- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.351
- 598
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
4 yaş ile bitiyor sonra on ergenlik ve ergenlik var.Bu sendromlar hiç bitmiyor mu
İnanın bazen öyle caresiz kaliyorsunuzki yeterki sakinleşsin diyorsunuz.
ne yaptiysam olmadi.
inat etti tutturdu..
her yolu denedim.
en son aglamasina dayanamadım ve dedigini yaptim.tabiki her zaman yapmiyorum bunu.
sabah parka gidelim dedi mesela goturmedim,hayir önce kahvaltimizi yicez dedim.
kafasini dagittim sonra.
dedigim gibi en siddetli kriz aninda istedigini yaptim
Ah bilmezmiyim çok pisman oldum zatenzor bir süreç Allah yardımcınız olsun.
sakin kalmaktan başka önerebileceğimiz çok fazla bir şey yok.
odak değiştirmek, onun davranışını pekiştirecek şekilde inatlaşmamak doğru olan.
ben uykusuz ve yorgun olduğum zamanlarda tahammülüm azaldığı için eşime havale ederdim.
o ikna ederdi oyunla vs.
bağırmak, ısrar etmek çözüm değil biliyorsunuz.
kendini ifade edebilmesi önemli.
insanlık hali oluyor öyle aradaAh bilmezmiyim çok pisman oldum zaten
ah anneme yakin olsaydim öyle öyle geçerdi bi şekilde.2 yaş sendromu her anne yaşamıştır bende de düşündüm şimdi ne yaptığımı, evet anneme giderdim sonra annemde komşunun kızını çağırır dı ki ikisi oynarlardı bende yatakodasına geçip 2 saat uykumu alırdım, zor günlerdi kolay değil ama geçecek ya sabır
evet evet yanliz degilsiniz malesefBu sey degil mi ya. Benim kizim.
Cumartesi gunu su içecektim bardagi istedi. Verdim kendime yine doldurdum onuda istedi onuda verdim. 3 bardağı doldurdum ictim. Aman allahim o suyu nasil icerim. Kafasini yere vura vura agladi.
Ayni gunun devaminda da tuvalete gittim diye ağlamıştı.
bekara karı boşamak kolay.. çocuğum yok.. ama gözüme şu takıldı ve anlam veremedim. onun bir hareketiyle kahvaltı mutfağa taşınıp gene bir tepkisiyle odaya geri taşınıyor. bu gerçekten çocuğa kendini tamamen teslim etmek ve otorite sensin demek değil mi ?
belki çocuğum olunca ben de böyle olurum, kınamıyorum. ama çevremde bu davranışlar çok fazla gördüğüm şeyler ve hiçbir çocuk bundan anlayıp sakinleşmiyor. aksine gün be gün daha da huysuzlaşıyor hareketleri..
Özel hayatımda ve bu forumda yüksek atan insanlardan biride bendim çocuğum olursa şöyle yaparım , şöyle yapmam . Bebeğim daha 5 aylık , 5 aylık bir bebek ne yapabilir di mi ? Valla öyle çaresiz kalıyor ki insan ‘yapmam’ dediği herşeyi yapıyorİnanın bazen öyle caresiz kaliyorsunuzki yeterki sakinleşsin diyorsunuz.
ne yaptiysam olmadi.
inat etti tutturdu..
her yolu denedim.
en son aglamasina dayanamadım ve dedigini yaptim.tabiki her zaman yapmiyorum bunu.
sabah parka gidelim dedi mesela goturmedim,hayir önce kahvaltimizi yicez dedim.
kafasini dagittim sonra.
dedigim gibi en siddetli kriz aninda istedigini yaptim
Bazen sırf ağlamasın diye yapabiliyoruz aslında yanlış bir şey ama çocuklar gerçekten parmağında oynatıyor annelerinibekara karı boşamak kolay.. çocuğum yok.. ama gözüme şu takıldı ve anlam veremedim. onun bir hareketiyle kahvaltı mutfağa taşınıp gene bir tepkisiyle odaya geri taşınıyor. bu gerçekten çocuğa kendini tamamen teslim etmek ve otorite sensin demek değil mi ?
belki çocuğum olunca ben de böyle olurum, kınamıyorum. ama çevremde bu davranışlar çok fazla gördüğüm şeyler ve hiçbir çocuk bundan anlayıp sakinleşmiyor. aksine gün be gün daha da huysuzlaşıyor hareketleri..
Özel hayatımda ve bu forumda yüksek atan insanlardan biride bendim çocuğum olursa şöyle yaparım , şöyle yapmam . Bebeğim daha 5 aylık , 5 aylık bir bebek ne yapabilir di mi ? Valla öyle çaresiz kalıyor ki insan ‘yapmam’ dediği herşeyi yapıyorbizde de durum aynı .. demem o ki o çocuk o kahvaltıyı iyi daha 5 kere toplatıp getirtmemiş ha kararlı olmak yapmamam gerek ama bazen de gerçekten insan ne yapacağını şaşırıyor ..
zamanında ‘olunca görürsün’ diyen arkadaşlara selam olsun
Bazen sırf ağlamasın diye yapabiliyoruz aslında yanlış bir şey ama çocuklar gerçekten parmağında oynatıyor annelerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?