yapilmayacak seye hayir dedigimde kafasini yere vuruyor ,bu sefer ben dahada sinirlenip ona kiziyorum yapmamasi icin.
Şu cümleniz üzerinde biraz daha düşünmenizi rica ediyorum.
Çocugunuz 2 yaş sendromunda, benlik bilincinin oluştugu dönemde
ve siz çalışan bir annesiniz yaptıgı her şey normal.
Fakat davranış problemlerini sizin yanınızda gösteriyorsa, sizin davranış öncesi, sırası ve sonrasında verdiğiniz tepkilere bir bakmanız gerek...
benim kızım tarif ettiğiniz şekilde davranır hala
başkalarının yanında kuzu benim yanımda asi yaramaz
ki ben elimden geldiği kadar çok ilgilenirim her gün 1 saatimi kaliteli zaman geçirmeye ayırmaya çalışırım ama nafile
en son bir doktora da sordum acaba çalıştığım için içten içe kızıyor mu bana bırakıp gidiyor diye bu yüden mi böyle davranıyor dedim
o da en çok size güvendiği için sizin yanınızda sitediği gibi davranıyor,diğer insanlara güvenmediği için uysal ama sizin her koşulda sevebileceğiniz öğrenmiş durumda bir de bu açıdan düşünün
bence bi uzmandan yardım almalısınız böyle kendinizi yıpratmakla üstesinden gelemezsiniz
kendi pediatri doktorumuza sorduk ama gecici seyler bunlar dedi
ama yani forumlarda okuyorum,bu nitelikteki cocuklari nasilda canavar diye yorumluyorlar siz görüyorsunuz
benim yanimda evet asi bir canavara dönüsüyor ama baskalarinin yaninda süt kuzusu
Oğlunuz 2 yaş sendromunda büyük ihtimalle..Benim ikizlerim de şu an 2 yaşındalar...Eğer size çok ters gelmiyorsa bir kreşe vermenizi tavsiye ederim..İyice araştırıp..Kendi yaşıtlarının yanında çok mutlu oluyorlar..Enerjilerini çok güzel bir şekilde atıyorlar ve daha çabuk sosyalleşiyorlar,özgüvenleri gelişiyor....Anneanne ,kayınvalide yanında çocuk sıkılır bir süre sonra...Bunlar benim düşüncelerim.......
madem ki geçici seyler demiş doktorunuz çok fazla endişlenip yıpratmayın siz de kendinizi..zmnla kendiliğinden düzelir belki üstüne düşmeyin daha fazla bu durumun
Ne kadar işe yarar bilmem ama size bir yöntem söyleyeyim. Oğlunuz 2 yaşında. Kendini tanıma evresinde.
Sizin onunla daha çok ilgilenmenizi istiyor olabilir.
Bu dönemde çocuğunuza maddi ödül vermeyin derim -uslu durursan çikolata veririm gibi-
Çünkü bu ondaki davranış görülme sıklığını arttıracaktır.
Onun yerine manevi ödül verin -aferin bak böyle yaptığın için üzülmedim-
Çocuğunuz ağlamaya başladığında sakın müdahale etmeyin.
İlk önce karşısına geçip -sen böyle yaptığında çok üzülüyorum. Seninle konuşmak istiyorum ama sen ağlarken seninle konuşamam. Şimdi gidip koltuğa oturacağım ve senin yanıma gelmeni bekleyeceğim- deyin.
Bırakın istediği kadar ağlasın. Elbet susacaktır. Çok uzun sürerse yanına gidip konuşmayı tekrar edebilirsiniz.
Eğer susup yanınıza gelirse onunla neden böyle yaptığını konusunda kısa bir konuşma yapın.
-Seni çok seviyorum, çok akıllı bir çocuksun. Beni üzmedin ve yanıma geldin- demeniz bile yeterli olabilir.
Çünkü büyük ihtimalle çocuk ağladığı zaman eninde sonunda istediğini yaptıracağının farkında.
Ona bunun böyle olmadığını gösterin...
2 yaşındaysa normal endişelnmeyin annesisiniz en çok nazı size geçiyor ondan böyle yapıyor düzelir.başını yere vurup ağladığında çok ilgilenip telaşlanmayın yaptığının saçma olduğunu söyleyip yanından ayrılın.yavaş yavaş düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?