- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Bir iyileşme olmadı mı kızınızda kabızlık konusunda ya?benim kızım da aynen bu şekilde ve 2.5 yaşında. Huysuz mu huysuz aksi mi aksi. Elim ayağıma dolanıyor ona bir şey yaptırmaya çalışırken. Özellikle yemek yedirmek bir işkence. Ama ben ipin ucunu bıraktım. Önüne koyuyorum yemeyi. Yerse yer yemezse 15 dakika içinde alıyorum. Acıkınca şöyle diyorum. Bir süre sonra acıktım diyor ve ne versem yiyor.
Bizim de kabızlık sorunumuz var. Kakasını yapamıyor. Tuvalet eğitimine erken başlamışım kakasını görünce korktu şimdi tutuyor tutamayacak duruma gelince de katılaştığı için yapamıyor. Döngü hep böyle devam ediyor. Ne yapacağım bende şaşırdım. Tekrar beze döndüm. Bakalım hayırlısı. Geçecek inşallah bu dönemler.
Bu cinsten bizim evde de vardı bitane ama erkeğiSen yazdinda aklima geldi benim kizda 2 yasinda ve surekli agliyo bu sira, demek bunalima girmis benim hoppa kizimburda okumasam aklimada gelmiyordu:) agladiginda ilgilenmiyorum ben, careyi oyle buldum. Ota cope agliyor cunku..birde sokakta orda burd a yolun ortasina oturuyor beni deli ediyor
Benim oglanlarda fenaydi ama kiz cok beter. Bi agliyo sesi birde oyle rahatsiz ediciki,. Hic dysunmuyo su garip anami rezil ediyorum diyeBu cinsten bizim evde de vardı bitane ama erkeği24-33 ay arası evde hüküm sürdü bu stil, sokaklarda 500 metre yürütemedik, çocuk taşımaktan fizik tedavilik olduk. Hatta kucağa alınca bi de sen taşıyama da konu uzasın doyasıya rezil olalım, çığlık çığlık ağlayabilsin diye kendini yere atıyordu, belinden yay gibi yapıp fln.
Sonra bigün burda konu açtım, allahım aklıma mukayet ol diye.
Yerdim de yerdim oğlanı
Sanki açmış da okumuş, utanmış gibi resmen hepsi bıçak gibi kesildi anacım ya! Şuanda da eve yürüyelim, bisikletine binsin gezelim fln istiyo sürekli. Kucağıma en son ne vakit aldım anımsamıyorum taşımak için.
Arada krizi oluyor ama hele ki son 3-4 haftadır günde 1 i geçmiyor. Benimkinin uzaylılar kaçırıp yerine iyi huylu bişi bıraktılar sanırım
Bence seni rezil ettiğini düşünse daha çok yaparBenim oglanlarda fenaydi ama kiz cok beter. Bi agliyo sesi birde oyle rahatsiz ediciki,. Hic dysunmuyo su garip anami rezil ediyorum diyeortam farketmeksizin agliyo. Biz daha yeni 2 yasinda sayiliriz daha cok var gecmesine sanirim
Gecen markete gittik misal. Yaw nornal normal yururdu.. alisveris arabasina oturtunca kalkiyo artik.. inan o kadar huysuzlandi yere atti agladiki alacaklarimin yarisini almadan ciktimBence seni rezil ettiğini düşünse daha çok yapar
Benimki o cins
Ben çok çaktırmamaya çalışıyorum bişi beni acaip de rahatsız etse, beni çok üzüyosun desem , bunu yapınca mı diye diye daha çok yapıyor herifvicdansız ya bunlar tiz kız çığlığına da tepki vermemek zor valla.
Ben artık alışverişe gitmiyorum ya,Gecen markete gittik misal. Yaw nornal nifnal yururdu.. alisveris arabadina oturtunca kalkiyo artik.. inan o kadar huysuzlandi yere atti agladiki alacaklarimin yarisini almadan ciktimbi daha felmem senle diyorun yine goturuyorum mecburen
o gun biskuvi istedi, neyse aldim arabaya koydum eline istiyormus. ee verdim eline onuda istemiyormus. aldi atti yere. sonra icinden cikardim verdim bi tane yesin diye yine yemedi. anamdan emdigim sut burnumdan geldi desen yeridir. boyle yapmazdi iste..normalde ben 3 cocukla bile alisverise giden bir insanimdir. digerleri yoktu birde yani :)Ben artık alışverişe gitmiyorum ya,
Belki de dışarda abuk anlarımı azalttım ondan mı uysallaştı
En son elinde vodka şişesi vardı, zorla aldım cam şişeyi elinden. Haftasonları babasıyla yapıyoruz, burda çocuklar için de alışveriş arabaları var. Birimiz onu takip ediyo, o da alışveriş yapıyo, görev veriyoruz sen habucu al, domatesi al kabağı al fln diye. Sonra o alışveriş arabasını insanların üstüne sürmeye başladığında eşim alıp bizim alışveriş arabasına oturtuyoben de küçük arabayla hızlı hızlı devam ediyorum. Kasaya geldik mi de ben beklemeyi sevmiyorum diye bağırmaya başlıyor, bu haftasonu bize kasa açtılar
Haftaiçi de aldıklarımız biterse makarna pilav muhallebi salata ekmek peynir takılıyoruz oğlumla. Çok zora girersem valla geçen öğlen şirketten çıkıp aldım herseyi, şirket dolabına koydum. Akşam toplayıp götürdüm
Yoksa ne aldığım ne almadım belli değildi sizin gibi.
Uykusunun ardından mahmurluğu üzerindeyken fln o anlamadan yapmayı deneyebilirsiniz.
13 aylık bebek 2 yaş sendromuna girmez benim bildiğim 1.5 yaş civarı başlıyorlar amaAllah yardımcınız olsun.
Konuyu görünce aklıma geldi. Benim kız 13 aylık 2 haftadır ağlama krizleri var inat mı inat deli mi deli. Ağladığında tepki vermiyorum ama deliriyorum içten yiyorum kendimi. Pijamalarını giydirirken elinde cevze vardı aldım yere koydum morardı ağlarken. Hep böyle ama katılarak nefesi kesilerek ağlıyor. Dayanamayıp alıyorum kucağıma. Nolur bana da bişi deyin.
Ben bakıyorum sürekli beraberiz. Yemesi içmesi doğduğundan beri problem iştahsız uykusuz bir bebek. 2 yaş sendromu değil tabi ki ama ne olduğunu çözemiyorum. Çok inatçı mesela koltuğa çıkıp oynamak istiyor. İzin veriyordum dün gece iç dudağını patlattı. Şimdi koltuğa çıktığında hayır diyorum koltuğa bakıp bakıp ağlıyor evde kimse koltuğa oturamıyor. Öyle bir ağlama krizi. Ya da elinde bir şey var diyelim onu almam gerekiyor basıyor ağlamayı. Ya da oyun oynuyoruz birden basıyor yine ağlamayı. Ağlamak derken öyle bir ağlama değil nefesi kesiliyor morarıyor.13 aylık bebek 2 yaş sendromuna girmez benim bildiğim 1.5 yaş civarı başlıyorlar ama
Agladıgında tepki vermemek değil yapmanız gereken. Neden ağladıgınu bulup bir sorun varsa onu çözmek. Sorun yoksa dikkatini faklı birşeye yönlendirmek. Sıkılıyor olabilir mi evde. Sizz mi bakıyorsunuz. Son haftalarda değişeen birsey oldu mu. Uykusunu alıyor mu. Yeme durumu nasıl
İştahsız uykusjz bu yuzden huysuz aynı benim bebeBen bakıyorum sürekli beraberiz. Yemesi içmesi doğduğundan beri problem iştahsız uykusuz bir bebek. 2 yaş sendromu değil tabi ki ama ne olduğunu çözemiyorum. Çok inatçı mesela koltuğa çıkıp oynamak istiyor. İzin veriyordum dün gece iç dudağını patlattı. Şimdi koltuğa çıktığında hayır diyorum koltuğa bakıp bakıp ağlıyor evde kimse koltuğa oturamıyor. Öyle bir ağlama krizi. Ya da elinde bir şey var diyelim onu almam gerekiyor basıyor ağlamayı. Ya da oyun oynuyoruz birden basıyor yine ağlamayı. Ağlamak derken öyle bir ağlama değil nefesi kesiliyor morarıyor.
Bende de var o sendromu yaşayan bir adetBiraz evvel uyuttum..Uyuyunca ne masum oysa..
Deneyimli anneler dertleşmek belkide yol göstermenizi istiyorum.
Kızım nerdeyse 25 aylık olacak özellikle son 2 haftadır inanılmaz ağlama krizlerine giriyor.
2 yaş sendromu olduğununun farkındayım ama bu kadar ağır geçmemışti hiç.
Ögretmenim.
Haftanın 3 günününe topladım derslerimi.
Bakıcıya bırakır giderdim rahatça eskiden.
şimdi yırtiyor kendini ağlamaktan.
gizli çıkmak zorunda kaliyorum.
eve geldiğimde gulümseyerek kucağıma koşuyor.
"okul bitti" diyor sarılıyor.
Ama okula gitmelerim zor oluyor stres oluyorum.
Bugün boş günüm.
mutlu uyandık.
ama sonra yine başladı ağlamaya.
oyunlar oynuyorum yok.
kahvaltisini hazirladim inat etti koy diyor istemiyorum diyor.
zorla mutfağa tasittirdi hepsini.
sonrada geri istiyorum dedi tekrar getirdim.
agliyor hep agliyor.
en son bardagin icine elini sokmak istedi.
annecim dur kollarini katlayayım islanmasi. dedim diye bir agladi bi kriz anlatamam.
o arada bardak haliya döküldü.
o sinirle ilk defa sertce kucagima aldim koltuğa oturttum.
yeter neden agliyorsun surekli dedim kızdım.kokrktu.
sonra bende ağladim sinirle.
ben aglayinca daha çok agladi.
allahım nerelere gideyim dedim burda gurbetteyim aileler yok.
ha diyince yardim alacak kimse yok.
hiç ama hic bu kadar zorlanmamıstim bakarken.
surekli aglama krizleri beni tüketti bitirdi.
lojmanda yasiyorum.
komsularimin coğu mesai ogretmen arkadaslarim.
allah bilir neden aglatiyor bu kadar diye soyleniyorlardir.
sanki dayak yemiş gibi agliyor.
sakinlestirmek cok uzun süruyor.
ne zaman geçecek bu büyüme atagimiz.
yoruldum.cok pismanim kızdığım icin..
optum uyuyunca annecim seni cok seviyorum dedim.
hic iyi değilim şuan.
içimi dökmek için yaziyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?