2 yaşındaki kizim

Abr veya bilinen adıyla Bera testi yapıldı mı ? İşitme ile ilgili sıkıntısı yoksa , endiselenmeyin. 4 yaşına dek suresi var. Otizm de öyle bir şey ki aslında her insan biraz otistik. Çocuk psikiyatrisi ile görüşmede sorun cikmadiysa ve işitmede sorun yoksa sakın olun. Sorun sadece dil gelişimi ise pedagog ile değil dil ve konuşma terapisti ile çalışmanız laizm. 4 yaşına dek sakın olun, 4 yaşta yine bir gelişme yoksa bir dil ve konuşma terapistine gidersiniz. Onlar halleder.

Hepimiz doktoruz:)))) gerçekten herkes bir doktor edasıyla konuşup sonunda evet çocuğunuz iyi yada otizmli olabilir demis. Allah aşkına içiniz rahat deilse heryer hastahane heryer doktor götürün en iyisini bulana kadar götürün. Yegenim 2 yaşında 10 a kadar sayıp bıcır bıcır sohbet ediyor. Bizde onu sustiramioruz mesela. Her çocuk farklı olabilir diğer yigenim 4 yaşında hala doğru düzgun konuşamıyor. Dediğim gibi içiniz rahat değilse bi sorun olduğuna eminseniz hastaneye gidin.

Merhaba bayanlar (esrunum) hiç korkma canım benimde eltimin kızı var 3 yaşına girecek fakat bir kaç kelime biliyoo kadar korkulacak bişey yok sadece bol vakitlice oyun oyna

4 yasinda konusmaya basamisim, o gunden beri de susmuyorum :) bence siz biraz faZla abartiyorsunuz basina buyruk ozgur ruhlu demekki :)

Tüm yazdıklarınızı okudum. Bence çocuk gayet normal. Israrcı olmayın ki, öfkelenmesin o kadar.
Daha çok küçük, benim oğlum da o yaşlarda fazla konuşmuyordu, şimdi 4 yaşında ve inanın uyandığı andan yatana kadar hiç susmuyor. Günde ikibin soru sorduğuna yemin edebilirim. Ben de çok korkmuştum o dönemler. anneyiz sonuçta, endişe bizim göbek adımız. Kitap konusunda da pedagoglar bu yaş dönemi için ilgilerinin çok çok kısa olduğunu söylüyorlar zaten. İlgisini çekecek başka etkinlikler bulmaya çalışabilirsiniz..

Ben bir anne değilim ama iyi bir gözlemciyim yakınlarımdaki çocuklardan örnek verebilirim çocuğunuzu aile ortamına sokun kalabalık olsun ni durumunuzu bilmiyorum ama yakinmisiniz ailenizle yakinsaniz kalabalıkta yetişen çocuklar çok fazla konuşmayı daha erken öğreniyor mesela yakınım üç çocuk var biri sadece annesini görüyordu ilk 3 yıl sonra kız çalışmaya başlayınca babaanne dede baktı 2 3 ay üç kelimeyi zor eden çocuğa şuan inanamazsın seninle oturup muhabbet eder diger bir arkadaşımın çocuğu doğduğundan beri kalabalıkta ve iki yaşında şuan bilmediği hiç birşey yok bir diğeri ise sadece anne bana kardeşten ibaret ve ailece sorunlular çocuk şuan okula gidiyor ama doğru düzgün konuşamıyor sosyallesmeye ihtiyacı var bebeğinizin bence farklı insanlarla konuşmak daha iyi gelecektir

verdiğiniz komutları yerine getiriyor mu?benim ikizlerimde 2 yaşında biri tam konuşamıyor diğeri mırıltılı bir şekilde konuşuyor.oglum ise 4 yaşından sonra konuşmaya başladı.gitmediğim doktor kalmadı en son bireysel terapi aldırdım.bu konu hakkında yardımcı olabilrim tecrübeli olarak.ama verdiğiniz komutları yerine getiryorsa kaşını agzını gösterebiliyorsa isteklerini başka kelilerlede olsa ifae ediyorsa korkmayın.örn:suya bumm demek gibi

ben cocuklarıma şarkı dinleterek ve şarkılaar söyleyerek konuşturmaya çalışttım.

kizim 20 aylik yaptiklarim sunlar..ben ona 6 aylik olunca resimli yasina uygun cocuklar icin yirtilmayan kitap almistim.o zamandan anlatmaya basladim.muzikli ninniler dinlettim..hatta daha onceden de kendim konusup anlatirdim..
Ben hava guzel oldugunda parka goturur markete
gider etrafi surekli anlatirdim.hatta gecende gezerken balkona asilmis bayragi gordu anneee dedi isaret etti bende bayrak dedim oda bayyakk dedi simdi takvimde bile bayrak gorse tekrarlar.son bir hafta epey bi kelime ogrendi armut cicek saat.dun cocuklu bir ortama goturdum.orda ucak kelimesini ogrendi.. bunun disinda dede anane dayi abi teyzee vs coktandir gecende cukulata aldim minik bisey ustundeki kucuk ayiyi gormus ayiii ayii diyor Allah Allah bunu nerden ogrendi dedim sonra hatirladim evdeki kitabinda ayyiyi anlatmistim.mesela kizim saat nerde diye sorardim gosterirdi oyle oyle pekisti.babasini ise ugurlarken baba ise gidiyor diye anlatirdim.gecende kendisi baba ise gittiii dedi ogrenmis
Aslinda en onemli sey cocuga bol sevgi kizmamak azarlamamak korkutmamak.ben en yaramaz oldugu anda bile kizmam guzelce anlatirim.bi onemli seyde cocuga dogdugu an kelimeleri anlatmak kitap okumak gerekiyormus.cocuk uzmani tanidigim soylemisti ne kadar erken baslarsan o kadar iyi.cocuk kelimeleri kaydediyormus.
Cocugunuz bana normal geldi onu da diyeyim.ancak kitap okumaya ne zaman basladiniz.cocuklu ortamlara giriyormusunuz..

Su an 4.5 yasinda sarki sozu yazip besteleyen bir saniye susmayan bir kiz annesi olarak yaziyorum size:)

Sadece konuşmuyor anlattiklariniza göre..
Kelime haznesi bildigi anladığı kelimeler çok fazla olabilir sadece henüz söylemiyor..

Kızım 2.5 yaşına kadar konusmadi.. ama herseyi anlardı.. benimle arasında sadece benim anladigim bir dil gelistirmeye başladı.. hareketleri ve çıkardığı değişik sesler ile anlasiyorduk.. hiç anlama zorlansin mecbur kalsın a inanmadim.. biliyordu anladigimi onu tek anlayan kişi annesi onu yalnız bırakmak istemedi bu süreçte..

tam 2.5 yaşında nasılsın annecim dedim.. cevap beklemedim en azindan anlamli kelime olarak.. yoksa illa cevap aliyordum.. ve o iyiyim!! dedi :))) ilk anlamlı dialogumuz ilk konuşması bu idi.. öyle tek kelime 2 kelimesi cümle gibi gelişim olmadı.. direkt cümle ile başladı konuşmaya :) iyi biriktirmis.. 1 ay içinde hikaye anlatmaya başladı..

Kimi hemen dışa vurur kimi biriktirir.. büyülü harika bir süreç dil edinimi.. sadece konuşmak demek değil dil.. ne kadar anlıyor nasıl dinliyor nasıl ifade ediyor hepsi önemli..

doktorunuz tavsiyelerde bulunmuştur.. benim yaptıklarım:
1. Gozgoze dudaklarimi göreceği şekilde bol bol konuşmak ve kitap okumak
2. Sürekli sohbet halinde olmak
3. Onun kendini anlatma çabasını hep taktir etmek
4. Kıyas yapmamak erken konuşmanın dil gelişimi için önemi olmadığını bilmek
5. Her anın tadını çıkarmak
6. Aaaa daha konismiyomu -evet tam böyle telaffuz edilir genelde:)- diyenlere evet konismiyo diyip hiç takilmamak
7. Şunu de bunu söyle gibi eğitime girmemek

Mutlaka telaş oluyor acaba bi sorun mu var diye.. ama sorun konuşmaya engel durum olmadigini bilince sadece sabır önemli oluyor..
TSK ederim yorumunuz için ben bu doğum dan beri yalnız büyüttüm kızımı her iki taraf aileler sag fakat destek görmedim ondan dolayı bende set koydum ve siz tecrübeli annelere sordum. 2 yaş sendromu tam anlamıyla yaşıyoruz her dediğini yaptım leb demeden yemeğinin ardından su ıciririm çocuğun isteme gibi gereksinim duymadı oturduğum daire 12 nci kat asansör yok inip çıkması mesele oluyor elimden geldiğince oyun oynarım kitap okurum oyun arkadaşıyım aynı zamanda envaı çeşit oyuncagi var odasında (oda zamanında sahip olamadığım oyun odasi) o oyuncakları bırakır üzerim de zıplar sürekli 5 duyu organimizin şarkısını söylememi ister onuda şu şekilde ifade eder burnumu sıkar kulağımı çeker ben şarkıya başladığımda alkışlar arada parka çıkartıyorum keşke yakınlarınıza 2 yaş oyun grubu olsa da o etkinliğe katılsak allah evlatlarımızı bize bagislasin

Konu sahibi üzdüysem özür dilerim sadece çocuk gelişimciyim bildiğimi aktardım umarım normal bi durumdur ve içini rahatlatacak şeyler olur E esrunum
Pedagog Şenay hanımın eşliğinde etkinlik yapıyorum herhangi bi sıkıntı olmadığını söyledi ikili cümle ye geçmediğimiz için ne zaman başlar diye merak ettim anneyiz neticede her şeye evham yapar sıkıntı ediniriz ilk çocuğum oldu için herşeyı yeni yeni tecrübe ediyorum herkesin düşünce ve yorumu onemli paylaşarak burda ufak bir ayrıntıyı burda yakalayabiliriz ☺sağlıcakla kaliniz

kizim 20 aylik yaptiklarim sunlar..ben ona 6 aylik olunca resimli yasina uygun cocuklar icin yirtilmayan kitap almistim.o zamandan anlatmaya basladim.muzikli ninniler dinlettim..hatta daha onceden de kendim konusup anlatirdim..
Ben hava guzel oldugunda parka goturur markete
gider etrafi surekli anlatirdim.hatta gecende gezerken balkona asilmis bayragi gordu anneee dedi isaret etti bende bayrak dedim oda bayyakk dedi simdi takvimde bile bayrak gorse tekrarlar.son bir hafta epey bi kelime ogrendi armut cicek saat.dun cocuklu bir ortama goturdum.orda ucak kelimesini ogrendi.. bunun disinda dede anane dayi abi teyzee vs coktandir gecende cukulata aldim minik bisey ustundeki kucuk ayiyi gormus ayiii ayii diyor Allah Allah bunu nerden ogrendi dedim sonra hatirladim evdeki kitabinda ayyiyi anlatmistim.mesela kizim saat nerde diye sorardim gosterirdi oyle oyle pekisti.babasini ise ugurlarken baba ise gidiyor diye anlatirdim.gecende kendisi baba ise gittiii dedi ogrenmis
Aslinda en onemli sey cocuga bol sevgi kizmamak azarlamamak korkutmamak.ben en yaramaz oldugu anda bile kizmam guzelce anlatirim.bi onemli seyde cocuga dogdugu an kelimeleri anlatmak kitap okumak gerekiyormus.cocuk uzmani tanidigim soylemisti ne kadar erken baslarsan o kadar iyi.cocuk kelimeleri kaydediyormus.
Cocugunuz bana normal geldi onu da diyeyim.ancak kitap okumaya ne zaman basladiniz.cocuklu ortamlara giriyormusunuz..
Tsk ederim yorumunuz için çocuklu ortama fazla giremiyorum kısin çok sert geçti herkez hasta havalar yeni yeni ısındı parka götürüyorum evde şarkı söyleyip onunda katılımını sağlıyorum neşesi yüksek inatçı ve istediğini yaptırana kadar yerde ağlar 2 yaş sendromunu tam anlamıyla yaşıyoruz umarım ikili cümleye geçer bıcır bıcır konuşacağı o günleri sabırla bekliyorum allah evlatlarımızı bize bağışlasın

Back
X