydim öyle öyle geçerdi bi şekilde.
en çok şu zamanlarda ariyorum.
yoksa gurbette olmaktan zorlanmiyorum kendi istegimle atandim geldim cunku

ayni sorunu yasiyoruz gecenlerde bi makale okudum cok iyi geldi. kisa özet: krize neden giriyor sebebini bulmak lazim. misal o derdini anlatamadigi icin öfkeleniyor öfke kontrol nasil oldugunu bilmedigi icin cinnet noktasina geliyor o is. ondan anne olarak sakince gözetleyip iyi dinleyip derdini anlamaya calismak kizin sana mutfaga götür demis ama belki mutfakda özel birsey yapmak istemis ola bilir sen belki anlamadin. tamam krize girdi kriz aninda ne iyi geliyor onu bulmalisin konusmaya calismak yangina benzin dökmek gibi birsey. bizde kriz aninda sim ski sarilip öpmek sirtini oksamak ise yariyor. cogunlukla bu kriz ztn uykusu varsa oluyor bu yüzden öpüsüp koklasirken uyuya kaliyor. bazi cocuklar yalniz kalmak istiyor. bence gizlicr gitmek iyi cözüm degil konus onlar herseyi anliyor annem ben saat 12 de gelip seni alicam. calismak zorundayim para kazanmaliyim o parayla sana en sevdigin yemegi alicam yada haftaya oyuncak vs vs umarim hersey cok güzel olur.

evet evet yanliz degilsiniz malesef

Bitane de aynı model bende var :) şükür bu aralar inatları azaldı hatta okuyunca farkettim azaldığını
Boş boş şeylere takılır ağlamak için inat ederdi ağlayasın varsa ağla annem derdim yarım saat susmadan beni çıldırttığıda oldu 5 dakika da sustuğuda
O yüzden benim tek önerim çözüm olabilcek şeylere ağlıyorsa yapmaya çalışın ama orda yemicem hayır şimdi burda yemicem derse o zaman yemek yemiyosun diye bırakırdım ağlardı ağlardı ağlardı sonra susardı benim önerim üstüne düşmemek bırak ağlasın etrafı da düşünme çocuk bu ağlar yapçak bişey yok
Ağlamanın çözüm olmadığını öğrenmeye başladı artık 26 aylık nerdeyse o kadar krizleri kalmadı

İki yas sendromu ne ki daha bunun uc yasi var bence sakin ve net bir insan olmak lazim o donemlerde. Mesela kahvaltiyi baska odaya hazirlamak,o reddedince mutfağa tasimak,tekrar isteyince geri getirmek yanlis. Cocuk sizi parmaginda oynattigini fark edince asla susmaz ve durmaz. Bunu yapmamalisiniz. 2 yasindaki cocuga mutfakta gorev verebilirsiniz,kahvaltiyi beraber hazirlayabilirsiniz. Hem yorulur hem dikkati dagilmis olur ve aglamaya firsat bulamaz. Bir deneyin bence. Cok sinirlendiginizde de odayi degistirin cocugun yaninda aglamayin bagirmayin. Baska odada yapin napiyorsaniz oyle geri gelin.

Susmuyorsa aglamaya devam etsin,git agla sakinles sonra gelirsin deyin. Aglar aglar gelir susar cocuk bu.

Evde oldugunuz günlerde kahvaltıyı beraber hazırlayın. Ona da küçük görevler verin. İletişim halinde olun. Bak şimdi ekmeği kesiyorum peyniri dilimliyorum. Ağladı mı aas annecim tahin pekmezi unutmuşuz gel sana tahin pekmez nasıl karıstırılır göstereyim. Al sen de karıştır. Kahvaltı bitti hadi evi toplayalım. Hadi sen bana çay pişir vs vss b bu böyle uzatılabilir. Sinir anlarında onun dediğini yapmadan dikkatini farklı yöne çekmek çok işeyarıyor. Yaptıgının kötü oldugu böyle yapmaması gerektiği hakkında konuşmak hiçbir işe yaramıyor. Kolay gelsin. Benim kızım da 18 aylık hep zor karakterli bir cocuk enerjik inatçı hem huysuz hem dünya şebeği bişey

Özel hayatımda ve bu forumda yüksek atan insanlardan biride bendim çocuğum olursa şöyle yaparım , şöyle yapmam . Bebeğim daha 5 aylık , 5 aylık bir bebek ne yapabilir di mi ? Valla öyle çaresiz kalıyor ki insan ‘yapmam’ dediği herşeyi yapıyor bizde de durum aynı .. demem o ki o çocuk o kahvaltıyı iyi daha 5 kere toplatıp getirtmemiş ha kararlı olmak yapmamam gerek ama bazen de gerçekten insan ne yapacağını şaşırıyor ..
zamanında ‘olunca görürsün’ diyen arkadaşlara selam olsun

Bazen sırf ağlamasın diye yapabiliyoruz aslında yanlış bir şey ama çocuklar gerçekten parmağında oynatıyor annelerini

Benim kıızım 29 aylık
hemen hemen aynı şeyleri bizde yaşıyoruz ve ben bırakıyorum ağlıyor tepki vermiyorum sonra kendi geliyor susup
abisi de alıştı anne kardeşimin yine keçileri geldi diyo :) hadi kovalım o keçileri diyoruz daha çok kızıyor gel seveyim seni diyorum ben seni sevmiyorum diye bağrıyor kreşe gidiyor orda da bi kere yapmış öğretmeni çok şaşırdık hiç öyle bişey yapmamıştı dedi biz alışkınız dedim :)
bizim sorunumuz da kreşte tuvaletini söylememek eve gelince söylüyo ama okulda söylemiyor direkt altına yapıyor bez bağlamak zorunda kalıyoruz eve gelir gelmez çıkarttırıyor ne yapıcaz bilmiyorum

aynen yaşamadan anlaşılamayacak birşey bence. ama son derece otoriter ve kurallı kalabilenler de var. şöyle diyim 65 yaşındaki amerikalı danışmanımız buradaki bir arkadaşa "1 kere yüz vermişsin artık kurtulamazsın" demişti benzer bir olay için. bizim bu yaşlardaki teyzeler de genelde o fikir de. belki o dönemlerde insanların sabırları mı farklıydı, o nesil çocukların huyları mı değişikti bilmiyorum.

bizim annelere sorsan hiçbiri 2 yaş sendromu diyip bildiğinden şaşmamış.

hangisi doğru bilemiyor insan.

sonuçta çok insani bir olay, pozitif bilim değil ki işlem yapıp sonuç bu, doğru diyesin.

Offf biz de o iki yaş dönemini çok ağır çok sancılı atlattık bacım sana sabır diliyorum bu işin bir çözümü yok bol bol sabret geçecek sen sabırla gene de güzelce davran çok inatlaşmamaya çok bağırmamaya çalış gene de çok sevecen bir anne olmaya çalış sonrası iyi oluyor Sabır sabır çok sabır

Getirir sana ye diye bir şey verir mutlu olur yersin aman Allahım tükür tükür nasıl yersin geri ver geri tükür diye tutturur

Tuvalete gidersiniz tuvaletini yapar sonra başlar ben yapmayacaktım, çiş geri gelsin diye yerlerde tepinir..

Ah ama geçecek şimdi gülüyorum anlatırken :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…