2 yasindaki kizimin garip halleri

Bağırıyor olabilirler. Ama bu cidden ciddi bir mesele, çalıştığım kurumda cimnastik öğretmeninin dersine gitmek istemiyordu minik öğrencilerim hepsi korkuyordu. (Kolej) sonra stajyerimden öğrendim ki bagırıyormuş çok fena çocuklara. Çocuğunuza sorun kızdılar mı sana birşey mi oldu falan diye.

Çocuğa sormadınız mı hiç niye gitmek istemediğini. Konuşabiliyor bişey oluyorsa anlatabilir diye düşünüyorum

hemde çok büyük sıkıntı var. taciz bile olabilir Allah korusun. eve onların dışında biri giriyor mu biliyor musunuz? onlardan korktum ben açıkçası.
Ya taciz allah korusun dusunmedim de hirpalayarak temozliyor olabilirler diye dusundum. Ama bu son zamnlar kizim temizlememe direniyor artik ben de anlayamadim offf bilemiyorum. Esim tabi ki de kondurmuyor. Cunku onun yanindayken cok severler. Benim yanimda da oyle ama icim rahat degildi.

dikkat et canım o senin kızın ve sana bişeyler söylüyor. İnşallah o boyutta bir durum söz konusu değildir ama işte insan herşeyi düşünmeli bence. umarım çözersin durumu.

kızınız fazla ılgıden sımarıyor olmasın

Bir çocuk birşeyi hayatta sebepsiz yapmaz.Bende bu işin üstünde durun gerekirse eve ses cihazı ,gizli kamera falan yerleştirin

Hem siddete egilimliler, hem cocugunuz onlara tepkili, hem de boyle bir davranis baslamis. Hic normal gelmedi bana cocugunuzun vucudunda herhangi bir darp izine rasladiniz mi?

Hemen aklınıza kötü şey getirmeyin ama tedbirinizi de alın, kizim için iki kere idrar poşeti taktim diye iki gün ağlayarak alt değiştirdi, ama geçti, sert silme, eğer cahil insanlarsa kukunu yakarim tarzı şeyler söylemiş olabilirler mi? Bunlar daa psikolojisini olumsuz etkileyen seyler, Evinizde bakiyorlarsa kayıt cihazı alın, Eşiniz izin vermiyorsa bile gizli alın... O sizin kızınız, ve size allahın emaneti..... Benim de iki kizim var, küçük iki yasında bakıcısı var, içim cız ediyor, çocuk deyince.... Bir de konuşmayı deneyin kizim da çok iyi konuşmaz ama derdini anlatır, dustugunu söyler mes ela, ahhh oldum der, ben gelince, bir kere parmağı sıkışmıştı, ahh diye çekmece önüne kadar götürdü, kendi dilince anlatır, siz de konuşmaya çalışın, babannne seni seviyor mu vs deyin mesela... Sana kızıyor mu derseniz direkt evey diyebilir, sonuçta istemiyor zaten...inş hemen cozersiniz...

Kesinlikle bi yolunu bul ve nasıl baktıklarını izle kızına anlatır bugün neler yaptın bana herşeyi anlat diye ısrar edin ona güven verin ben seni korurum gibi

Belki onlar kızıyordur benim kızımda iki yaşında artık herşeyin farkımda geçen gün uyanıp ağladı babasını istedi babası da offf dedi kızım da bunu duydu ve babasına gitmekten vazgeçti ayrıca altı değişme konusuna gelince hemen kötüye yormayın benim kızımda altının değişmesinden hoşlanmıyor ama seninki birden bire olmuş büyük ihtimalle pişik falan olduğu Zaman silip acıtmış olabilirler ama sen yine de eve ses cihazı falan koy eşine söylemeden koy insan bu devirde kimseye güvenemiyor belki çocuğa kızıyorlardır

bağırıp kızmış, vurmuş ya da korkutmuş olabilirler. Bence kıznız kendini anlatabiliyor ifade edebiliyorsa kızınızla konuşmayı deneyin. Sana bağırdılar mı kızdılarmı vurma işareti yapıp böyle vurdularmı diye sorun. Çocuklar yalan söylemez. Birde siz kızınıza eğer hiç vurmadıysanız dayak yiyip yemediğini anlamanın bir yöntemi var. kızınıza karşı elinizi havaya kaldırın vuracakmış gibi ama sakın vurmayın. Eğer sakınıp kendini korumaya geçiyorsa ki inş. öyle birşey yoktur birileri vurmuş olabilir.

benim oğluma da sırasıyla annem ve kv m bakıyor.2 buçuk yaşında.aynı şekilde onlar da çok uslu siz yokken çok neşeli duruyor bizimle diyorlar ama ben varken onlara hep giit diye bağırıyor,onlar geleceğinde babannne annane gelcek desem hayır gelmesin diyor.bence bizden ayrılmak istemiyorlar ondan

Netten araştırın çok değişik formlarda kameralar var koyun eve içiniz rahat etsin. Yoksa bu şüphe rahat bırakmaz sizi. Allah kolaylık versin. Evladını kime olsa emanet etmek zor

Fazla kuralci davraniyor olabilirler ve canayakin degillerse ondandir cocuklar dogru bakimi degil sevgi veren insanlari istiyor

Olumsuz olabilecek yönlerini arkadaşlar yazmış.
Benim aklıma da bilinçaltıyla ilgili bir şey olabileceği geldi.
Onlar varken siz olmadığınız için ister istemez onlar varsa annem gidecek diye düşünmüş olabilir.

Cocukta ters giden biseyler var bence.Zaten kendiniz de bunu gayet net hissetmissiniz ki yazma geregi duydunuz.Bir suredir bakiyorlar ancak cocugun hal ve hareketleri simdi anormallesmeye basladi.Bir cocuk elbette annesini tercih eder yaninda , ancak kendisine bakan kisiye yada kisilere normalin uzerinde buyuk bir tepki veriyorsa bu noktada anne ise gitmesin diye yapiyor diyemeyiz.Cocugun ic dunyasina girmek icin kullanilan bir yontemden bahsedeyim.Cok fazla travmatik bir durum varsa ise yaramayabilir ancak ufak capli sorunlarda ise yaradigi soylenir.Cocugunzun en sevdigi oyuncagi elinize alin ve kukla yapin.Yani kafasini ellerini oynatin ve bir yandan sesinizi degistirip konusun cocukla.Yani cocuga gunun nasil gecti derseniz size sadece iyi der gecer ancak boyle yapildiginda daha fazla seyler anlatiyorlar.tabii siz de onun anlayacgi dilden baska sorular da sorun.hem eglenceli hem esprili olmaya calisin sorular sorarken.Mahkeme hakimi gibi sormak olmaz elbette.
Size Birkac sorum olacak :
Cocugunuz kv niz ve gorumceniz birarada oldugunda eve girip cikan bir erkek var mi?
Evinize kamera koymayi dusunuyor musunuz ve hayirsa neden ?
Cocugunuz konusabiliyor mu?Bu konuda hic konusmaya calistiniz mi?
Her ikisine de ayni oranda mi deli oluyor yoksa gorumceye mi daha fazla tepkili kv ye mi ?

Cocuk iki yasinda birde bunu dusun iki yasindaki bi cocuk eger sirf sen ise gitme diye talandan yapsa bunlari bu kadar israrci yapmaz bi zaman sonra bu yalan oyundan sıkılıp halasi ve babannesiyle tekrar kaynasir cunku yasi cok kucuk istikrarli bi sekilde yalan oyununu surdurenez benim dusuncem kv nin ve gorumcenin bagirdigi azarladigi cocugu uzecek biseyler yaptiklari yonunde. Ben olsaydim yerinde bir gun isten izin alirdim ise gider gibi yapip evden cikardim ve kapiyi dinlerdim neler oluyo ne bitiyo diye lutfen es gecmeyin cocugunuzu koruyun eger boyle bisey varsa iki yasinda daha cok asiri kucukmus

aklınıza öncelikle tabi ki kötü şeyler getirmemeye çalışın ama her ihtimali de göz önünde bulundurun, sonuçta evlat sözkonusu.
bence evladınızla konuşmaya değilde oyun oynamaya çalışın mesela sen anne ol ben bebeğin olayım diyin, zaten ilk kuracağı hikaye sizi babaanneye bırakmak olacaktır, sonra rolleri değiştirin, sen babaanne ol, ben de sen olayım diyin ve mesela yemek yedirmesini isteyin ama yememek için ağlayın bakalım nasıl bir tavır takınacak bunun gibi bir sürü hikaye ilee kendisine nasıl davrandığınızı ve davranıldığını tartmak şansınız olacaktır, çocuklar ayna gibidir, ne görürse onu yansıtır. Saygılar.

İki yaşı görünce hah bir iki yaş sendromu krizi daha dedim..
Ama sizinki başka bişi.
Kızınız onları istemiyor..
Bırakmayın..
Daha nasıl anlatsın size ortada yolunda gitmeyen bişeyler olduğunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…