- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
- 358
Yazık ya kıyamam inşallah iki yaşındaki çocuğa bağırıp çağırmıyorlardır. Tokasına bi ses kayıt cihazı falan yerleştir belki bir faydası olur.Kizlar benim kizim 2 yasinda. Ben calisirken kaynanam ve gorumcem bakiyor. Bu aralar ne zaman onlari gorse gormek istemiyor onlardan kaciyor. Normalde eve gotururlerdi evlerine gitmek istemiyor. Bir haftadir kv gorumce bizde kaliyor. Kizim resmen onlari istemiyor onlar kizima seslenseler bile kizim kendini parcaliyor.neden boyle olmus olabilir. Ki ben ne zaman arasam yanimizda rahat duruyor hoc aglamiyor diyorlar. Ben bu durumu neye yorayim simdi
kötü ihtimal; sen işte olduğun için seni az gördüğü için tepki veriyor ve güvenli bağlanmada sorun olmuş, daha kötü ihtimal; dayak yiyor veya azarlanıyor. sonuç ne olursa olsun doktora götür 2 yaş ve güvenli bağlanma çok önemli bir eşiktir.Kizlar benim kizim 2 yasinda. Ben calisirken kaynanam ve gorumcem bakiyor. Bu aralar ne zaman onlari gorse gormek istemiyor onlardan kaciyor. Normalde eve gotururlerdi evlerine gitmek istemiyor. Bir haftadir kv gorumce bizde kaliyor. Kizim resmen onlari istemiyor onlar kizima seslenseler bile kizim kendini parcaliyor.neden boyle olmus olabilir. Ki ben ne zaman arasam yanimizda rahat duruyor hoc aglamiyor diyorlar. Ben bu durumu neye yorayim simdi
Of ya ne kadar vicdansızca. Bunu yapan babaanne bir deseslerini kaydedin. benim de oğluma babannesi bakıyordu şüphelerim vardı ses kaydı yaptım. meğer oğlum uyanıp 3 saat ağlıyormuş babannesi telefonda konuşuyormuş. 3 saat oğlumun ağlamasını dinledim dinledikçe ağladım.
Size özlem duyuyor olabilir,benimde 2 yaşında kızım var kv bakıyor,
ARADA yaparlar böyle bence ,hiçbir kv 'nin torununa kötü davranacağını bağıracağını düşünmüyorum,
Dayak atanlar , sıkıştıranlar, cimcikleyenler var.
Öz anne baba sigara söndürüyorsa bebeklerine, herkes herşey yapabilir.
Kim ruh hastası kim değil maalesef artık anlayamıyoruz.
Birine ah desen seni dövmeye kalkıyor.
Ozaman sözümü geri alıyorum istisnalar kaideyi bozmaz,Haklısınız,
Ancak az çok kv 'nin nasıl olduğunu biliyordur konu sahibi ,
Bilemedim inşallah böyle bir şey yoktur,en iyisi gizli kamera ozaman,
Ben bunları 1.derece yakın olan kişilere yakıştıramadığdan sanırım iyi düşünüyorum,aslında tarafsız bakmak lazım....
Sizi tebrik ederim cok guzel bi fikir bunu hep aklimda tutucam profesyonel bi anne oldugunuz belli.aklınıza öncelikle tabi ki kötü şeyler getirmemeye çalışın ama her ihtimali de göz önünde bulundurun, sonuçta evlat sözkonusu.
bence evladınızla konuşmaya değilde oyun oynamaya çalışın mesela sen anne ol ben bebeğin olayım diyin, zaten ilk kuracağı hikaye sizi babaanneye bırakmak olacaktır, sonra rolleri değiştirin, sen babaanne ol, ben de sen olayım diyin ve mesela yemek yedirmesini isteyin ama yememek için ağlayın bakalım nasıl bir tavır takınacak bunun gibi bir sürü hikaye ilee kendisine nasıl davrandığınızı ve davranıldığını tartmak şansınız olacaktır, çocuklar ayna gibidir, ne görürse onu yansıtır. Saygılar.
Inanamiyorum ya kiyamam yazik o masuma. Sen cocuga baksin diye guvenip birakiyosun bide babanne olucak onun daha guzel bakmasi lazim halbuki seve seve bakmasi lazim peki siz duyunca bunu ne yaptiniz kv ye bisey dedinizmi.seslerini kaydedin. benim de oğluma babannesi bakıyordu şüphelerim vardı ses kaydı yaptım. meğer oğlum uyanıp 3 saat ağlıyormuş babannesi telefonda konuşuyormuş. 3 saat oğlumun ağlamasını dinledim dinledikçe ağladım.
estağfurullah sadece kızımı anlamaya çalışan onun bir çocuk olduğunu unutmadan fikirlerine de değer veren bir anneyim ama sözleriniz onure etti beni teşekkürler.Sizi tebrik ederim cok guzel bi fikir bunu hep aklimda tutucam profesyonel bi anne oldugunuz belli.
Canim kv kizima bizim evde bakmiyor alip evine goturuyor. O yuzden kamera takamam. Kendi evine de taksam anlarsa benden oldugunu bilir. Kizimla konusuyorum. Kendini tam ifade edemiyor. Bi de en cok kv ye tahammulu yok. Yani bu on gundurr bizde kalmalari gerekti. Ben de izinli oldugum icin ise gitmiyordum. Hani ilkin belki kendi evinde kalabalik duzeni bozulmis diye dusundum. Veya benden ayrilacagini sandigi icin tepkili diye dusundum ama hayir ben varken ve onunla birlikteyken de hep onlari istemiyordu anormal bir sekilde hic olmadik bir sekilde onlara tahammulu yok. Onun ismini soylediklerinde bile kendini yerlere atiyor agliyor. Bir digeri. Alt acma meselesi de ayni donemde seyreden ve kizimin kendini kitlercesine altini temizlememe yaptigi tepki bu 2 gundur azaldi. Ben onu rahatlattim. Allah korusun kotu sey dusunmek bile icimi acitiyor. Sormussunuz ya eve gelen giden erkek diye. Yani gorumcemin 7 yasinda oglu var.ben pek dusunmem hani ne olsa da babaannesi orda yani bilmiyorum kiCocukta ters giden biseyler var bence.Zaten kendiniz de bunu gayet net hissetmissiniz ki yazma geregi duydunuz.Bir suredir bakiyorlar ancak cocugun hal ve hareketleri simdi anormallesmeye basladi.Bir cocuk elbette annesini tercih eder yaninda , ancak kendisine bakan kisiye yada kisilere normalin uzerinde buyuk bir tepki veriyorsa bu noktada anne ise gitmesin diye yapiyor diyemeyiz.Cocugun ic dunyasina girmek icin kullanilan bir yontemden bahsedeyim.Cok fazla travmatik bir durum varsa ise yaramayabilir ancak ufak capli sorunlarda ise yaradigi soylenir.Cocugunzun en sevdigi oyuncagi elinize alin ve kukla yapin.Yani kafasini ellerini oynatin ve bir yandan sesinizi degistirip konusun cocukla.Yani cocuga gunun nasil gecti derseniz size sadece iyi der gecer ancak boyle yapildiginda daha fazla seyler anlatiyorlar.tabii siz de onun anlayacgi dilden baska sorular da sorun.hem eglenceli hem esprili olmaya calisin sorular sorarken.Mahkeme hakimi gibi sormak olmaz elbette.
Size Birkac sorum olacak :
Cocugunuz kv niz ve gorumceniz birarada oldugunda eve girip cikan bir erkek var mi?
Evinize kamera koymayi dusunuyor musunuz ve hayirsa neden ?
Cocugunuz konusabiliyor mu?Bu konuda hic konusmaya calistiniz mi?
Her ikisine de ayni oranda mi deli oluyor yoksa gorumceye mi daha fazla tepkili kv ye mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?