2 yaşındaki kızım ve krizleri..Allahim sabır

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.511
11.370
498
Biraz evvel uyuttum..Uyuyunca ne masum oysa..
Deneyimli anneler dertleşmek belkide yol göstermenizi istiyorum.

Kızım nerdeyse 25 aylık olacak özellikle son 2 haftadır inanılmaz ağlama krizlerine giriyor.
2 yaş sendromu olduğununun farkındayım ama bu kadar ağır geçmemışti hiç.
Ögretmenim.
Haftanın 3 günününe topladım derslerimi.
Bakıcıya bırakır giderdim rahatça eskiden.
şimdi yırtiyor kendini ağlamaktan.
gizli çıkmak zorunda kaliyorum.
eve geldiğimde gulümseyerek kucağıma koşuyor.
"okul bitti" diyor sarılıyor.
Ama okula gitmelerim zor oluyor stres oluyorum.
Bugün boş günüm.
mutlu uyandık.
ama sonra yine başladı ağlamaya.
oyunlar oynuyorum yok.
kahvaltisini hazirladim inat etti koy diyor istemiyorum diyor.
zorla mutfağa tasittirdi hepsini.
sonrada geri istiyorum dedi tekrar getirdim.
agliyor hep agliyor.
en son bardagin icine elini sokmak istedi.
annecim dur kollarini katlayayım islanmasi. dedim diye bir agladi bi kriz anlatamam.
o arada bardak haliya döküldü.
o sinirle ilk defa sertce kucagima aldim koltuğa oturttum.
yeter neden agliyorsun surekli dedim kızdım.kokrktu.
sonra bende ağladim sinirle.
ben aglayinca daha çok agladi.
allahım nerelere gideyim dedim burda gurbetteyim aileler yok.
ha diyince yardim alacak kimse yok.
hiç ama hic bu kadar zorlanmamıstim bakarken.
surekli aglama krizleri beni tüketti bitirdi.
lojmanda yasiyorum.
komsularimin coğu mesai ogretmen arkadaslarim.
allah bilir neden aglatiyor bu kadar diye soyleniyorlardir.
sanki dayak yemiş gibi agliyor.
sakinlestirmek cok uzun süruyor.
ne zaman geçecek bu büyüme atagimiz.
yoruldum.cok pismanim kızdığım icin..
optum uyuyunca annecim seni cok seviyorum dedim.
hic iyi değilim şuan.
içimi dökmek için yaziyorum..

Son düzenleme:
bekara karı boşamak kolay.. çocuğum yok.. ama gözüme şu takıldı ve anlam veremedim. onun bir hareketiyle kahvaltı mutfağa taşınıp gene bir tepkisiyle odaya geri taşınıyor. bu gerçekten çocuğa kendini tamamen teslim etmek ve otorite sensin demek değil mi ?

belki çocuğum olunca ben de böyle olurum, kınamıyorum. ama çevremde bu davranışlar çok fazla gördüğüm şeyler ve hiçbir çocuk bundan anlayıp sakinleşmiyor. aksine gün be gün daha da huysuzlaşıyor hareketleri..

İnanın bazen öyle caresiz kaliyorsunuzki yeterki sakinleşsin diyorsunuz.
ne yaptiysam olmadi.
inat etti tutturdu..
her yolu denedim.
en son aglamasina dayanamadım ve dedigini yaptim.tabiki her zaman yapmiyorum bunu.
sabah parka gidelim dedi mesela goturmedim,hayir önce kahvaltimizi yicez dedim.
kafasini dagittim sonra.
dedigim gibi en siddetli kriz aninda istedigini yaptim

Bu dönem 3 yaşa kadar sürecek.
1. olarak kızımı artık güvenli ayrılma aşamasına geçiyor. Bu aşamada siz giderken kıyameti koparacak.
2. olarak bebeginiz artık bebek değil cocuk. bunun da bi bedeli var "istemiyorum" dönemi. istemeyecek. memnun olmayacak ofkelenecek.
3. olarak 3 yaş sendromuna hazırlanıyor.

Allah yardım etsin size.
ise giderken en çok kullandığınız flar, kazak tarzı bir şeyi kızınıza verin benim için saklar misin gelip alicam deyin. bazen ise yarar.
öfke krizleri gunde 5 den az ve krizler arasında neşesi iyiyse sorun yok.
istemiyorum dönemi seçenek sunma ile aşılabilir.
yemek yemek istemisin degil "köfte mi tavuk mu geek istersin ?" diye sorun .
yani yemek yenecek msj verilir ama.secebek de sunulmuş olur

ıletısım sorunu var gıbı aslında cozebılecegınız seyler bunlar altından kalkarsınız
mesela net olmanız lazım

mutfaga hazırladınız mutfakta yenecek yemek burda yenır hadı bana yardım eder mısın bu catalları bu pecetelerı masaya sen koy bırlıkte yıyelım sonra odaya gecıp lego mu yapalım resım mı yapalım dıye sorun

ordan oraya gecırtıp parmagında oynatmasına zemın hazırlamayın sızın net olmanız lazım cocuk eve uyar ev cocuga degıl . sız mevcut duzenı devam ettıreceksınız o evın bır duzenı var bır plan var cocugun agzıyla hareket edersenız bır ömur cok zorlanırsınız.

aglama krızı gecırdıgınde ben tepkı vermıyorum sakınlestıgınde konusuruz ıstedıgın kadar aglayabılırsın dıyorum. agladıgın ıcın senı anlayamıyorum komsular rahatsız olup kapıya gelırlerse karısmam dıyorum yan odaya gecıyorum . cocuk susuyor yanı bunu 2-3 kere yasadım bırdaha tekrarlanmadı ıstıkrarımı surdurdugumu gorunce yaptıklarında ne gorecegını bılıyor

panıklemeyın sakın olun o kırızler bır omur surmeyecek bırkac saate gececek bu durumu yonetebılmenızle alakalı . sakin kalmanız gerekır cocuk pes ettıgınızı gordugu an bam telınızın ustunde zıplamaya baslıyor cunku

Kızım 15 aylık şimdiden başladı ve iki yaştan inanılmaz korkuyorum. İstediği olmayınca dayak yemiş gibi ağlıyo ev dışarısı hiç fark etmez. Komşumun kızı sizinkiyle yaşıt o da o şekilde. Çevremden edindiğim tecrübeye göre 4 yaşından sonra bi sakinlik geliyo.

olur böyle şeyler.cocuk iste kimisi kolay kimisi zor atlatıp büyüyüp gidiveriyorlar.kendinizede haksızlık etmeyin çünkü hayat kosusturmacasi is güç ev çocuk derken insanın bazen dayanma gücü bitiyor.hepimiz zaman zaman çocuklarımıza kızıyoruz. bizde sizin gibi hep gurbetlerde tek başımıza buyuttuk ve büyütüyoruz bir arkadaşım vardi lojmanda kaldigimz dönemde oğlu sizinki gibi ikiyas sendromunda gece 3 te 4 te aglayarak uyanip tüm lojmanı ayağa kaldırırdı.arkadasim okadar çaresiz kalirmiski anlatırdı herşeyine izin veriyorum yeterki sussun derdi.bir keresinde koltuğa yoğurt dökmek istiyorum diye ağlamış oda izin vermis.simdi kocaman oldu masallah.sizinde gececek gulerek anımsayacaksınız bugünleri inşallah.sabir biraz daha.

Geçen sene ne kolaymıs diyorum,bay bay yapiyordu arkadan.
Giderken kiyameti kopariyor ama gelince boynuma atliyor cok mutlu oluyor
evet haklisiniz cocuk.
bebeklik evresinden kopan kopmaya calisan bi cocuk..
cok zor..
amin allah sabir versin

2 cocugumdada yaşadım aynı şeyleri.. ama çalışan annelerin bi tık daha yoğun oluyo . Sabırdan başka çare yok gibi

Geçen sene ne kolaymıs diyorum,bay bay yapiyordu arkadan.
Giderken kiyameti kopariyor ama gelince boynuma atliyor cok mutlu oluyor
evet haklisiniz cocuk.
bebeklik evresinden kopan kopmaya calisan bi cocuk..
cok zor..
amin allah sabir versin
aynen çocuk.
inanın ona da çok zor.
çok hızlı gelişiyor ama vücudu beyni buna ayak uyduramıyor. duygularını kontrol altına alamıyor.
yavaş yavaş beyni ve vücudu senkone olacak ve her şey rahata erecek.
sabir.

Sakin kalmayı tavsıye edıyorum
22 aylık 2.cocugum. Ben rahatım neredeyse her ogunde elını bardaga sokar, elındekını halıya atar. Hatta corbayı bıle elıne daldırıp havaya fırlatmıslıgı var.
Sorun yok 5 dk mı alıyor temızlemek. Evı cop eve dondurmeden 2.5 yasına ılerlemeyı umuyorum onun daha bebek oldugunu unutmadan devam et lutfen

Allah sizede sabir versin

sizn kadarken kizim cok uysaldi cok
19. ayda ufaktan basladik biz.
ama son 2 haftadir tavan yapti.
buda bi surec ama işte ah ah.. cok zor

benim kızım da aynen bu şekilde ve 2.5 yaşında. Huysuz mu huysuz aksi mi aksi. Elim ayağıma dolanıyor ona bir şey yaptırmaya çalışırken. Özellikle yemek yedirmek bir işkence. Ama ben ipin ucunu bıraktım. Önüne koyuyorum yemeyi. Yerse yer yemezse 15 dakika içinde alıyorum. Acıkınca şöyle diyorum. Bir süre sonra acıktım diyor ve ne versem yiyor.

Bizim de kabızlık sorunumuz var. Kakasını yapamıyor. Tuvalet eğitimine erken başlamışım kakasını görünce korktu şimdi tutuyor tutamayacak duruma gelince de katılaştığı için yapamıyor. Döngü hep böyle devam ediyor. Ne yapacağım bende şaşırdım. Tekrar beze döndüm. Bakalım hayırlısı. Geçecek inşallah bu dönemler.

Ağlaması da huysuzlugu da normal bu kadar üzülmeyin. Ben de çocuk bebek ağlamasına hiç dayanamam. Ama çocukların beyni gelişiyor yeni sinirsel yolaklar olusuyor fizyolojik ve psikolojik olarak zorlanıyorlar zaten kendi de ne istediğini biomiyordur. Sakın kalmaya çalisin mesela kolunu katlayalim dediğinizde agladiysa ağlasın sakin kalın sakinleştirmeye çalışın aglayarak olumsuz duygudan kurtulur. Siz yanindasiniz seviyorsunuz ilgileniyorsunuz destek oluyorsunuz. Size destek olan kimse olmasa da ona destek olan sizsiniz. Çok normal bir durum ve geçecek. Sarılın sabredin saiın kalın başka cözümü yok.

Yapmaniz gereken seyi yapiyorsunuz zaten gule gule büyütün bebeğinizi

Çocuğa ağlayarak istediklerini yapmayı öğretiyorsunuz bilmeden.. Yani sonunda yapacaksanız istediğini, o kadar şiddetli ağlamasına fırsat vermeden, sanki uzlaşmışsınız da hak vermişsiniz havasında, iyi o zaman şöyle yapalım diyerek istediğini yapabilirsiniz.
Parka gitmek istedi, inatlaşmak yerine götürün, iki koşturup yorulsun, eve geldiğinde kahvaltıyı beraber hazırlayın..
Çocuğu her şeye dahil etmeye çalışın. İşler çok ağır ilerleyecek ama onu mutlu edecek, neden olmasın :)

Son düzenleme:

Bu sendromlar hiç bitmiyor mu

Bu sey degil mi ya. Benim kizim.
Cumartesi gunu su içecektim bardagi istedi. Verdim kendime yine doldurdum onuda istedi onuda verdim. 3 bardağı doldurdum ictim. Aman allahim o suyu nasil icerim. Kafasini yere vura vura agladi.
Ayni gunun devaminda da tuvalete gittim diye ağlamıştı.

Gercekten Allah size sabır versin. Ablamin kizida 2yaslarinda kendini yerlere atip kafasini yerlere vururdu falan ablam saskınlıkla bakardi cocuk sanirim otorite kurmaya calistigi icin o tarz davranislar yapiyodu sonra ablam cok saglam bir otorite koydu kizi naparsa yapsin aksi adim atmadi cocukta bu davranislarini birakti. Sanirim yapmaniz gereken sabirla kendi istediginizi cocugunuza kabul ettirmeye calismak gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…