2 yaşındaki kizim

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabilir mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya giricem
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar konuyu buraya açmamam lazımdı fakat bir süre kalabili mi rica etsem en aktif konu burası çünkü
Uzatmadan hemen konuya girecek
2 yaşındaki kızım 13 kelime biliyor fakat bu kelime lerı 1 ve 2 kez söylediği kelimeler kelime haznesi zayıf pedagog a götürdüm bana bir sürü dosya verdi bunlara çalıştır diye yalnız kızıma birica kelimeyi tekrar ettiremiyorum örneğin hikaye kitabınin sayfalarını 1 saniye bakar çeviririca üzerindeki objeleri anlatırım tekrarlamiyor komutları yerine getiriyor istediği olmadiginda kafasını yere duvara vurur bi yere gitsem yere çıksam 10 dk durur çıkarım fazla kalamıyoruz kelime haznesini nasıl geliştircem bilmiyorum ne yapmam gerekiyor göz kontagiyla beni izlemiyor söylediklerimi anlıyor oyun oynayarak denedim olmadı yardımci olursanız sevinirim ne zaman konusucak 4 gözle bekliyorum

Bütün bunları pedogogla paylaştınız mı? Bir dahaki randevunuz ne zaman?
Bu davranışlar kuzenimin çocuğunda da vardı. Kendisi annesini kaybettiği için bir dönem yeterince ilgilenememişti. Otizm başlangıcı olabilir dediler. Üzerine düşüp, yoğun bir çaba ve ilgiyle, doktorların tüm dediklerini yaparak oldukça ilerleme sağlandı. Otizm değilmiş sanırım ama ne olduğunu tam da hatırlayamıyorum. Oldukça uzun zaman oldu.

Canım benim daha çok küçük. Yalnız göz kontağıyla izlemiyor dediniz biraz açar mısınız.Benim de bi öğrencim var üç yaşında onda artükülasyon bozukluğu var ama algısı çok iyi tekrar yaptırdım hep ama baskı kurmadan işaret ettiğinde söylediğini yapmadım ifade edebildiği kadar ermesini sağladım şuan çok iyi maşallah

İstanbuldaysaniuz capa tip a gidin bir an evvel ,
Gecmis olsun simdiden

Hemen bir üniversite hastanesine görürün. Doğru düzgün bir pedagog görsün. Bahsettikleriniz otizm belirtileri. Ve erken teşhis çok önemlidir.
Ben de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmaması :KK43:

Ben de bunu söylemek istedim ama çekindim.Bence de otizm belirtisi göz kontağı olmaması :KK43:

Çekinecek bişey yok. Olmayabilir de ama ihtimal var. Erken teşhis çok önemli dediğim gibi ilerleme kaydetmede. Konu sahibi kırılacak, üzülecek belki ama çocuğun sağlığı daha önemli.

Çekinecek bişey yok. Olmayabilir de ama ihtimal var. Erken teşhis çok önemli dediğim gibi ilerleme kaydetmede. Konu sahibi, kırılacak, üzülecek belki ama çocuğun sağlığı daha önemli.
Aynen canım haklısın inşallah değildir ama Rabbim derdi verdiyse çaresi de var

Göz kontağı kuruyor komutları yerine getiriyor hepsinin yalniz agzindan anlamsiz kelimeler cikiyor dedikleri kelimeler anne baba cocuk otur al aç dur hayir degil ananae dede yicem aciyor aklima gelen bunlar Dr hiç bir sorun yok sadece kendi bildiğini yapıyor diyor kitabı bile ters veririm elimde maşallah düz çeviririm öyle bakar ama oradaki hayvanları isimlerini soylettiremiyorum tv 1 saat izlemiyorum sadece oda eğitici olmak şartıyla 2 li cümleler kuramıyorum

Bol bol tekerleme şarkı söyleyin.doğaya çıkın.her şeyi teker teker anlatın.dinlemiyor gözükse bile anlatın.sürekli bu ne diye sorun ve cevabını verin
Evet bunu yapıyorum ve de yapmaya devam ediyorum teşekkür ederim önerin için ayrıca benim kızımın diş de geç çıktı 1 yaşındayken ilk dışı yarım çıkmıştı yürümesi 1 yaşindaydi gelişim süreci olarak

Otızm degıl bence dıkkat eksıklıgu olabılır

Evet bunu yapıyorum ve de yapmaya devam ediyorum teşekkür ederim önerin için ayrıca benim kızımın diş de geç çıktı 1 yaşındayken ilk dışı yarım çıkmıştı yürümesi 1 yaşindaydi gelişim süreci olarak
Gelişimi gayet iyi bence.benim kızımda iki yaşını geçerwk konuştu şu anda hiç durmuyor.hep biriktirmiş ve kaydetmiş.şu an 34 aylık.kavram kartları da çok işimize yaramıştı

Otizmli çocuklarda dönen şeyleri seyretmeye meyilli çok olur mesela çamaşır makinası çalışırken gidip oturup seyredermi ilgisini çeker mi

Back
X