2 yasindaki kizimin garip halleri

mental21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
140
24
48
Diyarbakır
Kizlar benim kizim 2 yasinda. Ben calisirken kaynanam ve gorumcem bakiyor. Bu aralar ne zaman onlari gorse gormek istemiyor onlardan kaciyor. Normalde eve gotururlerdi evlerine gitmek istemiyor. Bir haftadir kv gorumce bizde kaliyor. Kizim resmen onlari istemiyor onlar kizima seslenseler bile kizim kendini parcaliyor.neden boyle olmus olabilir. Ki ben ne zaman arasam yanimizda rahat duruyor hoc aglamiyor diyorlar. Ben bu durumu neye yorayim simdi

Küçükken ben de böyleymişim annem işten gelince kucağına atlarmışım meğer halam bana annem işteyken hep bağırırmış, azarlarmış, herkes benim gibi olacak değil ama dikkat edin bence.

neye yorucakaın bağirmiş olabilirler yada evde kavga fln olmus olabilir görümcen ile kayınvalden arasında ona şahit olduysa korkuyordur

Belki de sizden ayrılmak istemediği içindir. Benim arkadaşımın 2,5 yaşında oğlu var. Evde kamera var her odada bakıcıda biliyor. Zaten mükemmel bir bakıcısı var. Komşuları bile diyormus. Ama oğlu annesine × teyze gelmesin ben ondan korkuyorum, beni dövüyor demiş. Amaç annesi ise gitmesin.

Kızınız hareketli bir çocuksa gün içinde kızıp bağırıyor olabilirler. Çocuk da bundan korkmuş olabilir.

Ya da onlar geldiği için siz gidiyorsunuz diye bağdaştırıp cephe almış olabilir...

Hangi ihtimal olduğunu en iyi siz gözlemleyebilirsiniz. Kv ve görümcenin karakteri nasıl? Ya da kızınızda başka değişimler var mı? Eğer şiddet uygulasalar size ifade edebilir mi?

Küçükken ben de böyleymişim annem işten gelince kucağına atlarmışım meğer halam bana annem işteyken hep bağırırmış, azarlarmış, herkes benim gibi olacak değil ama dikkat edin bence.
Ya aslinda ben de ondan supheleniyorum ben varken dikkat ediyorlar ama ben yokken cok agliyordur dikkat etmiyorlardir.bagirip azarlamalari da var yanimda yapmasalar da..

Ya aslinda ben de ondan supheleniyorum ben varken dikkat ediyorlar ama ben yokken cok agliyordur dikkat etmiyorlardir.bagirip azarlamalari da var yanimda yapmasalar da..
Allah yardımcınız olsun zor iş.. Çalışan anne olmak çok zor hakikaten.

kaynanan ve görümcen sen yokken çocuğu sarsıp azarlayıp bağırıp zorla birşeyler yaptırmasın. Allah korusun. bir yolunu bul ve nasıl bakıyorlar öğrenmenin yolunu bul. çocuğun onların yanındayken komşun kuzenin akraban felan o da birgün orda dursun hareketlerini izlesin.

Bir çocuk davranışlarıyla asla yalan söylemez. Kızıyolardır. Herşey olabilir. 2 yaş çocukların hareketli hatta zaman zaman da inatçı oldukları yaşlar. Kızıyorlardır evet. Başka birini bul çocuğuna eziyet etme. En azından bi süre izin rapor bişey ayarlayıp kal yanında.

Ya aslinda onlarda kalmadigi gunler 2 gun babasinda kaliyor. Benden ayrilmak istemedigi icin olsa babasiyla tek biraktigimda da yapardi diye dusunuyorum. Aslinda benim de aklima bagirip azarlama geliyor daha ilerisini dusunmek istemiyorum. Ama esime soyledigimde inanmiyor olayi buyuttugumu dusunuyor

İki şık var ya sizden ayrılmak istemiyor, ya da kayinvalide ve gorumceniz azarliyor kızıyor, gözlemlemeniz lazim

Ablamın karşı komşusu çok iyi bir kadındı sağolsun. Ablam bakıcı tutunca yeğenime, korkmuş ablama da kızar belki ne karışıyosun der diye söylememiş ama 1 hafta boyunca duvara ve dış kapıya kulağını dayatıp dinlemiş:) sonra dayanamayıp söylemiş artık ablama bakıcın çok iyi bir kadın güzel güzel konuşuyor çocukla hiç bayığmıyor oyunlar oynatıyor için rahat olsun ben çok tedirgin olmuştum diye:))) senin de güvendiğin laf çıkmayacak bi komşun varsa bi süre sen izin alamayacak olursan dinlesin bakalım evini.ama nolur bu konuyu es geçme. Kesinlikle çocuğunun canını sıkan bir durum var. Ona inan.

Ama o babası. Ona yapmaz ki. Arada bir bağ var. Yani karşı taraf kötü mü davranıyor ondan mı süpheleniyorsunuz. Torununu kendinden korkutacak kadar kötü davranması ihtimalini vermek istemedim. Arkadaşım bu olayı kafasına takmış mesela gerçek olmadığını biliyor ama , yaşında çocuğun yalan söylemesi normal mi diye. Pedagog onlar yalan kavramını bilmiyor dikkat çekmek , ilgi görmek istiyor olabilir demiş. Eltiniz belki de kötü davranıyor bilemiyorum.

Pardon görümce. 2 yaşında emanet bir çocuğa kötü davranmak nasıl bir mantıksa.

hemen çocuğa bi şey yapıyorlar ben yokken diye düşünmeyin. Muhtemelen siz çalışırken kızınıza onlar baktığı için onlarla birlikte olmasının sizin işe gideceğiniz anlamına geldiğini farketmeye başlamışıtır. Sizden ayrılma kaygısı yaşadığı için huysuzlanıyor olabilir

Bence bir pedegoğa danışın yardımcı olacaktır.

Çocuğa sert mi davranıyorlar acaba? Nasıl insanlardır normalde ?

Benimde 2 yaşında bi çocuğum var öyle yaramaz değildir ama bazen beni çileden çıkarır ve ben ona bağırdığimda babası isten geldiğinde ona sarılıp ağlamışı be kendi dilince anlatmıştı ona ve ben etkilenmiş diye bi daha naparsa bagirmadim.ki ben bağırdıktan sonra konuşup anlaşmıştık saniodum meğerse icinde tutmuş benimki.senin kızına da bağırıyolar olabilir benim oğlum ben annesiyken etkilendi bidesizinkini düşün zaten anneden ayrılıyor üzerine de azar yediyse ondan olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…